Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Διαβάζω πολύ καλά λόγια για τα ryobi και λέω ας δοκιμάσω την τύχη μου. Δεν ξέρω αν βολεύει το μπουλονόκλειδο για βιδώματα ξεβιδώματα, θεωρητικά είναι πολύ πιο δυνατό, αν και νομίζω έχει αντάπτορα από 1/2 σε hex. Συνήθως χρησιμοποιούν το impact driver για μπουλονόκλειδο αλλά όχι με τα ίδια αποτελέσματα.

Last edited:
Yπαρχει και το απλο impact driver τo οποιο ομως δεν εχει 3 ταχυτητες που εχουν τα υπολοιπα.
https://www.amazon.co.uk/Ryobi-Impa...d=1509556874&sr=8-3&keywords=ryobi+18v+impact

Τα brushless βεβαια εχουν ξεκαθαρα μεγαλυτερη διαρκεια με την ιδια μπαταρια. Εξαρταται λοιπον τις αναγκες σου και την χρηση.
Μεταξυ των δυο brushless που εχεις βαλει το νεου τυπου με τον κρουστικο μηχανισμο λαδιου ειναι πολυ ενδιαφερον.

Απλά το νέο τύπου έχει max torque 45 Νm ενώ το άλλο brushless 270 Nm...

Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι το νεο παλμικο εχει μαξ. ροπη 45 Nm οταν το brushless εχει 270Νm και το απλο που εχω εγω, 220Νm!!!
Iσως να αναγραφεται η ροπη της πρωτης ταχυτητας, αλλιως δεν εξηγειται.

Πολύ ωραία εργαλεία. Εγώ έχω αγοράσει αυτό το σετ της Ryobi και το έχω ευχαριστηθεί πάρα μα πάρα πολύ. Τα 220nm ειδικά είναι δύναμη. Διαφέρει μόνο ο φορτιστής μου από την φωτογραφία.
Περιμένω το σκουπάκι.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η ροπή της πρώτης όμως δεν θα έπρεπε να είναι η μεγαλύτερη;

Eτσι ειναι στα περισσοτερα δραπανα, αλλα τo μπουλονοκλειδο γραφει:

3 speed settings provide added control and versatility
Mode 1: 0-2,100 rpm for precision work
Mode 2: 0-2,500 rpm for added control which helps prevent damage to fasteners and materials
Mode 3: 0-2,900 rpm for maximum performance for the toughest applications

Φανταζομαι οτι τα 400Νm που βγαζει δεν αναφερονται στην πρωτη σκαλα (precision work) αλλα στην 3η (max. performance/toughest applications).

Εχει δίκιο ο Μιχάλης , στα παλμικά όσο μεγαλώνει η ταχύτητα αυξάνονται τα χτυπήματα και κατα συνέπεια και η παραγόμενη δύναμη .

Νεο 10λιτρο κομπρεσσερακι μπαταριας απο την Dewalt.
Dewalt-Flexvolt-Cordless-Compressor-Product-Shot.jpg

http://toolguyd.com/dewalt-flexvolt-cordless-air-compressor-review/

καλησπέρα παιδια μια ερωτηση πια η διαφορα αναμεσα σε σεγα πάγκου και σε πριονοκορδελα; δεν εχω αυτη την στιγμη κατι εκτος απο σεγα χεριου,για κατασκευές οπως κόψιμο ξύλου σε σχέδια τι θα προτείνατε;

Η πριονοκορδέλα κόβει προς μία κατεύθυνση, δεν δουλεύει παλινδρομικά, γι' αυτό κόβει καλύτερα.
Δεν μπορεί όμως να κόψει τόσο κλειστές κούρμπες όπως η σέγα πάγκου ούτε μπορεί να κάνει εσωτερικές κοπές.
Εσένα, αν κατάλαβα καλά τη χρήση που θές, μια σέγα πάγκου υα σε βολέψει καλύτερα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η πριονοκορδέλα κόβει προς μία κατεύθυνση, δεν δουλεύει παλινδρομικά, γι' αυτό κόβει καλύτερα.
Δεν μπορεί όμως να κόψει τόσο κλειστές κούρμπες όπως η σέγα πάγκου ούτε μπιρεί να κάνει εσωτερικές κοπές.
Εσένα, αν κατάλαβα καλά τη χρήση που θές, μια σέγα πάγκου υα σε βολέψει καλύτερα.
ευχαριστώ πολυ

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

με την επιτραπεζια σεγα κανεις πιο λεπτοδουλειες και μικροτερα προτζεκτακια.με την πριονοκορδελα εχεις περιορισμους αλλα μπορεις να δουλεψεις και μεγαλυτερα προτζεκτς.το θεμα ειναι τι θες να κανεις.για χειμωνα παντως αμα δεν εχεις και χωρο η σεγα ειναι καλη επιλογη απο αποψη χωρου,κοστους ηχου και πριονιδια!

Ετσι ακριβως. Τον περασμενο Δεκεμβρη εκανα στον εαυτο μου δωρο μια σεγα και ολο το χειμωνα εφτιαχνα πραγματακια με αυτην. Απο τα πιο ωραια εργαλεια παγκου για σπιτι. Ουτε πολλη φασαρια, ευκολα διαχειρισιμο πριονιδι, ελαχιστη καταληψη χωρου και απιστευτες δυνατοτητες σε δημιουργιες, φαντασια και υπομονη να εχεις...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας τωρα για αγορα τι προτείνετε;της dremel που ειναι και compact η καποια αλλη;

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η dremel ειναι φωνακλου. Πλεον την δουλευω με ωτοασπιδες...

Οι ωτοασπίδες είναι απαραίτητες Δημήτρη,ειδικά όταν δουλεύεις καί ηλεκτρική σκούπα καί είναι δίπλα μας,προσωπικά όταν θέλω νά κόψω κάτι στό παγκοπρίονο πού είναι γιά λιγο δέν βάζω ωτοασπίδες,η στό τριβείο,αλλά όταν κάνω κάτι στήν πριονοκορδέλα καί στήν επιτραπέζια σέγα πού θέλουν χρόνο καί δουλεύει η ηλεκτρική σκούπα βάζω ωτοασπίδες γιατί είναι μικρός ο χώρος τού εργαστηρίου και δέν παλεύεται ο θόρυβος.
Δέν μπορώ νά καταλάβω τόσα χρόνια η τεχνολογία δέν έχει προχωρήση νά βγάλουν ηλεκτρικές σκούπες υγρών-στερεών μέ θόρυβο κάτω από τα 80 db (Lwa)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Οι ωτοασπίδες είναι απαραίτητες Δημήτρη,ειδικά όταν δουλεύεις καί ηλεκτρική σκούπα καί είναι δίπλα μας,προσωπικά όταν θέλω νά κόψω κάτι στό παγκοπρίονο πού είναι γιά λιγο δέν βάζω ωτοασπίδες,η στό τριβείο,αλλά όταν κάνω κάτι στήν πριονοκορδέλα καί στήν επιτραπέζια σέγα πού θέλουν χρόνο καί δουλεύει η ηλεκτρική σκούπα βάζω ωτοασπίδες γιατί είναι μικρός ο χώρος τού εργαστηρίου και δέν παλεύεται ο θόρυβος.
Δέν μπορώ νά καταλάβω τόσα χρόνια η τεχνολογία δέν έχει προχωρήση νά βγάλουν ηλεκτρικές σκούπες υγρών-στερεών μέ θόρυβο κάτω από τα 80 db (Lwa)

Φυσικα και εχει προχωρησει, εχει οικιακες που δεν ακουγονται.
Αλλα το περιβαλλον που απευθηνονται οι επαγγελματικες συν την αποσβεση των σχεδιασεων στο μεγιστο κερδος, μαλλον λειτουργει αποτρεπτικα στις νεες αθορυβες επαγγελματικες σκουπες.

Μια και περιμένω το μπουλονόκλειδο της ryobi παρήγγειλα σήμερα καρυδάκια.
Για το συγκεκριμένο σετ διάβασα καλά σχόλια στο amazon (δυστυχώς το αγγλικό δεν στέλνει Ελλάδα) και έχει lifetime εγγύηση

https://www.ebay.com/itm/Sealey-TBT...611547&hash=item2130592b88:g:c5wAAOSwoVNZ6cxt

Επιπλέον πήρα ένα καρυδάκι 17mm, το ενισχυμένο της σειράς τους που είναι για 500 Nm, για το οποίο επίσης διαβάζω εξαιρετικά λόγια.

https://www.ebay.com/itm/Sealey-SX0...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649