Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

εγώ τα φιλέτα από την ελιά τα κόβω με ένα αλυσοπρίονο που έχω...αλλά μετά είναι μεγάλη μανούρα να το ισιώσεις....με αλυσοπρίονο δεν έχω καταφέρει ποτέ να κόψω κάτι ίσιο (θα χρειάζομαι ευθυγράμμιση μάλλον) ένα εργαλείο που πλησιάζει κάπως την κορδέλα και είναι απείρως πιο εύκολο από το αλυσοπρίονο να κόψεις ίσια είναι η μεγάλη σπαθοσέγα, σεγάτσα την λένε? είναι σαν μεγάλο πριόνι την είχε αγοράσει ένας φίλος από εδώ πριν μήνες....

Καλησπερα μαστορες.

Ειμαι σε διλημα... (τετραλημα μαλλον)

Γενικα δεν κανω συχνα ξυλοκατασκευες, αλλά μια φορα το χρονο (μπορει και οχι), θα τυχει να κανω κατι...

Θελω ενα εκκεντρο τριβειο λοιπον για τα ξυλα απο ενα rack που αποφασισα να φτιαξω (οι υπολοιπες ερωτησεις για το rack θα ερθουν εν καιρω... :P )

Χρησιμοποιωντας το search εδω στο νημα ειδα 3 τριβεια

Το Maktek MT 924 που ομως απο οτι ειδα δεν εχει ρυθμιση στροφων(?) (που με χαλαει, αχρειαστο να ειναι και ας το εχει)

Το Skil 7460AA (το οποιο δε μου γεμιζει το ματι αλλά ειναι 430W)

Και το DeWalt DWE 6423 που ειναι βεβαια και σχεδον διπλα χρηματα απο τα δυο προηγουμενα (απο το skil παιρνεις δυο και εχεις και ρεστα... :P )

Και για να βαλω και ενα ακομα στην εξισωση, μου προτεινε και ενας φιλος το Stanley FME440K (σ.σ. η Stanley εχει αγορασει την DeWalt αφου πλεον εχει συγχωνευτει με την B&D)

Καθε βοηθεια παραπανω απο ευπροσδεκτη, η καρδια μου λεει DeWalt παντως... αλλά δεν ξερω μην ειναι overkill ενω θα προτιμουσα να ειναι VFM

(αν μου ελεγε και καποιος με τι πινελο απλωνουμε τη βενζινοκολλα θα ημουν υποχρεος)

EDIT: Να συμπληρωσω οτι ειμαι της αποψης οτι το εργαλειο το παιρνεις για να το εχεις και δεν θα σε προδωσει την κρισιμη στιγμη...

Η συχνοτητα της χρησης που θα του κανεις οδηγει στην επιλογη του skill.

Αν εχεις και αλλα εργαλεια κατω απο το μεσο ορο τιμης και προδιαγραφων νομιζω πως ειναι υπερβολη το dewalt.
Maktek καλο αλλα οι στροφες καλο ειναι να υπαρχουν.
Stanley, θα τα προσπερνουσα.

Εγώ, αφού μιλάμε για ξύλο, αν δεν ήθελα να δώσω τα λεφτά του Dewalt, θα έπαιρνα το Maktek.
Έχω το MAKITA - BO5031 που είναι κάτι αντίστοιχο και είναι εξεραιτικό. Αθόρυβο κι αποτελεσμετικό.
Το Skil έχει μεν ρυθμιζόμενες στροφές αλλά ξεκινάει εκεί που τερματίζουν τα Makita και τα Dewalt, στις 12000 στροφές, και φτάνει στις 22000 στροφές. Ποιός τρίβει ξύλο με 22000 στροφές, εκεί το ξύλο δεν τρίβεται, καιγεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για πες για πες!!!

Δεν ξέρω κάτι, απλά είχα δει πιο παλιά μια Dewalt που πουλιόταν στο car.gr 380 , αν θυμάμαι καλά, και τώρα δεν τη βλέπω. Ή πουλήθηκε ή εγώ δν μπόρεσα να την εντοπίσω.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

εγώ τα φιλέτα από την ελιά τα κόβω με ένα αλυσοπρίονο που έχω...αλλά μετά είναι μεγάλη μανούρα να το ισιώσεις....με αλυσοπρίονο δεν έχω καταφέρει ποτέ να κόψω κάτι ίσιο (θα χρειάζομαι ευθυγράμμιση μάλλον) ένα εργαλείο που πλησιάζει κάπως την κορδέλα και είναι απείρως πιο εύκολο από το αλυσοπρίονο να κόψεις ίσια είναι η μεγάλη σπαθοσέγα, σεγάτσα την λένε? είναι σαν μεγάλο πριόνι την είχε αγοράσει ένας φίλος από εδώ πριν μήνες....

Aν λές γιά αυτό Σωτήρη,τό είχα αγοράσει τόν χειμώνα
Η λάμα κόβει καθαρά 20 cm,γιά δοκάρια είναι μιά χαρά καί κόβει ευθεία,λόγο πλατιάς λάμας.

prioni11.jpg

prioni10.jpg

Καλησπερα μαστορες.

