ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ PROJECTOR

ThugKing

Established Member
10 August 2011
151
Θεσσαλονίκη
ΤΟΙΧΟΣ ΣΑΛΟΝΙ.jpg

Καλησπέρα σας.
Ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση προβολέα στο σαλόνι μου(όπως φαίνεται κ στη φώτο) κ θα ήθελα τις γνώμες σας μιας κ είμαι εντελώς άσχετος της κατηγορίας.
Οι διαστάσεις του τοίχου είναι 3,25 μήκος κ 2,70 ύψος.
Τον προβολέα λέω να τον τοποθετήσω απέναντι ακριβώς(απόσταση 4,00).Πειράζει αν δεν είναι ακριβώς στο κέντρο κ είναι λίγο πιο αριστερά ?
Εννοείται πως τα ράφια κ τα υπόλοιπα θα μετακινηθούν από μπροστά.
Budget δεν θέλω να ξεφύγω πολύ.1000 με 1500 ευρώ. Αναλόγως βέβαια με τα έξοδα για πανί οθόνης ή για τους άλλους τρόπους που συζητάτε(ειδικά υφάσματα ή βάψιμο τοίχου)...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....

Tο ιδανικο ειναι το κεντρο της οθονη να ειναι ακριβως απεναντι απο τον προβολεα.
Αν αυτο ειναι αδυνατον θα πρεπει ο προβολεας που θα παρεις να εχει την δυνατοτητα οριζοντιας μετακινησης του φακου (horizontal lens shift)
Δεν γνωριζω αν υπαρχουν προβολεις με αυτη την δυνατοτητα εντος των χρηματων που διαθετεις.

Ακομα, σημασια στην επιλογη του προβολεα εχει και το που θα τον τοποθετησεις σε σχεση με το υψος της οθονης. Καποιοι διαθετουν λειτουργια καθετης μετατοπισης του φακου και καποιο αλλοι οχι.

Πειράζει αν δεν είναι ακριβώς στο κέντρο κ είναι λίγο πιο αριστερά ?

Δυστυχώς ναι. Για να στήσεις παράκεντρα τον προβολέα πρέπει να διαθέτει οριζόντια μετακίνηση φακού (lens shift), κάτι που είναι πολύ δύσκολο να βρεις σε αυτή τη ζώνη τιμής και μειώνει και τις επιλογές σου.

Ποια είναι η απόσταση θέασης και τι ύψος έχει το έπιπλο της φώτο?

Re: Απάντηση: ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ PROJECTOR

Δυστυχώς ναι. Για να στήσεις παράκεντρα τον προβολέα πρέπει να διαθέτει οριζόντια μετακίνηση φακού (lens shift), κάτι που είναι πολύ δύσκολο να βρεις σε αυτή τη ζώνη τιμής και μειώνει και τις επιλογές σου.

Ποια είναι η απόσταση θέασης και τι ύψος έχει το έπιπλο της φώτο?

Απόσταση θέασης 3 μέτρα.
Το έπιπλο της φώτο κ όλα τα υπόλοιπα θα φύγουν...

Οκ. Αλλά, γιατί πρέπει να ταβανωθεί παράκεντρα ο προβολέας? Υπάρχει κάποιο φωτιστικό?

Αν λυθεί αυτό το θέμα, δεν βλέπω άλλη δυσκολία ώστε να στήσεις το προβόλι σου.

Re: Απάντηση: ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ PROJECTOR

Οκ. Αλλά, γιατί πρέπει να ταβανωθεί παράκεντρα ο προβολέας? Υπάρχει κάποιο φωτιστικό?

Αν λυθεί αυτό το θέμα, δεν βλέπω άλλη δυσκολία ώστε να στήσεις το προβόλι σου.

Υπάρχει φωτιστικό ναι.
Δεν θέλω να ταβανώσω τον προβολέα.
Σκεφτόμουν να τον τοποθετήσω πίσω από τον καναπέ σε κάποιο έπιπλο πάνω.
Να παίζει δηλαδή πάνω από το κεφάλι μου.

Thanks Γιάννη για τις απαντήσεις.
Θα ήταν ιδανικό αν υπήρχε κάποιος από Θεσσαλονίκη που να είναι "γνώστης" , ώστε να το βλέπαμε από κοντά το θέμα κ να μου εξηγούσε κάποια πράγματα γιατί είμαι εντελώς αρχάριος...
Θα πάω βέβαια σε κάποιο κατάστημα για να πάρω πληροφορίες, όπως επίσης θα ήθελα να δω και live πώς παίζει ένας προβολέας...

Φυσικά και να πας να τους δεις από κοντά σε κατάστημα!! Κάθε νέος αγοραστής προβολέα πρέπει να πράττει το ίδιο!!

Για ό,τι απορία έχεις, είμαστε στη διάθεσή σου. Ρίξε και μια ματιά στα θέματα της κατηγορίας όπου θα βρεις πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.:smile: