Τα φωτα σας για Samsung!

akilas13

Established Member
18 August 2014
153
Καλησπερα σας!Μεσα στον Αυγουστο θα αλλαξω τοπο διαμονης και επι της ευκαιριας θα παρω και καινουργια τηλεοραση.Ακομα δεν ξερω για αποσταση θεασης αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα παρω 50αρα.Ηθελα να ρωτησω κατι τους εμπειρους της παρεας.Ο θειος μου πριν 5-6 χρονια ειχε παρει μια samsung 40αρα η οποια εχει απιστευτο τηλεοπτικο σημα παρολο που ειναι με digea.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι δινει ενα βαθος στην τηλεοραση ενα ψευτο3d να πω.Δυστυχως ο θειος μου δεν σκαμπαζει καθολου απο αυτα να μου πει πληροφοριες.Την ειχε αγορασει η γυναικα του με την λογικη αφου ειναι ακριβη ειναι καλη.Μπορω να βρω σημερινο μοντελο samsung με παρομιο τηλεοπτικο?

Καλησπερα σας!Μεσα στον Αυγουστο θα αλλαξω τοπο διαμονης και επι της ευκαιριας θα παρω και καινουργια τηλεοραση.Ακομα δεν ξερω για αποσταση θεασης αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα παρω 50αρα.Ηθελα να ρωτησω κατι τους εμπειρους της παρεας.Ο θειος μου πριν 5-6 χρονια ειχε παρει μια samsung 40αρα η οποια εχει απιστευτο τηλεοπτικο σημα παρολο που ειναι με digea.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι δινει ενα βαθος στην τηλεοραση ενα ψευτο3d να πω.Δυστυχως ο θειος μου δεν σκαμπαζει καθολου απο αυτα να μου πει πληροφοριες.Την ειχε αγορασει η γυναικα του με την λογικη αφου ειναι ακριβη ειναι καλη.Μπορω να βρω σημερινο μοντελο samsung με παρομιο τηλεοπτικο?
Σήμερα το καλύτερο τηλεοπτικό το έχει η σονυ συγκρινόμενη σε κάθε περίπτωση με ανάλογη κατηγορίας σειράς σε άλλες μάρκες. Λάβε όμως υπόψη σου ότι αλλιώς δείχνει το τηλεοπτικό σε 40 ίντσες και αλλιώς σε 50 και άνω. Όσο μεγαλώνουν οι ίντσες και μένει σταθερή η απόσταση , τόσο χαλάει η αίσθηση της ποιότητας στο τηλεοπτικό και γενικώς σε χαμηλής ανάλυσης σήματα όπως πχ DVD δισκάκι. Επίσης μια τηλεόραση HD ready θα δείξει καλύτερα το τηλεοπτικό από μια Full HD ( εννοείται να είναι και οι δύο σε ανάλογης ποιότητας τηλεόρασης ). Οπότε δες και αυτό μήπως ο θείος σου έχει κάποια καλή HD ready , αν και δε νομίζω, πάντως έλεγξέ το αν μπορείς γιατί παίζει σημαντικό ρόλο, λίγες ίντσες ( 40αρα ) και HD ready. Αυτά τα δύο βοηθούν στο καλό τηλεοπτικό, αλλά όχι βέβαια σε θέαση ταινίας και μάλιστα υψηλής ανάλυσης.
Πάντως καλό τηλεοπτικό σε σάμσουνγκ θα βρείς στην Η7000. Μετά για ακόμα καλύτερο πας σε σονυ σειρά W705B ή W706B που έχει και 50 ίντσες αλλά όχι 3D ή σε σειρά W8... που έχει και 3D, άλλα όχι αξιόλογο.

Η 40αρα του θειου ειναι full hd καρατσεκαρισμενο!Την 46Η7000 την κοιταζα απλα προσεξα και της lg την 850v και την 8507 που ειναι το ταβανι μου.Βεβαια αυτες ειναι 4κ και δεν ξερω τι κανουν σε τηλεοπτικο.Για Σονυ δεν ξερω αλλα μαλλον δεν μπορω να κινηθω γιατι το καταστημα που θα κανω την αγορα δεν συνεργαζετε.

