Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η ομοεθνης της Ryobi κινεζικη Worx εχει μεινει πισω.
Μαλιστα η Worx την οποια συμπαθω και εχω ενα εργαλειο της με αριστη ποιοτητα εχει βγαλει και πιεστικο συγκροτημα μπαταριων με ενσωματωμενο δοχειο νερού ιδανικο για εκδρομείς!
Και εδω το θηριο!!
Ποια Ryobi.....
40βολτ με 450 psi στην δευτερη σκαλα.

Α ρε, να είχαμε τέτοια νεροπίστολα όταν ήμασταν μικροί.

Ομοεθνης της κινεζικης Worx η Ryobi?? χεχε δεν καταλαβες καλα πατριωτακι...

Η Ryobi ηταν Γιαπωνεζικη εταιρεια οταν την αγορασε η TTI. Η Worx ηταν και ειναι ατοφια κινεζικη.
Τωρα, το που φτιαχνονται τα περισσοτερα εργαλεια πλεον, ειναι αλλο πραμα.

Καποια λιγα Dewalt που εχω βλεπω οτι ειναι Made in PRC...aka made in China, nothing wrong with it :-)

Η Κινα η Μαλαισία και τη Ταιβαν εχουν καταπιει τα παντα Μιχαλη. Μολις ειδα 3 μπλε bosch που εχω. Αστα...

Στο θεμα μας τωρα, η Ryobi αργησε λιγακι και ισως και αντεγραψε και την Worx στο 18 ν πιεστικο νερου αλλα αυτα είναι ολα στο παιχνιδι.

Παρολα αυτα αυτα τα μπιχλιμπιδακια αποδεικνύονται εξαιρετικα χρησιμα αν δε θελεις να παρεις σπιτι λερωμενες μποτες εξοπλισμο ποδηλατα κλπ!

Δεν εχει σημασια νομιζω που κατασκευαζονται Κυριακο, εχει σημασια να ακολουθουνται τα ποιοτικα standards της καθε εταιρειας.
Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα εαν τα Bosch, η τα οποια επωνυμα εργαλεια, κατασκευαζονται στην Κινα. Αρκει βεβαια να τιμουν ονομα τους και θεωρω οτι το κανουν.

Οσο για το εαν αργησε η Ryobi -που ειναι μολις η δευτερη εταιρεια που βγαζει πλυστικο μπαταριας- το θετεις σε εντελως λαθος βαση.
Ισως να αναρωτιωμασταν καλυτερα τι κανουν οι αλλες επωνυμες εταιρειες και ιδιως η κιτρινη που εχει μεινει πισω σε ολες τις σειρες..τωρα τελευταια κατι παει να γινει:)

Καλησπέρα μαστόρια!.....θέλω να βάλω ούπατ ξύλου (περικόχλια) στο παρακάτω ξύλο, γιά να βιδώσω με βίδες με πάσο.
Το πρόβλημα μου είναι ότι το ξύλο είναι σκληρό και φοβάμαι μην ανοίξει (το ξύλο) στο βίδωμα. Δηλαδή νομίζω ότι και μετά που θα ανοίξω τρύπα, θα πηγαίνει αρκετά σφιχτά!
Επίσης να βάλω δύο M6 ή τρία M4?....τα Μ6 θέλουν 8άρα τρύπα και τα Μ4 6άρα!
Πως το βλέπετε?

Attachments

• 4B80D00C-52E0-487E-8870-5F04BD947287.jpg
    4B80D00C-52E0-487E-8870-5F04BD947287.jpg
    151 KB · Views: 162
Καλησπέρα μαστόρια!.....θέλω να βάλω ούπατ ξύλου (περικόχλια) στο παρακάτω ξύλο, γιά να βιδώσω με βίδες με πάσο.
Το πρόβλημα μου είναι ότι το ξύλο είναι σκληρό και φοβάμαι μην ανοίξει (το ξύλο) στο βίδωμα. Δηλαδή νομίζω ότι και μετά που θα ανοίξω τρύπα, θα πηγαίνει αρκετά σφιχτά!
Πως το βλέπετε?

Να ερθεις στην κοπη της πιτας να το φτιαξουμε ομαδι.

Στην κοπη της πιτας!
Χεχεχεχε

Λοιπον, θα βρεις τετοια βυσματα που δεν εχουν μεγαλα φτερα.
https://images.app.goo.gl/3DHWLXFmARaK8r2k9
Και την τρυπα μπορεις αντι για 8 να την κανεις 8,5 χιλιοστα και να το φυτεψεις το ουπατ με κολλα δυο συστατικών.

