Τα φώτα σας...

Βασικα ειχα την εντυπωση οτι ολες σου οι ερωτησεις απευθυνονταν προσωπικα σε εμενα (και μαλιστα με τροπο που μου φανηκε πιεστικος).

Αν εκανα λαθος τοτε ζηταω συγνωμη.

Global TV shipments

August 25, 2011 9:41 AM PDT

Second quarter of 2011:

1. Samsung 22,6 %
2. LG 14,4 %
3. SONY 11,7 %
4. Panasonic 9,4 %
5. SHARP 7 %

http://news.cnet.com/8301-13506_3-20097273-17/global-tv-shipments-slide-in-second-quarter/

-----------------------------------------------------------

Η ίδια κατάταξη αναφέρεται και εδώ... http://www.marketnews.ca/LatestNewsHeadlines/GlobalLCDTVShipmentGrowthFallstoRecordLowinQ22011.html

------------------------------------------------------------

Όποιος θέλει πλήρη στοιχεία, αφού πρώτα ρωτήσει για..Price:
Contact Us Via Enquiry Form .... http://www.electronics.ca/publicati...y-Global-TV-Shipment-and-Forecast-Report.html

Last edited:
Δεν μου οφείλεις καμία συγνώμη.
Συζήτηση κάνουμε. Το κλίμα γενικά είναι περίεργο (εγώ το βλέπω παντού) οπότε αν πούμε μια κουβέντα παραπάνω, δεν τρέχει τίποτα...

Edit: μερσι czoun για τα στοιχεία. Έχω την εντύπωση ότι στο ποσοστό της panasonic είναι και αυτό της sanyo, μπορεί να κάνω λάθος. Αύριο που θα έχω χρόνο θα ρίξω μια ματιά

Και τώρα που έμαθες φιλτατε τα ποσοστά πωλήσεων πες μας και τα συμπεράσματα σου.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το ευρύ κοινό είναι απόλυτα προβατοποιημενο απο το βομβαρδισμό του μάρκετινγκ και τις παραινέσεις των πωλητών με τα πόλο μπλουζάκια που σπρώχνουν ότι δίνει μπόνους.

Πλασμα 3 εταιρειες (και μια Κινεζικη που δεν θυμαμαι το ονομα της τεταρτη) , LCD πανω απο 100 εταιρειες παγκοσμιως.

Και μονο αυτο αρκει για να θεωρηθει ακομη και το 9 προς 1 στις πωλησεις αθλος.

Και τώρα που έμαθες φιλτατε τα ποσοστά πωλήσεων πες μας και τα συμπεράσματα σου.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το ευρύ κοινό είναι απόλυτα προβατοποιημενο απο το βομβαρδισμό του μάρκετινγκ και τις παραινέσεις των πωλητών με τα πόλο μπλουζάκια που σπρώχνουν ότι δίνει μπόνους.

Το κοινό αν ήθελε θα ενημερωνόταν σωστά, όπως εσύ για παράδειγμα. Δε φταίει κανένα marketing. Οι ίδιοι οι καταναλωτές φταίμε. Όσο για τα πόλο μπλουζάκια αυτά ακολουθόυν τη γραμμή του καταστήματος, υπάλληλοι είναι και καλά κάνουν που κυνηγούν τα bonus.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται μια καλή αποταμίευση!

Θα βγω εκτός θέματος για λίγο.
Πέρα από το υποκειμενικό του πράγματος υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που δεν μπορεί να αγνοήσει κάποιος (που θέλει να τα δει βέβαια...)
1. Η τεράστια διαφορά στο μερίδιο αγοράς (91% προς 9%). Υπάρχει κανόνας στην αγορά που λέει ότι μπορείς να ξεγελάσεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο. Όλο τον κόσμο για πολύ καιρό είναι αδύνατο. Κάτι άλλο συμβαίνει λοιπόν.
2. Υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου που αξιολογούν θετικά, προϊόντα και από τις 2 τεχνολογίες. Όλοι αυτοί είναι κατευθυνόμενοι? Όλοι?
3. Επίσης υπάρχουν εκτιμήσεις για το μέλλον της αγοράς που πάλι δεν μπορούν να αγνοηθούν. Και δεν αναφέρουν τα καλύτερα για την προοπτική της τεχνολογίας plasma. Πόσο πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να επενδύει μια εταιρία που έχει σημαντικές πωλήσεις από μια πίτα με μέγιστο ποσοστό το 9%?
4. Πόσο έχει προχωρήσει άραγε η μια τεχνολογία και πόσο η άλλη? Για τις πλάσμα π.χ. διαβάζω αναφορές για την κούρο και την προσπάθεια να πιάσουν τις επιδόσεις της οι πλάσμα του σήμερα. Το αυτό συμβαίνει και στην άλλη όχθη?

