Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Βάλε ένα λινκ από αυτό που θέλει να πάρει.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη φοβάμαι πως γενικώς η διαφορά στην τιμή πάει κατευθείαν σε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τη Unimac. Μακάρι να κάνω λάθος.

Συμφωνω οτι δεν αποκλειεται καθολου Νικο, οπως δεν αποκλειεται η σεγα Βοστον που αγορασα απλα να ετυχε να ειναι ενα πολυ καλο κομματι, απολυτα ευθυγραμμισμενο και ησυχο στη λειτουργια.

Συμφωνω οτι δεν αποκλειεται καθολου Νικο, οπως δεν αποκλειεται η σεγα Βοστον που αγορασα απλα να ετυχε να ειναι ενα πολυ καλο κομματι, απολυτα ευθυγραμμισμενο και ησυχο στη λειτουργια.
Ποια σέγα έχεις γιατί είμαι στο ψάξιμο. Πήρα του lidl αλλά δεν μου έκανε που δεν έχει λαβή.
Έχεις κανένα λινκ από την δικιά σου ?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Nεο (σχετικα) ειδος εργαλειου στον οριζοντα...:)
Tριβειο περιστροφικο τυπου τανκ αλλα με κυλινδρο. Θα βγαλει το ιδιο μαλλον και η black and decker.

Restorer-Images-01.jpg

http://www.wellingtontool.com/rolabrader/

Παρομοια φιλοσοφια εχουν τα περιστροφικα που εχει βγαλει η bosch και η metabo, αλλα φαινεται οτι δεν εχουν μεγαλη περαση.

To δικο μου το bosch, oπως και το metabo, δεν εχουν την εργονομια του παραπανω.

Εχω την αισθηση οτι θα ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο απο το τανκ καθως η ροπη εστιαζεται σε πολυ μικροτερο σημειο (κυλινδρος) απο του τανκ που η ροπη απλωνεται σε ολη την πλακα.
Δηλαδη για γρηγορη αφαιρεση υλικου, νομιζω οτι αυτο θα ειναι πιο αποτελεσματικο. Οπως καλο ειναι που μπορει να παρει του κοσμου τα αξεσουαρ.

Για επιπεδες επιφανειες το ελεγα!

H επιφανεια του κυλινδρου ειναι μεγαλυτερη απο την επιφανεια του γυαλοχαρτου του τανκ και οι στροφες του κυλινδρου πολυ περισσοτερες. Για γρηγορη αφαιρεση υλικου ειναι το καλυτερο.
Αν κρινω απο το δικο μου, το μονο προβλημα ειναι να μην πιεσεις παραπανω απο αυτο που πρεπει και κανεις βαθουλωμα στην επιφανεια.

Εκει το εστιαζω εγω.
Δεν γινεται Μιχαλη η επιφανεια του κυλινδρου να ειναι μεγαλυτερη απο την επιφανεια του γυαλοχαρτου του τανκ.
Επισης οι περισσοτερες στροφες ισως ειναι προβλημα.

Eπιφανεια εννοω το πλατος του γυαλοχαρτου που ερχεται σε επαφη με το ξυλο. Σιγουρα το αποτυπωμα του κυλινδρου ειναι μικροτερο απο του τανκ.
Ποσα εκατοστα ειναι το πλατος του γυαλοχαρτου ενος ταινιολειαντηρα -tank? 7-8 εκατοστα? O κυλινδρος εχει πλατος 4 ιντσες δηλαδη 10 εκατοστα. Ξυνει δηλαδη μεγαλυτερη επιφανεια ανα περασια.

Τις στροφες τις ρυθμιζεις οσο πρεπει:)

Ή αφαίρεση υλικού είναι ένα μόνο από τα πολλά που μπορεί να κάνει όσον αφορά την επεξεργασία επιφανειών.
Με διαδοχική χρήση τυμπάνων με διάφορα βουρτσακια (συρμάτινα και συνθετικά) καθώς και με σφουγγάρια, μπορεί να πετύχουμε πολύ ωραία εφέ.
Έχει ή festool ένα πιο μεγάλο εργαλείο για επεξεργασία ρουστικ επίπλων που λειτουργεί με παρόμοια φιλοσοφία, αλλά μιλάμε για απολύτως εξειδικευμένη και πανάκριβη συσκευή.
Αν βγει και σε b&d ή σε dewalt και το φέρουν, μπαίνει στις σοβαρές υποψηφιότητες.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aμα δεν δουλεψεις ενα εργαλειο δεν μπορεις να πεις με σιγουρια Κυριακο.

Δυστυχως και αυτο που εχω δεν προλαβα να το δοκιμασω σωστα, μονο μια παλετοσανιδα ετριψα για δοκιμη αλλα μου εκανε εντυπωση η ταχυτητα αποφλοιωσης της σανιδας :))

το παραπανω πρεπει να ειναι για εξιδυκευμενα τριψιματα βλεπε παλαιωσεις κτλ...
σε επιπεδες επιφανεις θα τις κανει κυματιστες εκτος αν καποιος εχει τοσο καλο χερι και ματι...