Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ έχω ένα από αυτά και συγκεκριμένα το HR2611FT. Τα παρουσιάζει σαν ROTARY TOOLS . Εδώ Ελλάδα το παρουσιάζουν άλλοτε σαν πνευματικο και άλλοτε σαν περιστροφικό . Αν και για λόγους ευκολίας το λέω και εγώ συχνά πνευματικο, είμαι με την ομάδα των "περιστροφικών" μια και πάντα ήξερα οτι τα πνευματικά είναι του αέρος.

Η ιδια η Bosch το αναφερει ακομη και στα πιο μικρα μοντελα της.
https://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/pbh-2100-re-3165140633918-199892.jsp

Bosch PBH 2100 RE Rotary Hammer

Effortless hammering in concrete and masonry, chiselling, drilling and screwdriving with power of 550 watts
High-impact: pneumatic Bosch hammer mechanism with an impact energy of 1.7 joules for high impact force in hard materials regardless of the feed pressure
Ergonomic: low working weight of 2.2 kg and compact slimline design with softgrip for low user fatigue

Και για το μεγαλυτερο της Bosch 11264EVS 1-5/8-In. SDS-max
https://www.boschtools.com/ca/en/boschtools-ocs/sds-max-hammers-11264evs-34778-p/

Benefits

• Powerful 13.0-AMP motor – drives 6.5 ft.-lbs. of impact energy for professional results
  • Vibration Controlβ„’ – for all day jobs, tool allows for maximum user comfort
  • Constant Responseβ„’ circuitry β€” provides soft-start and maintains constant speed under load
  • Turboβ„’ Power β€” delivers 20 percent more power in hammer-only mode
  • Electro-pneumatic impact system maximizes impact force and minimizes vibration

Kυριακο, αλλο ειναι το πνευματικο εργαλειο και αλλο ο πνευματικος μηχανισμος ΜΕΣΑ στο εργαλειο.
Πνευματικα συστηματα και τρομπες υπαρχουν σε πολλα μηχανηματα αλλα αυτο δεν τα καθιστα πνευματικα.

Αν τα παραπανω δραπανα τα αποκαλει καποιος πνευματικα (αερος) τοτε πως θα αποκαλει τα εργαλεια που οντως δουλευουν με αερα?

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η ιδια η Bosch το αναφερει ακομη και στα πιο μικρα μοντελα της.
https://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/pbh-2100-re-3165140633918-199892.jsp

Bosch PBH 2100 RE Rotary Hammer

Effortless hammering in concrete and masonry, chiselling, drilling and screwdriving with power of 550 watts
High-impact: pneumatic Bosch hammer mechanism with an impact energy of 1.7 joules for high impact force in hard materials regardless of the feed pressure
Ergonomic: low working weight of 2.2 kg and compact slimline design with softgrip for low user fatigue

Και για το μεγαλυτερο της Bosch 11264EVS 1-5/8-In. SDS-max
https://www.boschtools.com/ca/en/boschtools-ocs/sds-max-hammers-11264evs-34778-p/

[h=3]Benefits[/h]

• Powerful 13.0-AMP motor – drives 6.5 ft.-lbs. of impact energy for professional results
  • Vibration Control™ – for all day jobs, tool allows for maximum user comfort
  • Constant Response™ circuitry — provides soft-start and maintains constant speed under load
  • Turbo™ Power — delivers 20 percent more power in hammer-only mode
  • Electro-pneumatic impact system maximizes impact force and minimizes vibration

To "pneumatic" αναφέρεται στον μηχανισμό κρούσης και όχι στο εργαλείο.

Στα Πνευματικά εργαλεία ο "κινητήρας" χρησιμοποιεί αέρα και στα Ηλεκτρικά ρεύμα.

Δηλαδή ρε παιδιά τα αυτοκίνητα μας που δίνουν ρεύμα στα μπουζι για να γίνει η καυση λέγονται ηλεκτρικα-ηλεκτροκίνητα;;;;;

Παιδια, να χτυπιεστε κατω ηλεκτροπνευματικα τα ονομαζουν οι ιδιες οι εταιριες, ποσο μαλλον οι χειριστες.

Οπως ενα εργοσρασιο ΔΕΗ ονομαζεται υδροηλεκτρικο επειδη μετατρεπει την ενεργεια του νερου σε ηλεκτρικη δεν λεγεται υδραυλικο εργοστασιο το ξεφτυλισα αλλα δεν γινεται αλλιως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To "pneumatic" αναφέρεται στον μηχανισμό κρούσης και όχι στο εργαλείο.

