Τα εύσημα μου σε έναν κολοσσό.. την Bosch!!

Inazuma_1

Established Member
6 August 2015
231
patrai-japan
Ξανά καλημέρα.
θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα προβληματάκι(διακόπτη) που είχα με το dremel 3000!
έστειλα την πρώτη φορά στο επίσημο service το dremel για να ελενχθεί(σχετική επικοινωνία κλπ-1 μήνα αναμονή παραλαβής) και μου διαβεβαιώσε ο υπάλληλος ότι θα το παραλάβω λειτουργικό ξανά!εν το μεταξύ του αναφέρω να γίνει έλενχος "λειτουργικότητας" πρωτού γίνει αποστολή ξανά.
κάποια στιγμή λαμβάνω μνμ απο γνωστή εταιρία μεταφορών να πάω να το παραλάβω,πηγαίνω με χαρά...στο σπίτι ανοίγω το πακέτο και το θέτω σε λειτουργία..τρώω ξενέρωμα 1ο,ο διακόπτης κατά την επαναφορά του δεν ξανάλειτουργεί η 2 σκάλα(τα πήρα που λέμε)και το 2ο ξενέρωμα... τα αυτοκόλλητα του 3000(πλάι) ήταν λες και τα είχαν τραβήξει με πένσα και τα τσαλάκωσαν(άθλια)
Ξανά πέρνω τηλ εκεί στο επίσημο service,και του αναφέρω έχει ξανά πρόβλημα το dremel..μου αναφέρει ο ίδιος ότι πρέπει να το ξανά στείλω εκεί..τέλος πάντων το αφήνω για μια μέρα και επικοινωνώ με την εταιρία bosch(τμήμα εργαλείων) εκεί μιλάω με μια πάρα πολύ καλή κοπέλα και της εξηγώ το προβλημά μου,εκείνη αναφέρει να το ξανά στείλω ξανά εκεί στο επίσημο service και θα το έχει στην "εποπτία" της για τα περαιτέρω!
το στέλνω ξανά(προχθές),και εχθές παρέλαβαν στο service.Με καλούν κατά το μεσημεράκι(χθές) και μου αναφέρουν(service/τεχνικός) ότι δεν έχει πρόβλημα το dremel,και ότι έτσι είναι η λειτουργεία του(το να μην δουλεύει η 2 σκάλα)φρίκαρα εντελώς..τέλος πάντων ακολούθησε μεγάλος διαλόγος(πάνω απο 10 λεπτά ομιλίας)έστειλε email(το service) στην κοπέλα που είχε εποπτεία την "υποθεσή" μου και είπε ότι είναι όκ,και δεν έχει κανένα πρόβλημα(με την 2η σκάλα off!!!)
ξανά καλώ την κοπέλα εκεί στην bosch,αναφέρω ξανά ότι δεν λειτουργεί έτσι το dremel 3000,και ότι είναι "προβληματικό",η κοπέλα μου απαντάει..θα σας καλέσω αύριο το πρωί(σήμερα) και θα λυθεί το θέμα σας!!
σήμερα όντως με κάλεσε,και είπε:δώσε τα στοιχεία σας και θα αποσταλεί καινούριο dremel και θα στείλει πάλι πίσω ξανά το "χαλάσμενο" απο το service σε εσάς,και αυτό για την ταλαιπωρία που πέρασα!!
πραγματικά θυμήθηκα το support απο την Logitech πού είναι ΆΨΟΓΟ(και το καλύτερο για εμένα) με τον πελάτη!
εμένα σαν πελάτης και σαν άτομο με κέρδισε πραγματικά,δεν το περίμενα!!
μπράβο απο την εταιρία που λέγετε bosch :a0210:

**συγγνώμη για το σεντόνι,τα γράφω για να διαβαστεί,να μην τα αφήνουν τέτοια θέματα!πάντα θα υπάρχει λύση!!

Last edited by a moderator:
Re: Τα εύσημα μου σε έναν κολλοσό.. την Bosch!!

Σιγουρα μονο ευσημα δεν τους αξιζουν.

To τελος καλο, ολα καλα εδω πηγαινει ομως.
Αλλο το φιλοτιμου του καθε υπαλληλου (που κανει η δεν κανει οτι μπορει) και αλλο η πολιτικη της εταιρειας που εν τελει δινει λυση στο προβλημα.

