Τα φώτα σας plz!

Rallos

New member
3 January 2009
47
Καλησπέρα σε όλους.
Ειμαι αρχάριος στον χώρο του hi-fi και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Αγόρασα ηχεία δαπέδου, τα Monitor Audio Silver RS 8 και τώρα είμαι στο στάδιο αναζήτησης ενισχυτή.
το budget είναι 700-850 ευρά.
Τι λέτε για τους Denon PMA-1500 , Nad c 372,Karat A57?
από πλευράς απόδοσης,ποιότητας κατασκευής?
θα ταιριάξουν με τα εν λόγω ηχεία?
Οποιαδήποτε γνώμη-πρόταση δεκτή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θεωρώ τον NAD σαν την καλύτερη ηχητικά πρόταση σ' αυτά τα χρήματα σε τρανζίστορ.Επιπλέον είναι πολύ ισχυρός.

Κι ένας yamaha ax497 θα τα οδηγήσει θαυμάσια τα ηχεία σου φίλε μου, στα μισά λεφτά

καθώς και harman kardon 970 & 980

σου προτείνω να ξεκινήσεις από πιο οικονομικές λύσεις και να ανέβεις όσο χρειαστεί

Καλημέρα και ευχαριστώ παίδες.
Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να ακούσεις τα ηχεία σου με όλους τους ενισχυτές που σε ενδιαφέρουν.
Υπάρχει κάποιος με τα ιδια ηχεία με τα δικά μου για να μου προτέινει με τι ενισχυτή τα πάντρεψε?
Γενικά θεωρούνται εύκολα ή δυσκολα ηχεια?
Μεχρι στιγμής έπαιζαν με μια αρχαιολογία που έχω (philips 930)μέχρι που μου παρουσίασε ένα πρόβλαμα στην έξοδό του.
Αν καταλήξω σε Nad αξίζει να πάρω τον c372 ή να περιμένω τον 375(ο οποίος πότε έρχεται και σε ποια τιμή?)

Σχετικά εύκολα είναι. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα κανένας από τους 3 που αναφέρεις. Γιατί δεν φτιάχνεις τον Philips? Δεν ήσουν ευχαριστιμένος?

Last edited:
Φίλε Rallos, κατ' αρχας σκοπεύεις να το ψάξεις ή θελεις κάτι γρηγορα και σίγουρα; :D Γενικά, οι NAD, Rotel, Audiolab ειναι οι ασφαλείς λύσεις στα χρήματα που διαθέτεις κυρίως όσο αφορά στην οδήγηση.

Αν θελεις να το ψαξεις περισσότερο, ο χαρακτήρας κάθε ενισχυτή ειναι διαφορετικός και αυτος που θα ταιριάξει καλά με το ηχείο(και τα γούστα σου) μόνο απο ακροάσεις προκύπτει. Σε πολύ γενικές γραμμές, οι λαμπάτοι τείνουν προς τον γλυκό ήχο ενώ οι ενισχυτές με τρανζίστορς στον ουδέτερο, κατα πολλούς "ψυχρο", ήχο. Εκατέρωθεν βέβαια, υπάρχουν υλοποιήσεις που αμβλύνουν τις παραπάνω διαφορές, όπως πχ οι ενισχυτές με τρανζιστορ σε ταξη Α. Θα μπορούσες λοιπόν να δοκιμάσεις μεταξύ άλλων και τους Xindak ή ορισμένους Vincent στους οποιους, αν δεν κανω λάθος, οι αντιστοιχοι αντιπρόσωποι παρέχουν συσκευές για ακρόαση.

Μάλλον τείνω στο δεύτερο Busoni (γρήγορα και σίγουρα)!
Ge0rge καλώς ήταν αλλα δεν προέρχεται απο μία μάρκα με βαρύτητα στο Hi-fI και έλεγα να πάω σε κάτι καλύτερο.
Να δω και τι έχει και πόσο κοστίζει η επισκευή του.Οι αριστερές εξόδοι του παίζουν μία χαρά,οι δεξιές πολύ μπουκωμένα.Τι ναναι...έιδωμεν
Μάλλον για Nad πάω αλλά διάβασα ότι ο c372 καταργείται σύντομα και έρχεται ο 375.Απλά δε ξέρω πότε και σε ποια τιμούλα

Αν εισαι απο Αθηνα,να σου φερω να ακουσεις στον χωρο σου και καποιον δικο μου,αλλα και γενικοτερα,προσπαθησε να ακουσεις οσους ενισχυτες μπορεις στον χωρο σου και με τα συνοδα σου,ειναι πολυ σημαντικο.-bye-

Ο Nad είναι πολύ πιο δυνατός, βγάζει μουσική με περισσότερο "όγκο" και οι οι μεσαίες του είναι πιο γεμάτες.

Ο Denon δείχνει λίγο πιο καθαρός αλλά έχει και μια ελαφρώς μεταλλική χροιά.

Επίσης ο Νad βγάζει, μερικές φορές, κάποιες τραχείς αιχμές στα πρίμα κάτι που αποφεύγει ο Denon παρόλη τη μεταλλική χροιά του

Όλα αυτά από περιστασιακές ακροάσεις και δεν ξέρω περισσότερα, αλλά πιστεύω ότι η εκλογή μεταξύ τους είναι περισσότερο θέμα προσψπικού γούστου και ταιριάσματος με τα ηχεία σου.

Ο Denon είναι μάλλον αρκετά φθηνότερος, έχει είσοδο για πικ-απ.

Καλή εκλογή

Και κάτι ακόμη:

Πολύ καλός είναι και ο Advance MAP-305 αν μορείς να ζήσεις με τις ελλειπείς ευκολίες που παρέχει όπως μία μόνο έξοδος ηχείων, κακό phono stage (αν έχεις πικ-απ), έλλειψη ρυθμιστικών "μπάσα-πρίμα", έλλειψη εξόδου για ακουστικά και πολύ μεγάλος όγκος.

Μάλλον τείνω στο δεύτερο Busoni (γρήγορα και σίγουρα)!
Ge0rge καλώς ήταν αλλα δεν προέρχεται απο μία μάρκα με βαρύτητα στο Hi-fI και έλεγα να πάω σε κάτι καλύτερο.
Να δω και τι έχει και πόσο κοστίζει η επισκευή του.Οι αριστερές εξόδοι του παίζουν μία χαρά,οι δεξιές πολύ μπουκωμένα.Τι ναναι...έιδωμεν
Μάλλον για Nad πάω αλλά διάβασα ότι ο c372 καταργείται σύντομα και έρχεται ο 375.Απλά δε ξέρω πότε και σε ποια τιμούλα

Κατά την γνώμη μου η βαρύτητα μετριέται με τον ήχο. Το καλύτερο είναι να ακούσεις κάποιον ενισχυτή στο χώρο σου με τα ηχεία σου, για να δεις αν όντως τα χρήματα που θέλεις να δώσεις θα σου δώσουν κάτι παραπάνω σε ήχο σε σχέση με τον Philips που έχεις και να αποφασίσεις αν αξίζει να τα δώσεις, βάζοντας στη ζυγαριά όλους τους παράγοντες που είναι σημαντικοί για 'σένα.

O NAD θα βγεί γύρω στο χιλιάρικο απ' ότι φαίνεται.

Καλή συνέχεια.

Υπάρχει προσφορά απο την 30η Δεκεμβρίου στον Αudiolab στα 420e περίπου.Ακόμα, με κίνδυνο να περιπλέξω και άλλο τα πράγματα,στα 800e παίζει και ο Rega Mira 3.Ισως τα μεγαλύτερα σώματα της κατηγορίας.

Μέσα στην εβδομάδα θα ακούσω τον Nad και τον Cabridge Audio Azur 740.Tον Denon δεν βρήκα να τον ακούσω.Για να δούμε....

Καλημέρα!Χθές άκουσα 3 ενισχυτές με τα ηχεία μου που προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα.
1. Cambridge Audio Azur 740a. Απογοητεύτηκα.Πολύ μουντός,άχρωμος χάλι μαύρο
2. Carat A57.Ισορροπημένος ήχος,αρκετά μελωδικός,τρομερό design(ξέρω δεν είναι παράγοντας για την επιλογή ενισχυτή αλλά όπως και να το κάνουμε το ωραίο να λέγεται)
3. Nad C 350.Ήθελα τον c372 αλλά δεν ήταν διαθέσιμος.Μου άρεσε πάρα πολύ.Πιστεύ ότι ο 372 θα είναι πιο καλός.Τί λέτε και εσείς?

Οπότε μένει ο Denon 1500 για να κλείσει το καρέ.Δυστυχώς δεν έχω βρεί κάπου να τον ακούσω με τα ηχεία μου.Μήπως κάποιος τον έχει ακούσει και αν ναι με ποια ηχεία μπας και βγάλω άκρη.Με ενδιαφέρει ο 1500 γιατί από απτή ποιότητα είναι αλλού σε σχέση με τους παραπάνω,είναι ο μόνος "made in japan" και είναι και ο φθηνότερος

