Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ποιές υποδοχές;
Νομίζω οτι μπορεί να σκάψει και μόνο του το μικρό. Το μεγάλο σίγουρα μπορεί.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Will fit the Arbortech mini carver and most 4" or 4.1/2" angle grinders.
Ταιριάζουν και εδώ http://www.axminster.co.uk/proxxon-lhw-long-neck-angle-grinder-c-w-arbortech-mini-blades-718300

Ναι αλλά με μόλις 100 watt θα δουλεύεις πολύ πιο αργά.
Δεν ξέρω αν σηκώνει και το μαύρο δισκάκι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποιές υποδοχές;
Νομίζω οτι μπορεί να σκάψει και μόνο του το μικρό. Το μεγάλο σίγουρα μπορεί.

Λάθος.
Το μαύρο δισκάκι που έχει το κιτ είναι για φάγωμα.
Το ασημί που έβαλα (το πρώτο λινκ) είναι για να κάνεις εσοχές στο ξύλο

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι, όταν λέωνα σκάψει εννοώ φάγωμα. Το άλλο δουλεύει σαν αλυσσοπρίονο.

Yes.
Αλλά για να κάνεις κάτι παρόμοιο με τα πορτρέτα που κάνει χρειάζεσαι και αυτό.

Καταρχήν να πω ότι ξέρω για τις διαφορές των εργαλείων που θα αναφέρω, αλλά δεν ξέρω τι να πάρω.
Σκεφτόμουν αρχικά για δισκοπρίονο πάγκου, αλλά το φοβάμαι σαν εργαλείο. Το δισκοπρίονο χειρός δεν ξέρω αν θα μου προσφέρει την απαραίτητη ακρίβεια σε κατά μήκος κοπές και θα είναι δύσχρηστο σε κοπές μικρών κομματιών. Έτσι σκέφτηκα να πάρω το συρόμενο φαλτσοπρίονο parkside για κατά πλάτος κοπές και τα μεγάλα φύλλα να μου τα κόβουν εκεί που θα τα αγοράζω.
Τι προτείνετε;

Αυτή ήταν η βασική επιλογή, αλλά το φοβάμαι σαν εργαλείο..
Ξέρω ότι μπορεί σχεδόν να αντικαταστήσει όλα τα υπόλοιπα κοπτικά.

Αυτό θα σου πρότεινα και εγώ. Όπως κάθε εργαλείο θέλει το σεβασμό του. Θα ξεκινήσεις σιγά σιγά και όλη σου η προσοχή να είναι επικεντρωμένη σε αυτό που κάνεις. Λίγο, πολύ, όλα τα εργαλεία έχουν την επικινδυνότητα τους. Βέβαια όλα εξαρτώνται από το τι λεφτά μπορείς να διαθέσεις.

κι εγώ ρε Δημήτρη φοβόμουνα τον γωνιακό τροχό, αλλά κάποια στιγμή έκανα στην άκρη τις φοβίες μου και αγόρασα έναν.
τώρα δεν τον φοβάμαι απλά το σέβομαι σαν εργαλείο και παίρνω πάντα μέτρα προστασίας.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα το σκεφτώ λίγο ακόμα.
Τον γωνιακό τροχό τον έχω και δεν τον ακουμπάω..

Υπαρχουν εναλλακτικες για το δισκοπριονο και αυτες ειναι η σεγα χειρος (~40 ευρω) η/και η πριονοκορδελα (~130ευρω).
Την σεγα χειρος μπορεις να την βαλεις και αναποδα σε ειδικη βαση η οποια κανει πολυ καλη δουλεια.

Δεν υπαρχει τιποτα πιο σημαντικο απο το να αισθανεσαι ανετα με τα εργαλεια που δουλευεις και συμφωνω απολυτα με την επιλογη σου να ΜΗΝ αγορασεις δισκοπριονο τωρα αφου δεν αισθανεσαι ετοιμος.
Αργοτερα -και αναλογα με τις κατασκευαστικες αναγκες σου- το σκεφτεσαι παλι. Το φαλτσοπριονο ειναι καλη ιδεα για cross cuts τα οποια μπορεις βεβαια να τα κανεις και με μια σεγα.
Την διαφορα στην ποιοτητα κοπης μεταξυ δισκοπριονου και εναλλακτικων μπορεις να την φερεις στα μετρα σου με λιγο τριψιμο η πλανισμα -εαν χρειαζεται.

