Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Kαθώς έψαχνα γιά μπαταρίες καί φορτιστή γιά τό καινούργιο μου απόκτημα GSR 1440-LI
Βλέπω ότι υπάρχει καί το GSR 14.4-LI πού η μπαταρία από κάτω έχει κόκκινο χρώμα,ταιριάζουν Φίλε Ιωάννη στό δικό μου πού από ότι γράφεις ολες οι μπαταρίες συρταρωτού τύπου μπλέ Bosch κανουν για ολα τα εργαλεία.
Η ερώτηση είναι γιατί έχουν άλλο κωδικό καί άλλο χρώμα απο κάτω ?

Γιατί ψάχνεις μπαταρία και φορτιστή για το GSR 1440 Li ?

Οι συρόμενες/συρταρωτές/χωνευτές μπαταρίες 18v είναι κοινές για όλα τα εργαλεία της ίδιας τάσης/σειράς.
Οι συρόμενες/συρταρωτές/χωνευτές μπαταρίες 14.4v είναι κοινές όλα τα εργαλεία της ίδιας τάσης/σειράς.
Οι μπαταρίες 10.8v είναι κοινές και κάνουν για όλα τα εργαλεία της ίδιας τάσης/σειράς.

Υπάρχουν και 10,8v εργαλεία με κοινές μπαταρίες με την 14,4v όπως το Bosch GSR 1080-LI Professional

Οι φορτιστές των συρόμενων μπαταριών είναι κοινοί μεταξύ τους.

Το ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω, ταιριάζουν/συρταρώνουν οι 14,4v στα 18v και το ανάποδο ?

Ανάλογα με την τεχνολογία που έχει η κάθε μπαταρία και την τάση έχει και τον ανάλογο κωδικό, χρώμα/υλικό κλπ.

Απαντώ εδώ στο φίλο.

ρε παιδια (ασχετο)ξερει κανεις πως να αλλαξω απο δεξια να γυριζει αριστερα ενα μοτερ η και το αντιθετο.....αλλαξα σε ενα σταθερο δραπανο το μοτερ με ενα ποιο μεγαλο σε δυναμη και οταν τελειοσα μετα απο πολλες ωρες και κοπο ειδα οτι γυρναει αναποδα !!!!

Απλά αντιστρέφεις την πολικότητα, δηλαδή τα δύο καλώδια που φτάνουν στο μοτέρ.

Δε σου χάλασαν τα τρυπάνια? Λογικό είναι να κάνεις περισσότερη ώρα όταν περιστρέφεται με λάθος φορά...

Σωστα στα περισσοτερα τρυπανια, τα μοτερ, αλλαζοντας θεση στα καλωδια τροφοδοσιας, γυριζουν αντιθετα.

Στο Dremeloειδες του parkside ομως , οταν συνδεσα το μοτερ με εξωτερικη μπαταρια, γυριζε μονο δεξιοστροφα. Οταν αλλαζα τους πολους δεν λειτουργουσε καθολου.

Η Karcher και η Nilfisk είναι κορυφαίες επιλογές για σκούπες γενικής χρήσης.
Για Nilfisk δεν θελω ουτε να ακουσω πια. Εχω πολυ κακη εμπειρια. Μας εχαν κανει δωρο (ακριβο πολυ, και γι'αυτο ειμαι σε αμοκ οργης) μια σκουπα singer force f1 2400W, η οποια κατασκευαζεται απο την Nilfisk (εχει και ενα τεραστιο αυτοκολητο της επανω), και πριν κλεισει χρονο εσπασε (χωρις να πεσει η να χτυπησει ή να κακοποιηθει) το χερουλι της που εχει και τον τηλεχειρισμο επανω. Ειναι κακη κατασκευη γιατι στο σημειο που εχει την υποδοχη του τηλεχειρισμου δεν ειναι ενισχυμενη αρκετα ωστε να αντεχει την καταπονηση του σκουπισματος (μαλιστα οταν πρωτοειδα την σκουπα ειπα στη γυναικα "οτι σε αυτο εδω το σημειο θα σπασει και προσεχε").
Στα 2 χρονια εσπασε το ελλατηριο του καρουλιου μαζεματος καλωδιου, και στα 4 χρονια αν και αλλαχτηκε το πανακριβο φιλτρο hepa δεν εχει σταματησει να μυριζει βρεγμενη - λαδωμενη τριχα σκυλου (οσοι εχετε σκυλια θα καταλαβετε), οποτε δουλευει.
Η απαντηση στο service ηταν οτι το εσπασες το χερουλι και δεν εχει εγγυηση, και να αγορασεις καινουργιο με τηλεκοντολ επανω (στοιχιζε τοτε 180 γιουρια).
Singer - Nilfisk μαϊ ας που λενε και οι αμερικανοι.

