Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Και στο ελεγα εγω πριν κανα χρονο, οτι εκει θα καταληξεις αλλα δεν με πιστευες. Αφου εισαι "ανησυχο πνευμα" και "ακορεστη μαστορικη ψυχη".

χαχα, πως τα λες ετσι ομορφα και ποιητικα Δημητρη :))

Τον τελευταιο καιρο παιζω με την ρυθμιζομενη βαση ακριβειας στο μικρο κολωνατο και μου αρεσει. Ενα θεμα ειναι οτι η κινηση στον οριζοντιο αξονα περιοριζεται στους περιπου 13 ποντους.
Το αλλο σημαντικοτερο θεμα ειναι οτι δυσκολα κανεις κατι εκτος απο καθετες και ευθειες καθως η ταυτοχρονη χειροκινητη ρυθμιση των 2 αξονων ειναι σχεδον αδυνατη.

Παντως εχει ηδη μπει στο wishlist και απλα περιμενω την καταλληλη αφορμη, θεμα χρονου δηλαδη ... :))

χαχα, πως τα λες ετσι ομορφα και ποιητικα Δημητρη :))

Τον τελευταιο καιρο παιζω με την ρυθμιζομενη βαση ακριβειας στο μικρο κολωνατο και μου αρεσει. Ενα θεμα ειναι οτι η κινηση στον οριζοντιο αξονα περιοριζεται στους περιπου 13 ποντους.
Το αλλο σημαντικοτερο θεμα ειναι οτι δυσκολα κανεις κατι εκτος απο καθετες και ευθειες καθως η ταυτοχρονη χειροκινητη ρυθμιση των 2 αξονων ειναι σχεδον αδυνατη.

Παντως εχει ηδη μπει στο wishlist και απλα περιμενω την καταλληλη αφορμη, θεμα χρονου δηλαδη ... :))

Όπερ μεθερμηνευόμενον, το παρήγγειλες ήδη !

Sent from my iPad using Tapatalk

Όπερ μεθερμηνευόμενον, το παρήγγειλες ήδη !

Στο περιπου:))

....παρακολουθω μηπως βγει μεταχειρισμενο σε κατασταση 'like new' απο το warehouse deals. Οτι εχω παρει "used - like new" απο αμαζον ειναι ουσιαστικα oλοκαινουριο και αχρησιμοποιητο!!

Στο περιπου:))

....παρακολουθω μηπως βγει μεταχειρισμενο σε κατασταση 'like new' απο το warehouse deals. Οτι εχω παρει "used - like new" απο αμαζον ειναι ουσιαστικα oλοκαινουριο και αχρησιμοποιητο!!

Τοτε καλή τύχη να εχεις !

Δε μας βάζεις ένα λινκακι???

Επίσης εφόσον έχεις σταθερή επιφάνεια εργασίας στο τριβείο ποιος ο λόγος να το πιάσεις με το μεγγενακι?

5 χιλιοστα παχος ξυλακι επι 2.5 εκατοστα μηκος, πως το κρατας με το χερι για να αφαιρεσεις 2 χιλιοστα παχος κατα μηκος απο τα 2/3 της επιφανειας?
Δεν υπαρχει περιπτωση Κυριακο, θα στο παρει απο το χερι το κυκλικο τριβειο. Με το μεγγενακι η δουλεια εγινε με ακριβεια και σε 4 περιπου δευτερολεπτα. Ισως λιγοτερο, ενα ακουμπημα στον τροχο.

https://www.amazon.de/Proxxon-MICRO...=1470207517&sr=8-1&keywords=proxxon+cnc+ready

Μα επειδη θελει ενα ακουμπημα ειπα να το κραταγες πατημενο στην επιφανεια της βασης.
Ετσι θα εξασφαλιζοταν και η παραλληλια της επιφανειας που με το χερι ειναι δυσκολο εως αδυνατο!

Η επιφανεια της βασης του κυκλικου τριβειου ειναι καθετη, δεν πατιεται το κομματακι ετσι απλα με το χερι χωρις να σου φυγει.
Η μεγγενη επισης το κρατα στηριζομενη στη βαση του τριβειου, εξασφαλιζοντας απολυτη καθετοτητα. Στο αναποδο τανκ δεν υπαρχει βαση και δεν το χρησιμοποιησα.

Προς πληροφορηση, το τεμαχιακι ηταν μερος των πειραματων που εκανα για φραχτη στην κορδελα. Και επρεπε να ηταν κομμενο ακριβως σε δεκατα του χιλιοστου για να γλυστραει σωστα ο φρακτης.

Ευλογία ή υπερβολή. ;)

Αστειεύομαι προφανώς, οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε ένοχοι επί τούτου!

Μαστόρια δεν ξέρω που θα το ποστάρω!....υπάρχει γενικό πρόβλημα με το paypal τις τελευταίες μέρες, ή μόνο εγώ το αντιμετωπίζω?

Απο τοτε που αρχισαν τα καπιταλ κοντρολς υπαρχει αυτο το προβλημα. Δε νομιζω να εχει λυθει ακομα για το ευρυ κοινο.

Μαστόρια δεν ξέρω που θα το ποστάρω!....υπάρχει γενικό πρόβλημα με το paypal τις τελευταίες μέρες, ή μόνο εγώ το αντιμετωπίζω?

http://avclub.gr/forum/showthread.php/143613-PayPal-(Ερωτήσεις-Βοήθεια-Γενικές-πληροφορίες)/page109

δύο φορές που έκανα αγορά από ebay και ακολούθησα τις παραπάνω οδηγίες όλα εντάξει. Δεν αναγνώριζε πάντως την κάρτα της Εθνικής, μόνο Πειραιώς (σε μένα τουλάχιστον )

Εχουν χαλαρωσει τα πραγματα. Σημερα με ελληνικες κάρτες οχι ρεβολουτ εκανα 4 παραγγελίες. 2 σε βιβλια και 2 σε διαφορα για το σπιτι. Απλα σε καποιους εχει κολλήσει.

Υπομονη λιγο ακομα. Γενικα πάντως πιστωτικες περνανε και οχι χρεωστικες. Οι δεύτερες σε μικρο ποσοστο και αναλογα το site.