TΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ... ΑΟΜΜΑΤΟΣ!!

delef78

New member
31 October 2007
14
Καλησπερα - ενδιαφερομαι να αγορασω την πρώτη μου, μετα crt-εποχη, τηλεόραση για το σαλόνι μου! Το πρωτεύον ενδιαφέρον μου είναι η παρακολούθηση ταινιών DVD (και ελπιζω οσονούπω Blu-Ray), και κατα δεύτερο λόγο η παρακαλούθηση SD ή ψηφιακών προγραμμάτων. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,3-2,5 μέτρα και μάλλον προσανατολίζομαι στην αγορά μιας σαραντάρας LCD (μέχρι 1200). Μετά απο ενδελεχή(!!) έρευνα αγοράς κατέληξα στα παρακάτω μοντέλα τηλεοράσεων (δίπλα στο καθένα παραθέτω τις προσωπικες μου παρατηρήσεις):

1) Sony 40W4500 (πολυ καλή εικόνα - λίγο over budget)
2) Samsung 40A558 (αρκετά καλή εικόνα - εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο απο την 656 - όχι 100Hz)
3) LG 42LG7000 (πολυ καλα χαρακτηριστικα - δεν κατάφερα να αξιολογήσω την ποιότητα εικόνας, ίσως αδικημένη από το δείγμα που κατάφερα να δώ - μη σταθερή βάση (ποιότητα κατασκευής?) )

Θα εκτιμούσα δικές σας παρατηρήσεις για τις παραπάνω επιλογές (ειδικά από ήδη κατόχους), καθώς και άλλες εναλλακτικές προτάσεις, καθότι μη είδικος στον εν λόγω τομέα!

Φιλε μου επειδη σε ενδιαφερει η παρακολουθηση ταινιων κυριως (και επειδη εχω και plasma και LCD) η προταση μου ειναι plasma. Οι LCD καλυπτουν την αδυναμια τους στο μαυρο δινοντας πιο bright εικονα που σε ξεγελαει αλλα δεν ειναι ουτε κινηματογραφικη, ουτε φυσικη και ουτε ξεκουραστη εικονα. Επισης εννοειται οτι θα παρεις full HD και 100Hertz. Απο μαρκες η Panasonic ειναι μονοδρομος (αριστη εικονα αριστη ποιοτητα κατασκευης) η Pioneer πολυ καλη αλλα ακριβη και η Philips με τεχνολογιες αιχμης αλλα ακριβη και ευπαθης. Αρα Panasonic 40" Full HD 100Hertz (40ΡΖ80Ε ή 40ΠΖ85Ε νομιζω οτι αυτοι ειναι οι κωδικοι εκτος αν βγαινει απο 42" που και παλι ειναι καλα για τα 2.5 μετρα.

Εντάξει η W4500 είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις. Εξίσου καλή επιλογή είναι και η W4000. Εγώ θα προτείνω και την Philips 42PFL7603/12.

Φιλε μου επειδη σε ενδιαφερει η παρακολουθηση ταινιων κυριως (και επειδη εχω και plasma και LCD) η προταση μου ειναι plasma. Οι LCD καλυπτουν την αδυναμια τους στο μαυρο δινοντας πιο bright εικονα που σε ξεγελαει αλλα δεν ειναι ουτε κινηματογραφικη, ουτε φυσικη και ουτε ξεκουραστη εικονα. Επισης εννοειται οτι θα παρεις full HD και 100Hertz. Απο μαρκες η Panasonic ειναι μονοδρομος (αριστη εικονα αριστη ποιοτητα κατασκευης) η Pioneer πολυ καλη αλλα ακριβη και η Philips με τεχνολογιες αιχμης αλλα ακριβη και ευπαθης. Αρα Panasonic 40" Full HD 100Hertz (40ΡΖ80Ε ή 40ΠΖ85Ε νομιζω οτι αυτοι ειναι οι κωδικοι εκτος αν βγαινει απο 42" που και παλι ειναι καλα για τα 2.5 μετρα.

Δεν ξερω ποια LCD εχεις Σταυρο (προφανως καποιο παλιοτερο μοντελο) αλλα μετα απο 10 φορες που εχω δει την PZ80/85 εχω σχηματισει την εντυπωση οτι η W4500 εχει καλυτερη εικονα και ειδικα σε τηλεοπτικο σημα. Το μαυρο και η αντιθεση ειναι στα ιδια επιπεδα στις δυο τηλεορασεις.

Ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας παιδια! Η ως τωρα ταση, οπως παρατηρω, ειναι Sony 40W4500 και Panasonic 42PZ80 ή 85. Προσωπικα, κι εμενα μου αρεσε πιο πολυ η Sony σε σχεση με υπολοιπες LCD (αν και με απασχολει ειδικα για τη Sony το θεμα της υποστηριξης και του service).
Εχετε καποια γνωμη πανω στο θεμα αυτο?
Επισης θα εκτιμουσα αποψεις ηδη κατοχων των προαναφερθεντων μοντελων!

Ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας παιδια! Η ως τωρα ταση, οπως παρατηρω, ειναι Sony 40W4500 και Panasonic 42PZ80 ή 85. Προσωπικα, κι εμενα μου αρεσε πιο πολυ η Sony σε σχεση με υπολοιπες LCD (αν και με απασχολει ειδικα για τη Sony το θεμα της υποστηριξης και του service).
Εχετε καποια γνωμη πανω στο θεμα αυτο?
Επισης θα εκτιμουσα αποψεις ηδη κατοχων των προαναφερθεντων μοντελων!

Δεν εχω δει την Sony και δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιαυτην. Εχω ομως την Panasonic 46PZ80E και μπορω να σου πω τι γινεται. Αφησε στην ακρη το τηλεοπτικο σημα γιατι εξαρταται που εισαι, τι ληψη εχεις κλπ (εγω που εχω βαλει δυο μεγαλα δορυφορικα πιατα και καλο ενισχυτη σηματος εχω εικονα απιθανη). Θα σου μιλησω για τον κατεξοχην προορισμο μιας HD TV που ειναι αν μη τι αλλο οι ταινιες σε υψηλη αναλυση. Η Sony εχει δυναμικη αναλυση 50000/1 ενω η Panasonic 2000000/1. Το μαυρο της ειναι το καλυτερο (μετα την Κουρο) και το μαυρο ειναι κορυφαιας σημασιας σε ταινια. Η αξιοπιστια της εταιρειας ειναι κορυφαια (πρωτη παγκοσμιως σε πωλησεις τηλεορασεων αν δεν κανω λαθος). Η θεαση ταινιων ειναι ξεκουραστη και ακρως κινηματογραφικη. Ο χειρισμος της ειναι πανευκολος και οι βλαβες αυπαρκτες (η πλασμα αν σου καει σε 5 λεπτα θα ζησει παρα πολλα χρονια ενω η LCD καπου μετα την ληξη της εγγυησης θα σε φερει ξανα σε αγορα νεας συσκευης). ΑΛΛΑ τιποτε απο ολα αυτα δεν μετραει αν δεν τις δεις και τις δυο και τις συγκρινεις (δυσκολο να τις πετυχεις στον ιδιο χωρο και παιζοντας το ιδιο θεμα). Εχω και μια Samsung LCD 32'' HD ready και ειμαι πραγματικα ικανοποιημενος αλλα μπροστα στην πλασμα δεν...Παντως μην αγχωνεσαι γιατι ειναι τοσο υψηλο το επιπεδο πια που οτι παρεις θα το ευχαριστηθεις πολυ.

Ωραια ολα αυτα που λες αλλα υπαρχουν δυο ενστασεις...

1- Για το μαυρο που σε ολες τις καλες LCD Sony και Samsung ειναι στο ιδιο επιπεδο με τις πλασμα της Panasonic
2- Για τις βλαβες σε πλασμα που αν δεν συμβουν τα πρωτα 5 λεπτα δεν συμβαινουν ποτε εχουμε το σχετικα προσφατο παραδειγμα της PX70...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=672779&postcount=2743

Xωρις να σημαινει αυτο τιποτα για την PZ80 (αλλωστε η PX70 ειναι περυσινό μοντελο) δειχνει οτι ειναι υπερβολικο αυτο που λες.