Force-F1-90x90.jpg

Και εδω το χερουλι σημερα 100 ευρω φτηνοτερα

http://www.singer-velanis.gr/index.php?route=product/category&path=25_70_153

Εν αντιθεσι με μια παλια electrolux 20 ετιας και βαλε, που εχω αλλαξει μονο ενα πυκωτη και δουλευει ρολοι, και εχει τραβηξει τα "πανδεινα"

Αν το καινούριο μοτερ είναι με πυκνωτή δεν είναι τόσο απλό...

Αν θυμαμαι καλα ο Xalasis715 (youtube) σε καποιο βιντεο με μοτερ ειχε πει οτι αντιστρεφεις τον ροτορα στα μονοφασικα μοτερ για να αλλαξεις την φορα περιστροφης. Ξεπρεσαρεις τον ροτορα απο τον αξονα και τον ξαναπρεσαρεις αντιθετα. Αυτο με τα καλωδια αντιστροφα πρεπει να ισχυει μονο στα DC μοτερ.

Η γωνία της Wolfcraft που πήρα με την ομαδική από toolshouse χωρίς καμία καταπόνηση, 2-3 φορές την χρησιμοποίησα, έγινε όπως την βλέπετε στην φώτο, σαν να ξεφλούδισε. Έστειλα email στην Wolfcraft. Περιμένω απάντηση.

Να ευχαριστήσω και εδώ τον Κυριάκο που πήγε ο ίδιος στο toolshouse και του έδωσαν καινούρια με μόνη υποχρέωση μου να την στείλω πίσω με δική τους χρέωση. Μπράβο στο after sales του toolshouse και στον Κυριάκο προσωπικά.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να ευχαριστήσω και εδώ τον Κυριάκο που πήγε ο ίδιος στο toolshouse και του έδωσαν καινούρια με μόνη υποχρέωση μου να την στείλω πίσω με δική τους χρέωση. Μπράβο στο after sales του toolshouse και στον Κυριάκο προσωπικά.

Ειδες που σου λέγαμε οτι με τον πωλητή πρεπει να μιλήσεις...
Μπραβο στην επιχείρηση για τον επαγγελματισμό...και στον ΚΥΡ για την μεσολάβηση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ειδες που σου λέγαμε οτι με τον πωλητή πρεπει να μιλήσεις...
Μπραβο στην επιχείρηση για τον επαγγελματισμό...και στον ΚΥΡ για την μεσολάβηση...

Είχα μιλήσει με τον πωλητή την Τετάρτη και μου ζήτησε και του έστειλα φωτογραφία. Ο Κυριάκος, ευτυχώς. βρέθηκε εκεί την κατάλληλη στιγμή και με εξυπηρέτησε αφάνταστα.
Πάντως το μπράβο είναι και για τους δύο και είναι μια καλή ένδειξη, για όλους μας, του επαγγελματισμού και της εξυπηρέτησης της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σκεφτομαι πως μου λειπει ενα παγκοπριονο. Το φοβαμαι το εργαλειο αλλα υπαρχουν και ποιο επικινδυνα.
Επειδη ομως τα ετοιμα εχουν ενα ικανο κοστος απο τη μια και απο την αλλη οι ιδιοκατασκευες ειναι αρκετες και ευκολες σχετικα σκεφτομαι να το τολμησω.
Εχω ομως ακομη ενα ενδιασμο μιας και το gks190 οπως ισως θυμαστε δεν εχει riving knife. Επειδη ομως εγω δεν θυμαιμαι που και τι λεγαμε, θα μπορουσα να το λυσω καπως αυτο? αλλη μια ακραια περιπτωση ειναι να αγορασω καποιο αλλο με riving knife και να κανω τη πατεντα.
Ακομη να ρωτησω, απο δεξια μπαινει ο φρακτης? ποιες ειναι οι ιδανικες αποστασεις που να μπορει να κινηθει αυτος? απο αριστερα πρεπει το πεδιο να ειναι εντελος φρι?

Κοπέλια, καλή χρονιά!. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Σε πόση ώρα μπορώ να "ξεκαλουπώσω" μιά ξυλοκατασκευή από τους σφιγκτήρες της ώστε να έχει κάνει τη δουλειά της η κόλλα?

Κοπέλια, καλή χρονιά!. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Σε πόση ώρα μπορώ να "ξεκαλουπώσω" μιά ξυλοκατασκευή από τους σφιγκτήρες της ώστε να έχει κάνει τη δουλειά της η κόλλα?

Επίσης καλή χρονιά
Οτι γράφει επάνω στίς οδηγίες,συνήθως τό μέγιστο συγκράτησης είναι 24 ώρες.

To riving knife στα δισκοπριονα παγκου ειναι οτι και το κρανος στον μηχανοβιο. Ειναι ενα σημαντικοτατο μετρο ασφαλειας που ειναι απαραιτητο σε καθε παγκοπριονο.

