Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το πήρα με 1.5μ καλώδιο για να κάνω μια διερεύνηση στο εσωτερικό από ένα δοχείο καυσίμου. Μια χαρά δουλεύει, εικόνα, φωτισμός, pictures, video rec. Εχει και κάτι εξαρτήματα για γωνιακή λήψη (καθρέπτη), γάτζο κλπ. Δεν έψαξα να βρώ στο ebay την καλύετερη τιμή αλλά το προιον είναι αυτό από το link που έδωσα

Nεο γκατζετακι μπαταριας απο την πρασινη DIY σειρα της Βosch!
Eνδοσκοπικη καμερα με εγχρωμη οθονη και δυνατοτητα ληψης φωτογραφιων.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B073S65LRP
https://www.skroutz.gr/s/14401947/Bosch-Universal-Inspect.html

Μιχάλη τό έχω στήν wishlist καιρό,αλλά άς όψονται τά Proxxon.
Είμαι μεταξύ τού Bosch καί τού Stanley
Αν καί η Stanley έχει καλύτερη ανάλυση και βαλιτσάκι,μού αρέσει τό μανιτζέβελο τύλιγμα τής κάμερας γύρω από τό σώμα τής συσκευής στό Bosch + τό "βαρύ" όνομα.

Καλύτερο είναι διότι χρησιμοποιώ ένα κουλουριασμένο καλώδιο μόνο και όχι μια συσκευή όπως το bosch. Το έχω μέσα στην εργαλειοθήκη, το συνδέω στο κινητό και τελείωσα. Ασε που η οθόνη του κινητού είναι τεράστια και βλέπω καλύτερα. Κόστος πολύ μικρό και λειτουργικά είναι ακριβώς το ίδιο.

Last edited:
Το οτι η οθονη του κινητου ειναι μεγαλυτερη δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερο καθως η εικονα με το extrapolation γινεται χειροτερη με σαφως μικροτερη ευκρινεια. Η χρηση με το κινητο δεν το κανει καλυτερο καθως ειναι πολυ χειροτερη η εργονομια και θελει προσοχη με τα χωματα και τα νερα. Το οτι θελεις 2 συσκευες (που πρεπει να επικοινωνουν παντα σωστα και απροσκοπτα) αντι για μια, παλι δεν το κανει καλυτερο ιδιως οταν ο αισθητηρας και τα led των δυο ευρω συγκρινονται με ενα αμιγως ενδοσκοπικο εργαλειο, με σαφως καλυτερο αισθητηρα και αναλογο φωτισμο. Επισης δεν γνωριζω ποσο μικροτερο ογκο καταλαμβανει ενας διπλωμενος αξονας 1.5 μετρου σε σχεση με την συγκεκριμενη μικρη συσκευη.

Αντικειμενικα μιλωντας, 'καλυτερο' θα ηταν εαν η ευκρινεια και ιδιως η αντιθεση της εικονας ειναι καλυτερη οταν εχεις να κανεις με επιφανειες μεταλλικες που αντανακλουν το φως οπως και οταν υπαρχει νερο. Τα λεω ολα αυτα επειδη εχω χρησιμοποιησει φτηνο ενδοσκοπικο καλωδιο με laptop στο παρελθον και γνωριζω καλα την ποιοτητα...

Σε καθε περιπτωση ομως, εγινε μια αναρτηση ενος νεου εργαλειου για την ενημερωση μας. Δεν εγινε καμμια συγκριση ουτε υπαρχει ισχυρισμος οτι ειναι καλυτερο η χρησιμοτερο εργαλειο απο καποιο αλλο. Οπως επισης το τι εργαλειο ειναι καλυτερο για τον καθενα ειναι μαλλον υποκεικενικο και εξαρτωμενο απο τις αναγκες και κυριως τις απαιτησεις -σε δυνατοτες, ποιοτητα και αντοχη- του καθενος.

Δεν κρίνω την ανάρτηση ή το όποιο προϊόν Bosch ή όποιο άλλο. Απλά η επιλογή του κινέζικου μου βγήκε εμένα καλύτερη τόσο από πλευράς τιμής άλλα και πρακτικής χρήσης. Ας υπάρχει λοιπόν και ενημέρωση και αυτής της εναλλακτικής και όποιος θέλει αξιολογεί και αγοράζει ότι του αρέσει και το σχολιάζει όπως θέλει.

Η ενημερωση για μια εναλλακτικη ειναι πολυ σημαντικη, συμφωνω απολυτα, και καλα εκανες που την ανεφερες και την σχολιασες.

Το να θεωρηθει ομως εξ'αρχης και αβασανιστα οτι ενα εργαλειο των 2 ευρω ειναι καλυτερο απο ενα εργαλειο μιας καταξιωμενης μαρκας, ειναι ολιγον διαφορετικο και αρκετα υποκειμενικο. Σαν να σου λεω οτι ενα κινεζικο macro lens attachment ειναι καλυτερο απο τον Νikkor 105 :)

Ο Nikkor 105 VR Micro είναι από τους καλύτερους και ποιοτικότερους φακούς. Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε πορτρέτα, macro & Close Up. Τον πούλησα πρόσφατα γιατί δεν με βόλευε !

Βρε παιδια που το βρισκεται 2-3ευρω εγω δεν βλέπω κατω απο 6-8 ευρω (οχι οτι ειναι ακιρβο αλλα)...

Βρε παιδια που το βρισκεται 2-3ευρω εγω δεν βλέπω κατω απο 6-8 ευρω (οχι οτι ειναι ακιρβο αλλα)...

Από τα 5,5 συνήθως ξεκινάνε παρόμοια προϊόντα όπως τα βρίσκεις. Λίγες οι πιθανότητες να τα βρεις πολύ πιο χαμηλά.

Κοίτα φτηνά καβαλετα για να κάνεις την δουλειά σου δώσε 10 ευρώ και πάρε 2 από πρακτικερ.απλα και ξύλινα.
https://www.praktiker.gr/m/p/kavaleto-standard-75x73-5cm-25605
Έχει και πιο καλο,με 10 ευρώ το 1.
https://www.praktiker.gr/m/p/kavaleto-professional-77x73-5cm-31803
Τώρα αν θες κάτι καλό,πιο φτηνό από stanley σαν αυτά που είδες και καλύτερα,δεν ξέρω τι μπορείς να βρεις.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η stanley ειναι σοβαρη εταιρεια και τα specs ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, οσο κι αν δεν 'γεμιζουν' το ματι.
Αν σε βολευουν οι διαστασεις και οι αντοχες, δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα.

Η stanley ειναι σοβαρη εταιρεια και τα specs ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, οσο κι αν δεν 'γεμιζουν' το ματι.
Αν σε βολευουν οι διαστασεις και οι αντοχες, δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα.

Ετσι!
Δεν νομίζω να υπαρχουν καλύτερα.

Και εγώ τα βλέπω πολύ καλά τα specs αλλά στο Amazon που είδα τα reviews γράφουν ότι τα specs που δίνει η Stanley δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή αντι για 450 κιλά που λέει η Stanley, λένε ότι αντέχουν 45 κιλά...
Γι αυτό και ρωτάω.