Τα φωτά σας παρακαλώ!!!! Cannonball Adderley - Somethin Else

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

padee

Established Member
7 January 2009
246
Αθήνα
Θα ήθελα να αγοράσω το lp Cannonball Adderley - Somethin Else αλλά δσυτυχώς οι καλές σε ποιότητα
πρώτες εκδόσεις πάνε αρκετά ψηλά σε τιμή. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μια μεταγενέστερη έκδοση
που να είναι εφαμιλλη ακουστικά τών πρώτων εκδόσεων;
Εχετε αποψη αν υπάρχει κάποια καλή μεταφορά σε cd?

Ευχαριστώ εν των προτέρων!

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,432
Αθήνα
Θα ήθελα να αγοράσω το lp Cannonball Adderley - Somethin Else αλλά δσυτυχώς οι καλές σε ποιότητα
πρώτες εκδόσεις πάνε αρκετά ψηλά σε τιμή. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μια μεταγενέστερη έκδοση
που να είναι εφαμιλλη ακουστικά τών πρώτων εκδόσεων;
Εχετε αποψη αν υπάρχει κάποια καλή μεταφορά σε cd?

Ευχαριστώ εν των προτέρων!
Αξιοπρεπείς επανεκδόσεις είναι της Analogue Productions.
Σε 45 RPM Vinyl Record και σε Hybrid Stereo SACD.

padee

Established Member
7 January 2009
246
Αθήνα
Έψαχνα κάτι σε μεταχειρισμένο κατα τη δεκάετια του 70. Αυτά δεν είναι καλύτερα σε ηχό αφου είναι πιο κοντα στο πρώτο η οχι;

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,432
Αθήνα
Έψαχνα κάτι σε μεταχειρισμένο κατα τη δεκάετια του 70. Αυτά δεν είναι καλύτερα σε ηχό αφου είναι πιο κοντα στο πρώτο η οχι;
Δεν είμαι σίγουρος τι γυρεύεις; Αν θέλεις γίνε πιο σαφής.
Πάντως ο δίσκος δεν είναι σπάνιος. Μπορείς να τον βρεις σε ότι format θέλεις, νέο ή παλιό.
Σαν δίσκος αξίζει και με το παραπάνω.

padee

Established Member
7 January 2009
246
Αθήνα
Δεν είμαι σίγουρος τι γυρεύεις; Αν θέλεις γίνε πιο σαφής.
Πάντως ο δίσκος δεν είναι σπάνιος. Μπορείς να τον βρεις σε ότι format θέλεις, νέο ή παλιό.
Σαν δίσκος αξίζει και με το παραπάνω.

Κοιτούσα αυτο http://www.discogs.com/sell/item/69281106
αλλα αν δεις και εδώ http://www.discogs.com/sell/list?release_id=873968&ev=rb έχει 150ευρώ σε καλή κατάσταση!

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,432
Αθήνα
Κοιτούσα αυτο http://www.discogs.com/sell/item/69281106
αλλα αν δεις και εδώ http://www.discogs.com/sell/list?release_id=873968&ev=rb έχει 150ευρώ σε καλή κατάσταση!
Εγώ δεν θα έπερνα κανένα από τα δύο. Αυτό του 1979 δεν έχει το original εξώφυλο και το άλλο του 1958 είναι πολύ ακριβό. Εάν δεν μπορούσα να βρώ κάποιο, με τα αυθεντικά εξώφυλα, λογότυπα κλπ., original ή κοντική επανέκδοση μέχρι τα 30 ευρώ θα πήγαινα στη πρόταση της Analogue Productions.

padee

Established Member
7 January 2009
246
Αθήνα
εχεις ενα δίκιο! Επειδή δεν έχω αποψη για τις συγκεκριμένες εκδόσεις είναι αξιόλογες?

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,432
Αθήνα
εχεις ενα δίκιο! Επειδή δεν έχω αποψη για τις συγκεκριμένες εκδόσεις είναι αξιόλογες?
Διάβασε βρε τις περιγραφές στα λινκς. Kevin Gray, Steve Hoffman στην επεξεργασία ήχου.

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος
Σε βινύλιο, προτιμώ την επανέκδοση της Classic Records από αυτή της Analogue Productions, αλλά δεν θα είναι εύκολο να την βρεις αφού η πρώτη εταιρία έχει πρακτικά αγοραστεί από τη δεύτερη. Σε μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις γιαπωνέζικη εκτύπωση (η παλαιότερη της King λέγεται ότι είναι καλύτερη από την επόμενη της Toshiba). Η πρωτότυπη έκδοση είναι πανάκριβη, μόνο για συλλέκτες. Φτηνές είναι οι ευρωπαϊκές επανεκδόσεις της δεκαετίας του '70, αλλά είναι και λίγο τύχη τι θα σου βγει.

Αν θες ψηφιακό, η λύση είναι το SACD της Analogue Productions, καλύτερη έκδοση από το CD της Mobile Fidelity (δεν έχω ακούσει το DVD της Classic Records).

Κώστας Γκαβάκος

AVClub Addicted Member
16 March 2009
1,432
Αθήνα
Σε βινύλιο, προτιμώ την επανέκδοση της Classic Records από αυτή της Analogue Productions, αλλά δεν θα είναι εύκολο να την βρεις αφού η πρώτη εταιρία έχει πρακτικά αγοραστεί από τη δεύτερη. Σε μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις γιαπωνέζικη εκτύπωση (η παλαιότερη της King λέγεται ότι είναι καλύτερη από την επόμενη της Toshiba). Η πρωτότυπη έκδοση είναι πανάκριβη, μόνο για συλλέκτες. Φτηνές είναι οι ευρωπαϊκές επανεκδόσεις της δεκαετίας του '70, αλλά είναι και λίγο τύχη τι θα σου βγει.

Αν θες ψηφιακό, η λύση είναι το SACD της Analogue Productions, καλύτερη έκδοση από το CD της Mobile Fidelity (δεν έχω ακούσει το DVD της Classic Records).

Είναι νομίζω γενικός ο κανόνας σε βινύλια jazz. Ότι είναι πολύ ακριβό σε πρωτότυπο η αμέσως επόμενη επιλογή είναι η King.