Tα φωτα σας παρακαλω!

akilas13

Established Member
18 August 2014
153
Θελω να βαλω προτζεκτορα στο δωματιο μου μονο για ταινιες και ταινιες full hd,δεν με ενδιαφερει το 3d.Η αποσταση απο το πανι θα ειναι 2.8-2.9 μετρα,θα μπει σε γραφειο με ραφια οποτε εχω 3 επιλογες υψους 1.20μ-1.50μ-1.70μ αποσταση απο το πατωμα.
Το καδρο του πανιου θα ειναι χειροκινητο και θα μπει στο ταβανι.Το υψος δωματιου ειναι 2.80μ.
Στις προβολες το δωματιο θα ειναι σκοτεινο!
Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιον προτζεκτορα μεχρι 700-750 ευρω,ποσες ιντσες μπορω να παρω απο αυτην την αποσταση χωρις ομως να χασω ποιοτητα!
Εγω κοιταω για τον optoma hd26.
Μπηκα εδω http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD26-projection-calculator-pro.htm για να δω ποσες ιντσες θα βγουν αλλα δεν καταλαβαινω τους φωτισμους!

Οταν λες η απόσταση απ το πανί θα είναι 2,8 τι εννοείς; Απόσταση του φακού ή είναι το κενό του χώρου γιατί αν είναι το δεύτερο θα υπολογίζεις το φακό 30 με 40 εκατοστά λιγότερο.
Οσον αφορά το ύψος υποχρεωτικά απ τη στιγμή που δεν θα μπει στο ταβάνι θα πας στο λιγότερο ύψος ώστε να μην είναι ψηλά οι υπότιτλοι και σε κουράζουν και πάλι όμως το κατώτερο σημείο της εικόνας σου θα είναι το 1,30μέτρα, το χεις τσεκάρει κι είναι οκ; Επίσης η απόσταση θέασης ποια θα είναι;
Για το πανί δεν κατάλαβα τι εννοείς, το έχεις ήδη κι είναι χειροκίνητο; Ποιο πανί είναι και τι όρια έχει; Ο Οπτόμα που λες σ αυτή την απόσταση θα σου βγάλει 85 ίντζες με τέρμα ανοιχτό το ζουμ και με την προϋπόθεση τα 2,8 μέτρα φακού απ το πανί. Οι φωτισμοί στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ενδεικτικοί εδώ όμως φαίνεται ότι θα γίνει το δωμάτιο μέρα, εσύ λες το δωμάτιο είναι σκοτεινό, σκοτεινό όσον αφορά τον περιβάλλοντα φωτισμό ή είναι βαμμένο μαύρο; Αν έχεις λευκούς τοίχους το μηχάνημα σ αυτές τις ίντζες θα είναι τρομερά φωτεινό και θα χεις ξεπλυμμένα χρώματα και μαύρα ανοιχτά γκρι. Ο BENQ νομίζω θα σου κάτσει καλύτερα καθώς δεν είναι τόσο φωτεινός κι είναι πιο ευέλικτος λόγω φακού καθώς θα σου δώσει στην ίδια απόσταση από 85 έως 111 ίντζες. Κάνε υπομονή να πάρεις κι άλλες απόψεις μήπως και κάνω λάθος και δώσε μας τις πληροφορίες που σου ζήτησα πιο πάνω για να ξέρουμε τι να σου προτείνουμε.

Καλημερα φιλε μου!Απο οτι κοιταγα και εγω οντως ενας benq καθετε καλυτερα!Πανι δεν εχω αλλα αμα βαλω χειροκινητο το κενο χωρου θα ειναι 3.20μ,αν βαλω ηλεκτρικο τοτε το κενο χωρου θα παει στα 2.80!
Η αποσταση θεασης ειναι ακριβως ιδια με την αποσταση το προτζεκτορα και δεν με ενοχλει που θα παει ψηλα το κατωτερο μερος της εικονας γιατι παντα βλεπω ταινιες ξαπλωμενος στο κρεβατι!
Οσο για τους τοιχους ειναι μπεζ.Παντως κοιταξα και για την φωτηνοτητα και ειδα και οτι αυτος μαλλον θα κατσει καλυτερα http://www.computeruniverse.net/en/products/90491948/benq-w1070-3d.asp

Γι αυτόν σου μιλούσα κι εγώ, ξεχάστηκα να βάλω τον κωδικό του μοντέλου!!! :bang: Γιατί υπολογίζεις διαφορετικές αποστάσεις μεταξύ χειροκίνητου και ηλεκτρικού πανιού; Στο ίδιο σημείο θα κάτσουν και τα δύο, πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Νομίζω λοιπόν ότι ο 1070 θα σου κάτσει καλύτερα, αλήθεια υπάρχει δυνατότητα να βάψεις τον τοίχο αντί για πανί; Εσένα η πραγματική απόσταση από τοίχο σε τοίχο πόσο είναι; Μπορείς να βάλεις ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του χώρου σου;

Last edited:
Το πανι θα κατεβενει μπροστα απο τις ντουλαπες!Οι ντουλαπες αμα τις ανοιξεις εχουν αποσταση απο το ταβανι 9.5εκ.
Αμα βαλω χειροκινητο το καδρο του ειναι 8εκ , αμα βαλω ηλεκτρικο ειναι 10εκ οποτε πρεπει να το βαλω πιο μεσα για να ανοιγουν και οι ντουλαπες,ετσι χανουμε κιολας 50εκ.
Για το χωρο απο ντουλαπα μεχρι τοιχο ειναι 3.55 και μεγιστο πανι 2.20!Οποτε εχουμε ενα ορθογωνιο 3.55χ2.20.
Για βαψιμο παντως ειναι μεσα στα σχεδια καθως θα βαφτει και το σπιτι!