Κάθε γνώμη δεκτή

Εγώ έχω τα RS6 ασχέτως αν τα παίζω με δυνατό AV ενισχυτή (PIONEER VSX-LX 70). Ας όψεται η έλλειψη ρευστού αφού ξεπαραδιάστηκα με plasma, ενισχυτή, bluray και άλλα συναφή (άσε που εκτός των άλλων παντρεύητκα!!). Πάντως, τα ηχεία είναι ευκολα και με γλυκό ήχο. Δεν ξέρω τι μουσική ακούς αλλά πιστεύω οτι ο NAD είναι πολύ τίμιος για τα λεφτά του και θα σε ικανοποιήσει.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Καταρχάς βίον ανθόσπαρτο σου εύχομαι και καλούς απογόνους.
Και εγώ για τα RS6 πήγαινα.Μου άρεσαν πολύ.
Από μουσική ακούω ξένο rock και ελληνικό έντεχνο.Ο nad 350 που άκουσα
(που ειναι και πιο παλιό αλλά και υποδεέστερο μοντέλο απο τον 372 που σκέφτομαι)μου άρεσε.
Το μόνο που κολλάω είναι η χαμηλή απτή ποιότητα κατασκευής του και το ότι δεν μπορώ να βρω να ακούσω τον denon 1500 με τα RS8 ώστε να έχω και ένα μέτρο σύγκρισης.
Όταν λέτε ότι είναι καλό να ακούγεται ο ενισχυτής στον χώρο μας με τα συνοδά μας ΠΩΣ γίνεται αυτό?Υπάρχει κάποιο μαγαζί που "δανείζει" τους ενισχυτές?Αν ναι θα μπορούσατε να μου πείτε μερικά αν όχι απο εδώ με pm

Απάντηση: Re: Τα φώτα σας plz!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Καταρχάς βίον ανθόσπαρτο σου εύχομαι και καλούς απογόνους.
Και εγώ για τα RS6 πήγαινα.Μου άρεσαν πολύ.
Από μουσική ακούω ξένο rock και ελληνικό έντεχνο.Ο nad 350 που άκουσα
(που ειναι και πιο παλιό αλλά και υποδεέστερο μοντέλο απο τον 372 που σκέφτομαι)μου άρεσε.
Το μόνο που κολλάω είναι η χαμηλή απτή ποιότητα κατασκευής του και το ότι δεν μπορώ να βρω να ακούσω τον denon 1500 με τα RS8 ώστε να έχω και ένα μέτρο σύγκρισης.
Όταν λέτε ότι είναι καλό να ακούγεται ο ενισχυτής στον χώρο μας με τα συνοδά μας ΠΩΣ γίνεται αυτό?Υπάρχει κάποιο μαγαζί που "δανείζει" τους ενισχυτές?Αν ναι θα μπορούσατε να μου πείτε μερικά αν όχι απο εδώ με pm

Καλημερα. Το να ακουσεις καποιο μηχανημα στον χωρο σου και με τα συνοδα σου,ειναι το Α και το Ω. Πως να κρινεις κατι το οποιο ακους με τελειως διαφορετικο στησιμο και συνθηκες απο τις δικες σου? Βεβαια,ειναι δυσκολο και για τα μαγαζια να κανουν τετοιες διαδικασιες,αφου αρκετες φορες που καποιοι το κανανε,αντιμετωπισαν αλλου ειδους ''θεματα'',οπου αυτοι ετρεχαν με μηχανηματα αγκαλια και ο υποψηφιος πελατης τελικα αγοραζε απο αλλου για δεκα ευρω φτηνοτερα... Οπως και ναχει παντως,τουλαχιστον εσυ να εχεις μαζι σου δικα σου σιντακια με κοματια που ξερεις,ετσι ωστε να μπορεις καπως πιο ευκολα να βγαλεις καποια συμπερασματα. Απο την μερια μου,το μονο που μπορω να κανω,ειναι να σου φερω να ακουσεις καποιον δικο μου ενισχυτη και μονο. Δεν εμπορευομαι αλλους,οποτε και δεν εχω καποια λυση σε αυτο. Ρωτησες σε μαγαζια που πηγες αν μπορουν να σου φερουν καποιο ενισχυτη για να τον ακουσεις σπιτι σου? Ισως και να μπορουν καποια,γιατι οχι?

.........
Οπότε μένει ο Denon 1500 για να κλείσει το καρέ.Δυστυχώς δεν έχω βρεί κάπου να τον ακούσω με τα ηχεία μου.Μήπως κάποιος τον έχει ακούσει και αν ναι με ποια ηχεία μπας και βγάλω άκρη.
.........

Πεντακάθαρος, αρκετά δυνατός αλλά με λίγο μεταλική χροιά.

Τον έχουν στο Media Markt. Αν είναι συνδεμένος μπορείς να τον ακούσεις, όχι με τα ηχεία σου αλλά με κάποια που πιθανόν να ταιριάζουν με τα δικά σου.

Εγώ θα πήγαινα για τον NAD !!
Εξαιρετικό μηχάνημα, με σώματα, δύναμη, ρεύμα.
Μπορεί να οδηγήσει εύκολα πάρα πολλά ηχεία.
Νομίζω ότι πρέπει να ταιριάζουν καλά τα ηχεία σου με τον ενισχυτή αυτό.