Πολλά μπορεί να γράψει κάποιος. Το σίγουρο είναι ότι, αν υπάρχουν κάποιοι εδώ και αλλού που είναι απόλυτοι και μονότονοι στις απόψεις τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν. Γνώστες της απόλυτης αλήθειας δεν υπάρχουν. Και μπορεί κάποιοι πωλητές να είναι άσχετοι, κάποιοι αξιολογητές κατευθυνόμενοι, κάποιες εταιρίες πονηρές, κάποιοι χρήστες οπαδοί κ.λπ. Κάποια μερίδα όμως, όχι όλοι...

Εγώ έχω δει, ακούσει, διαβάσει κ.λπ. για αξιόλογα προϊόντα και από τις 2 τεχνολογίες και ψάχνω συνέχεια όπως νομίζω ότι πρέπει να κάνει καθένας από μας για όλα. Και είμαι ελαφρώς καχύποπτος απέναντι στις απόψεις οπαδών διότι δεν ξέρω τι μπορούν να μου προσφέρουν. Μιλάω πάντα γενικά...

Αυτά...

Φυσικά υπάρχουν αξιόλογα προϊόντα σε όλες τις τεχνολογίες. Το θέμα δεν είναι αυτο, αλλα ποια είναι ανα πάσα στιγμή η καλύτερη αγορά για τον καταναλωτή σε σχεση με τα χρήματα που διαθέτει.

Έχω σιχαθει να βλέπω σε φίλους και συγγενείς 32αρες και 40αρες LCD που δεν έρχονται με τίποτα και τις έχουν χρυσοπληρωσει.

Ότι κι αν συμβεί στο μέλλον μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες πλάσμα στο 99% των περιπτώσεων απέκτησαν πολυ τηλεόραση για τα χρήματα τους!

Καλημέρα !

soch επανειλημμένως προσπαθείς να πείσεις ότι από την διαφορά στις πωλήσεις LCD vs PLASMA μπορούν να βγουν συμπεράσματα και για την διαφορά στη ποιότητα απεικόνισης (μιας και όπως λες, ο κόσμος προτιμάει LCD λόγω ποιότητας και επειδή τους αρέσουν περισσότερο).

Αν και για μένα προσωπικά αυτός ο συσχετισμός είναι εκτός πραγματικότητας, ας πω τη γνώμη μου για τους αριθμούς και μόνο...

....για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα από ποσοστά δεν αρκεί ο γενικός αριθμός επί τοις εκατό.

Μια απλή παράμετρος που δεν έχεις αναφέρει μέχρι τώρα (είτε ηθελημένα ή από παράλειψη) είναι ότι, μέσα στα ποσοστά είναι ΟΛΕΣ οι διαστάσεις τηλεοράσεων, plasma όμως βγαίνουν από 42" και πάνω, ενώ Samsung και LG βγάζουν και 'μικρές' (TV/PC MONITOR) που έχουν κατακλύσει τα γραφεία που έχουν desktop.

Από τις LCD των Samsung και LG πόσες είναι πάνω από 32" και πόσες κάτω? Εγώ λέω ότι αν μπορέσει να βρει κάποιος το ποσοστό αυτό, οι κάτω/και έως 32" θα είναι πάνω από το 65% του συνόλου.

Υ.Γ.: Κάποιος είχε βρει το ποσοστό για 32άρες και κάτω και ήταν κάπου εκεί αλλά δεν μπορώ να βρω tο post (πρέπει να ήταν για το 2009, αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά από τότε).

Οποιος αγοραζει LCD δεν ειναι "παραπλανημενος" , υπαρχουν πολυ περισσοτερες προτασεις σε LCD στην αγορα και πολλες διαφορετικες παραλαγες (CCFL , Edge LED , direct LED κτλ) και σε ποικιλια μεγεθων (απο 19" εως 75") , αρα ειναι πολυ πιο κοντα στον μεσο καταναλωτη που εχει τεραστια γκαμα στην διαθεση του.

