Τα φωτα σας για το μοτοριζε alps κιτακι

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
Παιδια εχω το γνωστο κιτακι με τις 4εισοδους και το μοτοριζε alps. To ποτ το αλλαξα με 50κ τετραπλο το οποιο ομως εχει διαφορετικη διαταξη στα πινακια του, συγκεκριμενα με αυτο. Το λοιπον αν δεν κανω λαθος η διαταξη στην πλακετα βλεπωντας απο κατω με το ποτ μακρια απο εμας ειναι:
α2α1β1β2β3α3
γ2γ1δ1δ2δ3γ3
και εχει και 4 επιπλεον που στα σπεκς του ποτ αναφερονται ως dummy (στα διαλα...)
Το ποτ που αντικατεστησα δεν εχει τιςς dummy, αρα ειμαστε 4-0 απο τα αποδυτηρια, και εχει 3 πιν ανα καναλι κατακορυφα οποτε οπως καταλαβαινεται το καλωδιο προς την πλακετα εχει γινει σπαγγετι. Τις νεες συνδεσεις τις εκανα συμφωνα με το γνωστο 1-2-3 της alps.
Για να ρωταω φυσικα δεν δουλευει.... Σαν να δουλευουν κανα δυο ρελεδακια, αλλα αφου δεν εχω βαλει τα rca δεν ξερω τι και πως. Το ποτ παντως δε κουνιεται
βοηθεια?

αχ μητσομ-ζ μου τα λεγες...:grandpa:

κατι τελευταιο τα σπεκ του βγαλμενου μοιαζουν με αυτο

Last edited:
στο μουβου το μανίσιο ποτ το έχει αλλάξει ο takis6c33

φαντάζομαι όταν δει το νήμα θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά ...

Παιδια εχω το γνωστο κιτακι με τις 4εισοδους και το μοτοριζε alps. To ποτ το αλλαξα με 50κ τετραπλο το οποιο ομως εχει διαφορετικη διαταξη στα πινακια του, συγκεκριμενα με αυτο. Το λοιπον αν δεν κανω λαθος η διαταξη στην πλακετα βλεπωντας απο κατω με το ποτ μακρια απο εμας ειναι:
α2α1β1β2β3α3
γ2γ1δ1δ2δ3γ3
και εχει και 4 επιπλεον που στα σπεκς του ποτ αναφερονται ως dummy (στα διαλα...)
Το ποτ που αντικατεστησα δεν εχει τιςς dummy, αρα ειμαστε 4-0 απο τα αποδυτηρια, και εχει 3 πιν ανα καναλι κατακορυφα οποτε οπως καταλαβαινεται το καλωδιο προς την πλακετα εχει γινει σπαγγετι. Τις νεες συνδεσεις τις εκανα συμφωνα με το γνωστο 1-2-3 της alps.
Για να ρωταω φυσικα δεν δουλευει.... Σαν να δουλευουν κανα δυο ρελεδακια, αλλα αφου δεν εχω βαλει τα rca δεν ξερω τι και πως. Το ποτ παντως δε κουνιεται
Το ποτ για να κουνηθεί θα πρέπει να πάει τάση στους συγκεκριμένους ακροδέκτες. Πάει?
Οι ρελέδες το ίδιο. Μπορείς να τσεκάρεις με ένα πολύμετρο....

Για να κουνηθεί το pot πρέπει να πάει τάση στους ακροδέκτες του μοτέρ, οι οποίοι είναι ίδιοι στο μανίσιο όπως και στα καινούργιο.. οπότε με την κίνηση δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα.

Επίσης στην πλακέτα με τους ρελέδες δεν έχεις λόγο να πειράξεις κάτι, οπότε θα έπρεπε να λειτουργεί σωστά..