Για την Sony δεν μπορω να πω τιποτε γιατι δεν την εχω δει, αλλα για την Samsung που εχω ασχοληθει (ηταν υποψηφια για αγορα η 656 στις 50") το μαυρο της πιστευω δεν συγκρινεται με της Panasonic plasma. Τωρα για τις βλαβες μπορει να αφορουσε μια παρτιδα δεν το ξερω το θεμα...αλλα ολοι οι ειδικοι αναφερουν την αντοχη των πλασμα στον χρονο (η Panasonic αναφερει 100000 ωρες ζωης- τρομερο νουμερο ) σε αντιθεση με τις LCD που ειναι θεμα χρονου η αρχη του πιξελιασματος (τουλαχιστον η προηγουμενη γενια). Βεβαια αυτο δεν λεει τιποτε γιατι δεν ξερεις εσενα τι θα σου τυχει...Παντως οι ειδημονες (!?) του home cinema προτεινουν plasma για τηλεοραση και οχι LCD.

Με τα πολλα, βλεπω οτι μπαινει στο παιχνιδι και η επιλογη Plasma (Panasonic PZ80 ή 85) :hmmmm:!! Απο μια γρηγορη ερευνα που εκανα στο διαδικτυο, διαπιστωσα οτι τα εν λογω μοντελα εχουν και αρκετες διακρισεις. Ευπροσδεκτες και αλλες αποψεις.
Για την LG και τη Samsung που ανεφερα τι γνωμη εχετε? H LG δεν μου γεμισε το ματι απο αποψη κατασκευης (ασταθης βαση) αλλα και απο αποψη εικονας (σε αυτον τον τομεα ειμαι λιγο επιφυλακτικος λογω, ενδεχομενως, ''κακου'' εκθεματος), ενω η Samsung ειναι λιγο παλιοτερο μοντελο και δεν ειναι 100Hz!
Επισης δεν διαβασα κατι για την υποστηριξη(service) της Sony!

Για το service της Sony, εξαρτάται και από τον τοπικό επίσημο τεχνικό...
Εμένα, σε 29άρα CRT, 2 εβδομάδες πριν λήξει η εγγύηση (2ετής) μου φέραν τη σύγκλιση (δεν είχε πρόβλημα βασικά, η τυπική απόκλιση που είχαν οι 29άρες ήταν, αλλά ψείρας γαρ) και μου την καλίμπραρε και το πέρασε κανονικά στην εγγύηση...

Κατ'αρχην μην ασχοληθεις με την PZ85 γιατι η διαφορα της με την 80 ειναι ενας σταθεροποιητης νομιζω κινησης που δεν λεει τιποτε (απόσο λενε οσοι την εχουν αγορασει ) αρα δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα. Η LG ειναι ενα σκαλι κατω απο ολες τις αλλες που εχουν αναφερθει μεχρι τωρα σε ολα. Για το service της Sony δεν εχω ακουσει κατι ιδιαιτερα κακο...Προ ετων (!) που το χρειαστηκα για εναν ενισχυτη ηταν παρα πολυ εξυπηρετικοι. Τα τελευταια χρονια συμπτωματικα δεν εχω αγορασει κανενα προιον της Sony και δεν ξερω αν υπαρχει καποιο προβλημα με το service. Παντως επιμενω πηγαινε να τις δεις και τις δυο...και να εισαι σιγουρος οτι οποια και να παρεις θα την ευχαριστηθεις.

Για την Sony δεν μπορω να πω τιποτε γιατι δεν την εχω δει, αλλα για την Samsung που εχω ασχοληθει (ηταν υποψηφια για αγορα η 656 στις 50") το μαυρο της πιστευω δεν συγκρινεται με της Panasonic plasma. Τωρα για τις βλαβες μπορει να αφορουσε μια παρτιδα δεν το ξερω το θεμα...αλλα ολοι οι ειδικοι αναφερουν την αντοχη των πλασμα στον χρονο (η Panasonic αναφερει 100000 ωρες ζωης- τρομερο νουμερο ) σε αντιθεση με τις LCD που ειναι θεμα χρονου η αρχη του πιξελιασματος (τουλαχιστον η προηγουμενη γενια). Βεβαια αυτο δεν λεει τιποτε γιατι δεν ξερεις εσενα τι θα σου τυχει...Παντως οι ειδημονες (!?) του home cinema προτεινουν plasma για τηλεοραση και οχι LCD.