Ειμαι σε διλημα... (τετραλημα μαλλον)

Γενικα δεν κανω συχνα ξυλοκατασκευες, αλλά μια φορα το χρονο (μπορει και οχι), θα τυχει να κανω κατι...

Θελω ενα εκκεντρο τριβειο λοιπον για τα ξυλα απο ενα rack που αποφασισα να φτιαξω (οι υπολοιπες ερωτησεις για το rack θα ερθουν εν καιρω... :P )

Χρησιμοποιωντας το search εδω στο νημα ειδα 3 τριβεια

Το Maktek MT 924 που ομως απο οτι ειδα δεν εχει ρυθμιση στροφων(?) (που με χαλαει, αχρειαστο να ειναι και ας το εχει)

Το Skil 7460AA (το οποιο δε μου γεμιζει το ματι αλλά ειναι 430W)

Και το DeWalt DWE 6423 που ειναι βεβαια και σχεδον διπλα χρηματα απο τα δυο προηγουμενα (απο το skil παιρνεις δυο και εχεις και ρεστα... :P )

Και για να βαλω και ενα ακομα στην εξισωση, μου προτεινε και ενας φιλος το Stanley FME440K (σ.σ. η Stanley εχει αγορασει την DeWalt αφου πλεον εχει συγχωνευτει με την B&D)

Καθε βοηθεια παραπανω απο ευπροσδεκτη, η καρδια μου λεει DeWalt παντως... αλλά δεν ξερω μην ειναι overkill ενω θα προτιμουσα να ειναι VFM

(αν μου ελεγε και καποιος με τι πινελο απλωνουμε τη βενζινοκολλα θα ημουν υποχρεος)

EDIT: Να συμπληρωσω οτι ειμαι της αποψης οτι το εργαλειο το παιρνεις για να το εχεις και δεν θα σε προδωσει την κρισιμη στιγμη...

Ρε Στέλιο!!!Που είσαι αδερφε;;

Aφηστε παιδια, φιλετα απο σκληρο ξυλο με οποιοδηποτε πριονακι χειρος δε λεει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Ετσι εκανα τα πρωτα μου εργακια πριν την πριονοκορδελα και ειναι ζορι -σε ξυλο παλετας, οχι τιποτα πιο σκληρο. Οχι οτι δεν γινεται αλλα χρειαζεται υπομονη επιμονη και ιδρωτα..
Δεν τολμω να φανταστω να κοβω φιλετακια οξιας 8εκ χ 30εκ. και παχους <1εκ.με πριονι.

+++++

Μπαμπη τα εκκεντρα τριβεια bosch φτανουν και τις 24,000 παλμους/λεπτο και δεν εχουν κανενα θεμα απολυτως. Αυτο που εχει σημασια ειναι η διαμετρος του βηματος του παλμου.
Περισσοτεροι παλμοι/λεπτο - μικροτερη διαμετρος παλμου (Bosch/Skil). Λιγοτεροι παλμοι/λεπτο - μεγαλυτερη διαμετρος παλμου(makita/dewalt).

Ιδια δουλεια πρεπει να γινεται αλλα δεν ξερω ποιο συστημα απο τα δυο αποδιδει καλυτερα.

++++
Στελιο, αφου θα το εχεις για οποτε λαχει, παρε αυτο που σου αρεσει και ας ειναι ακριβο. Μια φορα θα τα σκασεις ουτως η αλλως. Να το χαρεις το εργαλειακι, εστω και στο ραφι.
Καλο θα ειναι να εχει ρυθμιζομενες στροφες/παλμους.

Στέλιο έχω το skill και είναι τίμιο για τα λεφτά του.

Δημήτρη ακριβώς για σένα έλεγα...απλά έχω ένα θέμα με τα ονόματα τα ξεχνάω...αλλά θυμάμαι όλα τα υπόλοιπα χε χε

Μιχάλη εάν δεν έχεις ή δεν μπορείς να πάρεις κορδέλα, αυτό το ηλεκτρικό πριόνι/σεγάτσα είναι πολύ καλό.

Σας ευχαριστω ολους παιδες για τη βοηθεια.

Θα το δουλεψω τελικα λιγο ακομα και θα σας πω τι εγινε.

Για να πω την αμαρτια μου το DeWalt μου κλεινει συνεχεια το ματι... ελπιζω να αντεξω και να μη λυγισω... :music-smiley-005:

@Νικος

Εδω ωρε Νικολα, rack φτιαχνω και εχω μπλεξει με τυπους ξυλων, αποσβεστικα, ηχοαποροφητικα και πως θα τα κολλησω

Θελω να φτιαξω σαντουιτς υλικων για καθε ραφι και τετοια...

Οποτε πρεπει να παρω ενα τριβειο...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπαμπη τα εκκεντρα τριβεια bosch φτανουν και τις 24,000 παλμους/λεπτο και δεν εχουν κανενα θεμα απολυτως. Αυτο που εχει σημασια ειναι η διαμετρος του βηματος του παλμου.
Περισσοτεροι παλμοι/λεπτο - μικροτερη διαμετρος παλμου (Bosch/Skil). Λιγοτεροι παλμοι/λεπτο - μεγαλυτερη διαμετρος παλμου(makita/dewalt).