Σοβαρά τώρα.
Αυτό το "επανειλημμένως προσπαθείς να πείσεις" το απευθύνεις σε μένα?
Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι διαβάζεις τα post πολλών ως συντονιστής, αυτό το πράγμα το προσάπτεις σε μένα?
Αν είναι έτσι, συνεχίστε να λέτε αυτά που λέτε και όλα καλά...

Απάντηση: Re: Τα φώτα σας...

Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει, είναι δικαίωμά του, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει στον άλλο τίποτα.

Αντίστοιχα και ο καθένας μας μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματα που θέλει από τα γραφόμενα του άλλου, να τα αξιολογεί και να τους δίνει την βαρύτητα που κρίνει ό,τι αξίζουν.

Όπως εσύ διαβάζεις - συμμετέχεις και έχεις την διακριτική ευχέρεια να αξιολογήσεις και να δώσεις την ανάλογη βαρύτητα στα γραφόμενα κάποιου, ώστε μετά να γράφεις την άποψη σου και να τα κρίνεις όπως θέλεις ....

.. Το κλίμα γενικά είναι περίεργο (εγώ το βλέπω παντού) ...

Μερικοί και για οδοντόβουρτσα πάλι plasma panasonic θα πρότειναν.
Πλάκα έχει...

Ως καλύτερη όλων μια LCD και μάλιστα samsung? Θα σε φάνε ζωντανό εδώ αν γράφεις τέτοια πράγματα...

Μάλιστα. Με λίγα λόγια δηλαδή:
Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο, μια είναι η αλήθεια.
Μόνο πλάσμα (panasonic), οι άλλες είναι παραμύθια.

Ότι ναναι. Δε βαριέσαι, τζάμπα είναι... :alberteinstein:

...επέτρεψε και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες να πράξουν το ίδιο.

Και γιατί θεωρείς ό,τι σου προσάπτω κάτι? ...δεν σκεπτόμαστε όλοι με τα ίδια κριτήρια, ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου να σου 'προσάψω' κάτι, απλά κατέθεσα κάποια στοιχεία που βρήκα επειδή πριν λίγες μέρες σου είχα απαντήσει για το ίδιο θέμα (πωλήσεις LCD) και σε είχα ρωτήσει...

Ως καλύτερη όλων μια LCD και μάλιστα samsung? Θα σε φάνε ζωντανό εδώ αν γράφεις τέτοια πράγματα...

Προς τι η ειρωνεία? και τι σημαίνει το εδώ? υπονοείς κάτι για το forum?

Ο καθένας μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει, είτε plasma ή LCD, όπως εσύ είσαι fan (και υπέρμαχος) των LCD, έτσι άλλοι είναι φαν (και υπέρμαχοι) των plasma.

Πριν λίγο καιρό είχες γράψει....

Ο τεράστιος αριθμός πωλήσεων των LCD σε σχέση με τις plasma δε μετράει διότι ο κόσμος είναι πρόβατα και αγοράζει ότι του σερβίρουν.

...αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίσει είναι το γιατί, όσοι ασχολούνται με την εικόνα και γνωρίζουν κάποια πράγματα σχετικά με αυτή, δείχνουν μια προτίμηση στις plasma...λες να τα 'παίρνουν' όλοι από εταιρείες κατασκευής plasma?

Kαι ναι το 80% του κόσμου (μην πω παραπάνω) που πάει στα καταστήματα αγοράζει ότι του λέει ο πωλητής και ότι γυαλίζει περισσότερο, αγνοώντας και τα πλέον βασικά, αυτή είναι η πραγματικότητα...και στην τελική καλά κάνει, έχει περισσότερα και σοβαρότερα πράγματα για να 'σκάσει' από την αγορά μιας τηλεόρασης.

....για τα οποία φυσικά απαξίωσες να μου δώσεις κάποια απάντηση ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ να κρίνεις αν χρήζουν απάντησης.

Τεσπά, είπαμε ο καθένας μας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και να κρίνει όπως νομίζει, άλλως τε το είπες και συ...

Ότι ναναι. Δε βαριέσαι, τζάμπα είναι...

...και δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου.