Εδω τελικα δοθηκε η ιδανικη λυση και τα ευσημα οντως αξιζουν στην εταιρεια, παρ'ολη την ταλαιπωρια του πελατη απο καποιους που ισως δεν εκαναν σωστα τη δουλεια τους.

Τέλος καλό όλα καλά είναι το γενικό συμπέρασμα. και εγώ είχα περιστατικό με το dremel 300 πριν χρόνια (σχετικο Post είχα κάνει σε άλλο φόρουμ αλλά βαριέμαι να το βρω τώρα :p)
Μετά απο 2 πήγαινε έλα και εμένα μου το αντικατέστησαν τελικά με το 3000.

Το θέμα ειναι να μη σου τύχει η στραβή και να τυραννιέσαι

Εύσημα ?
Μπινελίκια θέλουν.

"Μην ανησυχείτε που δεν κουμπώνει η 3η στο αμάξι σας, έτσι είναι κύριε το αμάξι"...

Ξεφτιλίκια.

Απο την μεριά του επίσημου service,προσωπικά δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση που είχα,θεωρώ(χωρίς να προσβάλω κανέναν)ότι με κορόιδευαν, απο την δε bosch ήταν εξαιρετική!!
όχι λόγο επειδή θα στείλουν άλλο,αλλά είναι αυτοί που ξεδιάλυναν το πρόβλημα που είχα.
και εγω αυτό πιστεύω,ότι η κοπέλα & η bosch ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήθελε να λυθεί το προβλημά μου(μιλήσαμε περίπου 6 φορές απο τηλ)με τον καλύτερο τρόπο.
τέλος καλό,όλα καλά!
AN σας πω τι έλεγαν απο το service για να με πείσουν ότι έτσι δουλεύει το dremel..μέχρι και τον διακόπτη μου είπαν να "στρώσω" επειδή είπε ότι είναι New.

Last edited:
η γενική γραμμή που πάντα είναι υπέρ του πελάτη, όταν το επίσημο σέρβις δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει, είναι η επικοινωνία (και καλύτερα μέσω email) με την εταιρεία.

ανάλογο περιστατικό σε μένα, που λύση έδωσε η εταιρεία, ήταν με το δραπανοκατσάβιδο του lidl, το σέρβις το άργησε 1.5 μήνα (αντί για 15 μέρες), όταν το θυμήθηκα πως δεν το έχω εγώ αλλά είναι χαλασμένο, έστειλα μήνυμα στην εταιρεία, την ίδια μέρα με πήραν τηλέφωνο από την εταιρεία, στο καπάκι από το σέρβις, και μετά από λίγες ώρες ξανά από την εταιρεία για να δούν εάν είμαι Οκ....την επόμενη μέρα το είχα στα χέρια μου.

Λίγο offtopic αλλά τα dremel σαν service τα έχει η bosch η κάτι έχω μπερδέψει εγώ;

Για να λύσω τις απορίες σας για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτά:

- Το service των συσκευών Bosch/Skil/Dremel είχε εδώ και χρόνια ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη, ήτοι άλλη εταιρεία που συνεργαζόταν με τη Bosch Hellas. Η εταιρεία αυτή στεγαζόταν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Bosch Hellas στο Κορωπί (νοικιάζοντας το χώρο), και ως εκ τούτου ήταν υπό την άμεση επίβλεψη - τρόπον τινά - της "μαμάς".

- Πριν κάποιους μήνες ο συνεργάτης αυτός άλλαξε και ανέλαβε άλλη εταιρεία. Τους λόγους πίσω από αυτή την αλλαγή δεν τους γνωρίζω, όμως ένα πρόβλημα που είχα εγώ με ένα εξάρτημα (10βολτη μπαταρία 4Ah) σχεδόν συνέπεσε με την αλλαγή αυτή. Στην ουσία ήμουν από τους πρώτους πελάτες της νέας εταιρείας service. Μου τα έκαναν μπάχαλο, επί 2 εβδομάδες το έπαιζαν κινέζοι για τη μπαταρία. Έστειλα mail στην εταιρεία όπου ανέλυα όλη την ιστορία, σε 1 ώρα με είχε πάρει τηλέφωνο υπεύθυνος και 2 μέρες μετά είχα παραλάβει νέα μπαταρία.

