Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δημήτρη εντυπωσιακό.. Μπάμπη και εγώ γουστάρω τρελά το όχημα, αλλά ο άλλος με το φυσητήρα από τα 12 φύλλα που είχε πάνω η καρότσα κατάφερε να αφήσει πάνω τα 2, εντελώς ακατάλληλος!

Έμ Νικόλα μου, γι'αυτό λένε "τα καλύτερα εργαλεία στα χειρότερα χέρια"... :grandpa:

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως πλάκα πλάκα μόνο Makita και Milwaukee ανακοινώνουν καινούρια εργαλεία και πρωτοποριακα. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που έχουν παραδώσει τα όπλα. Ειδικά η Makita έκανε μπαμ φέτος.

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και η DEWALT ειναι η αγαπημενη μου εταιρεια, εχω το GSB13RE και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Το ειχα αγορασει στα 63 ευρω απο e-shop.gr σε βαλιτσακι και με δωρο 5 τρυπανια multiconstruction με αυτοματο τσοκ.

20151203103150_bosch_gsb_13_re_me_exartimata_kai_plastiki_thiki_professional_0601217103.jpeg

https://www.skroutz.gr/s/7983714/Bo...ήκη-Professional-0601217103.html?from=catspan

Last edited:
Απο μονη της η ροπη δεν λεει κατι ιδιαιτερο αναφορικα με την λειτουργια της διατρησης.
Ειναι ενας συνδυασμος παραγοντων που οριζει την ισχυ και ικανοτητα της διατρησης.

To Μακιτα ειναι ισχυροτερο (οπως φαινεται και απο τα specs διατρησης σε μπετο,ξυλο κλπ) κυριως γιατι εχει περισσοτερα watt, δηλαδη επειδη το μοτερ ειναι ισχυροτερο.
https://www.dewalt.com/dewalt-dna/featured-articles/what-torque-really-means

Τοτε ισχυροτερο ειναι το Dewalt καθως υπερτερει σε Watt και 2/3 βασικα χαρακτηριστικα διατρησης σε μεταλλο και μπετον.

Να χαμε να λεγαμε ειναι βεβαια.
Το μεταλλικο τσοκ παντως που εχει το μπλεδακι ειναι μια κατηγορια μονο του.

Από Dewalt και Bosch θα πρότεινα το Bosch. Αλλά επειδή μπήκε και το Makita στην μέση και επειδή τα έχω και τα 2 (βέβαια το GSB13RE το έχω με το αυτόματο τσοκ και όχι με το τσοκ με κλειδί που δείχνει ο Κυριάκος) πάλι θα πρότεινα το Bosch τόσο λόγω τιμής όσο και λόγω τσοκ αλλά και γιατι κατά παράξενο λόγο (όντας Makitaκιας) το Bosch μου κάθεται καλύτερα στο χέρι, για αυτό και το έχω κρατήσει εδώ Αθήνα ενώ το Makita το έχω αφήσει στο εξοχικό. Όσον αφορά την ισχύ (και από ότι τωρα παρατηρώ την καλύτερη διαχείριση του Makita σε μεγαλύτερο εύρος διαμέτρων οπών) δεν το είχα προσέξει ούτε με είχε προβληματίσει καθόλου κατά την χρήση αν το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Η αλήθεια είναι ότι πριν λίγες μέρες το Bosch με παίδεψε αρκετά σε τρύπημα σε γαλβανιζέ λαμαρίνα με 10αρι (αλλά και με 8αρι) τρυπάνι και σκέφτηκα τότε να είχα το Makita να το τσεκάρω αλλά μετά το ξέχασα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Τελικά έκανε παραγγελία το boss με τη βαλίτσα και τα τρυπάνια του.

Που ανηκουν οι διαφορες εταιρειες εργαλειων.

power-tool-brands-parent-companies-770x472.jpg

https://www.protoolreviews.com/news/power-tool-manufacturers-who-owns-them/43632/

Kαι εδω ενας πινακας απο το 2017, τον εχουμε ξαναβαλει, αλλα ακομα επικαιρος που δειχνει το μεγεθος καθε ομιλου σε πωλησεις.
Tool-Companies-Share-of-Global-Market-Infographic.jpg

Βλεπουμε οτι η Black and Decker ειναι η μεγαλυτερη εταιρεια στον κοσμο σε πωλησεις εργαλειων, με πανω απο 7 δις δολλαρια τζιρο. Aκολουθει η Βοsch.
Η παγκοσμια αγορα εργαλειων ανερχοταν στα $ 51 δις, με 18 εταιρειες να ελεγχουν το 91% της αγορας.

Μπράβο Μιχάλη!!!! :a0210: Πολύ ενδιαφέροντες οι πίνακες.....

Μια συμπλήρωση στο αναλυτικό πίνακα του Μιχάλη, στην Black &Decker ανήκει και η Facom και απο το περασμένο καλοκαίρι και η MTD σε ποσοστό 20% ,εταιρεία κατασκευής καταναλωτικών εργαλείων entry lvl. Στον όμιλο Echo πέρα απο τη Shidanwa ανήκαι και η Tanaka.
Πάντως εντύπωση κάνει πόσο ψιλά είναι η Hilti ,γνωστό "φαρμακείο" στις τιμές .Διάβαζα σε ένα γερμανικό φόρουμ ότι και στη Γερμανία η Hilti είναι
απροσδόκητα ψιλά σε πωλήσεις ,αν λάβουμε υπόψη πόσο σπαγγοραμένοι είναι οι γερμαναράδες στις αγορές.

Kαι μενα μου εκανε τεραστια εντυπωση η θεση της Ηilti, Βαγγελη!! Πρεπει να ειναι απροσδοκητα υψηλα οχι μονο στη Γερμανια αλλα σχεδον παντου!

Δεν το περιμενα ποτε να ειναι υψηλοτερα απο την Μακιτα σε πωλησεις και λιγο πισω απο την TTI, τον ομιλο που ανηκει η Milwaukee, η Ryobi, η AEG etc.

Kαι μενα μου εκανε τεραστια εντυπωση η θεση της Ηilti, Βαγγελη!! Πρεπει να ειναι απροσδοκητα υψηλα οχι μονο στη Γερμανια αλλα σχεδον παντου!

Δεν το περιμενα ποτε να ειναι υψηλοτερα απο την Μακιτα σε πωλησεις και λιγο πισω απο την TTI, τον ομιλο που ανηκει η Milwaukee, η Ryobi, η AEG etc.
Ειναι σαν το "once you go Hilti , never go back."

Θα το πω για τριτη φορα. Ο γαμπρος μου που εχει δουλεψει σε ΤΙΤΑΝ, χαλυβουργειο, Μετρο ,μονο Hilti δουλευουν. Makita, Bosch μονο αν δεν εχουν δευτερο εργαλειο Hilti εκεινη τη στιγμη.