Αν σου κλωτσησει ενα ξυλο, την εκατσες.
Ειναι πολυ σημαντικο το ξυλο που περναει απο τον δισκο, να μην ερθει σε επαφη με το πισω μερος του δισκου, αλλιως ο δισκος θα το σηκωσει και θα το πεταξει πανω σου.
Το riving knife κραταει χωρισμενα τα δυο τεμαχια μολις κοπουν απο τον δισκο. Δεν επιτρεπει να συγκλινουν προς το πισω μερος του δισκου (ειτε απο δονηση, ειτε απο λαθος feeding, ειτε απο γκαντεμια).

Ειναι επισης πολυ σημαντικο το riving knife να ανεβοκατεβαινει μαζι με τον δισκο, δηλαδη να εχει συνεχως αποσταση μισο εκατοστο απο τον δισκο.
Αν ειναι σταθερο, πχ στο μαξιμουμ υψος του δισκου, τοτε οταν χαμηλωσεις τον δισκο δημιουργειται κενο που παλι μπορει να προκαλεσει kickback, ιδιως οταν κοβεις κοντα (μικρου μηκους) ξυλα.

Η συμβουλη μου ειναι να αγορασεις σε καποια φαση ενα ετοιμο και ασφαλες παγκοπριονο και να μην ασχοληθεις με ιδιοκατασκευη. Εκτος αν ξερεις πολυ καλα τι κανεις και πως το κανεις.

Το GKS που αγόρασα από το φίλτατο Βαγγέλη, είχα σκοπό να το χρησιμοποιήσω για diy παγκοπρίονο. Το γεγονός όμως ότι δεν έχει riving knife, ούτε και πρόβλεψη για τέτοιο, με σταμάτησε. Τώρα νομίζω ότι θα θυσιάσω λίγο δύναμη και ύψος κοπής στο παγκοπρίονο που θα φτιάξω, αφού θα βάλω εκεί το B&D μου που έχει riving knife (αλλά και μικρότερο δίσκο, εξ ου και το μικρότερο ύψος κοπής).

Επειδή έχω δει από κοντά πώς μπορείς να την πατήσεις, έχω ορκιστεί να μη χρησιμοποιήσω ποτέ παγκοπρίονο (έτοιμο ή φτιαγμένο) χωρίς riving knife.

Αν θυμαμαι καλα ο Xalasis715 (youtube) σε καποιο βιντεο με μοτερ ειχε πει οτι αντιστρεφεις τον ροτορα στα μονοφασικα μοτερ για να αλλαξεις την φορα περιστροφης. Ξεπρεσαρεις τον ροτορα απο τον αξονα και τον ξαναπρεσαρεις αντιθετα. Αυτο με τα καλωδια αντιστροφα πρεπει να ισχυει μονο στα DC μοτερ.

Γραψε λαθος, τα καπακια αντιστρεφει και αλλαζει η φορα. Το βιντεο ειναι το παρακατω και το αναφερει απο το 10:55 και μετα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αξιότιμοι Κύριοι, έχετε κάποια προταση για διπλό τροχό λειανσης πάγκου? Ψάχνω κάτι οικονομικό βασικά αλλά να μην ειναι και τελείως μάπα.

Αξιότιμοι Κύριοι, έχετε κάποια προταση για διπλό τροχό λειανσης πάγκου? Ψάχνω κάτι οικονομικό βασικά αλλά να μην ειναι και τελείως μάπα.

Κόστος στο περίπου?

Δεν θελω να ξεφύγω πάνω από 50αρικο αν ειναι εφικτό, ιδανικά εκτός από τροχό σμυριγδας να εχει και ταινιολειαντηρα

Παιδιά καλησπέρα,
έχω μια απορία.

Ας πούμε οτι έχω μία μασίφ επιφάνεια ξύλου. Ή πολλά καδρόνια πχ ενωμένα και η επιφάνεια έχει ύψος 5 εκατοστά. Αν θέλω να "σκάψω" ένα μέρος της επιφάνεις πχ κατά 1 εκατοστό αφήνωντας γύρω γύρω το ξύλο άθικτο υπάρχει τρόπος; Για να καταλάβετε ακριβώς θέλω να φτιάξω ένα τραπεζάκι και θέλω γύρω γύρω πχ να υπάρχει 5 εκατοστά ξύλο και στο κέντρο να χώσω γυαλί πάχους 1 εκατοστού στις διαστάσεις που θα το έχω κόψει. Υπάρχει κάποιο εργαλείο ή κάποια πατέντα να το κάνω;

Τελικά κατέληξα να το κάνω προσθέτωντας απλά ξυλο πάχους 1 εκατοστού σαν κορνίζα γύρω γύρω και το κόλλησα με κόλα και θα θηλυκώσω εκεί το τζάμι. Αλλά απο περιέργεια ρωτάω αλλά και γιατί θα φαίνεται ποιο ωραίο σαν ενιαία κατασκευή.