- Η νέα εταιρεία δεν έχει την απαραίτητη υποδομή για να αντιμετωπίσει το μεγάλο όγκο δουλειάς που ανέλαβε. Έχει (απ'ό,τι έχω καταλάβει) ελάχιστο προσωπικό και όχι πλήρως καταρτισμένο στις συσκευές αυτές. Επίσης είναι και παντελώς άχρηστοι (και κρατιέμαι κιόλας στους χαρακτηρισμούς) να επικοινωνήσουν σωστά με τον πελάτη. Έτσι δημιουργείται αυτό το πανδαιμόνιο της κακής (ή της καθόλου) εξυπηρέτησης, και μετά πρέπει να βγάλεις άκρη με τη μαμά εταιρεία - η οποία λύνει το πρόβλημα ουσιωδώς και άμεσα μεν, αφού έχει όμως προηγηθεί η ταλαιπωρία του καταναλωτή.

Οι περισσότεροι εδώ γνωρίζουν ότι έχω μια συμπάθεια στη Bosch και τα προϊόντα της, αυτό όμως δε με κάνει να έχω παρωπίδες, απεναντίας είμαι ακόμη πιο σκληρός στην κριτική μου γιατί ακριβώς περιμένω πάντα περισσότερα. Ελπίζω λοιπόν είτε το service να σουλουπωθεί ή η Bosch να βάλει μυαλό και να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να δουλεύει σωστά (ας πούμε πχ να βρουν έναν αξιόπιστο συνεργάτη?). Μέχρι τότε, καλά θα κάνουμε να τους τα χώνουμε γιατί μόνο έτσι θα στρώσει το πράγμα.

Ειρήσθω εν παρόδω, στο παρόν κείμενο αγγίζω απλά τη διαδικασία του service και της επικοινωνίας με αυτό, και όχι την αξιοπιστία των συσκευών, γιατί θεωρώ πως αυτή δεν αποτελεί ζήτημα. Για την ακρίβεια, δε θεωρώ την αξιοπιστία των Bosch/Dremel/Skil καλύτερη ή χειρότερη από άλλους αντίστοιχου βεληνεκούς κατασκευαστές. Αστοχίες υλικού συμβαίνουν παντού, ελαττωματικά προϊόντα πάντα θα προκύπτουν, στον έλεγχο ποιότητας πάντα κάτι θα ξεφεύγει. Το θέμα είναι να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους όλα αυτά και όχι μετά από ταλαιπωρία ημερών/μηνών για τον τελικό χρήστη.

Την ευθύνη πάντως σε τελική ανάλυση την έχει η ίδια η Bosch , η οποία εμπιστεύται τα προιόντα της σε τέτοιες εταιρείες . Πριν τους αναθέσουν το επίσημο service , δεν έπρεπε να ελέγξουν που δίνουν το service ?
Τώρα θα μου πεις στην Ελλάδα της κρίσης , τέτοια ώρα τέτοια λόγια , αλλά υποτίθεται ότι μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο .

Το θεμα δεν ειναι που δινουν το service, αλλα τις περισσοτερες φορες ποιος θελει να το παρει. Πολυεθνικες αυτου του ειδους, πολλες φορες θεωρουν οτι σου κανουν χαρη και οτι σου δινουν αξια, αν σε εξουσιοδοτησουν, εχοντας ενα τρελλο και ασυμφορο φασμα απαιτησεων. Αποτελεσμα αυτου ειναι, ο "αφρος" των εξιδικευμενων σε τετοιες εργασιες εταιριων, να μην ασχολειται καν.
Ακομα ενω εχουν απαιτησεις δεν προστατευουν τους εν Ελλαδι αντιπροσωπους τους (ενω μπορουν), οπως κανουν αλλες εταιριες (mersedes, westfalia, κ.α.).
Επισης σε μια μικρη αγορα σαν την Ελλαδα, που εχει μικρο καταναλωτικο κοινο, δεν τους ενδιαφερει και τοσο, καθως μπορουν να συμψηφισουν τις αγορες π.χ. των Βαλκανιων σε μια με εδρα καποια αλλη χωρα.
Και καθως στην Ευρωπη νομοθετουν κυριως οι πρωην Γερμανικες εταιριες (νυν πολυεθνικες), εχει διμιουργηθει ενα ιδιοτυπο καρτελ.

