Tα φώτα σας

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Γειά σας κι απο μένα.Είμαι άσχετος παιδιά και γι'αυτό σας παρακολουθώ λίγο καιρό τώρα μπας και ξεστραβοθώ...
Προσανατολίζομαι στην αγορά ενος προτζέκτορα με τις εξής συνθήκες θέασης
Απόσταση 4-4,5 m
Προβολή σε τοίχο(βαμμένο σε ότι χρώμα προτεινετε ως ιδανικο)
Προορίζεται για πολύ λίγη tv(κανένα ματς),και κυρίως dvd
Με max 700 euro τι θα προτεινατε

TW700 + πανί ( ο τοίχος θα χαλάει την εικόνα και η σωστή επικάλυψη , δυστυχώς ένα βάψιμο δεν φτάνει, κοστίζει όσο ένα καλό πανί και πάλι θέλει έναν μάστορα με μαγικά χέρια ) Το κόστος είναι λίγο πιο πάνω από αυτό που λες , αλλά υπάρχουν μεταχειρισμένοι που προσφέρονται για πρώτη επαφή με τον χώρο αυτό !

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Το πανί το φοβάμαι γιατι θα είναι δίπλα απο τζάκι που θα δουλεύει σαν μοναδική θέρμανση του χώρου...

Η λύση του βαμμένου τοίχου είναι μεν βολική αλλά η έσχατη . Για να πάρεις καλή εικόνα θα πρέπει να υπάρχει και μαύρο κάδρο στο τελείωμα της εικόνας που προβάλετε οπότε μάλλον χλομό το κόβω να βάψεις και μαύρες μπάρες πάνω και πλάι. Και φυσικά πρέπει να είναι καλά σπατουλαρισμένος και λευκός έστω και με απλό πλαστικό χρώμα . Τώρα αν υπάρχει τζάκι δίπλα ναι είναι λίγο πρόβλημα για πτυσσόμενη οθόνη ιδιαίτερα αν αυτή φτάνει μέχρι την οπή του τζακιού . Και το δικό μου είναι δίπλα στο Τζάκι και αποφεύγω να τα έχω αναμμένο όταν προβάλω. Αν όμως δεν έχεις σκοπό να ξεπεράσεις τα 700 μένεις στον τοίχο και προσανατολίζεσαι σε αγορά μεταχειρισμένου προβολέα καθώς με αυτά τα λεφτά θα πάρεις ένα μηχανάκι σαφώς καλύτερο από κάποιο άλλο καινούριο. Η πρόταση του EPSON TW700 είναι η ιδανικότερη μέχρι το χιλιάρικο αν σκέφτεσαι ν ανεβάσεις το ποσό σου.
Και καλώς ήρθες στην παρέα μας

Το τζάκι είναι ανοιχτού τύπου.. Θα ανεβάσω φωτο για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα

thumb_IMG_7323_1_1_1.JPG
[/url][/IMG]

Η απόσταση τζάκι κολώνα είναι 1,60

Ωραίο δωμάτιο , το έπιπλο στα αριστερά τι είναι; Το πανί μπορεί να κρεμαστεί αρκετά μπροστά από την κολόνα και το τζάκι για να έχεις χώρο καθώς το ελάχιστον για πανί ( να αξίζει δλδ ) είναι 2 μέτρα. Τι ύψος έχει το τζάκι ( το πάνω άκρο της εστίας; ) Ετσι όπως το βλέπω , όταν έχεις φωτιά δεν έχει πανί και όταν έχεις πανί δεν έχεις φωτιά ... ( "μοναδική θέρμανση του χώρου" μας τα χαλάει ) Εκτός εαν έχεις κάποια υποτυπώδη προστασία για την στάχτη ( απαραίτητο )

Το πάνω μέρος της εστίας είναι στους 80 πόντους.Το έπιπλο αριστερά είναι ένα rack στο οποίο έχω μέσα δύο ενισχυτες, κονσόλα και κάτι άλλα καλούδια απομεινάρια ενός συγκροτήματος που ελπίζω να ξανά ενεργοποιηθεί....Στο κέντρο υπάρχει 17''ιντσος ενισχυτής μπασσου που θα χρησιμοποιηθεί σαν sub:music-smiley-005:
Ο χώρος είναι το υπόγειο του σπιτιού μας.Το έφτιαξα εξ'ολοκλήρου με τα χεράκια μου και ενα φίλο που βοήθησε
Αν βάψω και μαύρο πλαίσιο θα πρέπει να αποζημιώσω την γυναίκα μου με αν μη τι άλλο ένα αποδεκτό αποτέλεσμα αλλιώς το διαζύγιο καραδοκεί...

Σκέψου σοβαρά τη λύση της πτυσώμενης οθονης. Με το τζάκι δίπλα ο λευκός τοιχος σύντομα θα κιτρινήσει. Το ίδιο και η σταθερή οθόνη. Θα συμφωνήσω με τον Νίκο ότι για 4 μέτρα απόσταση θέασης θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον 2 μέτρα πανί. Εξάλλου η πτυσώμενη οθόνη ειναι που κάνει τη μικρότερη παρέμβαση στο χώρο γιατί μετά την προβολή μαζεύει

Επίσης κατά την διάρκεια της προβολής μπορείς να χρησιμοποιείς τις ειδικές σίτες που κόβουν πάρα πολύ την θερμοκρασία. Δυστυχώς όμως εφόσον είναι η μοναδική εστία θερμότητας θα υπάρχει πρόβλημα.

Εκτός αν χρησιμοποιήσεις έξτρα κανά αερόθερμο μόνο κατά την διάρκεια της προβολής.

Πάντως χωρίς σίτα, αν το "μπουμπουνίσεις" το τζάκι, δεν την γλυτώνει ούτε ο τοίχος ούτε η οθόνη.

Η κολωνα που ειναι στο κεντρο του τοιχου, κατ 'αρχας σε περιοριζει στο να βαψεις τον τοιχο.

Ειμαι τις αποψης να βαλεις πτυσομενη οθονη.

Με μια σιτα στην αριστερη πλευρα του τζακιου (προς την οθονη) δεν θα εχεις σοβαρο προβλημα, και η ζεστα θα ερχεται προς τα εσενα (προς την πλευρα απο την οποια τραβηξες την φωτο)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις...
Δέν συζητάτε για κανενα άλλο μηχάνημα πλην του epson απ'ότι κατάλαβα και
δεν βλέπω να πωλούνται και μετεχειρισμένα,υπομονή...:chinscratch: