Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παντελη παρε το GKS-190 που βγαζει το eshop στα 130 ευρω και εκλεισες το κεφαλαιο δισκοπριονο για μια ζωη.

Επειτα θα φτιαξει εναν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ οδηγο κοπης ξυλινο και θα εισαι αρχηγος.

Καινουριος 18βολτος προβολεας απο την Μακιτα ο οποιος κατα τη γνωμη μου ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει απο 18βολτους προβολεις ανεξαρτητως μαρκας.
https://www.makitatools.com/products/details/DML811

1ecf8c22-6bc3-4792-9e42-efa5569e4542_dml811_p_1500px.png

Tα χαρακτηριστικα του ειναι τα παρακατω και τα highlighted τα θεωρω ως πιο σημαντικα:

- 3-mode operation: delivers 3,000 lumens on High, 1,500 lumens on medium, and 750 lumens on Low
- Up to 3 hours of continuous illumination with a 6.0Ah 18V LXT® battery on high (battery and charger not included)
- Up to 13 hours of continuous illumination with a 6.0Ah 18V LXT® battery on low (battery and charger not included)
- Dust and water-resistant construction (IP65 rated) for improved operation in harsh job site conditions
- L.E.D. lights effectively illuminate work area without the high heat of halogens
-Adjusting knobs enable the user to direct the flood light to desired angle
- Battery or corded operation; compatible with 18V LXT® batteries (battery not included)
-Back up power is provided by an 18V LXT® battery and keeps the flood light on if AC power is lost (charged battery must be installed)
-Included AC cord can easily be stored with built in cord storage
-Convenient carrying handle folds down for convenience
- Compact design at only 10-5/8" high
-Weighs only 10.6 lbs. with BL1850B battery (battery not included)
-Work light can be mounted on optional tripod light stand individually or with two work lights (tripod light stand not included)
- 3-year limited warranty

Δουλευει και με ρευμα, εχει τρεις σκαλες εκ των οποιων η πρωτη ειναι εξαιρετικα φωτεινη, αντεχει στην βροχη και εχει μικρο βαρος και διαστασεις.

Ενταξυ αυτο ειναι θηριο σε σχεση με το Stanley που εχω....

Το πιο συμαντικο ειναι ο διπλος τροπος λειτουργιας ....αυτο και μονο ανεβαζει το κοστος....

Αλλο ενα link περι αυτου που κανει αναφορα στα 175 δολλαρια....

https://toolguyd.com/makita-dml811-cordless-led-worklight/

Δεν υπαρχει ακομα σαν προιον στην Ευρωπη, ειναι νεο εργαλειο. Υπαρχει το περασμενο μοντελο στις 90 λιρες σολο.https://www.amazon.co.uk/Makita-DML805-1-Worklight-Multicolour/dp/B01N156ICG

Στην Αμερικη οπου δεν ξερω αν εχει αρχισει να διατιθεται, υπαρχει ενα ενδεικτικο ποσο των 175 δολλαριων για το νεο μοντελο, χωρις μπαταρια και φορτιστη.https://toolguyd.com/makita-dml811-cordless-led-worklight/

αυτη η ψυκτρα (βασικα λαμαρινα βαση) για 2000 λουμεν ειναι αστεια.ειδικα να προκειται για εγκλωβισμενη μεσα σε πλαστικο κουτι

Για όσους δεν το έχουν υπόψην τους είναι ένα εξάρτημα γωνιακού τροχού για να "κλειδώνεις" τα δισκάκια χωρίς να χρειάζεται κλειδί.

12250-0-600x600.jpg

Δεν το πολυεμπιστευόμουν για λόγους ασφαλείας αλλά εδώ και κανένα μήνα που το έχω, ειλικρινά μου έχει λύσει τα χέρια. Τυχαίνει και το έχω Milwaukee αλλά μάλλον είναι φασόν κατάσταση μια και το έχω δει ολόιδιο σαν AEG αλλά και σαν άλλες μάρκες (που δεν θυμάμαι τώρα). Παίζει 6-8 ευρώ αλλά σου λύνει τα χέρια. Και εδώ ένα τυχαίο βιντάκι που βρήκα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
.

Πολύ βολικό φαίνεται Νίκο, αλλά όπως είπες ούτε κι εγώ θα το εμπιστευόμουν απόλυτα.
Μπορεί βέβαια να μην ισχύει και να είναι απόλυτα ασφαλές. άμα δεν το δει κάποιος στην πράξη δεν μπορεί να σχηματίσει ασφαλές συμπέρασμα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πολύ βολικό φαίνεται Νίκο, αλλά όπως είπες ούτε κι εγώ θα το εμπιστευόμουν απόλυτα.
Μπορεί βέβαια να μην ισχύει και να είναι απόλυτα ασφαλές. άμα δεν το δει κάποιος στην πράξη δεν μπορεί να σχηματίσει ασφαλές συμπέρασμα.