Προσωπικα οπου και οταν μπορω προσπαθω να αποφευγω την Bosch σε οποιον τομεα, και αν εχει απλωσει πλοκαμια, γιατι με αυτα που εχω δει ολα αυτα τα χρονια, πραγματικα εχω αηδιασει.
Βεβαια στην συνειδηση του καταναλωτη η Bosch ακομα ειναι ταυτισμενη με την Γερμανικη φιλοτιμη εταιρια ποιοτητας που ειχε ιδρυσει ο Robert Bosch το 1886, αλλα πλεον εχει εξελιχθει σε ενα "τερας" που αποροφα - αγοραζει τον ανταγωνισμο, μονοπολει, και φασοναρει παμπολα απο τα προιοντα που πουλαει κατω απο την φιρμα της.
Θυμαμαι καπου στη δεκαετια του 90 ειχε λανσαρει ενα καινουργιο προιον στην γκαμα της, και σε μια συναντηση - σεμιναριο - παρουσιαση, προσπαθουσε να πεισει για το καλο και ποιοτικο του προιοντος αυτου με την εγγυηση Bosch. To παιρνω στα χερια μου, το περιεργαζομαι, το μυριζω, το τριβω, και σε ιδιωτικη συνομιλια λεω στον υπευθυνο οτι μας δουλευουν ψιλο-γαζι.
Το προιον αυτο δεν ειναι Bosch, αλλα cbfdim και μαλιστα η 2η και χειροτερη ποιοτητα της cbfdim, που εχει παρουσιασει τα εξης προβληματα, συσκευασμενο σε κουτι Bosch. Προσπαθουσε να με πεισει για το αντιθετο, αλλα εγω οταν ανοιγω το στομα μου σε τετοιο επιπεδο, ξερω πολυ καλα τι λεω.
Βεβαια περιπου 6 μηνες μετα το παραδεχτηκε, λεγοντας πως δεν το γνωριζε τοτε, και απορουσε και ηθελε να του πω, πως το ειχα καταλαβει.
Η παραπανω παραγραφος εκφραζει παντα την προσωπικη μου αποψη που ειναι βασισμενη στην εμπειρια και επαφη μου με διαφορα προιοντα Bosch, καθως και την πολιτικη της εταιριας, μεσα σε ενα διαστημα 30 χρονων, και δεν αλλαζει, ουτε βεβαια προσπαθω να την επιβαλω σε κανεναν.

Επειδή εχω το 3000 να αναφέρω οτι απο την πρώτη μέρα που το πιάνεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις οτι οι διακόπτες αυξομοίωσης δεν ειναι όπως θα έπρεπε.
Δεν ειναι μόνο πρακτικό το θέμα αλλά και θέμα ασφάλειας διότι μπορεί αθελα σου να μεταπηδήσεις σε μεγαλύτερη ταχύτητα .

Κακη ποιότητα κατασκευής λοιπόν (Μέξικο).Οσο για το service της bosch στην Ελλάδα οι εντυπωσεις καλουτσικες. Εκαναν την αλλαγή εντός εγγύησης αλλά με μεγάλη καθυστέρηση (3 εβδομάδες περίπου). Ευτυχώς που δεν ειμαι επαγγελματίας να το χρειαστώ άμεσα.

Και το δικο μου πολυ παλιο Dremel Μέχικο ειναι κατασκευασμενο, αλλα δεν εχει θεμα διακοπτη. Το θεμα πλεον ειναι η μειωση κοστους παραγωγης, ή αυξηση του ποσοστου κερδους και η ταση κατευθυνσης της αγορας, σε αυτο που ονομαζεται "κυκλικη καταναλωση".

Θέλω να ευχαριστήσω την Bosch(& το προσωπικό) και μόνο,σήμερα παρέλαβα το προβληματικό μου dremel πίσω.καθώς έστειλαν άλλο καινούριο dremel 3000,και ένα βιβλιαράκι dremel!!
το service δεν θα το σχολιάσω...

SAM_1526.jpg

Η BOSCH και η κάθε εταιρία που μας έχει πελάτες της θα έπρεπε να μας ευχαριστεί.

Φιλικά...