Χαχα. Σαν κάτι άλλους τυπάδες που παίρνουν Bosch μπλε για το σπίτι.
Ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε!!!
Εννοείται ότι παίρνουμε μπλε bosch για το σπίτι. Και τα στοιβάζουμε σε lboxx στην αποθήκη. Τι, δεν κάνουν για σπίτι;;;;; :smash:
Παιδιά καλησπέρα. Έχω την εξής απορία και παρακαλώ αν και έχει ξαναφερθεί μέσα στην ενότητα όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Όσον αφορά το ακόνισμά μαχαιριών, λεπίδων γενικότερα, αλλά και σκαρπέλων, στα όποια videakia κυκλοφορούν στο youtube, συνηθίζουν να βουτάνε την πέτρα ακονίσματος μέσα στο νερό πρώτα. Και μετά να επιχειρούν και να ακονίζουν το οτιδήποτε τέλος πάντων. Οι πέτρες αυτές που χρησιμοποιούν είναι για χρήση κατά αποκλειστικότητα με το νερό μόνο; Η χρήση λαδιού αντί του νερού είναι εσφαλμένη; Υπάρχουν πέτρες ακονίσματος στο εμπόριο, άλλες που χρησιμοποιούνται με νερό και άλλες με λάδι; Αν ναι πως τις ξεχωρίζουμε ποιες είναι ποιες; (Εγώ όσες έχω συναντήσει στο εμπόριο, μου έχουν προτείνει χρήση -και το λένε και οι προδιαγραφές -για χρήση με λάδι). Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να ακονίσω κάτι , ομολογώ πως τα καταφέρνω αρκετά καλά κάποια χρόνια τώρα, όμως αφενός ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αφετέρου οφείλω να ομολογήσω πως μου δημιουργήθηκε η απορία μήπως τελικά δεν κάνω κάτι καλά και δεν το γνωρίζω; Εκφράζω την απορία μου τώρα μιας και λίαν συντόμως πρόκειται να επιχειρήσω για πρώτη φορά να ακονίσω κάτι παλιά σκαρπέλα. (β¦και την ακμή τους με τον ανάλογο οδηγό-προσθήκη ακονίσματος για σκαρπέλα).
Στο εμποριο υπαρχουν αρκετα προιοντα ακονισματος μεταξυ των οποιων ειναι οι πετρες νερου και οι πετρες λαδιου (water/oil stones).
Προφανως οι πετρες νερου δεν ειναι δοκιμο να χρησιμοποιηθουν με λαδι, ουτε το αντιστροφο. Μαλλον ειναι θεμα επιφανειας της καθε πετρας (ποσο πορωδης ειναι και πως απορροφα το λιπαντικο -νερο/λαδι).
Αυτο που εχω κανει εγω με πετρες νερου τωρα τελευταια (σε σκαρπελα) ειναι να χρησιμοποιω τις πετρες νερου, χωρις νερο. Δεν εχω δει διαφορα με η χωρις νερο, μονο λιγοτερη 'λασπουρια'.
Οι πετρες νερου λενε ειναι πιο μαλακες απο τις πετρες λαδιου (λαδακονο?) αλλα ακονιζουν γρηγοροτερα. Και φθειρονται γρηγοροτερα.
Και γω στο σταδιο του πειραματισμου ειμαι με το ακονισμα σε πετρα. Το λαδι το εχω αποκλεισει λογω ..'λαδιλας'.
Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι το ακονισμα σε πετρα ειναι σαφως ανωτερο ακριβεστερο και ευκολοτερο απο το ακονισμα με γυαλοχαρτα/τροχους/διαφορους τυπους ακονιστρων.
Γνωστός μου αγόρασε μια πέτρα ακονίσματος νερού από Ιαπωνία για να ακονίζει τα μαχαίρια του για κόψιμο κρέατος.
Θυμήθηκα ότι είχα διαβάσει εδώ αυτά τα σχόλια και τα ξαναδιάβασα αλλά δεν βρήκα την απάντηση σ' αυτό που τον απασχολεί και συγκεκριμένα αν η πέτρα πρέπει να βρίσκεται βουτηγμένη σε δοχείο με νερό.
Με βάση τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας, είναι σωστό αυτό;
Πες τα πες τα!!!!Τα Μακιτα ειναι για δουλεια, αλλα η δουλεια τρωει τον αφεντη!
Αν ο αφεντης λοιπον θελει εργασια ΚΑΙ χαρα, παει στα pal και στα αλλα ..τα καλυτερα :aetsch:
Κι εγώ στο ίδιο δίλημμα είμαι.Το έχει το κέντρο βίδας αυτό. Το κοιτάω καιρό αλλά ακόμα να αποφασίσω αν θα παώ σε κάτι τέτοιο ή σε καβαλέτα και κόντρα πλακέ απο πάνω για να το έχω ταράτσα όπου θα μπορώ να προσαρμόσω και διάφορα εργαλεία πάνω!
Αν το έχει πάρει κανεις ας δώσει ένα feedback για σταθερότητα κλπ
Κι εγώ στο ίδιο δίλημμα είμαι.
Η τρίτη μου επιλογή (με μειωμένη φορητότητα) είναι πλαίσιο από γαλβανιζέ λαμαρίνα και από πάνω κόντρα πλακέ θαλάσσης ή μπετοφόρμ. Για να αυξήσω λίγο τη φορητότητα σκέφτομαι να μπει άξονας με ρόδες στη μια πλευρά, αλλά στην άλλη πλευρά τα πόδια να είναι σταθερά στο έδαφος.
Παιδιά αυτό αν είναι σταθερό ανοιχτό θα είναι το απόλυτο σε φορητό πάγκο.
Και ειδικά με τους ταχυσφικτηρες που ενσωματώνει!
Αυτό θα είναι ψησταριά!!! :BDGBGDB55: (...αστείο...) Οι ρόδες θα προσφέρουν φορητότητα αλλά θα χάσεις σε σταθερότητα. Ακόμα και αν οι ρόδες έχουν stop.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.