Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτό ακριβώς με φρενάρει από την αγορά. Η περιορισμένη αυτονομία. Τώρα βλέπω κ το b&d alligator.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To αλυσοπριονο μπαταριας της gardena που εχω (18ν) τεμαχισε σε μικρα κομματια μια ολοκληρη βερυκοκια, με μια φορτιση, εχω βαλει και φωτο καπου.
Μια χαρα δεν ειναι?

Τό μιά χαρά είναι σχετικό Μιχάλη,ανάλογα την διατομή τού κορμού,τό συνολικό μέγεθος τού δέντρου,τήν σκληρότητα τού δέντρου (αλλο νά κόβεις ξερό,άλλο χλωρό).
Δεν μπορείς να βασίζεσαι σέ εργαλεία μπαταρίας όταν έχεις νά κάνεις πολλές κοπές,εκτός άν έχεις πάνω απο 2 μπαταρίες νά κουβαλάς συνέχεια,πού αυτό συνεπάγετε σέ αυξημένο κόστος χρήσης.

Καλησπέρα στην παρέα! Έκανα και μια ερώτηση στο νήμα για την ηλεκτοκολληση αλλά ας ρωτήσω και εδώ. Επειδή αύριο θα πάω για αγορά ηλεκτρονικής μάσκας, έχετε να προτείνεται κάποια; Τι θα πρεπει να προσέξω κατα την αγορα; μιας και θα ειναι η πρώτη φορά που θα κανω χρήση ηλεκτρονικης. Ευχαριστώ

Eνα χρησιμο εργαλειο μπαταριας για τον κηπο και οχι μονο.

Πτυσσομενο αλυσοπριονακι Ryobi ΟΝΕ+ 18v Pole Pruner. Kλαδευει μεχρι και τα 4 μετρα απο το εδαφος.

large_b27b9379-dc37-442d-acc2-3e44f73ff6d9.jpg

http://www.amazon.de/gp/product/B00...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Έχω το 36βολτο και πραγματικά έχω κόψει πολύ άνετα πάνω από 25 εκατοστά κορμό φτελιάς χωρίς το παραμικρό ζόρι...
Τρομερά και δυνατά εργαλεία και φαντάζομαι ότι και το 18άρι καλό θα είναι.
Τα 4 μέτρα ύψος κοπής είναι μαζί με του χρήστη βέβαια.

Μιχαλη μια ερωτηση αν εχεις την καλοσυνη:Η επιτραπεζια σεγα της proxxon που εχεις,ειναι ησυχη;Δηλαδη,νυχτα στο δευτερο οροφο με κατοικους στο ισογειο θα μπορω να τη δουλεψω;
είναι πολύ ακριβά αυτά τα ηχομονωτικά που ντύνουν τα στούντιο τους τοίχους και τις πόρτες? :ernaehrung004:

εγώ πάντως εάν έμενα σε πολυκατοικία και μέσα από τις πλάκες έφτανε στην κρεβατοκάμαρά μου την νύχτα (μετά της 11) θόρυβος τέτοιου είδους θα φώναζα την αστυνομία...:smash: :twoguns:

Μιχαλη μια ερωτηση αν εχεις την καλοσυνη:Η επιτραπεζια σεγα της proxxon που εχεις,ειναι ησυχη;Δηλαδη,νυχτα στο δευτερο οροφο με κατοικους στο ισογειο θα μπορω να τη δουλεψω;

Να ξεκινησω να πω οτι η μικρη σεγα της proxxon ειναι η πιο αθορυβη -με διαφορα- απο ολες που εχω δοκιμασει, συμπεριλαμβανομενων της dremel, των κινεζικων και της μεγαλυτερης proxxon.
Nυχτα ομως σημαινει απολυτη ησυχια. Απο την αλλη η ηχομονωση που δινει ο ενδιαμεσος οροφος σου δινει ενα πλεονεκτημα και νομιζω οτι θα ειναι ανεκτος ο μικρος βομβος που πιθανως να ακουγεται.

Ο θορυβος μειωνεται δραματικα εαν κατω απο τη σεγα βαλεις μια μοκετουλα, κατι τετοιο, που θα απορροφα τις δονησεις.

Προς τον φίλο που ρωτάει για την μάσκα, εγώ έχω αυτή της Imperia με δύο αισθητήρες και ηλιακή φόρτιση και είμαι ευχαριστημένος τόσο από χρόνο απόκρισης και ορατότητα όσο και από προστασία.

Τό μιά χαρά είναι σχετικό Μιχάλη,ανάλογα την διατομή τού κορμού,τό συνολικό μέγεθος τού δέντρου,τήν σκληρότητα τού δέντρου (αλλο νά κόβεις ξερό,άλλο χλωρό).
Δεν μπορείς να βασίζεσαι σέ εργαλεία μπαταρίας όταν έχεις νά κάνεις πολλές κοπές,εκτός άν έχεις πάνω απο 2 μπαταρίες νά κουβαλάς συνέχεια,πού αυτό συνεπάγετε σέ αυξημένο κόστος χρήσης.

Να ρωτήσω.. .
Υπάρχουν μάρκες που έχουν σειρές εργαλείων μπαταρίας πχ δράπανο, φαλτσοπριονο ηλεκτρικό πριόνι κλπ που να χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας με αποτέλεσμα να μπορείς να αλλάζεις την μπαταρία μεταξύ τους?

Αν δεν κανω λάθος ο Μιχάλης το εχει ήδη απο πέρυσι κάποια στιγμή...

