Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

ΜαστροΝεκτάριε, μήπως σε καλύπτει αυτό?....βέβαια, δεν ξέρω αν ψωνίζεις απ´έξω.

http://www.banggood.com/4-Way-Chuck...Press-613mm-Universal-Key-Chuck-p-924151.html

Ψωνιζω αλλα
1) που θα χρησιμευσουν ολα αυτα τα διαφορετικα και
2) μαλλον θα ειναι και αυτο απο μαλακο ατσαλι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Ψωνιζω αλλα
1) που θα χρησιμευσουν ολα αυτα τα διαφορετικα και
2) μαλλον θα ειναι και αυτο απο μαλακο ατσαλι...

Kαλυτερα να χαλασει το κλειδι, αν ειναι απο μαλακο ατσαλι που λες, παρα να χαλασει το τσοκ!! Μια χαρα ανταλλακτικο ειναι το κινεζικο.

Χαχαχαααα, ρε Μιχάλη, το λες με μιά άνεση!....εσύ που είσαι του (μπλε) Bosch και του Proxxon quality!

Φιλε Mike, των παντων ειμαι. Eiμαι τακτικοτατος πελατης των banggood και fasttech απο τοτε που ανοιξαν!!
Αμα υπαρχει εργασια χτυπαμε τα παντα, αμα υπαρχει αναδουλεια κινουμαστε με συνεση και ταπεινοφροσυνη :)))

Yποτιθεται οτι υπαρχουν ανταπτορακια της boston για να παιρνει και τις λαμες χωρις την κεφαλη. Πηρα τηλεφωνο τον εισαγωγεα και μου λεει οτι η σεγα δεν εχει μεσα τους ανταπτορες (οπως γραφει μεσα το manual).
Aν υπαρχει ανταπτορας των einhel κλπ παρομοιων σεγων, θα κανουν στην boston. Δεν το εχω ψαξει παραπανω, αλλα δεν βλεπω ιδιαιτερο προβλημα να βρεθει ανταπτορας.

Δηλαδη, ετσι οπως ερχεται η σεγα (και καθε παρομοια) δεν παιρνει τετοιες λαμες χωρις κεφαλι. Χρειαζεται ανταπτορας.
Ευχαριστω!!κυριακο εννοουσα ακεφαλες και τις αλλες!!!

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ που το έχω δει αυτό το πολύκλειδο για τσοκ, εδώ στην Ελλάδα, το έχω δει σίγουρα...αλλά μάλλον βρίσκομαι σε αρχή αλτσχάιμερ...

Εγω προσωπικα θα τα αγοραζα προ μηνων για το εξοχικο!

Πιστευω οτι η Bulle ειναι αξιοπιστη εταιρεια καθως εχω φιλους που την δουλευουν επαγγελματικα σε συνεργεια ειδικα στα εργαλεια αερος της και ειναι σκυλια.
Ρωτα μονο αν μπορεις να βρεις και δευτερη μπαταρια.

Υπόψιν ότι μιλάμε για αντιγραφές επώνυμων εργαλείων κινέζικης προελεύσεως με στάμπα!
Δεν αξίζει καν για μένα. Μπορεί να αντέχει αλλά έχει όλα τα ελαττώματα των αντιγράφων, αυξημένους κραδασμούς και βάρος!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ που το έχω δει αυτό το πολύκλειδο για τσοκ, εδώ στην Ελλάδα, το έχω δει σίγουρα...αλλά μάλλον βρίσκομαι σε αρχή αλτσχάιμερ...

Φίλε Σωτήρη μήπως στό toolshouse ? γιατί καί εγώ εκεί τό έχω δεί :ernaehrung004: ,μιά χαρά είσαι σέ όλους μας συμβαίνει αυτό.

Επειδη ειμαι ασχετος με τις σεγες παγκου και ηθελα να αγορασω μια, και βλεπω οτι προτεινεται και την dremel .
θα μπορω να κοψω ξυλο παλετας μεχρι 15 χιλιοστα αν χρειαστει ?
Επισης στο site της dremel δειχνει οτι κοβει 9μμ κοντρα πλακε αλλα δεν κοβει ανετα καμπυλες κ.τ.λ εδω στην επισκοπηση κοπης http://www.dremeleurope.com/gr/el/dr...aw-6132-ocs-c/
Αν μπορειτε γραψτε τι χιλιοστα εχετε κοψει και τι υλικο ή προτεινετε κατι διαφορετικο απο την εμπειρια σας η την χρηση σας. Δεν εχω καποια συγκεκριμενη χρηση εκτος απο κοπη σχεδιων, αλλα αν χρειαζοταν να κοψω κατι παραπανω απο 10μμ να ξερω αν θα ανταπεξελθει.
Ευχαριστω προκαταβολικα

H σεγα dremel κοβει παραπανω απο οτι δινουν τα specs και αυτο ειναι τεσταρισμενο. Οι λαμες της ειναι εξαιρετικης ποιοτητατας και αντεχουν ταλαιπωρια.