Ιδια δουλεια πρεπει να γινεται αλλα δεν ξερω ποιο συστημα απο τα δυο αποδιδει καλυτερα.
.

Δεν είναι και πολύ εύκολο να βγάλεις άκρη.
Ο παλμός είναι σχεδόν ίδιος σε όλους, 2 χιλιοστά περίπου, λίγο πάνω- λίγο κάτω. Με τις στροφές γίνεται λίγο κομφούζιο.
Αλλού αναφέρουν στροφές, αλλού παλινδρομήσεις, αλλού και στροφές και παλινδρομήσεις, αλλού στροφές και παλμούς κι αλλού σκέτους παλμούς. Στη Skil αναφέρονται ως "κινήσεις λείανσης" :nounder: Ό, τι θές...
Έριξα μια ματιά και στα τριβεία της Rupes, που θεωρούνται απ´ τους επαγγελματίες top, και είδα οτι αναφέρουν μόνο στροφές και μάλιστα πολύ χαμηλές, maximum 7000-9000.

Σας ευχαριστω ολους παιδες για τη βοηθεια.

Θα το δουλεψω τελικα λιγο ακομα και θα σας πω τι εγινε.

Για να πω την αμαρτια μου το DeWalt μου κλεινει συνεχεια το ματι... ελπιζω να αντεξω και να μη λυγισω... :music-smiley-005:

@Νικος

Εδω ωρε Νικολα, rack φτιαχνω και εχω μπλεξει με τυπους ξυλων, αποσβεστικα, ηχοαποροφητικα και πως θα τα κολλησω

Θελω να φτιαξω σαντουιτς υλικων για καθε ραφι και τετοια...

Οποτε πρεπει να παρω ενα τριβειο...

Περιμένουμε φωτογραφίες!!

Παιδια μιας κα το συζητατε. Ειχα ενα τριβειο bosch pex 55 του πατερα αρκετα παλιο. Και τελευταια δε μου τα λεγε καλα. Επειδη φτιαχνω ενα τραπεζι μεγαλη κατασκευη (για μενα σαν εραςιτεχνης) αποφασισα να αγορασω. Αγορασα το dewalt που συζητατε. Πωπω σα να δουλευω με αλλο εργαλειο ειναι. Πολυ δυνατο αλλα ελαχιστη δονηση στο χερι. Με το bosch εφτιαχνα φραπε. Το μονο που ιιιισως θα ηθελα ειναι ειχε ενα χερουλι να το κρατας, αλλα οπως ειπα με ελαχιστη δονηση κι απο πανω που το επιανα με το ενα χερι ηταν εξαιρετικο.

Το αγορασα σημερα απο τον ντετσικα και προς εκπληξη μου οταν ημουν ετοιμος για 99 μου ειπε πως ηταν προσφορα στα 89.

Παιδια μιας κα το συζητατε. Ειχα ενα τριβειο bosch pex 55 του πατερα αρκετα παλιο. Και τελευταια δε μου τα λεγε καλα. Επειδη φτιαχνω ενα τραπεζι μεγαλη κατασκευη (για μενα σαν εραςιτεχνης) αποφασισα να αγορασω. Αγορασα το dewalt που συζητατε. Πωπω σα να δουλευω με αλλο εργαλειο ειναι. Πολυ δυνατο αλλα ελαχιστη δονηση στο χερι. Με το bosch εφτιαχνα φραπε. Το μονο που ιιιισως θα ηθελα ειναι ειχε ενα χερουλι να το κρατας, αλλα οπως ειπα με ελαχιστη δονηση κι απο πανω που το επιανα με το ενα χερι ηταν εξαιρετικο.

Το αγορασα σημερα απο τον ντετσικα και προς εκπληξη μου οταν ημουν ετοιμος για 99 μου ειπε πως ηταν προσφορα στα 89.

Αν ειναι το dewalt που συζητουσαμε, θεωρειται απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο εκκεντρο τριβειο στην πιατσα. Καλοριζικο κιολας!

Αν ειναι το dewalt που συζητουσαμε, θεωρειται απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο εκκεντρο τριβειο στην πιατσα. Καλοριζικο κιολας!

Εεεε.. Χμμμμ... :hmmmm2:

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

E, τι? Για την ερασιτεχνικη DIY κατηγορια μιλαμε. Δε μιλαμε για rupes kai bosch των 400+ ευρω. DIY και επαγγελματισμος δεν πανε μαζι :)))

Έχει καλύτερα και με αρκετά κάτω απο 400 αλλά όντως είναι πάρα πολύ κσλό.
Πολύ σύντομα θα υπάρχει στα ράφια και το καινούριο μοντέλο...

... είναι το καλύτερο έκκεντρο τριβείο της πιάτσας αλλά ο Μιχάλης έχει μπερδέψει τις Πιάτσες ..