Πολυ σωστος ο Ευγενιος, θυμαται καλα! Ηταν πριν ερθει ο μικρος δαιμονας στο φορουμ μας :)

Το σφυρι μπαταριας - το πρωτο μου Ryobi εργαλειο- το ειχα παραγγειλει πριν κανα χρονο αλλα το γυρισα πισω σχεδον αμεσως.

Ο λογος ηταν οτι στην περιγραφη ελεγε οτι ειχε μπαταριες λιθιου ενω ειχε μπαταριες καδμιου. Περαν τουτου, το κυριωτερο ηταν οτι δεν ηταν χρηστικο, δεν εκανε δουλεια.

Φαντασου ποσο μαπα ητανε (κατα τη γνωμη μου παντα), που πηρα την αποφαση να γυρισω 'εργαλειο gadget' πισω. Θα μπορουσα να το κρατησω ετσι για να κανω πλακα σε φιλους.

Αυτος ηταν και ο λογος που αργησα να αγορασω αλλο εργαλειο Ryobi. Eιχα μενει με την (εσφαλμενη) εντυπωση οτι και τα υπολοιπα εργαλεια θα ηταν το ιδιο, μη λειτουργικα/χρηστικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω.. .
Υπάρχουν μάρκες που έχουν σειρές εργαλείων μπαταρίας πχ δράπανο, φαλτσοπριονο ηλεκτρικό πριόνι κλπ που να χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταρίας με αποτέλεσμα να μπορείς να αλλάζεις την μπαταρία μεταξύ τους?

Ναι, οι περισσοτερες εγκριτες εταιρειες που συζηταμε εδω μεσα βγαζουν σειρες εργαλειων, κυριως 10βολτες και 18βολτες που χρησιμοποιουν την ιδια μπαταρια σε ολα τους τα εργαλεια ιδιου βολταζ.

Βοsch πρασινη σειρα/Parkside 10βολτα
Βοsch μπλε σειρα/Μακιτα 10βολτα
Βοsch μπλε σειρα/Μακιτα 18βολτα
DeWalt/Ryobi/Parkside 18βολτα

Αν βαζεις και φαλτσοπριονο στις επιλογες σου, το πιο προσιτο σε τιμη ειναι αυτο της 18βολτης σειρας Ryobi. Τυγχανει και το εχω και ειμαι εντυπωσιασμενος απο την αποδοση του.

Πολυ σωστος ο Ευγενιος, θυμαται καλα! Ηταν πριν ερθει ο μικρος δαιμονας στο φορουμ μας :)

Το σφυρι μπαταριας - το πρωτο μου Ryobi εργαλειο- το ειχα παραγγειλει πριν κανα χρονο αλλα το γυρισα πισω σχεδον αμεσως.

Ο λογος ηταν οτι στην περιγραφη ελεγε οτι ειχε μπαταριες λιθιου ενω ειχε μπαταριες καδμιου. Περαν τουτου, το κυριωτερο ηταν οτι δεν ηταν χρηστικο, δεν εκανε δουλεια.

Φαντασου ποσο μαπα ητανε (κατα τη γνωμη μου παντα), που πηρα την αποφαση να γυρισω 'εργαλειο gadget' πισω. Θα μπορουσα να το κρατησω ετσι για να κανω πλακα σε φιλους.

Αυτος ηταν και ο λογος που αργησα να αγορασω αλλο εργαλειο Ryobi. Eιχα μενει με την (εσφαλμενη) εντυπωση οτι και τα υπολοιπα εργαλεια θα ηταν το ιδιο, μη λειτουργικα/χρηστικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι, οι περισσοτερες εγκριτες εταιρειες που συζηταμε εδω μεσα βγαζουν σειρες εργαλειων, κυριως 10βολτες και 18βολτες που χρησιμοποιουν την ιδια μπαταρια σε ολα τους τα εργαλεια ιδιου βολταζ.

Βοsch πρασινη σειρα/Parkside 10βολτα
Βοsch μπλε σειρα/Μακιτα 10βολτα
Βοsch μπλε σειρα/Μακιτα 18βολτα
DeWalt/Ryobi/Parkside 18βολτα

Αν βαζεις και φαλτσοπριονο στις επιλογες σου, το πιο προσιτο σε τιμη ειναι αυτο της 18βολτης σειρας Ryobi. Τυγχανει και το εχω και ειμαι εντυπωσιασμενος απο την αποδοση του.

Νομιζω δεν εισαι σαφης και ισως μπερδευτει καποιος. Πχ, δεν σημαινει οτι dewalt ryobi parkside 18v εχουν εναλλαξιμες μπαταριες μεταξυ τους ως εταιριες.
Απλα τα 18v dewalt εχουν κοινες εναλλαξιμες μπαταριες, τα ryobi 18v εργαλεια εχουν κοινες μπαταριες μεταξυ τους κλπ

Παραπανω παραθετω ομαδοποιημενες τις μαρκες και τα βολταζ.
Καμμια μαρκα δεν παιρνει τις μπαταριες της αλλης. Κανενος βολταζ οι μπαταριες δεν κανουν ουτε στην ιδια μαρκα με διαφορετικο βολταζ.
Εχεις δικιο, θα μπορουσε καποιος να μπερδευτει.

Τα μονα εργαλεια που μοιραζονται τις ιδιες μπαταριες ειναι τα δεκαβολτα πρασινα εργαλεια της Bosch, τα οποια παιρνουν και τις μπαταριες των εργαλειων μπαταριας των dremel. Kαι το αντιστροφο βεβαια.