Τα φωτα σας!χομπιστες και επαγγελματιες..!

aj1591980

New member
8 January 2011
7
Καλη χρονια σε ολους καταρχην!

ενω η ακροαση ηταν απο τα αγαπημενα μου χομπι απο ηλικια 14 και οτι οικονομιες υπηρχαν πηγαιναν σε βινυλια και cd(φανταζομαι το ιδιο ισχυει με τους περισσοτερους εδω μεσα) σε ηλικια περιπου 20-21 ενω συνεχισα να ακουω τη μουσικη μου ολα τα χρηματα πηγαινανε αλλου(οικοδομες,αυτοκινητα,δουλεια,γυναικες :-) κλπ).Ετσι εχασα μια επαφη με την υλικοτεχνικη πλευρα του θεματος.αλλωστε και αυτη που ειχα,θα την χαρακτηριζα αρκετα αρχαριου.(yamaha rx-v480,roister silk 100,marantz cd46,dual 505-2,για μαθητης τοτε και εν ετει 1997 πιστευω καλα ηταν...)αλλα πλεον μετα απο μια συναντηση με ενα παλιο φιλο στο χωρο του(στουντιο) με ξανακυριευσε το μικροβιο και πιστευω πως ειναι μια καλη στιγμη να μπω στα hi end σιγα σιγα.

ετσι θα ηθελα την γνωμη σας για κανενα δοκιμασμενο σετ ενισχυσης-ηχειων λαμβανοντας υποψιν τα παρακατω.
1)το ειδος που ακουω περισσοτερο ειναι rythm blues ,και jazz οχι κλασσικη πιο πολυ acid και στυλ pat metheny,ronny jordan κλπ(να παω για λαμπα η τρανζιστορ?)
2)ο χωρος ακροασης ειναι σαλονι 40 τμ (ενιαιος χωρος με επιπλεον 15τμ κουζινα...)με ελευθερια τοποθετησης των ηχειων
3)το συνολικο μπατζετ ειναι μεχρι 4.000 ευρω.

εχω διαβασει αρκετα εδω μεσα πριν γραψω αυτο το κουραστικοτατο κειμενο αλλα δεν εχω καταληξει καπου.
ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες και για το χρονο σας!!!

Και αυτό που έχεις καλό είναι αν δεν είχες απαιτήσεις HiEnd.
Αν παίζει ακόμα το marantz cd46 το κρατάς σαν τράνσπορτ και του βάζεις μετά ένα καλό ντάκ διαφορετικά παίρνεις ένα καινούργιο marantz.
Αν έχεις λίγα παλιά βινύλια κρατάς και το dual 505-2 με νέα κεφαλή ή πας στο Technics mkii.
Για να ανέβεις μετά κατηγορία θέλεις καινούργιο ενισχυτή και ηχεία.
Εδώ υπάρχει όμως και το προσωπικό γούστο οπότε πάρε αμπάριζα τα σχετικά μαγαζιά και κάνε ακροάσεις για να αποκτήσεις δική σου γνώμη.
Και αφού καταλήξεις με ακρόαση κάπου το ξανασυζητάμε.

Last edited:
Ακυρο το Dac για το marantz cd46 δεν έχει ψηφιακή έξοδο πας για καινούργιο.
Αν σου φτάνουν στο τέλος τα λεφτά κοίτα και το Audiolab 8200CD.

φιλε musicalisius θα το αλλαξω και το cd απλα εχω καταληξει και γι'αυτο δεν το ανεφερα.το dual αν και παλιο θα το κρατησω προς το παρων με μια καλη κεφαλη και οψομεθα(εχω αρκετα βυνιλια οποτε αργοτερα σιγουρα)
πιστευεις δηλαδη οτι καλυτερα ειναι να παρω σβαρνα τα μαγαζια ε?
μαλλον εχεις δικιο..απλα καμια προταση για ενισχυτη ηχεια θα μου περιοριζε το πεδιο ερευνας.
θεωρεις οτι για ενισχυτη-ηχεια ειναι λιγα τα 4000 για εισοδο στο hi end και αν ναι για τι ποσο να υπολογιζω???αν ειναι να κανω λιγη ακομα υπομονη(και οικονομια εννοειται)να χτυπησω κατι που να με "φτιαξει"...
ευχαριστω για την ανταποκριση!

