Τα φώτα σας...

aresmares

New member
5 September 2011
13
Καλημέρα στην παρέα , παρακολουθώ το forum καιρό μπράβο παιδιά πολύ μεγάλη βοήθεια.
Θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά νέας tv.
Ως προς τα λεφτά μέχρι τα 1000 euro.
Απόσταση θέασης 2-2,8m
Βλέπουμε πολλές ταινίες απο ενα media player wd , τα παιδιά τα παιδικά στη nova , τηλεόραση σπάνια και απο αγώνες μόνο Champions League.
Τι με βασανίζει ...
1) 42 η 46?
2) Led η κάτι άλλο
3) 200 Hz?
4)Το 3D δεν με ''καίει''.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

1. 50"
2. Plasma
Για τα λοιπα εχω μεινει πισω, θα απαντηθουν αρμοδιως ;-)

Υγ. Καλως ηρθες στο φορουμ -bye-

Δεν υπάρχει λόγος να μην προτιμήσεις ένα 3d μοντέλο καθώς με μικρή χρηματική διάφορα παίρνεις μια δυνατότητα που δεν συμπληρώνεται αργότερα .

Κατ' αρχάς καλωσόρισες. Για την απόστασή σου και μια 42" θα ήταν ικανοποιητική όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα, αλλά για ταινίες (οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι γυρισμένες σε 2,35:1, άρα μαύρες μπάρες πάνω και κάτω) είναι μάλλον μικρή. Κοίτα την Panasonic G30, είναι εξαιρετική επιλογή και μέσα στο budget σου.

Παιδιά να είστε όλοι καλά , αύριο πάω για την δω και μάλλον θα την πάρω .
Θά σας ξαναενοχλήσω για ρυθμίσεις.

Panasonic 46ST30 για 3D , Panasonic 46G30 χωρις 3D.

Στα λεφτα τους δεν εχουν αντιπαλο σε εικονα.

Υπάρχει κάποιο μοντέλο της panasonic που για τα λεφτά της να έχει κάποιο αντίπαλο σε εικόνα?

Για τους μετόχους ή τους λάτρεις όλων των άλλων εταιριών πιθανόν να είναι δυσκολοχώνευτο.
Και τι μερίδιο αγοράς έχει η panasonic (σε Ελλάδα ή Ευρώπη ή κόσμο - όπου θες μου λες) με τα κορυφαία σε εικόνα μοντέλα σε κάθε κατηγορία που καλύπτουν?

Ναι βεβαιως πχ. η LG 50PV350 σε σχεση με την 50U30.

Οταν πεσουν και οι τιμες των LED LCD σε λογικα επιπεδα (πχ. 46αρα σειρα 6 της Samsung στα 800-850 ευρω) τοτε ισως και αλλες τηλεορασεις.

Ναι βεβαιως πχ. η LG 50PV350 σε σχεση με την 50U30.

Οταν πεσουν και οι τιμες των LED LCD σε λογικα επιπεδα (πχ. 46αρα σειρα 6 της Samsung στα 800-850 ευρω) τοτε ισως και αλλες τηλεορασεις.

Όμορφα.
Γράψε μου όποτε θες (με τη ησυχία σου) τις 4 καλύτερες για σένα επιλογές με σειρά προτεραιότητας, για 50-55 ίντσες μέχρι 1.800 ευρώ. Ας πούμε για γενική χρήση (λίγο από όλα δηλαδή).

Και τι μερίδιο αγοράς έχει η panasonic (σε Ελλάδα ή Ευρώπη ή κόσμο - όπου θες μου λες) με τα κορυφαία σε εικόνα μοντέλα σε κάθε κατηγορία που καλύπτουν?

Εγω θα ελεγα οτι η σωστη ερωτηση ειναι αναμεσα σε οσους γνωριζουν εστω και καποια λιγα βασικα τι ποσοστο αποδοχης εχουν οι πλασμα (οχι μονο Panasonic) γιατι αν κρινω απο εδω...

Plasma TVs -> Threads: 49,761 Posts: 667,442

LCD and LED LCD -> Threads: 56,697 Posts: 644,643

http://www.avforums.com/forums/tvs/

Η αναλογια ειναι 1 προς 1.

