Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Evolution Rage 3B σε πολύ καλή τιμή απο amazon.
Κόβει μέταλλο και ξύλο με 1100W μοτέρ.
Δηλώνω εντυπωσιασμένος μαζί του.
Ηθελε calibration γιατί έχανε αλλά τίποτα σοβαρό.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μάκη,επειδή έχω ψηθεί άσχημα,έχω μια ερώτηση αν έχεις την καλοσύνη:Καλιμπράρεται εύκολα;

Πανεύκολα,τα έχει και με φωτογραφίες στο manual εγω δεν έφαγα πάνω απο 10 λεπτά.
Οτι θες αν μπορώ να βοηθήσω μου λες για το καλιμπράρισμα.
Εγώ προτίμησα το μικρό απο το συρόμενο λόγω φορητότητας και βάρους.

Επίσης θέλουν έλεγχο και σφίξιμο όλες οι βίδες του γιατί εμένα ήταν όλες ξεβίδωτες ακόμα και του βραχίονα.

Μεταφορικά σε νησί που είμαι εγώ αν θυμάμαι καλά ήταν 15 λίρες

Επίσης θέλουν έλεγχο και σφίξιμο όλες οι βίδες του γιατί εμένα ήταν όλες ξεβίδωτες ακόμα και του βραχίονα.

Καλορίζικο τό φαλτσοπρίονο,αλλά αυτό γιά μένα είναι μέγα φάουλ τής Evolution να είναι όλες οι βίδες λασκαρισμένες,καί ειδικά σέ τέτοια εργαλεία.

Σε ευχαριστώ,
Αυτό το είχα διαβάσει και στα reviews στο amazon απο αρκετούς χρήστες οπότε ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξα.
Οπως και την ευθυγράμμιση που ήταν εκτός.
Δεν το θεωρώ σημαντικό μιάς και έλεγχο σε τέτοια εργαλεία κάνω πάντα πριν την πρώτη χρήση και διορθώνεται εύκολα.

Για την ιστορία και συρόμενο skill που είχα οταν το παρέλαβα ναι μεν ηταν σφιγμένα όλα αλλά η ευθυγράμμιση εκτός κατά 2 μοίρες περίπου.
Και πάλι για μένα δεν είναι μείον αυτά.

Υ.Γ. Ήθελα να τραβήξω και κοπές σίδερο και ξύλο να γίνει review αλλά ο χρόνος δεν υπάρχει.

Εντάξει άλλο νά θέλει καλιμπράρισμα και να χάνει 1-2 μοίρες και να μήν κάνει τό τέλειο φάλτσο,καί άλλο να διακυβεύεται η ασφάλεια τού χρήστη μιάς πού όλες οι βίδες όπως λές ακόμα καί του βραχίωνα ήταν λασκαρισμένες, δέν τό περίμενα σέ ένα τέτοιο brand name.

Σοφή κουβέντα "τα εργαλεία κάνουν το μάστορα" αλλά και "τα παρελκόμενα κάνουν τα εργαλεία" λέω εγώ.
Κι επειδή δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες, η κάθε δουλειά θέλει σωστή επιλογή εργαλείου και αναλώσιμου.
Γιατί τα λέω αυτά;
Γιατί σήμερα ξεκίνησα να κάνω μια δουλειά αρκετά απαιτητική, και σε εργαλεία αλλά και σε αναλώσιμα, χωρίς όμως να υπολογίσω τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας. Δεν φταίει βέβαια το εργαλείο, είναι προφανές οτι βλακωδώς του ζηλτησα να κάνει πολύ περισσότερα απ´ ότι μπορεί, κι αυτό, όπως ήταν φυςικό,τα έπαιξε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    102.7 KB · Views: 169
  • image.jpg
    image.jpg
    73.9 KB · Views: 168
  • image.jpg
    image.jpg
    49.3 KB · Views: 168
Στη συνέχεια χρησιμοποίησα γερμανοπολύγωνα καστάνιας της Carolus.
Καλά τα πήγαν, ωραία εργαλεία, αλλά κι εδώ έπαθα ζημιά, και χωρίς ιδιαιλτερο ζόρι, μ´ ένα απλό χτυπηματάκι.
Νομίζω οτι θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατασκευή, το μέταλο απ´ το καρφάκι στήριξης αποδείχτηκε ιδιαιλτερα αδύναμο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    86.1 KB · Views: 157
Τελικά η δουλειά τελειλωσε ότα μπήκαν στο χορό τα μεγάλα παιδιά.
Αναγκάστηκα να πάω σπίτι να φέρω την 34-χρονη κασετίνα της Facom.
Είπαμε, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    116 KB · Views: 149
  • image.jpg
    image.jpg
    190.1 KB · Views: 149
Eιδες τελικα?
Η ποιοτητα του ατσαλιου δεν ειναι μονο για μια ζωη, αλλα δεν σε αφηνει και ποτε στη μεση!

Eκει ηθελε μπουλονοκλειδο με το καρυδακι, καθως οι ανταπτορες στο παλμικο οσο να'ναι ειναι ...ανταπτορες. Υπαρχουν βεβαια και οι impact adapters.

To σετακι αυτο της facom που εχεις, ανετα παει απο τον παπου στον εγγονο. Εχει ενα ο πατερας μου απο το 1957 και προσφατα μου το χαρισε και επισημα :))