Μια πρόταση κοντά στο όριο των 4Κ με ηχεία και ενισχυτή. Συνδυασμός που για να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά σε χρήματα....

viva italia?
ευχαριστω πολυ φιλε!ηδη κατεγραφησαν και εντοπιστηκαν οι εισαγωγεις.

αν για κατι που δεν ειναι απλα entry level αλλα μεσης κατηγοριας,απαιτειται ενα νορμαλ επιπλεον ποσο δηλαδη να φτασει στο συνολο 5000-5500 δεκτη και αυτη η προταση.ελπιζω να μην μπαινει εδω μεσα ο Στρος Καν.. :fahne90:

Μια πρόταση κοντά στο όριο των 4Κ με ηχεία και ενισχυτή. Συνδυασμός που για να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά σε χρήματα....

Το σύστημα που σου προτείνω το έχω ακούσει στημένο σε σπίτι φίλου και μου άρεσε πάρα πολύ. Τον ενισχυτή τον έχω ακούσει και στα ηχεία μου και μπου άρεσε περισσότερο από τον δικό μου και οδηγούσε τα ηχεία μου καλύτερα.

Πήγαινε να τον ακούσεις οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι το δύδιμο είναι πολύ καλό στο budget σου. Βέβαια θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις από συμφορουμίτες οπότε καλό θα ήταν μολύβι και πολλές κόλλες χαρτί....:D

Αργότερα αν θές παίρνεις και ένα DAC και ξεμπέρδεψες

φιλε fragoulisnaval αυτο φαινεται δυνατο...
αν και το ζητουμενο δεν ειναι τοσο η δυναμη ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος για ακροαση (ενιαιος γαρ)και θα πρεπει να το λαβω υποψιν και αυτο δυστυχως.

Και μια πρόταση σε προ + 2X τελικό και ηχεία.

φιλε fragoulisnaval αυτο φαινεται δυνατο...
αν και το ζητουμενο δεν ειναι τοσο η δυναμη ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος για ακροαση (ενιαιος γαρ)και θα πρεπει να το λαβω υποψιν και αυτο δυστυχως.

:a0210:

Πάντως άκουσε και τα ηχεία αυτά. Σηκώνουν μέχρι 300W και τα έχω και εγώ στο σαλόνι μου 50 τ.μ. Βέβαια ο χώρος ακρόασης είναι περίπου ο μισός διότι θέλουν και περί τους 70 πόντους αερα από τους πίσω τοίχους τουλάχιστον. Για τον λόγο αυτό εγώ τα έχω με έναν μικρότερο ενισχυτή αλλά όπως σου είπα και πρίν κόλλες χαρτί να 'χεις....

παλαιότερα υπηρχε επίσημος αντιπρόσωπος εδώ αλλά το audioshow είναι το μοναδικό μαγαζί που μπορώ να τα βρώ τώρα. Ρίξε ένα τηλέφωνο δεν χάνεις τπτ αν σε ενδιαφέρουν...

Τα Sonus Faber Toy Towers είναι talk of the town στη πόλη παραγωγής τους αλλά δεν τα ταιριάζουν με Audia.
Τα προτιμούν με Γαλλικούς ενισχυτές όπως αυτόν ή με Εγγλέζικους.

Τα Sonus Faber Toy Towers είναι talk of the town στη πόλη παραγωγής τους αλλά δεν τα ταιριάζουν με Audia.
Τα προτιμούν με Γαλλικούς ενισχυτές όπως αυτόν ή με Εγγλέζικους.

και απο οτι λεει στη δοκιμη παρακατω ο audia ειναι πολυ τιμιο μηχανημα αλλα απαιτητικο σε ηχειο.
http://www.audioevolution.gr/upload/FLIGHT-3 HXOS MARCH-09.pdf