Τα φώτα σας παρακαλώ

georgea

New member
11 January 2010
32
Καλημέρα
Έχω μπει στην λογική να αγοράσω ένα σύστημα για να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική. Ύστερα από ψάξιμο στο καταπληκτικό αυτό φορουμ κατέληξα στα roister HT-4000 με ενισχυτή τον denon 1910. Το σύστημα roister το άκουσα σε κάποιο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη (με άλλον ενισχυτή) και μου άρεσε. Φυσικά άκουσα κάποιο μουσικό τραγούδι.
Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής.. Ο καναπές είναι κολλημένος στον τοίχο και αναγκαστικά τα δύο πίσω ηχεία θα πρέπει να τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά από τον καναπέ.. Η απόσταση από την τηλεόραση είναι 3,5 μέτρα.. Μήπως τα πίσω ηχεία θα χάσουν την δουλειά τους και θα δώσω τζάμπα λεφτά?

......
Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής.. Ο καναπές είναι κολλημένος στον τοίχο και αναγκαστικά τα δύο πίσω ηχεία θα πρέπει να τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά από τον καναπέ.. Η απόσταση από την τηλεόραση είναι 3,5 μέτρα.. Μήπως τα πίσω ηχεία θα χάσουν την δουλειά τους και θα δώσω τζάμπα λεφτά?

Οπως βλέπεις και παρακάτω, δεν είναι το ιδανικό, αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα. Οπότε προχώρα άφοβα.

129024.jpg

speakerplacement-5-1.gif

Επίσης, ρίξε μία ματιά εδώ:

http://www.thx.com/home/setup/speakers/51.html

http://www.dolby.com/consumer/setup/speaker-setup-guide/index.html

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Επίσης άμα έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά από την σύνθεση που προανέφερα θα με εξυπηρετούσα αφάνταστα.

Επίσης άμα έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά από την σύνθεση που προανέφερα θα με εξυπηρετούσα αφάνταστα.

Στα 500 ευρώ που κοστίζουν τα Roister μαζί με το υπογούφερ, δεν θα βρεις κάτι πιό αξιόλογο.....

Κώστα είσαι καταπληκτικός
Οπότε τα παραγγέλνω ..και δύο τελευταία πραγματάκια..
1. Τι καλώδια να πάρω?
2. Πιστεύω συνδέεται άνετα και το pc πάνω στον ενισχυτή

Μόλις σήμερα πήγα τα αγόρασα.. Μια ερώτηση.. Μπορώ να συνδέσω το πικάπ με τον denon 1910?
και επίσης.. το pc που το συνδέω στον ενισχυτή.. Σορυ για το πρήξιμο

Μόλις σήμερα πήγα τα αγόρασα.. Μια ερώτηση.. Μπορώ να συνδέσω το πικάπ με τον denon 1910?

Ο 1910 δεν έχει είσοδο για σύνδεση με πικάπ. Οι Denon από τον 2310 και πάνω διαθέτουν phono in.

και επίσης.. το pc που το συνδέω στον ενισχυτή.. Σορυ για το πρήξιμο

Τι έξοδο ήχου έχει το pc σου;

Κώστα βοήθεια.. θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω.. manual τα ηχεία δεν είχαν.. Στον ενισχυτή δεν τα συνδέω κατευθείαν? ή πάμε μέσα του γούφερ?

τα ηχεία συνδέονται με τον ενισχυτή απλά:
κάθε καλώδιο (δυό γραμμές) πάει στις ανάλογες υποδοχές σε ενισχυτή και ηχείο.
κόκκινο μαύρο. Πρόσεξε εκείνο που φεύγει από μαύρο ή - να καταλήγει σε μαύρο ή -.
Αντίστοιχα γιά το κόκκινο και +

Σκατά και συγνώμη για την έκφραση.. Αγόρασα τα ηχεία από το electro world στην Θεσσαλονίκη (ήταν τα εκθεσιακά).. Δεν είχαν manual, ξέχασαν να φορτώσουν στο αυτοκίνητο το κεντρικό ηχείο (θα πάω αύριο να το πάρω.. ελπίζω δηλαδή).... Καλώδιο για το γουφερ δεν μου έδωσε ο τύπος.. τι να πω... Τεσπα.. προς το παρόν τουλάχιστον κατάφερα να ακούσω το ραδιόφωνο.. κάτι είναι και αυτό.. Αύριο ελπίζω να έχω κάνει την σύνδεση, θα σας πω εμπειρίες

Απάντηση: Re: Τα φώτα σας παρακαλώ

Σκατά και συγνώμη για την έκφραση.. Αγόρασα τα ηχεία από το electro world στην Θεσσαλονίκη (ήταν τα εκθεσιακά).. Δεν είχαν manual, ξέχασαν να φορτώσουν στο αυτοκίνητο το κεντρικό ηχείο (θα πάω αύριο να το πάρω.. ελπίζω δηλαδή).... Καλώδιο για το γουφερ δεν μου έδωσε ο τύπος.. τι να πω... Τεσπα.. προς το παρόν τουλάχιστον κατάφερα να ακούσω το ραδιόφωνο.. κάτι είναι και αυτό.. Αύριο ελπίζω να έχω κάνει την σύνδεση, θα σας πω εμπειρίες

Καλά...μιλάμε γιά οού γκαντεμιά...και εσυ βρε παιδί μου πως και δεν το πρόσεξες, ειδικά το κεντρικό ηχείο;

Αυτός δεν είναι?
http://www.amsound2.com/ProductImages/Denon AVR1910.jpg

Ο ενισχυτής έχει έξοδο για κάθε ένα από τα ηχεία που έχεις και ξεχωριστή για το sub (subwoofer, preout λέγεται, κάτω αριστερά). Δεν χρειάζεται να τα πας μέσω του sub.

Αυτό είναι.. Μήπως ξέρεις τι καλώδιο πρέπει να πάρω για το sub? διότι το sub από τον ενισχυτή βγάζει ένα rca και το roister sub ηχείο έχει ένα κάρο πράγματα από πίσω που με ζάλισαν εντελώς..

Re: Απάντηση: Re: Τα φώτα σας παρακαλώ

Καλά...μιλάμε γιά οού γκαντεμιά...και εσυ βρε παιδί μου πως και δεν το πρόσεξες, ειδικά το κεντρικό ηχείο;

Άσε φίλε.. μεγάλη χαζομάρα μου.. Ήρθαν κάτι φίλοι με αυτοκίνητο να με βοηθήσουν διότι ήμουν με μοτο... και φόρτωσαν αυτοί, φόρτωσαν οι υπάλληλοι και δεν φαντάστηκα ότι δεν ήταν όλα μέσα..

Απάντηση: Re: Τα φώτα σας παρακαλώ

Αυτό είναι.. Μήπως ξέρεις τι καλώδιο πρέπει να πάρω για το sub? διότι το sub από τον ενισχυτή βγάζει ένα rca και το roister sub ηχείο έχει ένα κάρο πράγματα από πίσω που με ζάλισαν εντελώς..
Ένα ομοαξονικό rca και το συνδέεις στο pre out του ενισχυτή και στο line in Left του σαμπ.

Ομοαξονικό.. μάλιστα.. πάλι καλά που υπάρχετε και εσείς.. διότι έτοιμος είμαι να τα πετάξω όλα από το μπαλκόνι.

Μην αγχώνεσαι κι εγώ πριν ένα χρόνο κάπως έτσι τα έβλεπα,σιγά-σιγά.
Στην ουσία ένα rca καλώδιο είναι,από εκεί που θα το πάρεις πες απλώς πως είναι για σαμπ.

Άσε φίλε cantona, ότι αγορά έχω κάνει σε τέτοια πράγματα, την επόμενη το μετάνιωνα Έχω ένα κακό παρελθόν στις επιλογές μου.. Αύριο πάντως θα πάρω στην εταιρία να τους τα ψάλω λιγουλάκι, Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ένα manual σε ηχεία των 500
Παρεμπιπτόντως μήπως έχει κανένας από εσάς το manual των ηχείων? (αν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή), διότι το site της roister είναι υπό κατασκευή.
Άμα το έχει κάποιος ας μου πει με pm.. Σορυ παίδες που σας έχω πρήξει τόσο πολύ.