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το χώρο σου , συγγνώμη αλλά είναι λίγο ασαφή αυτά που μου γράφεις, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μία πρόχειρη κάτοψη και να την επισυνάψεις σε παρακαλώ εδώ; Επίσης για βάψιμο εννοούσα μόνο για κάδρο προβολής, αν κατάλαβα εσύ θες να προβάλεις μπροστά απ τις ντουλάπες οπότε το ξεχνάμε καθώς θα πρέπει να πέσει το πανί μπροστά τους, καλά κατάλαβα;

Αν κατάλαβα καλά 2,20 θα είναι το πλάτος; Οπότε ο 1070 έρχεται ίσα ίσα γιατί σ αυτή την απόσταση με τέρμα κλειστό το ζουμ σου βγάζει 96 ίντζες με πλάτος εικόνας τα 2,1 μέτρα!

Last edited:
Δεν ξερω πως να φτιαξω στον υπολογιστη κατοψη αλλα δεν ειναι τιποτα!Σε εχω μπερδεψει με τις ντουλαπες.Απο εκει που θα κατεβαινει το πανι μεχρι τον απεναντι τοιχο ειναι 3.55 και το πλατος 2.20 οποτε φαντασου μια κατοψη 3.55χ2.20.
Το υψος που θα μπει ο προτζεκτορας θα ειναι 1.20!Το υψος δωματιου ειναι 2.80!Δεν με ενδιαφερει να παει ψηλα το κατωτερο μερος της εικονας (1.30μ-1.40μ) γιατι βλεπω ξαπλωμενος!Η αποσταση θεασης ειναι στα 3.10μ.
Πιστευω αυτο να σε βοηθησε!

Δεν ξερω πως να φτιαξω στον υπολογιστη κατοψη αλλα δεν ειναι τιποτα!Σε εχω μπερδεψει με τις ντουλαπες.Απο εκει που θα κατεβαινει το πανι μεχρι τον απεναντι τοιχο ειναι 3.55 και το πλατος 2.20 οποτε φαντασου μια κατοψη 3.55χ2.20.
Το υψος που θα μπει ο προτζεκτορας θα ειναι 1.20!Το υψος δωματιου ειναι 2.80!Δεν με ενδιαφερει να παει ψηλα το κατωτερο μερος της εικονας (1.30μ-1.40μ) γιατι βλεπω ξαπλωμενος!Η αποσταση θεασης ειναι στα 3.10μ.
Πιστευω αυτο να σε βοηθησε!

Τοτε ισχυει ο,τι σου ειπα στο προηγουμενο ποστ.

Ναι οντως!Μπηκα και εγω στο calculator της benq και ειδα οτι μου βγαινει τσιμα τσιμα με φουλ κλειστο ζουμ!Απλα απο θεμα χρωματων δεν ηξερα τι γινετε,αλλα εχει χαμηλα lumen οποτε δεν πιστευω να εχω προβλημα!Σε ευχαρηστω παρα πολυ για την βοηθεια!

Αλλη μια ερωτηση!Βρηκα το epson eh-tw3000 μεταχηρισμενο με 2000 ωρες λειτουργιας στα 400 ευρω.Αξιζει για αγορα ή να περιμενω για τον Βenq w1070?

Αλλη μια ερωτηση!Βρηκα το epson eh-tw3000 μεταχηρισμενο με 2000 ωρες λειτουργιας στα 400 ευρω.Αξιζει για αγορα ή να περιμενω για τον Βenq w1070?

Εδώ μιλάμε για διαφορετική τεχνολογία, αυτός είναι LCD ενώ ο Μπένυ DLP, έχεις υπόψιν σου τα υπέρ και τα κατά; Εχεις δει και τις δύο τεχνολογίες; Πιστεύω για τα λεφτά του ο 1070 είναι ιδανικός, προσωπική μου άποψη αλλά βέβαια είμαι και φανατικός DLΡάκιας!!!!

Κοιτα μου αρεσει η φωτεινοτητα του lcd αλλα και το κοντραστ του dlp ειναι πολυ δυνατο.Βεβαια θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει οτι με τιν παροδο του καιρου οι lcd κιτρινιζουν τα χρωματα και λαμπα να αλλαξεις δεν το γλιτωνεις το κιτρινισμα!Σε γρηγορες σκηνες δεν ξερω τι γινετε!Ειδα εναν epson και σε γρηγορες σκηνες ταινιας αφηνε σκια!

Ναι σε βάθος χρόνου τα πάνελ των lcd παθαίνουν φθορές με αποτέλεσμα την χρωματική αλλοίωση, οι DLP όπως ο 1070 θα σου δώσει συνολικά πολύ καλή εικόνα για τα λεφτά του και για πολλά χρόνια.

Προσωπικά ανάμεσα στον tw-3000 και στον w1070 σίγουρα προτιμώ τον πρώτο. Καλύτερη εικόνα και το lens shift είναι μεγάλο ατού. Θα μου πεις ότι και ο w1070 έχει lens shift αλλά καμία σχέση με το οριζόντιο και κατακόρυφο του 3000. Από την άλλη οι 2000 ώρες της λάμπας είναι αρκετές και σκέψου το κόστος για να την αλλάξεις αν τυχόν χρειαστεί σύντομα. Η απόφαση είναι δική σου.