Συμφωνω οτι η pz ειναι αρκετα καλυτερη απο την σαμσουνγκ ειδικα σε μαυρο
την σονυ δεν την εχω δει
παντως ενδιαφερον το αρθρο του Hitech που βγαζει την pz δευτερη καλυτερη εικονα μετα την z4500
εννοειται ομως οτι αν δεν τις δεις εσυ δεν εχει νοημα οτι και να σου πουμε φιλε..
καλημερα-bye-

Tελικα ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη.

Σκεφτομουν την 46PZ80 για αγορα το Καλοκαιρι αλλα δεν μου αρεσε καθολου σε τηλεοπτικη εικονα (ηταν πολυ μετρια σε οσα καταστηματα την ειχα δει) + διαβασα πολλες αναφορες για buzzing και θορυβο απο ανεμιστηρες στο ΑVforums και τελικα αποφασισα και πηρα την 46W4000. Eυτυχως δεν το εχω μετανιωσει καθολου.-bye-

Tωρα με αυτα που γραφει το Hitech δεν ασχολουμαι γιατι ειναι το πιο αναξιοπιαστο περιοδικο που κυκλοφορει. Κατα καιρους εχουν γραψει φοβερες ανακριβειες τοσο στις τηλεορασεις οσο και στους προβολεις.

Yperion πιστευεις οτι αξιζει η διαφορα χρηματων μεταξυ W4000 και W4500 (περιπου 200)? Ειδα και τις δυο στο Saturn και εμεινα το ιδιο ικανοποιημενος. Πες μου εντυπωσεις απο θεασεις SD και HD σηματος.

Last edited:
Yperion πιστευεις οτι αξιζει η διαφορα χρηματων μεταξυ W4000 και W4500 (περιπου 200)? Ειδα και τις δυο στο Saturn και εμεινα το ιδιο ικανοποιημενος. Πες μου εντυπωσεις απο θεασεις SD και HD σηματος.

H κυρια διαφορα ειναι τα 100 Hz που χρησιμευουν ουσιαστικα μονο σε τηλεοπτικο σημα με γρηγορη κινηση πχ. ποδοσφαιρο. Απλως αν το σημα ειναι κακο με τα 100 Hz μπορει να δεις και artifacts πχ. πισω απο ενα κινουμενο παιχτη μια "σκια" (το λεω οσο πιο απλα γινεται).
Σε κανονικες εκπομπες , σηριαλ , ειδησεις κτλ. δεν υπαρχει διαφορα.

Για 200 ευρω νομιζω οτι ειναι καλυτερο να παρεις την 4500 μονο και μονο για να εχεις επιλογη αν σου αρεσουν τα 100 Hz να τα ενεργοποιεις...

Σε HD η τηλεοραση ειναι απο τις καλυτερες που κυκλοφορουν , σε SD δεν φτανει plasma με χαμηλη αναλυση οπως η PX80 αλλα πλησιαζει αρκετα.

Μου φαινεται οτι τελικα θα πρεπει να τσεκαρω και τις Panasonic (PZ80 και 85), αφου τις ειχα εκτος προγραμματισμου (ετσι για να μου φυγει και η περιεργεια μετα απο τοσα θετικα εχω διαβασει)! Απο LCD, την W4500 την εχω δει σε κανα δυο καταστηματα (τα μεγαλα - τα γνωστα;)), χωρις ομως να μπορω να βγαλω ξεκαθαρο συμπερασμα λογω συνθηκων (φωτισμος, ρυθμισεις κτλ). Εχετε να προτεινετε κατι οσον αφορα καταστηματα για θεαση των παραπανω μοντελων?
PM me

Δεν ξερω που μενεις αλλα στο plaisio στο Mall εχει ολα τα συγχρονα μοντελα , μπορεις επισης να πας στο Media Markt στο Μαρουσι. Αν δεις να εχει την PZ8 (και οχι την 80) να ξερεις οτι σε εικονα ειναι ιδιες απλως εχει ενα HDMI λιγοτερο και καποιες αλλες μικροδιαφορες.-bye-

Παρεπιπτοντως σημερα ειχα παει σε ενα γνωστο επισκεψη και ειδα οτι ειχε παρει την 40W4500 προσφορα μαζι με ενα PS3. H εικονα ειναι η ιδια με την W4000 εκτος απο μικροδιαφορες στην κινηση (ειδαμε και ποδοσφαιρο).
Αρα τσεκαρα για αλλη μια φορα οτι ισχυει ακριβως οτι εχω πει παραπανω.-bye-