Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κατ'εμε τα τρυπανια μεταλλου (HSS, κοβαλτιου, τιτανιου etc) μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σε ξυλο. Ανετα. Ανετοτατα. Μια δοκιμη θα σας πεισει :))
Moνο που η ζωη τους θα ειναι μικροτερη, oπως ανεφερε σωστα ο ΚΤΜ, απ'οτι θα ηταν αν χρησιμοποιουνταν μονο σε μεταλλο. Και ειναι κριμα γιατι καποια κραμματα ειναι ακριβα.

Αρα MrKenzo συμφωνεις οτι δεν δεν υπαρχει θεμα αν με τρυπανι μεταλλου τρυπαμε ξυλο,εγω παντα με κοβαλτιου τρυπαω ξυλο χρονια τωρα και δεν τα αλλαζω με τιποτα τα κοβαλτιου σε ξυλο,ανοιγουν τρυπα στο ξυλο ταχυτατα,μια φορα εκανα δοκιμη με τρυπανι ξυλου σε ξυλο εβαλα bosch μαλιστα τρυπανι ξυλου και το παλευε να ανοιξει την τρυπα,γιαυτο τα εχω μουφες τα τρυπανια ξυλου για ξυλο,μονο κοβαλτιου.

Κατ'εμε τα τρυπανια μεταλλου (HSS, κοβαλτιου, τιτανιου etc) μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σε ξυλο. Ανετα. Ανετοτατα. Μια δοκιμη θα σας πεισει :))
Moνο που η ζωη τους θα ειναι μικροτερη, oπως ανεφερε σωστα ο ΚΤΜ, απ'οτι θα ηταν αν χρησιμοποιουνταν μονο σε μεταλλο. Και ειναι κριμα γιατι καποια κραμματα ειναι ακριβα.

Μπορούν Μιχαλιο στην ανάγκη αλλα προσωπικα προτιμώ τα ξύλου για ξύλο . :-)

Εκτός απο την οπτικη στα εργαλεια μπαταρίας δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου αλλου.. Χαχαχαχα... :-)

Καλα καλα, μεσα στο 2016 σε βλεπω με τουλαχιστον 2 αμειγως ξυλουργικα εργαλεια μπαταριας στο χερι.
Απλα δεν μπορεις να ξεφυγεις απο το πεπρωμενο. Το παρον και ειδικα το μελλον ειναι τα εργαλεια μπαταριας.

Εδω θα 'μαστε, και θα το δεις :)))

Καλα καλα, μεσα στο 2016 σε βλεπω με τουλαχιστον 2 αμειγως ξυλουργικα εργαλεια μπαταριας στο χερι.
Απλα δεν μπορεις να ξεφυγεις απο το πεπρωμενο. Το παρον και ειδικα το μελλον ειναι τα εργαλεια μπαταριας.

Εδω θα 'μαστε, και θα το δεις :)))

Έχω ήδη βρε , επειδή δεν τα λέω ; Ασε να λέω... Η μια οπτική μου ειναι της δουλειάς και η αλλη οπτικη της στιγμιαίας ευκολίας... :-)

Η τελευταια μου αγορά ήταν ενα δισκοπριονο , η επομενη ενα αλυσοπριονο , εδω στην εξοχή ειναι χρήσιμα με το τι βρίσκω ... ;-)

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

...μια και το ελφερε η κουβέντα...

Έχω σκεφτεί έναν τρόπο, χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για χελιδονοουρές, αλλά με διαφορετικό bit (ίσιο), για κατασκευή και μόρσων. Δεν ξέρω αν θα είναι επιτυχημένο το εγχείρημα αλλά θα το δοκιμάσω.

(Εντάξει, βάζω που και που καμια φωτογραφία να χαρεί ο Κυριάκος, τι να κάνω, του έχω αδυναμία). :D
Γουάου! Από που το εργαλειο ;;;

Δηλαδη αν καταλαβα καλα εβαλες μπαταρια αστερατη σε εργαλειο μή αστερατο?
Και μπηκε κανονικα καθως καινδουλεψε καλα?

Νεκ, αστέρι δεν έχει ούτε το εργαλείο ούτε η μπαταρία. Το εργαλείο όμως δουλεύει με αστεράτες μπαταρίες και η μπαταρία με αστεράτα εργαλεία.
Δεν ξέρω αν σε φώτισα ή σε μπέρδεψα χειρότερα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    57.9 KB · Views: 215
  • image.jpg
    image.jpg
    63.9 KB · Views: 212
Λιγο... Η 4αρα ειναι αστερατη και δουλεύει με μή αστερατο εργαλείο. Ισχύει?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Shit. Ισχύει. Τα δικά μου ειναι μαύρα μή αστερατα ενω το δικό σου κιτρινο. Οποτε δενεχοημε 100% επιβεβαίωση. Αυτή ω μακιτα τι στο καλό ήθελε και άλλαξε τις προδιαγραφές. Εμείς που τη τιμήσαμε πρώτοι γη πατήσαμε με τις πρώτες μπαταρίες των 3ah.

ΤΟ κιτρινο είναι σαν το αστέρι. Και εγώ εχω διαβάσει για μη ταυτιση αλλά δεν το έχω διασταυρώσει μια και έχω μόνο αστερατα. Αλλά μου κάνει και περίεργο γιατί να μην ταιριάζουν....

Στο ιντερνετ απο οσο διαβασα και καταλαβα χεν ειναι συμβατα οι μαυρες βασεις με τα κιτρινα και αστερατα. Κατι μαλλον με τα ηλεκτρονικα γινεται,αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι.

Να ρωτησω κατι σχετικα με τις μπαταριες. Οι μπαταριες που πουλανε τα καταστηματα πχ οι 3αρες της μακιτα θα μπορουσε να ειναι παλια φουρνια μιας και εχουν βγει τωρα οι 4αρες καινοι 5αρες? και αν ειναι παλιες εχουν φθορς απο τη μή χρηση οπως αν θα ηταν φορτισμενες και χρησιμοποιημενες για καποιο διαστημα?

Βαλτος εισαι?
Μολις χαλασα το δικο μου (parkside) στα 16 mm και αναρωτιεμαι τι να κανω, ν βρω αλλο η να περιμενω οταν ξαναβγαλει η lidl.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Υπάρχει.
Το είχε ψάξει ο Panava προ μηνός όταν είχε ένα σετ 6,35 αλλά με το Parkside δεν μπορούσε να τα αξιοποιησει.
Κόστος περί τα δέκα ευρώ.

Να προσθέσω πως στο ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι τα κόλετ (15-20 ευρώ) ήταν πιο ακριβά από το βιτς που στο ali έχουν 10 ευρώ.