Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κάποια στιγμή, σύντομα, ελπίζω να αγοράσω ένα δισκοπρίονο, υπάρχουν 3 είδη, το σταθερό πάγκου, το συρόμενο και το 2 εργασιών.

Θέλω κάποιος να μου πει με 2 λόγια και απλά τι προτείνει ως πιο χρηστικό καθ' ότι θα αγοραστεί μόνο ένα, στην φάση αυτή τουλάχιστον, και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει κάποιο δισκοπρίονο πάγκου αυτή την στιγμή, πράγμα που με δυσκολεύει πάρα πολύ σε διάφορες κοπές.
με 2 λόγια δεν ξέρω τι να προτιμήσω, ένα πάγκου, ένα συρόμενο φαλτσοπρίονο ή ένα πάγκου 2 εργασιών...

δεν μιλάμε για επαγγελματικά πανάκριβα μηχανήματα, κάτι στην κατηγορία των scheppach και σε καμία περίπτωση einhel.

Αν έχεις το χώρο πας σε πάγκου και το φαλτσοπρίονο δε θα σου λείψει μιας και μπορείς τις δουλειές αυτές να τις κάνεις στο δισκοπρίονο πάγκου. Αν έχεις όμως θέμα χώρου τότε πας σε ένα φαλτσοπρίονο radial.
Για το θέμα χώρου πέρα απο το να χωράει το πάγκου, θες και δεξιά αριστερά όπως και μπρος πίσω για μεγάλα κομμάτια. Αν τον έχεις κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα δίλημμα :)

Πολύ καλό φαίνεται και οικονομικό.

Για αρχή είναι ότι πρέπει και έπειτα πας σε κάτι καλύτερο αν θες πιο πολλές δυνατότητες.
Αν και για έναν ερασιτέχνη τα 48 mm ύψους κοπής είναι αρκετά θα έλεγα.

Η βασικη τους διαφορα ειναι ο μεγαλυτερος δισκος. Αν οι αναγκες για παχος κοπης ξυλου δεν ξεπερνουν τους 5 ποντους, δεν ειναι να αναγκη να πας στο μεγαλυτερο και το ακριβοτερο -σε ολα του.
Το μικρο ειναι το κλασσικο ερασιτεχνικο παγκοπριονακι.

Παντως να πω οτι ουσιαστικη διαφορα ποιοτητας γενικοτερα με την Einhell, προσωπικα, αδυνατω να την δω.

Η βασικη τους διαφορα ειναι ο μεγαλυτερος δισκος. Αν οι αναγκες για παχος κοπης ξυλου δεν ξεπερνουν τους 5 ποντους, δεν ειναι να αναγκη να πας στο μεγαλυτερο και το ακριβοτερο -σε ολα του.
Το μικρο ειναι το κλασσικο ερασιτεχνικο παγκοπριονακι.

Παντως να πω οτι ουσιαστικη διαφορα ποιοτητας γενικοτερα με την Einhell, προσωπικα, αδυνατω να την δω.
Έχεις ένα δίκιο εδώ Μιχάλη. Ωστόσο η Scheppach ασχολείται περισσότερο γύρω από το ξύλο, οπότε θεωρώ ότι είναι λίγο πιο ποιοτική και ας φαίνεται οπτικά σχεδόν το ίδιο.
Επίσης αν δεις έχει και επαγγελματική γκάμα μηχανημάτων που η Einhell δεν έχει.

Καλησπέρα
Εχω μια τεχνικη φυσεως ερωτηση και θα ηθελα βοηθεια .
Σε εναν ξενωνα 20m2 εχω βαλει ενα τζακι εμπορίου με 3 μετρα υψος τσιμεντενια καμιναδα και τσιμεντενιο διριχτο φουγάρο.
Οταν ειναι κλειστό το απάνεμο παραθυρο το τζακι καπνίζει.Οταν το ανοιγω με διασταση 40cmx10cm λύνεται το πρόβλημα.
Στην περίπτωση που δεν υπαρχει οξυγόνο και ανοίξω το βορινό παράθυρο παρόλο που μπαινει αέρας, το τζάκι συνεχίζει να καπνίζει με την ίδια ένταση οπως οταν ειναι σφραγισμένα όλα τα παράθυρα.
Η πλάτη του τζακιού είναι στον Βορειά.
Σκεφτηκα να παρω τα παρακατω εργαλεια και να ανοιξω στην οσο το δυνατόν περισσότερο απάνεμη μερια του τζακιου μία ή δυο τρύπες.
Ποια είναι η γνώμη σας ;
Καθε βοήθεια δεκτή!!

http://www.toolsmania.gr/v2/trypani...pana-mpetoy/potirotrypano-mpetoy-68-mm-detail

Κοίτα πως έχει γενικά το θέμα, για να μπορεί να βγει κάτι από την καμινάδα πρέπει να έχει μπει πρώτα...δηλ. εάν για παράδειγμα ο ξενώνας έχει πολύ καλά μονωμένα παράθυρα και πόρτα, έχεις περιορίσει κατά πολύ την φυσική ροή του αέρα, που είναι να περνάει μέσα από τα κουφώματα και βγαίνει από την καμινάδα, για αυτό μόλις ανοίγεις λίγο ένα παράθυρο αμέσως το τζάκι τραβάει.

