τα φωτα σας...........

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
εχω φτιαξει μια ιστοσελιδα και την εχω αποθηκευμενη στο pc
πως την βαζω online μονο με τη χρηση του pc χωρις να πληρωσω σε καποιον φορεα?-bye--bye-

Εαν καταλαβα καλα θα κάνεισ εσύ το hosting της σελίδας?
Γιανα μπορέσεις να κάνεις hosting χρειάζεσαι static IP (δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται και με dynDNS) πράγμα που αυξάνει σημαντικά το κόστος της ADSL σύνδεσης. Μετά πρέμει να στήσεις ένα http server (apache κλπ) IIS κλπ. Δεν ξέρω εάν αξίζει να μπεις στον κόπο όταν μπορείς να βρείς hosting με πολύ λίγα χρήματα.

ποιο μου προτεινεις?και πως θα το κανω?

επισης μπορω να hosting σε local network για να δοκιμασω τις δυνατοτητες της σελιδας?

Για το πρωτο δυστυχως δεν εχω να προτείνω κάτι λόγω έλειψης εμπειρείας. Όσο για το δεύτερο πρέπει να στήσεις http server και δεν ξέρω έαν έχεις χρησιμοποιήσει τίποτε άλλο (php, css, asp κλπ) που πρέπει να βάλεις και τα αντίστοιχα services. O Apache είναι τσάμπα αλλα πρέπει να τον σετάρεις.

απλες Δημητρη.

για site ξενοδοχειου που οι πελατες θα μπορουν να πληρωνουν και να κανουν κρατησεις ,θελω να το δοκιμασω γιατι εχω την εντυπωση οτι απο τα error που πηρα στη δημιουργια με dreamwever pro οτι γινεται μπαχαλο με τις ημερομηνιες

Αν θέλεις να φτιάξεις site ξενοδοχείου με on-line κρατήσεις και χρηματικές συναλλαγές, σίγουρα δεν μιλάμε για απλές σελίδες.

Πάντως, αν μιλάμε για απλές σελίδες, δεν χρειάζεται να τρέξεις κάποιον http server. Μπορείς απλά να τις ανοίγεις από τον δίσκο σου.

Συνήθως οι Internet providers δίνουν μαζί με την συνδρομή και κάποιο μικρό χώρο στους sever τους για προσωπικές σελίδες κλπ. Με λιγο search στο google ενδεχομένως να βρείς και άλλα site με πολύ φθηνό ή ακόμα και δωρεάν hosting.

Να το κάνεις από τον υπολογιστή σου δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να εγκαταστήσεις και να σετάρεις web server και προφανώς αν θέλεις domain name να ακολουθήσεις την σχετική διαδικασία.

Αν θέλεις κάποιο πρόγραμμα που να προσομειώνει τοπικά έναν webserver κύταξε το wamp ίσως να σου κάνει

Υπαρχει καποιος λογος που δεν "ανεβαινει" σε εναν σερβερ ? Απ οσο ξερω μπορεις και να αγορασεις και να νοικιασεις...Κερδιζεις βεβαια την ταχυτητα που απο το σπιτι σου ας πουμε δεν θα την κερδισεις οταν αυτη θα την επισκεφτονται αρκετα ατομα...

Εξαλλου Server + Domain = 100 (το πολυ...)

οπως ειπε ο Δημητρης αυτη δεν ειναι απλη σελιδα. εκτος και αν οι πληρωμες γινοντε με καποια συμπληρωση φορμας απ την οποια θα παρεις τα στοιχεια και θα κανεις την πληρωμη με το χερι. αν μιλας για Online πληρωμες τοτε δυσκολευει το πραμα

Συνονόματε... εαν πάμε για κάτι απλό, άντε και λίγο δυναμικό (php) θα μπορούσες να εγκαταστήσεις κάποιο λογισμικό για server, και να το "βγάζεις" online με κάποιο δωρεάν domain, η επι πληρωμής με redirect.
Σε περίπτωση που σκέφτεσαι πληρωμές/κλείσιμο θέσεων κτλπ, εαν δεν είσαι γνώστης μακριά!

Εαν είναι κάτι απλό... και απλα θες να "παίξεις" λίγο.... τότε:
Βάζεις το EasyPHP , που παρέχει server με βάση, και php μαζί. (ενα install είναι)
Και πας και στο dyndns.org , και παίρνεις ενα δωρεάν domain που θα "δείχνει" στο pc σου. Υπάρχει client που ανανεώνει την διεύθυνση αυτόματα εαν αλλάξει (το Ip σου δηλαδή απο τον πάροχο)

Γενικά ψάξε για tutorials... ο γούγλις φίλος είναι.
Εαν σου φένονται δύσκολα, η δεν καταλαβαίνεις για τι πράγματα μιλάω... άστο καλύτερα, ζήτα εππαγελματική βοήθεια. (για σελίδες εννοώ!)