Τα φωτα σας καινουργιο HTPC

Φίλε Δημήτρη δεν ξέρω τι έχεις κάνει ή τι λάθος κάνω εγώ, αλλά το setup που προτείνεις, δηλ mpchc + ffdshow + ι5 680 σκέτος σε μένα έχει σαν αποτέλεσμα unwatchably jerky playback... Λιγότερο jerky, αλλά πάλι unwatvhable και με coreavc. το περίεργο είναι ότι το cpu usage δεν περνάει το 20%.

Κατα την αναπαραγωγή ποια φίλτρα χρησιμοποιεί ο player; Δηλ. χρησιμοποιεί ffdshow video decoder και ffdshow audio decorer;

[Embarrassed Mode]Αν σας πω τι έφταιγε θα με πάρετε με τις πέτρες - το καλώδιο δικτύου! Το οποίο όμως όλως περιέργως φαινόταν να λειτουργεί κανονικά, μια και αναγνώριζε τη σύνδεση ως 1Gbps και γι'αυτό δεν πήγαινε εκεί το μυαλό μου. Anyway, ο i5 είναι φυσικά υπερεπαρκής και μόνος του για ματρόσκες και τις καταπίνει με cpu usage 4-5%.[/Embarrassed Mode]

Καλησπερα σε ολους.
Μετα το περασμα απο το νησι των ονειρων ( Σαλαμινα ) σας ξαναβρισκω.

Λοιπον αποφασισα τελεσιδικα οτι
1. Ο επεξεργαστης θα ειναι ο Ι3
2. Καρτα γραφικων ΑΤΙ 5χχχ οπωσδηποτε παθητικη ψυξη

Επειδη το αργοτερον την Δευτερα θα αγορασθουν τα υλικα θα ηθελα τις προτασεις-συμβουλες σας στα κατωθι.

Μια Micro Μητρικη που να υποστηριζει αυτον τον επεξεργαστη και εξοδο HDMI
Eαν ειναι δυνατον να εχει ψυκτρα γυρω απο το Chip για καλλιτερη απαγωγη θερμοτητας.Ξερω οτι αυτο κοστιζει πολυ παραπανω αλλα τι να κανουμε?

Θα βαλω 2 χ 2,5 ο ενας για λειτουργικο και ο αλλος για PHOTO MUSIC VIDEOS και 2 Χ 3,5 απο 2 ΤΒ για Ματροσκες.Να παρω Green 32 η 64 ?
Nα ειναι W.D η SAMSUNG?

Ευχαριστω

Αφού θα βάλεις κάρτα γραφικών, τι τη θέλεις την hdmi στο motherboard;

Τους πολλούς σκληρούς τι να τους κάνεις; Σάμπως θα μαζεύεις τις ταινίες; Τόσο κόπο για να μην παράγεις θερμότητα και οι πολλοί σκληροι θα σου ψήσουν το κουτι.

Έναν SSD για το λειτουργικό, και μια sata "φρυγανιέρα" για να βαζοβγάζεις τους σκληρούς σαν δισκέτες...

Δεν χρειαζεται i3. Τσαμπα τα λεφτα. Οσο για το ονομα Celeron που δεν σου αρεσει μην κολλας στα ονοματα. Ειναι σφαιρατος.

Ολες οι μητρικες εχουν ψυξη στα κρισιμα εξαρτηματα (οπως στα mosfet τροφοδοσιας αν ο κατασκευαστης το εχει κρινει απαραιτητο) καθως και στο τσιπσετ (που εχουν ολες).

Οι πολλοι δισκοι αυτο που θα κανουν ειναι:
α) περισσοτερο μηχανικο θορυβο (περιστροφης)
β) περισσοτερο θορυβο απο τους ανεμιστηρες κουτιου, επεξεργαστη, τροφοδοτικου λογω οτι η θερμοκρασια μεσα στο κουτι ειναι περισσοτερη λογω των περισσοτερων δισκων (αφου αποβαλλουν πολυ περισσοτερο οσο περισσοτεροι ειναι).
γ) προβληματα υπερθερμανσης που θα οδηγησουν σε μεγαλυτερους και πολυστροφους ανεμιστηρες (περισσοτερο θορυβο).
δ) αυξημενη καταναλωση ρευματος

Για δισκους βαλε δυο 2.5" και πολλοι ειναι. Εγω μονο εναν WD 320GB θα εβαζα σε ενα HTPC.
Αν εισαι απο αυτους που φυλανε τα αρχεια για χρονια τοτε παρε και εναν εξωτερικο και αποθηκευε εκει αυτα τα αρχεια.

Καλημερα σε ολους.

@ dimitris
Την HDMI την θελω σε περιπτωση βλαβης της καρτας γραφικων και μεχρι αντικαταστησεως να εχω εικονα απο τον επεξεργαστη.
Βασικα θελω να βαλω ενα 3,5 γιατι εαν στο μελλον βαλω και τον δευτερο πρεπει να βγαλω ολα τα CAGES. Αλλα αυτο με την φρυγανιερα μου αρεσε.Πως δουλευει? Και θα χωραει μεσα στο CAGE?

@ audiov
Για τους πολλους σκληρους γραφω παραπανω. Δεν θελω εξωτερικους σκληρους γιατι μου αρεσει να ειναι ολα μαζεμενα σε ενα κουτι. Συμφωνω για τον 2,5 αρη να ειναι WD SCORPIO

Έχεις τον 2,5 στο pc και αυτό στην esata θύρα. Είναι όμορφο και διακριτικό. Μπορείς να έχεις τη συλλογή σου σε σκληρούς δίσκους (e-sata 2,5'' ή και 3,5'') και να τους βάζο-βγάζεις κατα βούληση με το pc ανοιχτό (είναι hot-plug). Απλά θα τους έχεις offline. Ούτε cages, ούτε βίδες, τίποτα. Κουμπώνεις το σκληρό και παίζεις.

Δηλ. εννοεις να εχω τον 2,5αρη μεσα για λειτουργικο και σε αυτο να βαζω ενα 3,5αρη για ματροσκες ? Γιατι και ο ανηψιος που θα το σεταρει στο παρελθον για τετοιο πραγμα μιλουσε.Δεν υπαρχει τετοιο συστημα για δυο δισκους και να ειναι κλειστο?

Απάντηση: Re: Τα φωτα σας καινουργιο HTPC

Έχεις τον 2,5 στο pc και αυτό στην esata θύρα. Είναι όμορφο και διακριτικό. Μπορείς να έχεις τη συλλογή σου σε σκληρούς δίσκους (e-sata 2,5'' ή και 3,5'') και να τους βάζο-βγάζεις κατα βούληση με το pc ανοιχτό (είναι hot-plug). Απλά θα τους έχεις offline. Ούτε cages, ούτε βίδες, τίποτα. Κουμπώνεις το σκληρό και παίζεις.

Αυτά να φανταστώ έχουν και εξωτερική τροφοδοσία?

Επειγουσα ερωτηση και παρακαλω πολυ γρηγορη απαντηση.

Επισκεπτομενος σημερα γνωστο καταστημα για αγορα του Hardware και επειδη το μονο που θα μεταφερθει απο το υπαρχον computer ειναι η καρτα γραφικων ΑΤΙ 5450 , σε σχετικη ερωτηση μου οτι το ενσωματομενο τροφοδοτικο ειναι 300 WATT αυτος κοιταξε το κουτι της καρτας και μου ειπε οτι θελει μινιμουμ 400 W οποτε η θα καει η καρτα η η μητρικη.
Και μου ειπε οτι μονο η NVIDIA 210 ζηταει 300 W.

Αληθευει αυτο η πρεπει να ανησυχω ?

Ευχαριστω
VAGGELIS21 is online now Report Post Edit/Delete Message

Δεν αληθεύει. Το κουτί μπορεί πράγματι να γράφει έτσι για να πέσει μέσα ακόμα και σε extreme περιπτώσεις. Μπορείς να τη βάλεις σε οποιοδήποτε τροφοδοτικό. Άντε να χρειάζεται max 20W (ολογράφως: είκοσι) από το τροφοδοτικό. Είναι από τις πιο ελαφριές κάρτες

Δε ξέρω γιατί στο είπαν αυτό … αλήθεια που στο είπαν σε κάποια αλυσίδα…
Η 5450 έχει tdp 19.1W http://www.anandtech.com/show/2931
~2-3W περισσότερο από onboard (ram+fan)

H 430 είναι σαφώς πιο ενεργοβόρα http://www.anandtech.com/show/3973/nvidias-geforce-gt-430/17

Ο Anand υποστηρίζει λίγο την nV και την Intel και δε κρύβετε ούτε σε αυτή την περίπτωση… επίτηδες δεν συγκρίνει την 430 με την 5450… αλλά στις μπάρες θα δεις ότι σε Load ακόμα και η 5570 καταναλώνει λιγότερο…

Δεν αληθεύει. Το κουτί μπορεί πράγματι να γράφει έτσι για να πέσει μέσα ακόμα και σε extreme περιπτώσεις. Μπορείς να τη βάλεις σε οποιοδήποτε τροφοδοτικό. Άντε να χρειάζεται max 20W (ολογράφως: είκοσι) από το τροφοδοτικό. Είναι από τις πιο ελαφριές κάρτες
Δημητρη σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.
Υπ'οψιν οτι η καρτα που εχω ειναι παθητικη και ισως η καρτα που ειχε το καταστημα να ειχε ανεμιστηρα και να θελει παραπανω Βαττ.

Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες και πληρεις απαντησεις σας.

Το καταστημα ειναι το MULTIRAMA στο Πειραια.

@ tmjuju

H 430 εννοεις την NVIdia 430 ?
Και οτι η ΑΤΙ 5570 καιει λιγοτερα απο την 430 ?
Τοτε η 5450 που εχω και ειναι παθητικη πρεπει να ειναι ενταξει με το υπαρχον ενσωματωμενο τροφοδοτικο των 300 W O.K ?

Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες και πληρεις απαντησεις σας.

Το καταστημα ειναι το MULTIRAMA στο Πειραια.

@ tmjuju

H 430 εννοεις την NVIdia 430 ?
Και οτι η ΑΤΙ 5570 καιει λιγοτερα απο την 430 ?
Τοτε η 5450 που εχω και ειναι παθητικη πρεπει να ειναι ενταξει με το υπαρχον ενσωματωμενο τροφοδοτικο των 300 W O.K ?

Σωστά.
Έφαγα τα gt hd κ.ο.κ και σε παίδεψα.