Στα Πνευματικά εργαλεία ο "κινητήρας" χρησιμοποιεί αέρα και στα Ηλεκτρικά ρεύμα.

To pneumatic αναφερεται σε ενα κομματι του ολου μηχανισμου το οποιο χρησιμοποιει την ηλεκτρικη ενεργεια την οποια μετατρεπει σε μηχανικη για να δουλεψει το συστημα με αερα κανοντας το εργαλειο ηλεκτροπνευματικο.

Παιδια, να χτυπιεστε κατω ηλεκτροπνευματικα τα ονομαζουν οι ιδιες οι εταιριες, ποσο μαλλον οι χειριστες.

Οπως ενα εργοσρασιο ΔΕΗ ονομαζεται υδροηλεκτρικο επειδη μετατρεπει την ενεργεια του νερου σε ηλεκτρικη δεν λεγεται υδραυλικο εργοστασιο το ξεφτυλισα αλλα δεν γινεται αλλιως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To pneumatic αναφερεται σε ενα κομματι του ολου μηχανισμου το οποιο χρησιμοποιει την ηλεκτρικη ενεργεια την οποια μετατρεπει σε μηχανικη για να δουλεψει το συστημα με αερα κανοντας το εργαλειο ηλεκτροπνευματικο.

Το 'pneumatic' αναφερεται σε κομματι του ολου μηχανισμου σε καποια εργαλεια ηλεκτρικα/μπαταριας. Δεν υπαρχει διαφωνια.
Eπισης αλλο πνευματικο και αλλο ηλεκτροπνευματικο δραπανο. Ετερον εκατερον. Φανταζομαι να μην εχεις αντιρρηση και σε αυτο.

H Bosch στο δικο σου παραδειγμα παραπανω ΔΕΝ αναφερει ως πνευματικο το εργαλειο, γιατι αραγε?. Διοτι ως πνευματικα αναφερει ΜΟΝΟ τα αντιστοιχα πραγματικα εργαλεια αερος.

Aσε ομως τι λεω εγω, βαλε στο google 'pneumatic tools' και θα δεις τι θα σου βγαλει :))

Αναφερει το μηχανισμο Μιχαλη ως ηλεκτροπνευματικο.

Γνωριζω τι ειναι τα πνευματικα εργαλεια καθως εχω και στην κατοχη μου τριβεια, τρυπανια, καρφωτικα.

Γνωριζω τι ειναι τα πνευματικα εργαλεια καθως εχω και στην κατοχη μου τριβεια, τρυπανια, καρφωτικα.

Πως γίνεται να γνωρίζεις και να μπερδεύεις ταυτόχρονα τα ηλεκτρικά με τα πνευματικά ...

Γιατί ονομάζεται ένα εργαλείο "Πνευματικό" ?

Μιλαμε τωρα για τυπικοτητες. Φυσικα και γνωριζουμε τι ειναι τα πνευματικα εργαλεια.

Λεμε τι ειναι πιο σωστο να αναγραφεται σαν τιτλος εργαλειου, οχι σαν χαρακτηριστικα ενος εργαλειου.
Το θεμα προεκειψε απο μια περιγραφη εργαλειου, που παρατηρησε ο Γιαννης, οπου ενα ηλεκτρικο πιστολετο αναφεροταν σαν πνευματικο κατεδαφιστικο.

Αλλο το πνευματικο κατεδαφιστικο και αλλο το ηλεκτρικο πιστολετο (εστω και με πνευματικο μηχανισμο). Καμμια σχεση σε ισχυ oπως γνωριζεις καλα. Παραπλανητικη διαφημιση :))

Πως γίνεται να γνωρίζεις και να μπερδεύεις ταυτόχρονα τα ηλεκτρικά με τα πνευματικά ...

Γιατί ονομάζεται ένα εργαλείο "Πνευματικό" ?

Πουλάει πνεύμα :D

Μόνος λες ότι αναφέρεται στον Μηχανισμό και όχι στο Εργαλείο αλλά παρόλα αυτά εσύ επιμένεις ότι αναφέρεται/ονοματίζει το εργαλείο.

Υπάρχουν τρυπάνια πνευματικά ?

Ελα Ιωαννη μου....

Το παιχνιδι των ερωτησεων...

Εχουμε τα καθαροαιμα πνευματικα δραπανα που οδηγουνται απο αερα παρεχομενο απο μια πηγη οπως ενα αεροφυλακιο.

Σωστα?????

Αυτο το αεροφυλακιο γεμιζει απο ενα ηλεκτρικο μοτερ το οποιο λειτουργει με ηλεκτρισμο σωστα????
Ετσι με την παλινδρομιση ενος πιστονιου (το οποιο κινειται απο μοτερ ηλεκτρικο παντα) γεμιζει με αερα.