Πως το βλέπετε?

Αν φοβάσαι το ξύλο μην ανοιξει, πήγαινε σε 2 ενδιάμεσα (Μ5). Δεν ξέρω πού θα βιδωθούν και για τι χρήση είναι (μοιαζει σαν πλάτη καρέκλας...). Δεν νομίζω έτσι και αλλιώς να χρειάζονται 3 ακόμα και να είναι Μ4. Επίσης δοκίμασε τα "καρφωτά" βύσματα και όχι τα βιδωτά. Αν πάλι δεν θες να φαίνονται (το πάνω μέρος τους από καμία όψη του ξύλου) και πας σε βιδωτά τότε κατά το βίδωμα να χρησιμοποιήσεις και λάδι ή καλύτερα πάστα κοπής (αυτήν που χρησιμοποιούμε για την διάτρηση στα μέταλλα).

Και μια άλλη λύση, αν δεν έχεις "σκληρή" χρήση/τάση στο σημείο που θα βιδωθεί και ΑΝ έχεις κολαούζα/μανέλα, να ανοίξεις σπειρώμα στο ξύλο (Μ6 ή και Μ8 αν σε παίρνει).

Ευχαριστώ Κυριάκο & Νίκο.
Γιά Μ5 το προόριζα, αλλά δε βρήκα. Δεν θα έχει ζόρια, αλλά θα έχει κραδασμούς.
Οπότε πρέπει να κρατάει καλά. Αν βάλω Μ4 θα είναι οπωσδήποτε 3 τεμάχια.
Καρφωτά επίσης δεν κάνουν, γιατί θα ξεκαρφώσουν!....το ξύλο πάει όρθιο και θα κρέμεται και θα έχει κραδασμούς!

Ευχαριστώ Κυριάκο & Νίκο.
Γιά Μ5 το προόριζα, αλλά δε βρήκα. Δεν θα έχει ζόρια, αλλά θα έχει κραδασμούς.
Οπότε πρέπει να κρατάει καλά. Αν βάλω Μ4 θα είναι οπωσδήποτε 3 τεμάχια.
Καρφωτά επίσης δεν κάνουν, γιατί θα ξεκαρφώσουν!....το ξύλο πάει όρθιο και θα κρέμεται και θα έχει κραδασμούς!

Αν πάει όρθιο (δεν ξερω ώς το εννοείς) με τα βύσματα να είναι κάθετα στο πάτωμα (π.χ.) το πάω πάσο στα καρφωτά. Αν όμως τα βύσματα "τρέχουν" παράλληλα με το πάτωμα, τότε δεν θα έχεις θέμα.

Θα προτείνα 2χ M6 τότε (μικρότερο ρίσκο αν σε ενδιαφέρει η αλφαδιά των βυσμάτων) και πέρασέ τα με λάδι κοπής πριν τα χώσεις στην τρύπα που θα ανοίξεις και βίδωμα σιγά-σιγά με το άλλεν. Αν ακούσεις ή δεις "κρακ", τότε σταμάτα και βάλε ένα 8.20 τρυπανι για διεύρυνση. Δεν νομίζω όμως να έχεις θέμα αν βάλεις λάδι και πας λάου-λάου.

Μαχαίρι ηλεκτρολόγου από την Knipex. Πάρα πολύ καλό, κομψό, με άνετο κράτημα και κόψη που μου θυμίζει victorinox. Πολύ πιο χρηστικό από το αντίστοιχο, πιο ακριβό (και χοντροκομμένο για τα γούστα μου) Facom.

162050SB-00-1.jpg

Καλοδουλευτο!
Το Facom ειναι ωραιο και για μπολιασματα!

Thanx Κυριάκο...το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση (όχι βέβαια σαν ηλεκτρολόγος :HTEHETH63: ), το Facom είναι παροπλισμένο ;-)

Βλεπω στη φωτο οτι κανει επισης και για να ανοιγει πακετακια και συσκευασιες απο Κινα :)

Ομορφο γκατζετακι! Εχει κλειδωμα ασφαλειας Νικο?

Βλεπω στη φωτο οτι κανει επισης και για να ανοιγει πακετακια και συσκευασιες απο Κινα :)

Ομορφο γκατζετακι! Εχει κλειδωμα ασφαλειας Νικο?

Και εγώ για πακέτα το χρησιμοποιώ κατά βάση. Είναι πραγματικά όμορφο :drool1: Δεν έχει κλείδωμα Μιχάλη, αλλά είναι δύσκολο να σου κλείσει κατά την εργασία.