Όμορφα.
Γράψε μου όποτε θες (με τη ησυχία σου) τις 4 καλύτερες για σένα επιλογές με σειρά προτεραιότητας, για 50-55 ίντσες μέχρι 1.800 ευρώ. Ας πούμε για γενική χρήση (λίγο από όλα δηλαδή).

Και γιατι να ακουσεις εμενα?

Κοιτα δεξια στην στηλη Best HDTVs...

http://www.hdtvtest.co.uk/

Εγω θα ελεγα οτι η σωστη ερωτηση ειναι αναμεσα σε οσους γνωριζουν εστω και καποια λιγα βασικα τι ποσοστο αποδοχης εχουν οι πλασμα (οχι μονο Panasonic) γιατι αν κρινω απο εδω...

Plasma TVs -> Threads: 49,761 Posts: 667,442

LCD and LED LCD -> Threads: 56,697 Posts: 644,643

http://www.avforums.com/forums/tvs/

Η αναλογια ειναι 1 προς 1.

Αν ήθελα να ακούσω πολιτικάντικες απαντήσεις, θα έβαζα ειδήσεις. Η αναγωγή της συμμετοχής σε μια συζήτηση, σε αποδοχή μιας τεχνολογίας ως κορυφαία ή καλύτερη είναι το λιγότερο αυθαίρετη. Παραδείγματος χάρην, εγώ διαβάζω και γράφω σε πολλά τοπικά και των δυο τεχνολογιών, όπως και συ εξάλλου. Επίσης, στο παρόν τοπικό δεν έθεσα το πολύπαθο θέμα LCD vs Plasma, εσύ το πήγες εκεί.
Ρώτησα απλά: εφόσον η panasonic στις κατηγορίες που συμμετέχει, παράγει τα μοντέλα με την καλύτερη εικόνα, μήπως ξέρει ο φίλος (ή εσύ, no problem) το ποσοστό πωλήσεων που έχει η εταιρία σε οποιοδήποτε region?
Απλή είναι η ερώτηση...

Aν διαβασεις το hdtvtest η το perfectimage.gr θα δεις γιατι η VT30 ειναι η καλυτερη τηλεοραση του 2011. Η αρκει να δεις τα αποτελεσματα της CES οπου ψηφιστηκε "best of the show".

Το ποσοστο πωλησεων δεν ειναι καθοριστικος παραγοντας για το τι ειναι καλυτερο. Πχ. το Hyundai i10 πουλαει οσο 10 φορες η BMW σειρα 3.

Εντάξει, αλλά το Hyundai i10 κοστίζει και 3 φορές λιγότερο από την BMW σειρά 3. Επίσης διαβάζω πολύ τον τελευταίο καιρό για να ξέρω ότι υπάρχουν πολλά καλά μοντέλα και από τις 2 τεχνολογίες. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα που έθεσα.
Δεν θέλω εξήγηση, ούτε ερμηνεία.

Τα ποσοστά είναι γνωστά ή καλά κρυμμένο μυστικό? Αν δεν τα ξέρεις, δεν είναι κακό να το πεις...

Μάλιστα. Πέραν της πληροφορίας ότι το ποσοστό πωλήσεων flat panel TV ανά τεχνολογία κατασκευής για τον Φεβρουάριο 2011 είναι:
- (Led) LCD 91%
- Plasma 9%
δεν υπάρχει πληροφορία για το μερίδιο αγοράς της Panasonic (ενώ για άλλες εταιρίες π.χ. LG, Samsung Sony αναφέρουν). Περίεργο για μια εταιρία με τόσο καλά & οικονομικά προϊόντα. Όταν βρω χρόνο θα το ψάξω.

Αν θυμαμαι καλα τελευταια φορα που ειδα στοιχεια ειχε γυρω στο 35%.

Επισης δεν καταλαβαινω το υφος σου οταν απευθυνεσαι σε εμενα.

