Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το Facom λογικό είναι να είναι πιο χοντροκομένο... Έχει διπλή λάμα.

Μπάμπη και με την διπλή λάμα, η λαβή είναι αντιαισθητικά (για μένα) παχιά. Θα μπορούσε άνετα να ήταν η μισή.

Last edited by a moderator:
Συμφωνώ για το Facom, κουμούτσα είναι. το Knipex είναι πανέμορφο και ποιοτικό. εγώ αυτό θα διάλεγα. Τώρα το κατά πόσο χρηστικό είναι το γνωρίζεις εσύ Νίκο.

Το Facom μπορει να ειναι χοντροκομμενο αλλα εχει το καλυτεροτερο πιασιμο και πολυ καλο κλειδωμα

Κυρ, οχι μονο για μπολιασμα ... ο πατερας μου, μου το ειχε παρει και μεζευε χορτα

Μιας και μιλαμε για Facom, ψαχνοντας το εργαστηριο του πατερα μου προχτες βρηκα εναν μικρο καβουρα Facom 50+ ετων.

Αν και δεν χρησιμοποιω συχνα καβουρες, δεν μπορουσα να μην τον απαλλοτριωσω και να τον φερω στο εργαστηριο μου.
Για να μην λειψει στον πατερα μου, τον αλλαξα με τον τσιπικο πλην τιμιο κινεζικο που εχω χρονια :))

49497202763_25423e78b1_b.jpg

Μιας και μιλαμε για Facom, ψαχνοντας το εργαστηριο του πατερα μου προχτες βρηκα εναν μικρο καβουρα Facom 50+ ετων.

Αν και δεν χρησιμοποιω συχνα καβουρες, δεν μπορουσα να μην τον απαλλοτριωσω και να τον φερω στο εργαστηριο μου.
Για να μην λειψει στον πατερα μου, τον αλλαξα με τον τσιπικο πλην τιμιο κινεζικο που εχω χρονια :))

χαχαχαχαχαα.....κάπως έτσι "άλλαξα" και εγώ μια σειρά 80's Facom του πατέρα μου με μια πιο "πλούσια" κινέζικη που είχα κάπου ξεχασμένη, τον Σεπτέμβρη....ευτυχώς που δεν τον νοιάζει πια....και ένιωθα τύψεις...ευτυχώς δεν είμαι μόνος :drummer:

H Ryobi λανσαρει την νεα γενια φυσητηρων κηπου, την 'whisper' (ψιθυρος), με το πιο ησυχο μοτερ για τετοιο εργαλειο στα 59 db!!
Αυτοι οι φυσητηρες βγαινουν και για την 40βολτη και για την 18βολτη σειρα εργαλειων της Ryobi.

Πολυβολο με σιγαστηρα!! :)
71kD6IcZRiL._AC_SL1000_.jpg

https://toolcraze.net/ryobi-whisper...lower-models-in-40v-ry40470vnm-18v-p21100vnm/

Πήρα το Μαχαίρι ηλεκτρολόγου από την Knipex.
Πολύ καλό στο κράτημα και εύχρηστο... το μόνο μείον ότι δεν είναι πολύ κοφτερό... εάν το θες ξυράφι θέλει ακόνισμα σε πέτρα...

Καινουρια μπαταρια 64v απο την Μακιτα!!!! Μονο δεν ξερουμε ακομα σε τι εργαλειο θα μπει και ποια εργαλεια θα περιλαμβανει η νεα 64βολτη σειρα!!

makita-64v-battery-side.jpg

https://toolcraze.net/makita-64v-max-5-0-ah-battery-bl6450b-spotted/

Αν η παραπανω μπαταρια περιεχει τα κοινα στοιχεια 18650, αυτο σημαινει οτι η μπαταρια θα μπορουσε -με την μιση χωρητικοτητα- να δινει και 120 βολτ!! :speechless-smiley-0

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καινουρια μπαταρια 64v απο την Μακιτα!!!! Μονο δεν ξερουμε ακομα σε τι εργαλειο θα μπει και ποια εργαλεια θα περιλαμβανει η νεα 64βολτη σειρα!!

makita-64v-battery-side.jpg

https://toolcraze.net/makita-64v-max-5-0-ah-battery-bl6450b-spotted/

Αν η παραπανω μπαταρια περιεχει τα κοινα στοιχεια 18650, αυτο σημαινει οτι η μπαταρια θα μπορουσε -με την μιση χωρητικοτητα- να δινει και 120 βολτ!! :speechless-smiley-0

Μου μυριζει μπανανα....αργει και η πρωταπριλια!