Γενικά, δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις μπλέξει με αντιστοίχηση του μανίσιου pot (το οποίο μάλιστα είναι "περίεργο" γιατί χειρίζεται και balanced σήματα) με το νέο.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Δημητρη δεν κοιταξα γιατι ηταν αργα το βραδυ, αλλα θα κοιταξω. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι σε ποια πινακια παει ταση. Πχ τα dummy διπλα απο το α2,γ2 ενώνονται σε σειρα αρα δεν νομιζω, τα dummy απο την αλλη πλευρα το μεν διπλα στο α3 παει σε ενα loudness που δεν χρησιμοποιειται και το αλλο διπλα στο γ3 ειναι αγνωστου καταληξης...ισως να ειναι αυτο

Τα πινάκια που παίρνουν τάση είναι πάνω στο μοτέρ, στο πίσω μέρος του pot. Τα πινάκια στο κάτω μέρος του pot, που κολλάνε στην πλακέτα, μεταφέρουν μόνο audio σήμα.

Για αυτό εδώ δεν μιλάμε;

4764_LITE_CONTROLEUR-VOLUME-4CH_1.jpg

Επίσης, τι σήματα θέλεις να διαχειριστείς; Single ended ή balanced?

Για να κουνηθεί το pot πρέπει να πάει τάση στους ακροδέκτες του μοτέρ, οι οποίοι είναι ίδιοι στο μανίσιο όπως και στα καινούργιο.. οπότε με την κίνηση δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα.

Επίσης στην πλακέτα με τους ρελέδες δεν έχεις λόγο να πειράξεις κάτι, οπότε θα έπρεπε να λειτουργεί σωστά..

Γενικά, δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις μπλέξει με αντιστοίχηση του μανίσιου pot (το οποίο μάλιστα είναι "περίεργο" γιατί χειρίζεται και balanced σήματα) με το νέο.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
Το μανισιο ποτ ειναι 100κ και ηθελα να το αλλαξω με 50κ γιατι θα παει σε παθητικο. Αν οι ακροδεκτες του μοτερ ειναι τα δυο καλωδια που βγαινουν κατακορυφα, τοτε ναι ειναι τα ιδια. Η πλακετα με τους ρελεδες δεν εχει πειραχτει, απλα δεν εχω συνδέσει την καλωδιοταινια με τα σηματα, μονο την καλωδιοταινια του επιλογεα εισόδων

Τα πινάκια που παίρνουν τάση είναι πάνω στο μοτέρ, στο πίσω μέρος του pot. Τα πινάκια στο κάτω μέρος του pot, που κολλάνε στην πλακέτα, μεταφέρουν μόνο audio σήμα.

Για αυτό εδώ δεν μιλάμε;

4764_LITE_CONTROLEUR-VOLUME-4CH_1.jpg

Επίσης, τι σήματα θέλεις να διαχειριστείς; Single ended ή balanced?
ναι αυτο ειναι το κιτ και αυτα τα πινακια στο πισω μερος του μοτερ τα εχω συνδεσει. Για single χρηση το θελω

Αν το θέλεις για single χρήση γιατί πήρες τετραπλό pot? Τα δυο από τα τέσσερα κανάλια δεν θα τα χρειαστείς καθόλου.

Επίσης, αν είναι να πας σε παθητικό προενισχυτή, γιατί μπλέκεις με την πλακέτα; Μπορείς απλά να κολλήσεις τα καλώδια κατευθείαν πάνω στο pot και να ξεμπερδεύεις.. καλό θα κάνει και στην διαδρομή του σήματός σου..

Δημητρη δεν κοιταξα γιατι ηταν αργα το βραδυ, αλλα θα κοιταξω. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι σε ποια πινακια παει ταση. Πχ τα dummy διπλα απο το α2,γ2 ενώνονται σε σειρα αρα δεν νομιζω, τα dummy απο την αλλη πλευρα το μεν διπλα στο α3 παει σε ενα loudness που δεν χρησιμοποιειται και το αλλο διπλα στο γ3 ειναι αγνωστου καταληξης...ισως να ειναι αυτο

o alps λέει (αν και τα γαλλικά μου έιναι χάλια :grinning-smiley-043 4-6 Βολτ.) Οι ακροδέκτες είναι πάνω στο μοτέρ στην πίσω πλευρά.