Επίσης, εάν η καμινάδα είναι στον βοριά και φυσάει βοριάς (δυνατός) στις ριπές του αέρα θα σου φέρνει καπνό μέσα, το ίδιο και εάν είναι στον νοτιά και φυσάει νοτιάς.

Για να βελτιώσεις την φυσική κυκλοφορία του αέρα μέσα στο σπίτι, πρέπει να ακολουθείς την κυκλοφορία του αέρα στο περιβάλλον, δηλ. εάν φυσάει βοριάς ανοίγεις λίγο το βορινό παράθυρο να μπεί ο αέρας και να βγει από την καμινάδα. Το ίδιο και για τον νοτιά.

Μία λύση είναι να αλλάξεις το καπέλο στην καμινάδα και να βάλεις ένα που γυρίζει, αυτό θα αυξήσει το τράβηγμα του τζακιού, αλλά και λίγη από την ζέστη.
Μία άλλη λύση είναι αυτή που λες, να ανοίξεις μία τρύπα εξωτερικά στο τοίχο στην πλάτη του τζακιού, την κλείνεις με μία σίτα μεταλλική, και από εκεί με μια σωλήνα να φέρνεις αέρα από έξω στο μπροστινό σημείο της εστίας.

Αλλά από τότε που άλλαξαν τα κουφώματα και οι πόρτες και έγιναν τόσο καλά μονωμένες, τα τζάκια άρχισαν να έχουν πρόβλημα...

Σωτήρη ευχαριστώ για την απάντηση.Το προβλημα που παρουσιαζει και το έγραψα στο πρωτο ποστ είναι οτι τραβαει μόνο ανοιγοντας το απανεμο παράθυρο.Αν με Βορια ανοιξω το βορινο παραθυρο , μπαινει αέρας αλλα συνεχίζει να καπνιζει.
Δεν ξέρω αν θα λύσω το προβλημα ομως με μία ή δυο τρυπες διότι δοκιμασμένα το μίνιμουν οξυγονο για να δουλεψει ειναι απο το συρομενο παραθυρο του μπανιου ,ανοιγοντάς το 40cmx10cm.
Αν το παω στα 8 cm παρατηρω να ξεκινάει ο καπνος να γλύφει το επανω μερος του τζακιού καταλήγοντας στο ταβάνι.

Επειδή πρόσφατα τοποθέτησα 2 ξυλοσομπες εδω στο σπίτι (η μια μεγάλη) και ασχολήθηκα λιγο με τον "αέρα" και την ροή του θα σου πω 2 πράγματα με τις ελάχιστες γνώσεις μου . 1ον περιστρεφομενο καπέλο , ο ίδιος ο άνεμος είτε βορειος είτε νοτιος το κινεί και δημιουργεί τράβηγμα του καπνού .
Και δεύτερον παίζει μεγάλο ρόλο το μήκος της καμινάδας και το αν εχει γωνίες ή μη κάθετα μέρη .
Η άποψη μου να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο "τζακά" πριν προβεις σε οποιαδήποτε ενέργεια που πιθανόν δεν θα σου δόσει λύση .

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν είναι σίγουρο αυτό. Αν δεις πολλά κόκκινα einhell γράφουν πάνω einhell home.

Είναι για επαγγελματίες με έδρα το σπίτι τους ... :>)

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Χαχα. Σαν κάτι άλλους τυπάδες που παίρνουν Bosch μπλε για το σπίτι.
Ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε!!!

τι κοκκινα κ μπλε. ολα ερασιτεχνικα ειναι... επαγγελματικο και einhell δεν συμβαδιζει.
οπως και τα scheppach επισης.. καθαρα ερασιτεχνικα
απλα η einhell το εχει παρακανει πια.
ferm, boston, scheppach, bulle κλπ εχουν 30 - 40 αντε 50 κωδικους.
η einhell εχει ενα εκατομμυριο κωδικους. μεχρι και λεμονοστιφτες φτιαχνει.
κ εκει ειναι που χανει το παιχνιδι γιατι ειναι αδυνατον να γινει ποιοτικος ελεγχος σε τοσα πολλα προιοντα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χεχεχεχεχε

τι κοκκινα κ μπλε. ολα ερασιτεχνικα ειναι... επαγγελματικο και einhell δεν συμβαδιζει.
οπως και τα scheppach επισης.. καθαρα ερασιτεχνικα
απλα η einhell το εχει παρακανει πια.
ferm, boston, scheppach, bulle κλπ εχουν 30 - 40 αντε 50 κωδικους.
η einhell εχει ενα εκατομμυριο κωδικους. μεχρι και λεμονοστιφτες φτιαχνει.
κ εκει ειναι που χανει το παιχνιδι γιατι ειναι αδυνατον να γινει ποιοτικος ελεγχος σε τοσα πολλα προιοντα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χεχεχεχεχε

Η Scheppach έχει και επαγγελματικά πανάκριβα μηχανήματα που λογικά είναι Γερμανικής προελεύσεως. Δες λίγο την ιστοσελίδα τους να καταλάβεις.