Τα "φωτα" σας! SAMSUNG LE40A756R ??

dian

New member
11 January 2009
8
Θεσσαλονίκη
Θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με την αγορα νεας ΤV.

Ημουν σχεδον ετοιμος για την LE40A656, αλλα διαβαζοντας σας ανακαλυψα αρκετα πραγματα που δεν τα ηξερα. Αξιζει λοιπον το κοπο(χρημα το λενε) να παω λιγακι παραπανω και να παρω την SAMSUNG LE40A756R ?
Φυσικα και αλλες προτασεις ειναι ευπροσδεκτες.
Επισης θα ηθελα τη γνωμη-και την εμπειρια- σας για την αγορα απο τα "Ιντερνετικα" καταστηματα.Λογω διαφορας τιμης ειναι πολυ ελκυστικα αλλα σχετικα με εγγυηση κτλ. τι γινεται ?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Και παλι μπραβο για τις πολυτιμες πληροφοριες !:aktion033:

Ημουν σχεδον ετοιμος για την LE40A656, αλλα διαβαζοντας σας ανακαλυψα αρκετα πραγματα που δεν τα ηξερα. Αξιζει λοιπον το κοπο(χρημα το λενε) να παω λιγακι παραπανω και να παρω την SAMSUNG LE40A756R ?
Επισης θα ηθελα τη γνωμη-και την εμπειρια- σας για την αγορα απο τα "Ιντερνετικα" καταστηματα.Λογω διαφορας τιμης ειναι πολυ ελκυστικα αλλα σχετικα με εγγυηση κτλ. τι γινεται ?

Α.Ως προς τις αγορές μέσω Internet, έχω κάνει αρκετές αγορές χωρίς πρόβλημα και με τιμές πολύ καλύτερες απο τις αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών. Σε γενικές γραμμές είναι σοβαρά μαγαζιά (δεν αποκλείω να υπάρχουν και εξαιρέσεις), έχουν χαμηλό κόστος και χαμηλότερες τιμές πώλησης. Καλό είναι πριν την αγορά να ελέγξεις τους όρους και κυρίως ότι αφορούν καινούρια προιόντα με εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπίας.

Α.Ως προς τις αγορές μέσω Internet, έχω κάνει αρκετές αγορές χωρίς πρόβλημα και με τιμές πολύ καλύτερες απο τις αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών. Σε γενικές γραμμές είναι σοβαρά μαγαζιά (δεν αποκλείω να υπάρχουν και εξαιρέσεις), έχουν χαμηλό κόστος και χαμηλότερες τιμές πώλησης. Καλό είναι πριν την αγορά να ελέγξεις τους όρους και κυρίως ότι αφορούν καινούρια προιόντα με εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπίας.

Συγνώμη για το διπλό reply .....
Συμπηρώνω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά (ίδια ή και καλύτερα απο το w4500 και χωρίς τα προβλήματα που αναφέρονται) το βρίσκεις πλέον στον skroutz απο 1096 ευρώ. Την έχω δεί με HD σήμα και είναι απαιχτη.
Δεν ξέρω βέβαια πως συμπεριφέρεται σε τηλεοπτικό σήμα ελληνικών καναλιών.

Οι βασικές διαφορές είναι:
1)Στην 756 μπορείς να παίξεις video με στικάκι απ'ευθείας ενώ στην 656 όχι.
2)έχει δέκτη MPEG-4 και σαν προοπτική για τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια όταν εκπέμψουν έτσι όπως έχουν ανακοινώσει (ελπίζω μέσα στη χρονιά) διότι τα ψηφιακά της ΕΡΤ εκπέμπουν σε MPEG-2. Άρα με την 756 δε θα χρειαστείς νέο δέκτη. Αυτό φυσικά ισχύει και για την 40W4500 της sony.
3)H 756 έχει θύρα ethernet αλλά μάλλον είναι αδιάφορο για την ώρα λόγω διαφόρων προβλημάτων στη λειτουργία του. Ίσως όμως σαν προοπτική να βελτιωθούν τα πράγματα στο μέλλον για το δικτυακό streaming.

Προσωπικά είχα το ίδιο δίλλημα πριν καταλήξω στην 756. Πιστεύω ότι η διαφορά τους αξίζει τον κόπο, κυρίως με τη λογική ότι θα γλυτώσω από ένα ακόμη δέκτη κι ένα media player στο ήδη παραφορτωμένο rack μου...

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Φιλε μου yannisdim πια ακριβως δηλαδη τα προβληματα μα την συνδεση ethernet ? (ειμαι λιγακι ασχετος:flipout:)

Λεω να περιμενω λιγες μερες, να δω και τις "εκπτωσεις". -bye-

Μεταξυ 40Α756 και 40Α786 βλεπω να επιλεγω την πρωτη, κυριως γιατι απο οσα διαβαζω η 786 (υπολειπεται και σε δεκτη MPEG-4) δεν αξιζει τα +250 ευρω σε σχεση με την 756...

Σκέφτομαι και εγώ να πάρω την 756, όμως θα ήθελα να μάθω από κάποιον που την έχει αν υπάρχει πρόβλημα με το input lag και συγκεκριμένα αν υπάρχει καθυστέρηση ήχου μέσω ενισχυτή Home cinema χωρίς LipSync.

Σκέφτομαι και εγώ να πάρω την 756, όμως θα ήθελα να μάθω από κάποιον που την έχει αν υπάρχει πρόβλημα με το input lag και συγκεκριμένα αν υπάρχει καθυστέρηση ήχου μέσω ενισχυτή Home cinema χωρίς LipSync.

Εγώ προσωπικά δε διέκρινα κανένα απολύτως input lag ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο (εννοείται μέσω hdmi).
Κι ειδικά για το gaming το ψιλοφοβόμουνα αλλά ...τρίχες.
Για περισσότερα κάποιος εντελώς εξειδικευμένος ίσως πει κάτι διαφορετικό αλλά εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της, ειδικά από hd πηγές ενώ ο ήχος είναι μετριότατος από τα ηχεία της tv αλλά από ενισχυτή ...αναλόγως τι διαθέτεις.

Έχω καλό ενισχυτή, όμως δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης delay στον ήχο και για αυτό φοβάμαι μήπως έχω πρόβλημα.