Αν το θέλεις για single χρήση γιατί πήρες τετραπλό pot? Τα δυο από τα τέσσερα κανάλια δεν θα τα χρειαστείς καθόλου.

Επίσης, αν είναι να πας σε παθητικό προενισχυτή, γιατί μπλέκεις με την πλακέτα; Μπορείς απλά να κολλήσεις τα καλώδια κατευθείαν πάνω στο pot και να ξεμπερδεύεις.. καλό θα κάνει και στην διαδρομή του σήματός σου..

το τετραπλο το πηρα γιατι δεν ειχε δικαναλο αμεσα διαθεσιμο. Το να κολλησω τα καλωδια απο το ποτ κατευθειαν στις θεσεις για το σημα δεν το σκεφτηκα καθολου :bigcry:

μολις τωρα εβαλα τον περιστροφικο επιλογεα. Λειτουργει και στις αλλαγες των εισοδων το ποτ κατεβαζει και ανεβαζει ενταση. Απο τις υπερυθρες και το κοντρολ ομως τιποτα...:bigcry:
μηπως ειναι ελλατωματικος ο δεκτης, ρευμα παει 5v?οι μπαταριες του κοντρολ πρεπει να ειναι φρεσκιες αλλα καλου κακου θα παρω ενα καινουργιο ζευγαρι.

σορρυ για το διπλο ποστ αλλα κολλησε το συστημα. Τα 5v εννοω στις υπερυθρες.

Σωστα τον εχω συνδεσει Δημητρη, τουλαχιστον οπως λεει ο Γαλλος. Δοκιμασα να τον συνδεσω και αντιστροφα απ οτι λεει αλλα παλι τιποτα. Το ιδιο και με φρεσκες μπαταριες, οποτε το προβλημα το απομονώνω εκεί. Εκτος εάν για να λειτουργήσει πρεπει να συνθεδουν τα καναλια μεταξυ των δυο πλακετων, πραγμα που δεν εχω κανει, αλλα δεν μου φαινεται και λογικο.
Σε περιπτωση που ειναι προβληματικος ο δεκτης επικοινωνω με τον Γαλλο για αλλαγη ή μπορω να βρω καπου στο κεντρο καποιο αντιστοιχο ανταλλακτικο?

Έκανα μια δοκιμη το σ/κ εβγαλα τον δέκτη απο ενα παροπλισμενο dvd player και τον εβαλα στην πλακετα, και επισης δεν δουλεψε. Δεν δουλεψε ομώς επειδη απλα δεν ειναι συμβατό ή επειδη ισως υπαρχει προβλημα ποιο κατω στην αλυσιδα?

Έκανα μια δοκιμη το σ/κ εβγαλα τον δέκτη απο ενα παροπλισμενο dvd player και τον εβαλα στην πλακετα, και επισης δεν δουλεψε. Δεν δουλεψε ομώς επειδη απλα δεν ειναι συμβατό ή επειδη ισως υπαρχει προβλημα ποιο κατω στην αλυσιδα?

το δικο μου δουλευει τελεια!! του αλλαξα το μαμα ποντεσιομετρο με μπλε alps και δουλευει μια χαρα!! δοκιμασε να βαλεις τα led και μετα δες.

τα led ομως τι σχεση εχουν? Το ποτ δειχνει να δουλευει μια χαρα, το remote δεν λεει να δουλεψει

καποια στιγμη που το δοκιμαζα νομιζω ειχα βγαλει τα φισακια με τα λεντ και δεν.. μπορει να κανω και λαθος!! μετα που τα ξαναεβαλα ολα με μια σειρα λειτουργουσε αψογα. Εγω ειχα χασει το χαρτι με το σχηματικο .

@tsip:

Δουλεύει μια χαρά και χωρίς τα LED.. και χωρίς την πλακέτα με τους ρελέδες.. και με μικρότερη από την προδιαγεγραμμένη τάση στην τροφοδοσία.. κτλ κτλ.

Γενικά, πρέπει να προσπαθήσεις για να μην δουλέψει.. :p

Παίζει να έχεις πέσει και σε ελαττωματικό..