Αν συμπτυξουμε αυτη την διαταξη σε ενα εργαλειο και αφαιρεσουμε το αεροφυλακιο τι θα πουμε πως ειναι πνευματικο????

Αυτο περιγραφει το παρακατω σχημα.

maxresdefault.jpg

Ελα Ιωαννη μου....

Το παιχνιδι των ερωτησεων...

Εχουμε τα καθαροαιμα πνευματικα δραπανα που οδηγουνται απο αερα παρεχομενο απο μια πηγη οπως ενα αεροφυλακιο.

Σωστα?????

Αυτο το αεροφυλακιο γεμιζει απο ενα ηλεκτρικο μοτερ το οποιο λειτουργει με ηλεκτρισμο σωστα????
Ετσι με την παλινδρομιση ενος πιστονιου (το οποιο κινειται απο μοτερ ηλεκτρικο παντα) γεμιζει με αερα.

Αν συμπτυξουμε αυτη την διαταξη σε ενα εργαλειο και αφαιρεσουμε το αεροφυλακιο τι θα πουμε πως ειναι πνευματικο????

Αυτο περιγραφει το παρακατω σχημα.

Καταρχήν Κυριάκο μπερδεύεις τα Πνευματικά με τα Ηλεκτρικά όπως μπερδεύεις τα Δράπανα με τα Τρυπάνια.

Θα στο πω άλλη μια φορά :

Πνευματικά είναι τα εργαλεία που λειτουργούν με παροχή πεπιεσμένου αέρα.

Εάν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις αυτή την απλή φράση λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Στο συγκεκριμένο εργαλείο που παρέθεσες διακρίνουμε καθαρά τον ηλεκτροκινητήρα και την παροχή ρεύματος. Επίσης διακρίνουμε καθαρά και τον μηχανισμό που μετατρέπει την περιστροφική κίνηση σε παλινδρομική. Η παλινδρομική κίνηση του πιστονιού αναγκάζει τον μεταλλικό κόκκινο κύλινδρο να κινείται/χτυπάει ανάλογα. Ο αέρας που παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Κύλινδρο και στο Πιστόνι με την παλινδρομική του κίνηση την μια φορά συμπιέζεται και ωθεί στον κύλινδρο προς την μια κατεύθυνση και στην άλλη τον έλκει λόγο της υποπίεσης που δημιουργείται με αποτέλεσμα να ακολουθεί την παλινδρομική κίνηση το πιστονιού. Αυτός ο τρόπος μεταφοράς της κρούσης δεν έχει πολλές απώλειες σε κρουστική δύναμη και έχει και μειωμένους κραδασμούς κατά την λειτουργία.

Είναι φανερό πως το πιστόνι στο σχήμα κινείται από τον αέρα.
Εργαλεία που κινούνται από αέρα ονομάζονται πνευματικά.
Τι άλλο να πω και τι άλλο να καταλάβω????

Όλες οι εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Bosch τα λένε πνευματικά συστήματα και παρέθεσα και τα λινκ επίτηδες.

Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.

Ψηφίζω πνευματικό.
Το δείχνει κι εδώ

Sent from my iPad using Tapatalk

Βρε πανω που ησυχασαμε....:)))

.... μιας λοιπον και ψηφιζεις πνευματικο, η milwaukee ψηφιζει κατι αλλο για το συγκεκριμενο εργαλειο στο video του discovery. Xμμμ... και δεν λεει για πνευματικο...

http://www.milwaukeetool.eu/powertools/corded/k-950/

..oπως και καποιοι που το εμπορευονται...

http://www.skroutz.gr/s/330546/Milwaukee-Kango-950-S.html
http://www.powertools-direct.com/PBSCProduct.asp?ItmID=11955096
https://www.amazon.co.uk/Milwaukee-Kango-Combi-Breaking-Hammer/dp/B00CFNIKL6

Λες να λαθευει η Milwaukee και οι απανταχου εμποροι που δεν το λενε πνευματικο? Τι λες? :)))

Βράδυασε καί ακόμα συνεχίζεται η κουβέντα βλέπω συνάδελφοι :HTEHETH63:
Πνευματικό εναντίων περιστροφικό σημειώσατε Χ :a0210:

Ε, μα εκει που λουφαξαμε, πεταχτηκε αξαφνα ο Χρηστος οπλισμενος με πνευματικο βιντεο :flipout:

Ε, τι να κανω κι εγω. Αργά τα διάβασα κι ειπα να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά :)

Sent from my iPad using Tapatalk