Η 40αρα του θειου ειναι full hd καρατσεκαρισμενο!Την 46Η7000 την κοιταζα απλα προσεξα και της lg την 850v και την 8507 που ειναι το ταβανι μου.Βεβαια αυτες ειναι 4κ και δεν ξερω τι κανουν σε τηλεοπτικο.Για Σονυ δεν ξερω αλλα μαλλον δεν μπορω να κινηθω γιατι το καταστημα που θα κανω την αγορα δεν συνεργαζετε.
Οι LG φαντάζομαι ότι ξέρεις πως έχουν IPS πάνελ αντί του VA που έχει η Samsung. IPS σημαίνει κακή αντίθεση άρα και μαύρο, που μεταφράζεται σε γκρι πέπλο η όποια απόδοση σε << μαύρο >> κάτι που σε σκοτεινές συνθήκες είναι μεγάλο πρόβλημα, για κάποιον που θέλει ποιοτική απόδοση στην εικόνα. Τώρα αν προσθέσεις ότι η 7000 είναι 200 Hz πραγματικά από πάνελ ενώ οι LG που λες είναι στη καλύτερη 100 ( όλα τα άλλα που λένε όλες οι εταιρείες είναι πλασματικά Hz και ελάχιστα παίζουν ρόλο στη πραγματικότητα στη κίνηση ) και επίσης είναι όπως είπες και 4Κ, που σημαίνει πολύ χειρότερη απόδοση σε σήματα χαμηλής ανάλυσης όπως έχει η Digea. Αυτό γιατί έχει να κάνει πολλαπλάσια δουλειά για να προσαρμόσει το σήμα στην ανάλυση του πάνελ της, από ότι έχει να κάνει μια Full HD, άρα επί πλέον πτώση στη ποιότητα.

Ίσως να πρόκειται για κάποια B650 ή C650. Εφόσον μπορείς να δώσεις μέχρι χίλια ευρώ, παίρνεις κάποια Sony σειράς 8 ή Samsung σειράς 6, στις 55". Για τρία μέτρα περίπου απόσταση, είναι ιδανικο μέγεθος.

Σε 55αρα δεν υπαρχει καθολου σκεψη να παω!Για Sony οπως ειπα παραπανω μαλλον δεν μπορω να κινηθω γιατι το καταστημα που θα κανω την αγορα δεν συνεργαζετε.
Τωρα βγηκε και μια καινουργια παραμετρος.Στο σπιτι που ειμαι τωρα εχουμε με τον αδερφο μου οτε τν.Επειδη ειχαμε συμφωνησει να το πληρωνουμε μισο μισο,ειπα οταν φυγω να βλεπω τους αγωνες (μονο γι'αυτο το εβαλα) με οτε τν go.
Μου ειπανε απο καταστημα Γερμανος οτι σε smart tv δεν υποστηριζετε αλλα θα ξεκινησει σε pc και laptop.Κραταω μια κρυφη ελπιδα οτι ισως μπορει να συνδεθει με τις καινουργιες Sony android (λογω google play store).Τοτε θα κοιταξω για αλλο καταστημα και ισως επιβαρυνθω λιγο.

Για να πάρεις σωστή τηλεόραση πρέπει να ξέρεις - στο περίπου έστω - την απόσταση θέασης. Μια 50" για 3,5μ απόσταση είναι πεταμένα λεφτά.
Μην ποντάρεις στο να βλέπεις οτεgo απο τηλεόραση με android. Ακόμα και αν δουλέψει για λίγο, θα το κλειδώσουν σύντομα. Σιγά μη σε αφήσουν να βλέπεις σε 2 σπίτια με 1 χρέωση.

Δεν μπορω να ακουω πεταμενα λεφτα 50 ιντσες στα 3.5 μετρα.Εκτος απο τις τεχνικες αποστασεις ειναι και πως αντιλαμβανετε ο καθε ανθρωπος στα ματια του το μεγεθος μιας τηλεορασης.Οπως μια χρωματικη παλετα αλλιως την βλεπουν τα δικα σου ματια και αλλιως τα δικα μου!Αυτη την στιγμη εχω σε αποσταση 3 μετρα μια 42αρα και μου φαινετε μια χαρα.Και λεω μια χαρα γιατι στην ιδια αποσταση εχω και πανι προτζεκτορα που ανοιγω 100 ιντσες.

Δεν είπες ότι τη θές μόνο για να βλέπεις digea γιατί έχεις projector για fullhd.
Μπορώ να σου απαντάω μόνο σε ότι γράφεις, η μαγική μου σφαίρα είναι για service :SFGSFGS5:
Φυσικά κάποιος μπορεί να βλέπει ότι θέλει και να το αντιλαμβάνεται όπως θέλει αλλά αυτό αποτελεί καθαρά προσωπική εμπειρία.

Μαλλον δεν θα σου χρειαζοταν πουθενα η μαγικη σου σφαιρα αλλα ενα αλφαβηταρι απο το βιβλιοπωλειο.Απο την αρχη συζηταμε για τηλεοπτικο.Αν ειπα για android το ειπα παλι για τηλεοπτικο.Ποσο πιο καθαρα να το γραψω.Δεν ειπα πουθενα για ταινιες ουτε για 3d.