Ομως αν ειναι να κοβεις συνεχως ανω των τυπικων οριων που δινουν τα specs, ισως να σκεφτεις τις αλλες τυπου einhell που ειναι μεγαλυτερης ισχυος και λογικα θα εισαι πιο ανετος.

Αν υπαρχει καποιος που χρησιμοποιει την σεγα dremel σαν κυρια σεγα, ας μας πει μια επιπλεον αποψη για τις δυνατοτητες της σε μεγαλυτερα παχυ κοπης (καμπυλη/ευθεια) απο αυτα που προτεινει η dremel.

Θελω να τσεκαρω καθετοτητα στο δισκο στο δισκοπριονο παγκου. Στο προηγουμενο δισκο το εφτιαχνα με τη ορθη γωνια, με οση ακριβεια μπορουσα. Πλεον ομως ο δισκος εχει πολλα δοντια και δεν βολευει.
Καπου ειχα δει ενα ψηφιακο αλφαδι κυβο. Που θα το βρω αυτο?
Λογικα εχει μαζεμενες διαστασεις για να μπει στο δισκο μεταξυ δοντιων και επιφανειας. Δηλαδη κατω απο 5 ποντους.

Βρε μπας και γυρνάει λάθος? Να έχει πάρει δλδ άξονας?
Κάνε ένα πέρασμα σε ένα παχύ κομμάτι χωρίς να το σκίσεις στα δύο και έπειτα βγάλε τον δίσκο και βάλε τον μέσα στην τομή.
Θα πρεπει να εφαρμόζει σχεδόν αν πλεει την πατήσαμε...

Βρε μπας και γυρνάει λάθος? Να έχει πάρει δλδ άξονας?
Κάνε ένα πέρασμα σε ένα παχύ κομμάτι χωρίς να το σκίσεις στα δύο και έπειτα βγάλε τον δίσκο και βάλε τον μέσα στην τομή.
Θα πρεπει να εφαρμόζει σχεδόν αν πλεει την πατήσαμε...

Έχει εγγύηση αλλά κομματάκι δύσκολο να το έκανε ο Νεκτάριος εκτός και ήταν από την μάνα του στραβό!

Νεκτάριε γιατί δε το κάνεις με το παλιό τρόπο; Κόψε ένα χοντρό κομμάτι απο καδρόνι (όσο πιο χοντρό τόσο το καλύτερο) και το κομμάτι που θα αποκοπεί γύρνα το τούμπα και πήγαινε να το ξαναβάλεις στη θέση που κόπηκε. Αν ο δίσκος δεν ειναι σε 90 μοίρες γωνία θα πρέπει να ανασηκώσεις ένα απο τα δύο κομμάτια για να δέσει ως προς τη γωνία που κοιτάς το κομμάτι ξύλο που έκοψες. Αν "δέσει" τότε έχει τη σωστή γωνία.

Εδώ αν και με τα σχέδια ταλαιπωρούμε έκανα κανα 15λεπτο να το βγάλω αχαχχααχ

UnUgqQt.jpg

Αλλος τρόπος είναι σε ακόμα πιο χοντρό κομμάτι να κόψεις μέχρι τη μέση και μετά να το φέρεις τούμπα και να ξανακόψεις. Η επιφάνεια πρέπει να βγει ακριβώς χωρίς δόντια/σκαλοπάτια κλπ

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ

Τα σπασίματα που σου κάνει πάντως δε πρέπει να είναι θέμα γωνίας τουλάχιστον ως προς το κατακόρυφο άξονα. Αν ήταν αυτό σε όλους που γύριζαν το δισκοπρίονο θα έκοβε χάλια. Το πρόβλημά σου πρέπει να ειναι ή κάποιος τζόγος ή ο φράκτης σου έχει αρκετή απόκλιση οπότε όταν πάει να περάσει το κομμάτι το δίσκο αυτό να λοξοδρομεί λόγω του φράκτη και ο δίσκος να το ξαναχτυπάει.

Αυτό λέω στο τέλος ουσιαστικά. Το παραπάνω το ανέφερα γιατί έψαχνε το αλφάδι για καθετότητα του δίσκου με την επιφάνεια που δε μπορούσε να το ελέγξει με τη γωνιά λόγω δοντιών πλέον