ασχετο, μιας και δεν ειναι δικα μου, αλλά θαυμασα καποια εργαλεια σημερα.
ο κουμπαρος με τα μπος ειχε νεες παραλαβες γιατι με τον κορονοιο που δεν παει πουθενα, την αραζει στο σπιτι και μαλιστα στην αποθηκη-εργαστηρι του και αποφευγει τη βαβουρα απο τα 4 παιδια του

ετσι τις τελευταιες μερες περα απο το ορθιο κομπρεσερ της B&D που το ηθελε σαν δευτερο γιατι το βασικο του toros ειναι ασηκωτο για να το ανεβασει στους πανω οροφους της μεζονετας, αναμεσα στα άλλα, παρελαβε τρια ακομα εργαλεια που μου εκαναν εντυπωση αν και ηξερα το ποσο καλα ειναι.
αξιζει να τα επεξεργαστειτε απο κοντα ποσο μαλλον να τα δουλεψετε, οπως εκανα για λιγο, αν τα βρειτε σε καποιο μαγαζι.
ενα το πνευματικο πιστολετο 2660 της metabo. εχει εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης! αλλαζεις τα τσοκ και καταλαβαινεις οτι πιανεις επαγγελματικο εργαλειο. στιβαρο, καμια σχεση ο τροπος που κουμπωνει, η αφη του σωματος, τα κουμπια, με τα άλλα. οριτζιναλ γερμανικο και πραγματικα ειναι σε αλλη κλαση με οσα εχω πιασει σε διαφορα μαγαζια, του πρακτικερ συμπεριλαμβανομενου με τα τοσα εργαλεια του (αλλά φτηνοτερα).
πηρε το μικρο απο τα δυο μεταμπο γιατι το ηθελε ελαφρυ, αλλά και συγκινηθηκε απο την ποιοτητα που εβγαζε το συγκεκριμενο!
παρα τα 200 παρα κατι ευρω που το αγορασε με προσφορα τα ομοσταβλα τρυπανια, νιωθεις οτι το πηρε χαρισμα! τοσο καλο ποιοτικα.
δευτερο εργαλειο o brussless τροχος ρευματος της dewalt. 1700 βατ με ρυθμιζομενες στροφες
αν και εξαιρετικη κατασκευη, φαινοταν λιγο πιο φτηνο απο το πιστολετο της metabo σαν κατασκευη.
εκπληκτικη ομως λειτουργια. μου εκανε εντυπωση οτι ειναι ο μονος τροχος μεχρι τωρα που εχω δει να εχει σοφτ σταρτ ενω εχει ρυθμιζομενες στροφες!
τον ξεκινουσες απο το 5 και δεν σου κλωτσαγε οπως οι αλλοι
ειτε δουλευε στο 1 ειτε στο 5, οι κραδασμοι ησαν ιδιοι και σχεδον μηδενικοι!
αυτα τα δυο εργαλεια ηταν δικες μου προτασεις και ειναι η μονη φορα που βγηκε εξω απο την μπλε γκαμα της bosch.
τριτο εργαλειο και φτηνοτερο αλλά με εξαιρετικη ποιοτητα ο brusless γωνιακος μπαταριας της bosch
αν και δεν ειναι ρυθμιζομενος (εχει τον dewalt και τον ρυθμιζομενο ρευματος της bosch για αυτο), ειναι εξαιρετικο το πιασιμο που δινει στο χερι
τον δουλευεις κυριολεκτικα με το ενα χερι, αριστα ζυγισμενος, ελαφρυς και χωρις κραδασμους
ενα κομματι που θα ηθελες να κουβαλας παντα μαζι σου, τοσο οικειο στο πιασιμο του...
πολυ λεπτο το σωμα του εκει που το πιανεις.
πραγματικα θαυμαζει κανεις και την ποιοτητα αλλά και τον τροπο λειτουργιας των καλων κομματιων.
για παραδειγμα κοιτουσα το πιασιμο του εξαιρετικου gsr και για αλλη μια φορα και την σπαθοσεγα μπαταριας της bosch που ειχα δουλεψει παλιοτερα και παρα την δουλεια που εχει βγαλει, ο αξονας της εχει μηδενικη ανοχη.
σαν ψεμα... σε αντιθεση ο αξονας της παρκσαιντ μπαταριας που εχω, χορευει δεξια-αριστερα απο τα μποσικα, εχοντας βγαλει πολυ λιγοτερη δουλεια.
να μην αναφερω για ακομα μια φορα την ποιοτητα των δονησεων της...
του πηγα κατι λαμες μακιτα και κοψαμε κοιλοδοκο για χαβαλε. τον εκοψε (ως ηταν αναμενομενο) σαν βουτυρο αυτη με το ψιλο δοντακι. φοβερη δυναμη για μπαταριας.
τελικα τα εργαλεια κανουν το μαστορα, αλλά στη μετα μνημονιων εποχη ειναι δυσκολοι καιροι για πριγκηπες