Τελικά το 4ωρο στο λευκό ξύδι είναι πολύ. Κι σε 0,5-1 ώρα αρκούν και τρίψιμο με αλουμινόχαρτο. Σίγουρα το λευκό ξύδι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από πετρέλαιο. Δεν το συζητάμε καν. Αν κι στα βιντεάκια στο YouTube λένε (κι λογικό σε πολύ ώρα) διαβρώνουν και το καθαρό μέταλλο. Στις χειρολαβές βαράτε άφοβα. Τώρα στα σημεία που πιάνει βίδα κτλ προσέχω πιο πολύ.

Κάνω πειράματα σε πιο απλά εργαλεία, κι μετά θα δοκιμάσω κι σε κάποιο Facom που έχω (Η αλήθεια είναι ότι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ανωτερότητα αυτής της μάρκας. Ενώ τα άλλα εργαλεία στις ίδιες συνθήκες είχαν σκουριάσει παρά πολύ, τα Facom είχαν σκουριάσει λίγο,).
Θα δοκιμάσω σε κάποια σκουριασμένα απ' ευθείας με αλουμινόχαρτο, χωρίς ξύδι. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι με λεπτό σμυριδόχαρτο, ίσως κι ηλεκτρόλυση.

Κάνω πειράματα σε πιο απλά εργαλεία, κι μετά θα δοκιμάσω κι σε κάποιο Facom που έχω (Η αλήθεια είναι ότι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ανωτερότητα αυτής της μάρκας. Ενώ τα άλλα εργαλεία στις ίδιες συνθήκες είχαν σκουριάσει παρά πολύ, τα Facom είχαν σκουριάσει λίγο,).
φοιτητης εν ετη 1988 μεροκαματο τοσταδικο 1,5-2 χιλιαρικα. περναει κινεζος με παζαρια απο 5 τελικα παιρνω ενα σετ καρυδακια στα 2,5.
ειχε πολλα μεσα και χιλιοστα και ιντσας. φυσικα και καστανια μεσα και ολα.
ηθελα να φτιαξω ενα μεγαλο τραπεζι με ντεξιον. μετα απο μερικα δυνατα βιδωματα το ανταπτορακι 1/4 σπαει. εχω ηδη πεταξει την αρχαιολογια-ξυλινο τραπεζι που ειχε το δωματιο που νοικιαζα.
ψαχνω με αγωνια στα μαγαζια των χανιων να βρω. βρισκω τελικα ενα facom. 3,5 χιλιαρικα το ανταπτορακι μονο. με λυπηθηκε ο εμπορος, το πηρα στα 3 τελικα. μου ειπε: αν ποτε σου σπασει φερτο να σου δωσω αλλο, δεν θα σπασει ομως ποτε! για αυτο εχει εγγυηση εφ'ορου ζωης.
μου κοστισε παραπανω απο ολοκληρο το σετ! αλλα´δεν εβρισκα φτηνοτερο. χρωμιου-βαναδιου αν θυμαμαι καλα

ανεβαινα ολοκληρος πανω στη καστανια και το ατιμο δεν επαθε ποτε τιποτα! το εχω ακομα.
οτιδηποτε facom (τουλαχιστον τα παλια) τα αγοραζεις εσυ και τα χαιρονται τα εγγονια σου...

Χωρις να αμφισβητω σε καμια περιπτωση τα παραπανω και ολους τους αλλους που λενε συχνα για τα facom (και αλλα), ενα facom κατσαβιδακι που εχω, σκουριασε στη μυτη και πολυ με στεναχωρησε. Ειναι κρεμασμενο στην ντουλαπα, μαζι με αλλα. Τρωνε ολα καποια υγρασια, αλλα αυτο σκουριασε πρωτο :(

μαστροχαλαστη μου ισως να εριξαν τη ποιοτητα τα τελευταια χρονια.
εκεινο το ανταπτορακι μου ειναι σαν να το πηρα τωρα!
ολα τα καρυδακια μεσα στο σετ, ολα τα εργαλεια μεσα στη κασετινα εχουν απο λιγη ως πολυ σκουρια πια και ξεφλουδισματα βεβαια, πανε και 30 χρονια,το ανταπτορακι ειναι σαν καινουργιο!
κριμα να υποβαθμισαν τετοια εργαλεια...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σίγουρα το λευκό ξύδι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από πετρέλαιο. Δεν το συζητάμε καν. Αν κι στα βιντεάκια στο YouTube λένε (κι λογικό σε πολύ ώρα) διαβρώνουν και το καθαρό μέταλλο. Στις χειρολαβές βαράτε άφοβα. Τώρα στα σημεία που πιάνει βίδα κτλ προσέχω πιο πολύ.

λιγο προσοχη στα βαμμενα μεταλλικα αντικειμενα (με μπογια εννοω) σε ενα πολυ-ανοιχτηρι κουζινας που το δοκιιμασα το ξυδι πηγε κατω απο την μπογια και την εβγαλε