Δεν ειμαι αντιπροσωπος της Panasonic στο φορουμ οπως δεν ειναι και τα αλλα μελη που υποστηριζουν την ιδια η αλλες μαρκες , οπως δεν ειναι και οι διαχειριστες οι οποιοι εχουν και οι δυο Panasonic οπως πλασμα ειχαν και οι 4 πρωην διαχειριστες (2 Panasonic + 2 Pioneer , τυχαιο αραγε?).

Τελος θα σε παραπεμψω σε αυτο που εγραψε προσφατα ο Γιωργος καθως περιγραφει κατα την γνωμη μου πολυ σωστα καποια πραγματα...

Σε ένα μεγάλο βαθμό ισχύει, αλλά κάποιες εταιρίες θα έπρεπε να τις απασχολεί περισσότερο τι λένε οι πιο "ψαγμένοι" συνήθως χρήστες των φορουμ. Η Panasonic είναι σίγουρα μια από αυτές τις εταιρίες που θα όφειλε να το κάνει και θα εξηγήσω την γνώμη μου.

Οι πωλήσεις της εταιρίας βασίζονται ως επί των πλείστων στις τηλεοράσεις τεχνολογίας πλάσμα που καλώς ή κακώς είναι τουλάχιστον "παρεξηγήμενη". Ο μέσος αγοραστής ή θα παραμυθιαστεί με την "νέα τεχνολογία" LED ή θα αποφασίσει με επιφανειακά κριτήρια και πιθανότατα θα καταλήξει σε μια LCD για τον απλό λόγο ότι είναι πολύ περισσότερες στα ράφια.

Αντίθετα ο μέσος χρήστης κάποιου φόρουμ σαν το AVClub θα ψαχτεί λίγο περισσότερο για το τι καλύπτει τις ανάγκες του και είναι πιο πιθανό να καταλήξει σε μια πλάσμα από ότι ο μέσος αγοραστής. Όποιος παρακολουθεί τα διάφορα φόρουμ εδώ αλλά και στο εξωτερικό μπορεί να παρατηρήσει εύκολα πως η αναλογία κατόχων πλάσμα προς LCD δεν έχει καμιά σχέση με το 1/10 ή 1/11 που αντιστοιχεί για τις συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως.

Αυτό ο καθένας μπορεί να το ερμηνέυσει όπως θέλει. Η δική μου ερμηνεία είναι ότι η σωστή πληροφόρηση στα φόρουμ κάνει καλύτερη δουλειά από το ίδιο marketing της Panasonic που είναι απασχολημένο με τα "600Hz" και το "άπειρο κόντραστ". Για αυτό θεωρώ πως η συγκεκριμένη εταιρία θα όφειλε να αφουγκράζετε τον παλμό των πιο "ψαγμένων".

Για να μην δημιουργηθεί κάνα flame από το τίποτα να ξεκαθαρίσω πως δεν εννοώ ότι οι "ψαγμένοι" πάνε σε πλάσμα και το "κοπάδι" σε LCD. Λέω απλά ότι κάποιος με σωστή πληροφορήση είναι πιο πιθανό να καταλήξει σε πλάσμα, από κάποιον που δεν είναι ενημερωμένος.

Την ερώτηση για στοιχεία πωλήσεων/μερίδιο αγοράς δεν την έκανα σε σένα, αλλά σε άλλον. Συγκεκριμένα σε κάποιο μέλος που έγραψε ότι δεν υπάρχουν σε ίδιες τιμές μοντέλα άλλων εταιριών που να έχουν καλύτερη εικόνα από αυτά της panasonic. Εύλογη απορία λοιπόν, εφόσον ισχύει αυτό, πόσο πουλάει η εταιρία αυτή.
Πήρες το λόγο και έγραψες σε 2-3 post διαφορετικά πράγματα από αυτό που ρώτησα, όπως ότι είναι λάθος η ερώτησή μου, και να δω τις συμμετοχές στα topic του AVClub...
Και μου προσάπτεις ότι έχω και ύφος.
Παίρνεις το λόγο και μετά απολογείσαι ότι δεν είσαι αντιπρόσωπος της panasonic. Είπε κανείς κάτι τέτοιο?
Και στο τέλος πάμε πάλι σε LCD vs Plasma.
Περίεργα πράγματα...

Last edited: