Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ειναι σαν το "once you go Hilti , never go back."

Θα το πω για τριτη φορα. Ο γαμπρος μου που εχει δουλεψει σε ΤΙΤΑΝ, χαλυβουργειο, Μετρο ,μονο Hilti δουλευουν. Makita, Bosch μονο αν δεν εχουν δευτερο εργαλειο Hilti εκεινη τη στιγμη.

Δεν πρεπει να εχει τοσο να κανει με την ποιοτητα και αποδοτικοτητα των εργαλειων αλλα με την εγγυηση.
Δεν μπορω να φανταστω πχ οτι ενα 18βολτο δραπανο Μακιτα ειναι τοσο υποδεεστερο ενος αντιστοιχου Hliti -με τιποτα.

H Hilti μαλλον εχει πιασει το νοημα και εχει διαφοροποιηθει αναφορικα με το τι γινεται οταν περασει η περιοδος της εγγυησης. Κατι εξοχως σημαντικο για επαγγελματιες. Εδω ισως να υπαρχει η εξηγηση γιατι τα Hilti προτιμωνται https://www.hilti.co.uk/content/hil...at-makes-the-hilti-tool-service-special-.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Δεν πρεπει να εχει τοσο να κανει με την ποιοτητα και αποδοτικοτητα των εργαλειων αλλα με την εγγυηση.
Δεν μπορω να φανταστω πχ οτι ενα 18βολτο δραπανο Μακιτα ειναι τοσο υποδεεστερο ενος αντιστοιχου Hliti -με τιποτα.

H Hilti μαλλον εχει πιασει το νοημα και εχει διαφοροποιηθει αναφορικα με το τι γινεται οταν περασει η περιοδος της εγγυησης. Κατι εξοχως σημαντικο για επαγγελματιες. Εδω ισως να υπαρχει η εξηγηση γιατι τα Hilti προτιμωνται https://www.hilti.co.uk/content/hil...at-makes-the-hilti-tool-service-special-.html
ΑΝ ενα Hilti χαλουσε η αντικατασταση γινοταν την ιδια μερα στο Μετρο. Γεγονος.

Ομως δεν θα ξεχασω που μου ειπε ο γαμπρος μου οτι του εφεραν μια μερα μια makita καροτιερα και σταματησε να την χρησιμοποιει μεχρι να του φερουν την Hilti απο το service γιατι τον χρονο που θα εχανε με την makita θα τον καλυπτε ανετα με την Hilti..

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

E, ενταξει, μπορει να μην ειχαν την ιδια ισχυ τα εργαλεια. Μπορει η καροτιερα Makita να ηταν 2000w και η Hilti 5000w.
Αυτη την τεχνικη λεπτομερια δεν την ξερω, αλλα στα εργαλεια ρευματος της Hilti πινουν πολλοι νερο στο ονομα της για εργαλεια που κοστιζουν τα διπλασια απο εφαμιλλα.

Μπορει να ειναι placebo , αλλα ο γαμπρος μου δεν τα αγορασε για να υποστηριξει μια ακριβη αγορα, απλα χρησιμοποιει οτι του δωσουν και βλεπει με ποιο κανει καλη δουλεια.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ειναι σαν το "once you go Hilti , never go back."

Θα το πω για τριτη φορα. Ο γαμπρος μου που εχει δουλεψει σε ΤΙΤΑΝ, χαλυβουργειο, Μετρο ,μονο Hilti δουλευουν. Makita, Bosch μονο αν δεν εχουν δευτερο εργαλειο Hilti εκεινη τη στιγμη.

Κάπως υπερβολικό, εγώ έχω δει και το ανάποδο. Όμως αυτό με τα hilti έχει να κάνει με τα προγράμματα εγγύησης κτλ, που να σου πω δεν είναι και τόσο απαραίτητα πάντα.

Κανονικά πάντα υπάρχει στο ίδιο το συνεργείο και δεύτερο και τρίτο εργαλείο για κάθε ενδεχόμενο, ή για περιπτώσεις που μπορεί να δουλεύουν και όλα μαζί για λίγο.
Κάποια στιγμή που θα παραδώσει το πνεύμα το εργαλείο συνεχίζεις με το άλλο και βλέπεις εντωμεταξύ αν αξίζει να επισκευασθεί ή όχι. Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα τα λεφτά του τα έχει βγάλει και έχεις πληρώσει λιγότερα στο σύνολο από ένα hilti.

Όλα έχουν να κάνουν με τις συνθήκες, ανάγκες, και προγραμματισμό.

παιδια ριξτε μια ματια σοτ καναλι του AVE...εχει ανοιξει απο ολες τις μαρκες τα εργαλεια.

στον πινακα εντυπωση μου εκανε η θεση του αλλου φαρμακειου εκ αμερικης...της snap-on.Και αν προσεξα καλα δεν ανηκει σε καποιον ομιλο

Τα hilti έχουν τέτοια εγγύηση γιατί είναι φτιαγμένα για να την υποστηρίζουν. Εργαλεία και μπαταρίες εξίσου.
200 κάνει ο βιολόγος της hilti (solo) και μου υπογραφή πως για 20 χρόνια θα έχω εργαλείο και για μια ζωή ανταλλακτικά και σέρβις. Και την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες μου δίνουν 3 χρόνια με τιμές κοντά στα 150ευρο solo.
Γιατί η DeWalt (για παράδειγμα) αν είναι τόσο δυνατή και ποιοτική δεν υπογράφει για το προϊόν της εξίσου.

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, αλλα τα ανταλλακτικα και το service τα πληρωνεις κανονικα μετα τα δυο πρωτα χρονια.
Απλα σου εγγυωνται οτι θα εχεις πισω το εργαλειο σε 2-3 εργασιμες αλλιως δεν θα σε χρεωσουν την επισκευη.

