Τα φωτα σας σε εναν καινουργιο στην Δορυφορικη

Όσο το σκέφτομαι πάντως, έχω την αίσθηση ότι ίσως θα ήταν καλύτερη μια λύση με δύο (2) πιάτα 1 - 1,2μ., σχεδόν δίπλα δίπλα μεταξύ τους, από τέσσερα (4) LNB το καθένα. Θα πιάνεις οχτώ (8) δορυφόρους και μετά τους μοιράζεις απροβλημάτιστα σε όσους δορυφορικούς δέκτες θες μαζί, με χρήση των απαραίτητων διακλαδωτών βέβαια.
Τί άλλο να θέλει κανείς;
Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή τη λύση;

Re: Απάντηση: Τα φωτα σας σε εναν καινουργιο στην Δορυφορικη

Μπορει καποιος με απλα λογια να μου πει:

α. ποιος δορυφορος εχει αξιολογα ελευθερα καναλια (αθλητικα ειδικοτερα)
β. Χωρις μηχανισμο περιστροφης μπορεις να βλεπεις τον πιο πανω δορυφορο ταυτοχρονα με νοβα?
γ. Υπαρχουν ελευθερα καναλια που να δειχνουν ευρωπαικα πρωταθληματα ποδοσφαιρου Ελευθερα?
γ. τι εξοπλισμο χρειαζομαι γιατα παραπανω και τι κοστος εχουν (ενα μεσο κοστος)

Ευχαριστω.

Όσο το σκέφτομαι πάντως, έχω την αίσθηση ότι ίσως θα ήταν καλύτερη μια λύση με δύο (2) πιάτα 1 - 1,2μ., σχεδόν δίπλα δίπλα μεταξύ τους, από τέσσερα (4) LNB το καθένα. Θα πιάνεις οχτώ (8) δορυφόρους και μετά τους μοιράζεις απροβλημάτιστα σε όσους δορυφορικούς δέκτες θες μαζί, με χρήση των απαραίτητων διακλαδωτών βέβαια.
Τί άλλο να θέλει κανείς;
Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή τη λύση;

Ο χρόνος που κάνει να μεταφερθεί από ένα δορυφόρο στον άλλο είναι σχετικά μικρός. Επιπλέον, μη νομίζεις ότι θα κάνεις zapping από δορυφόρο σε δορυφόρο. Θα βλέπεις τον έναν δορυφόρο και μετά θα πας στον άλλο.

Γιατί να μην βάλεις ένα πιάτο 1,20 (καθαρό) και πάνω κινητό με ένα LNB; Θα κατεβάζεις πολύ περισσότερα κανάλια και θα πιάνεις και λιγότερο χώρο στην ταράτσα. Σαν κόστος πληρώνεις actuator, positioner αλλά μόνο 1 lnb (αντί για 8).

Γιατί να μην βάλεις ένα πιάτο 1,20 (καθαρό) και πάνω κινητό με ένα LNB;
Ο κυριότερος λόγος, όπως είπα περίπου και νωρίτερα, είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να μοιράσω το σήμα του πιάτου σε περισσότερους του ενός δορυφορικούς δέκτες και μάλιστα οι περισσότεροί τους δε θα είναι δικής μου χρήσης.

Ωστόσο όλα μου περνούν από το μυαλό!
Δηλαδή επειδή οι υπόλοιποι συνκάτοχοι δορυφορικών δεκτών δεν το βλέπουν και πολύ "ζεστά", μήπως να έστηνα ένα σένιο κινητό πιάτο για τον κύριο μου δέκτη και άλλο ένα σταθερό για όλους τους άλλους, με περισσότερα (ενδεχομένως) εκεί πια LNB.

Ααα, δε πάω καλά! Πολύ μπέρδεμα αρχίζει να μου κάνει!

Δηλαδή επειδή οι υπόλοιποι συνκάτοχοι δορυφορικών δεκτών δεν το βλέπουν και πολύ "ζεστά", μήπως να έστηνα ένα σένιο κινητό πιάτο για τον κύριο μου δέκτη και άλλο ένα σταθερό για όλους τους άλλους, με περισσότερα (ενδεχομένως) εκεί πια LNB.

κάντο έτσι , και μετά αστους να κλαίνε που δεν έβαλαν 50 ευρώ περισσότερα για καλύτερη εγκατάσταση , εσύ έτσι και αλλιώς έχεις όλο τον ουρανό δικό σου λόγω κινητού πιάτου ...

Το πιο πρακτικό για να ελέγχεις το κινητό κάτοπτρο είναι να χρησιμοποιείς Positioner και όχι το δέκτη. Αν θέλεις δε να έχεις πολλά Tuners, τότε θα βάλεις LNB το οποίο έχει διπλή έξοδο, απλά θα κατεβαίνουν 2 καλώδια. Αλλά δε θα βλέπεις 2 δορυφόρους μαζί που βρίσκονται τροχιακά μακριά ο ένας από τον άλλο.

Eγω χρησιμοποιω και positioner αλλα δεν χρησιμοποιω το remote του.Δηλαδη δεν παταω θεση του positioner και δορυφορο απ τον δεκτη.Επιλεγω δορυφορο απ τον δεκτη και παει κατευθειαν οποτε το ιδιο πραγμα ειναι με την αποθηκευση.Αλλος δεκτης αλλου θες αλλου παει.