έτσι ε ; δώστον σ εμένα τότε :flipout:

έλα ρε συ, να σου πω κάτι ; ξέρεις πότε γίνονται επικίνδυνα τα εργαλεία ; όχι άμα τα φοβάσαι αλλά όταν τους πάρεις τον αέρα και τα δουλεύεις χωρίς την απαραίτητη προστασία και αυτοσυγκέντρωση ή αν υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητες του εργαλείου ή τις δικές σου.

όσο για τον γωνιακό τροχό που λες, έχω ένα με 115 mm δίσκο πανάλαφρο που ´δουλεύεται και με το ένα χέρι και ένα με 230 mm δίσκο, γαϊδούρι 5,5 κιλά
ξέρεις κάτι ; πιο πολύ προσεκτικός είμαι με τον μικρό παρά με τον μεγάλο τον βαρύ
Εσύ θα κρίνεις πόσο προσοχή και τι βαθμό προστασίας χρειάζεσαι για να δουλέψεις ένα εργαλείο.

Να παρεις ενα dremel το οποιο ειναι ενα χρησιμοτατο πολυεργαλειο με τα μυριαδες εξαρτηματακια που μπορει να παρει.
Εχει και εξαρτημα δισκο κοπης για μεταλλα, για να συνηθισεις σιγα σιγα τον τροχο :))

βάλε ένα φτερωτό δίσκο να το συνηθίσεις στο χέρι σου και ξεκίνα...όλα μια ιδέα είναι.. βρέθηκε επιτέλους ο μικρότερος μου:) πρέπει κάποιος απο τους 2 μας να βάλει φωτογραφεία...καλωσόρισες!

...έλα ρε συ, να σου πω κάτι ; ξέρεις πότε γίνονται επικίνδυνα τα εργαλεία ; όχι άμα τα φοβάσαι αλλά όταν τους πάρεις τον αέρα και τα δουλεύεις χωρίς την απαραίτητη προστασία και αυτοσυγκέντρωση ή αν υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητες του εργαλείου ή τις δικές σου...
:grinning-smiley-043

έτσι ε ; δώστον σ εμένα τότε :flipout:

έλα ρε συ, να σου πω κάτι ; ξέρεις πότε γίνονται επικίνδυνα τα εργαλεία ; όχι άμα τα φοβάσαι αλλά όταν τους πάρεις τον αέρα και τα δουλεύεις χωρίς την απαραίτητη προστασία και αυτοσυγκέντρωση ή αν υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητες του εργαλείου ή τις δικές σου.

Παρα πολυ σωστα!
Τα εργαλεια θελουν σεβασμο!

Για εμενα σωστη η σκεψη σου να σου κοβουν εκει που αγοραζεις τα μεγαλα κομματια και μετα με ενα radial κανεις σχεδον τα παντα.

Καλημέρα.
Καταρχήν έχω το πολυεργαλείο της parkside(dremel).
Τον τροχό τον έχω χρησιμοποιήσει με φτερωτούς δίσκους για κάτι τριψίματα.
Για τα κοπτικά ξέχασα να αναφέρω, η σέγα σίγουρα δεν μου κάνει, η μόνη σέγα που χρειάζομαι είναι μια επιτραπέζια, την οποία έχω αρχίσει να κατασκευάζω.
Επίσης, λόγω θέσης της πόρτας του εργαστηρίου, δεν μπορώ να βάζω ολόκληρα φύλλα μέσα, άρα σίγουρα θα τα παίρνω έτοιμα κομμένα.
Να σας πω και το μεγάλο μου πλεονέκτημα, ακριβώς δίπλα στην αποθήκη έχει κρατήσει ο γείτονας μου το παλιό του ξυλουργείο, αν χρειαστώ κάποια περίεργη κοπή.
Μάλλον καταλήγω στο radial, όταν το φέρει.