Επισης δεν νομιζω τα Hilti να εχουν καποια ιδιαιτερη τεχνολογια αντοχης. Τι παραπανω δηλαδη εχει ο 18βολτος βιδολογος απο τον αντιστοιχο της Μακιτα η της Dewalt?
Περισσοτερο πιστευω οτι ειναι μια καλη και εξυπνη στρατηγικη πωλησεων και μαρκετινγκ που συνοδευει μια πολυ καλη μαρκα εργαλειων.

Πριν λιγους μηνες ειχα αναφερει οτι ο υδραυλικος που μου περασε το φυσικο αεριο ειχε ενα κομπρεσσερ Μακιτα και ενα Βosch πιστολετο πανω απο 10 χρονια που δουλευαν συνεχως. Τα εργαλεια ηταν αγνωριστα απο την φθορα και την (κατα)χρηση αλλα ηταν πληρως λειτουργικα.

Ναι, αλλα τα ανταλλακτικα και το service τα πληρωνεις κανονικα μετα τα δυο πρωτα χρονια.
Απλα σου εγγυωνται οτι θα εχεις πισω το εργαλειο σε 2-3 εργασιμες αλλιως δεν θα σε χρεωσουν την επισκευη.

Υποθέτω (χωρίς να έχω διαβάσει τους όρους της εγγύησης) ότι πέραν του χρόνου επισκευής, εγγυώνται και την ύπαρξη ανταλλακτικών για το εν λόγω διάστημα. Κάτι τέτοιο κάνει πχ η Mercedes Benz με την 30ετή εγγύηση Mobilolife. Εννοείται ότι σε βαράνε στο κεφάλι εάν χρειαστείς οτιδήποτε σε γνήσιο ανταλλακτικό, αλλά ξέρεις ότι για 30 χρόνια το αυτοκίνητο θα είναι λειτουργικό (εν δυνάμει, καθώς προϋποθέτει ότι έχεις την οικονομική ισχύ να το συντηρήσεις χεχε).

Νικόλα ...άμα έχεις την οικονομική ισχύ δεν κρατάς τριάντα χρόνια το ίδιο αυτοκίνητο :flipout:.... η ζωή είναι μικρή και αφού υπάρχουν λεφτά .... -bye-

Υπάρχουν κι οι ρετρολάγνοι. Εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να κρατήσω το αυτοκίνητό μου μέχρι να πεθάνω, σε καλή κατάσταση* εννοείται. Βασικά θα ήθελα να μπορώ να το κάνω για όλα τα αυτοκίνητά μου αυτό. :grinning-smiley-043

*σε καλή κατάσταση -> το αυτοκίνητο, εννοώ. Εγώ όταν έρθει η ώρα να πεθάνω δε νομίζω να είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Εξ ορισμού δε γίνεται δηλαδή.

H Ryobi ανακοινωσε την διαθεση ενος 18βολτου πιεστικου μηχανηματος/πλυστικου! Σιγουρα δεν αντικαθιστα τα ισχυρα πλυστικα ρευματος αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχει την χρηση του.

Ryobi 18V Cordless Power Cleaner RY120350

https://toolcraze.net/ryobi-18v-cordless-power-cleaner-ry120350/

ryobi-electric-pressure-washers-ry120350-64_1000.jpg

Εχει εισαγωγη πανω στο εργαλειο για να μπαινει το λαστιχο του νερου καθως και 6 μετρα λαστιχο απορροφησης για να τραβαει νερο μεσα απο κουβαδες κλπ.

Εδω καποια specs :

-5x more power than a garden hose --- 5 φορες πιο ισχυρο σε πιεση απο το λαστιχο του κηπου.
-3-in-1 nozzle for added versatility (turbo, 15, and rinse) for cleaning a variety of surfaces --- διαθετει 3 ακροφυσια, τουρμπο, 15μοιρων και ξεπλυματος.
-320 psi for cleaning of windows, outdoor furniture, boats, campers, and other recreational vehicles --- 320 psi για καθαρισμα παραθυρων, επιπλων, σκαφων και αλλων οχηματων αναψυχης.
-0.8 GPM
-6 μετρα suction hose pulls water from any fresh water source ---- το 6μετρο λαστιχο τραβαει νερο απο καθε πηγη καθαρου νερου
-Portable on the go cleaning ---- φορητο πλυστικο παει παντου
-Water resistant battery enclosure for added protection ---- αδιαβροχη προστασια μπαταριας
-Compatible with any garden hose ---- συμβατο με καθε λαστιχο κηπου
-Backed by a 3-year limited warranty --- υποστηριζεται με 3 χρονια περιορισμενης εγγυησης

Αυτος ειναι ο Χιωτης. Οχι μονο ενημερωση, αλλα και μεταφραση! Μερακλης :)
Ενδιαφερον ειναι αυτο, αν και νομιζω λιγο περιορισμενης χρησιμοτητας

Nαι οντως εχει μεινει πισω, εχει βγαλει ενα παρομοιο πιεστικο η κινεζικη worx...

Εγω ομως θα ελεγα οτι ειναι πολυ μπροστα απο κατι αλλες μαρκες σαν την Dewalt πχ.:))

Η ομοεθνης της Ryobi κινεζικη Worx εχει μεινει πισω.
Μαλιστα η Worx την οποια συμπαθω και εχω ενα εργαλειο της με αριστη ποιοτητα εχει βγαλει και πιεστικο συγκροτημα μπαταριων με ενσωματωμενο δοχειο νερού ιδανικο για εκδρομείς!
Και εδω το θηριο!!
Ποια Ryobi.....
40βολτ με 450 psi στην δευτερη σκαλα.
https://youtu.be/K2Gy-Prekg4