Ο κυριότερος λόγος, όπως είπα περίπου και νωρίτερα, είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να μοιράσω το σήμα του πιάτου σε περισσότερους του ενός δορυφορικούς δέκτες και μάλιστα οι περισσότεροί τους δε θα είναι δικής μου χρήσης.

Ωστόσο όλα μου περνούν από το μυαλό!

Ααα, δε πάω καλά! Πολύ μπέρδεμα αρχίζει να μου κάνει!

Αυτο ειναι η καλυτερη λυση,τουλαχιστον για σενα.

Μπορει καποιος με απλα λογια να μου πει:

α. ποιος δορυφορος εχει αξιολογα ελευθερα καναλια (αθλητικα ειδικοτερα)
β. Χωρις μηχανισμο περιστροφης μπορεις να βλεπεις τον πιο πανω δορυφορο ταυτοχρονα με νοβα?
γ. Υπαρχουν ελευθερα καναλια που να δειχνουν ευρωπαικα πρωταθληματα ποδοσφαιρου Ελευθερα?
γ. τι εξοπλισμο χρειαζομαι γιατα παραπανω και τι κοστος εχουν (ενα μεσο κοστος)

Ευχαριστω.

α.Ο Turksat 42*E.
β.Οχι.
γ.Τurksat 42*E
δ.Θα εβαζα κινητο πιατο με μοτερ.Αν ομως δεν θες θα προτεινα να εβαζες ενα πιατο 1,20μ. με κεντρο τον Αstra 19E και παρακεντρα Hotbird 13E και Badr 26E kαι καποιον αλλον ισως που θα σου εβγαινε και ενα αλλο πιατο 0,80μ. για τον Turksat 42E.

Ευχαριστω για την βοηθεια σας,
μου προτειναν ενα πιατο 1,20 με 4 Lnb Hotbirid, Astra2, hellasat, και καποιον αλλο που δεν θυμαμαι, με 240 ευρω+ τοποθετηση.
Ειναι καλη τιμη? Αυτος ο turksat ειναι στην ιδια κατευθυνση με τα παραπανω η πρεπει να παρω αλλο πιατο?
Ευχαριστω και παλι

μου προτειναν ενα πιατο 1,20 με 4 Lnb Hotbirid, Astra2, hellasat, και καποιον αλλο που δεν θυμαμαι, με 240 ευρω+ τοποθετηση.
Ειναι καλη τιμη? Αυτος ο turksat ειναι στην ιδια κατευθυνση με τα παραπανω η πρεπει να παρω αλλο πιατο?
Ευχαριστω και παλι

Διπλα απ τον Hellasat ειναι.

Απάντηση: Re: Τα φωτα σας σε εναν καινουργιο στην Δορυφορικη

Ευχαριστω και παλι
Τι μάρκα είναι το πιάτο? Εχει πιάτα με 80 και πιάτα με 150 . (4 lnb X 10 ή και λιγότερα, τυπικός τετραπλός διακόπτης diseqc στα 10 -12 )

Νομιζω οτι εκανες λαθος κινηση ,με περιπου τα ιδια λεφτα 260 ευρω ενας γνωστος μου εβαλε πιατο engel 1,1m με diseq moter ,με δεκτη ,τον optikum,και πιστευω οτι εκανε την καλυτερη κινηση και να ξερεις οτι υπαρχουνε στον ουρανο πολυ καλυτερα και αρκετα καναλια εντελως free.Οσο για τον χρονο που κανει το μοτερ να παει απο τη μια θεση στην αλλη ειναι αμελητεα,και οσοι εχουνε κινητα πιατα δεν νομιζω κανεις να το μετανοιωσε.Φιλοι του φορουμ,στη μονη περιπτωση που καποιος θα εβαζε πολλλα lnb εινε οι ανθρωποι που ζουνε κοντα ,δηλαδη στις πολυκατοικιες που καποιος θα μενοι κατω απο το πιατο και την ωρα που θα αλλαζει θεση θα το ακουει,τελεια και παυλα......:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

Νομιζω οτι εκανες λαθος κινηση ,με περιπου τα ιδια λεφτα 260 ευρω ενας γνωστος μου εβαλε πιατο engel 1,1m με diseq moter ,με δεκτη ,τον optikum,και πιστευω οτι εκανε την καλυτερη κινηση και να ξερεις οτι υπαρχουνε στον ουρανο πολυ καλυτερα και αρκετα καναλια εντελως free.Οσο για τον χρονο που κανει το μοτερ να παει απο τη μια θεση στην αλλη ειναι αμελητεα,και οσοι εχουνε κινητα πιατα δεν νομιζω κανεις να το μετανοιωσε.Φιλοι του φορουμ,στη μονη περιπτωση που καποιος θα εβαζε πολλλα lnb εινε οι ανθρωποι που ζουνε κοντα ,δηλαδη στις πολυκατοικιες που καποιος θα μενοι κατω απο το πιατο και την ωρα που θα αλλαζει θεση θα το ακουει,τελεια και παυλα......:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

Σωστα.