Σφίγγει εύκολα και σίγουρα Γιώργο!!! Τουλάχιστον το Milwaukee που πήρα εγώ. Δεν έχω δοκιμάσει άλλα. Το σφίγγω/ξεσφίγγω συνέχεια πριν πατήσω την σκανδάλη για να το δοκιμάσω. Είμαι ικανοποιημένος.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Υπάρχει για 115mm ; αν ξέρεις Νίκο για δώσε κανένα link ..

Αυτός ο σφιγκτήρας είναι και για 115 και 125. Το έχω δοκιμάσει και με τον 115 του πατέρα μου. Απλώς είναι πιο γκουμούτσα από το μαμίσιο "παξιμάδι" του 115. Αρκεί να έχει στέλεχος M14 o τροχός (που λογικά θα έχει).

Υπάρχει εδώ, αλλά και εδω θα βρεις διάφορα . Εδω σε AEG. Εγώ πήρα πρόσφατα ένα από εδώ αλλά δεν το βρίσκω στο site του. Νομίζω ότι το είχε και σε Benmann. Είναι σχετικά κοντά σου και δεν χάνεις να τον πάρεις ένα τηλ.

Για οσους αρεσει και εξασκουν ενιοτε την τσαγκαρικη, υπαρχει αυτο το καλαποδακι ανοιγματος παπουτσιων με μολις 10 δολλαρια απο την αποθηκη του Banggood στην Αγγλια.
Ανοιγει το (στενο) παπουτσι και κατα μηκος και κατα πλατος.

shoe-stretcher-unisex-easy-to-use-13516.jpg

https://www.banggood.com/Men-Ladies-Womens-2-Way-Adjustable-Shoes-Stretcher-Heels-Boots-Wooden-Shaper-Expander-Shoe-Supports-Racks-p-1577693.html?rmmds=myorder&ID=514830&cur_warehouse=UK

https://www.banggood.com/1-Pair-Min...html?rmmds=myorder&ID=513344&cur_warehouse=CN

Last edited:
Για όσους δεν το γνωρίζουν. Το θυμήθηκα χτες βράδυ που χρειάστηκε να μετρήσω το εσωτερικό μιας τρύπας που ήθελα να της "χώσω" όσο πιο "κουμπωτά" γινόταν μια στρογγυλή βέργα. Οπομετρο ή μικρόμετρο τρύπας. Ένα πολύ χρήσιμο (για όταν το χρειαστείς) εργαλείο/σετάκι. Εκτός όμως από την διαμέτρο μιας οπής χρησιμεύει να μετρήσεις και απόσταση (μέχρι 15cm) μεταξύ 2 καθέτων επιφανειών, όταν είναι σε σημείο που δεν μπορείς να βάλεις μέτρο. Εδώ είναι η πιο οικονομική τιμή που εγώ έχω βρει Ελλάδα.

telescope_20gauge_20set_2048x2048.jpg

Ωραιο γκατζετακι Νικο. Ειχα παρει ενα παρομοιο σετακι γυρω στα 10 ευρω απο ebay.

Προσωπικα ποτε δεν με βολεψε, ουτε ο εσωτερικος τροπος μετρησης (ειτε μαγκωνε μεσα, ειτε ηταν πολυ χαλαρο) αλλα ουτε και η τελικη μετρηση που επρεπε να εισαι πολυ προσεκτικος να μην σπρωξεις τα ελατηρια μεσα για να παρεις μια ακριβη μετρηση. Φανταζομαι οτι αν ηταν καλυτερης ποιοτητας, θα ηταν ολα καλυτερα.

Ωραιο γκατζετακι Νικο. Ειχα παρει ενα παρομοιο σετακι γυρω στα 10 ευρω απο ebay.

Προσωπικα ποτε δεν με βολεψε, ουτε ο εσωτερικος τροπος μετρησης (ειτε μαγκωνε μεσα, ειτε ηταν πολυ χαλαρο) αλλα ουτε και η τελικη μετρηση που επρεπε να εισαι πολυ προσεκτικος να μην σπρωξεις τα ελατηρια μεσα για να παρεις μια ακριβη μετρηση. Φανταζομαι οτι αν ηταν καλυτερης ποιοτητας, θα ηταν ολα καλυτερα.

Μιχάλη βιδώνεις από κάτω (στην άκρη του μακρυού στελέχους) την βίδα και δεν κουνιούνται τα ελατήρια που είναι στα κοντύτερα στελέχη (αριστερα/δεξια). Ίσως είχες πάρει άλλου τύπου. Τα ελάσματα μπαίνουν στην τρύπα, αυτοκεντράρονται και βιδώνεις την βίδα και τέλος. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα θυμάμαι τον πρώτο καιρό είχα κάνει πολλά τεστ χωρίς θέμα, αλλά και χτες όλα πήγαν πρίμα. :-)