Last edited:
Άψογα. Αναδημοσιεύεις αποσπασματικά γραμμές που έχω γράψει για να σε βοηθήσουν στα άλματα λογικής που κάνεις.
Ακόμα και την αναφορά μου στην κακή ψυχολογία του κόσμου που βλέπω καθημερινά και το αναφέρω, χρησιμοποιείς.
Αυτό που κάνουν δηλαδή οι δημοσιογράφοι απομονώνοντας δηλώσεις.
Τραγικό...

Οι αναδημοσιεύσεις δεν είναι τυχαίες, ας διαβάσουν όλοι όσοι θέλουν την ροή της συζήτησης στις οποίες τοποθετήθηκες με τα παραπάνω και ας βγάλουν τα συμπεράσματά μόνοι τους....(οι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν όταν επιλέγουν, εδώ παραμένουν όλα ως έχουν ειπωθεί)

....δεν χρειάζονται ούτε εμένα, ούτε εσένα για να τους πει τι και πως να καταλάβουν.

Όπως άλλως τε δεν χρειαζόμαστε και τους δημοσιογράφους!!!! :a0210::a0210::a0210:

Τα υπόλοιπα δεν χρήζουν περαιτέρω συζήτησης ή/και εκατέρωθεν διαξιφισμών/απολογιών, τουλάχιστον από μέρους μου, μιας και με την δική μου 'επιλεκτική αντίληψη' μπορώ να κρίνω ό,τι, δεν έχω και δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Last edited:
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη "παρέμβασης" του συντονιστή περί "επαναλαμβανόμενων αναφορών", όταν αυτές... είναι αντιδραστικές να το πω?... είναι διαφοροποιούμενες να το πω?... είναι διαφορετικές από την "κοινή αντίληψη" θα το πω.
Γιατί έχει τύχει να διαβάσω επαναλήψεις επί επαναλήψεων (αλλά πολλών επαναλήψεων όμως) "εντός πνεύματος" που δεν προκάλεσαν ανάλογο ενδιαφέρον. Μην μου ζητηθεί να ακολουθήσω την τακτική της αναφοράς, δεν έχει νόημα.
Αρκεί που ο καθένας έχει δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα και στην οποιαδήποτε παρασπονδία υπάρχει ο συντονιστής να επαναφέρει την τάξη.

Εξάλλου από τάξη είμαι μαθημένος ως εκπαιδευτικός...

1. Η τεράστια διαφορά στο μερίδιο αγοράς (91% προς 9%). Υπάρχει κανόνας στην αγορά που λέει ότι μπορείς να ξεγελάσεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο. Όλο τον κόσμο για πολύ καιρό είναι αδύνατο. Κάτι άλλο συμβαίνει λοιπόν.

Περίπου τo 85% των παγκόσμιων πωλήσεων τηλεοράσεων, αφορά μεγέθη από 32" και κάτω...

Τί ακριβώς είναι αυτό που σε προβληματίζει;

Το ότι θεωρείς εαυτόν 'αντιδραστικό' και πέραν 'κοινής αντίληψης' του 'εντός πνεύματος' plasmaforum το οποίο κινείται γύρω από επιλεκτικές παρεμβάσεις συντονισμού αρκεί για τον λόγο που επέλεξα τις αναδημοσιεύσεις που παρέθεσα παραπάνω, δεν χρειάζεται πλέον να ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι σε παλαιότερες συζητήσεις, ας διαβάσουν και ας κρίνουν μόνοι τους, έχοντας κατά νου ότι....εδώ μέσα η παραπλάνηση 'πάει σύννεφο' και οι αντιφρονούντες 'διώκονται'.

Και φυσικά εδώ δεν είναι τάξη, μιας και δεν υπάρχουν ούτε μαθητές ούτε δάσκαλοι......κάτι το οποίο ναι μεν το έχουν αντιληφθεί οι μαθητές, αλλά θα πρέπει να το αντιληφθούν κι οι δάσκαλοι.

Και για να μην τα λέμε μόνο μέσα στη τάξη (θα μας μας επιπλήξει ο δάσκαλος) , ας βγούμε και λίγο για διάλειμμα στο προαύλιο, όπου μπορούμε να μιλάμε χωρίς επιπλήξεις δασκάλων.

1. Samsung 22,6 %
2. LG 14,4 %
3. SONY 11,7 %
4. Panasonic 9,4 %
5. SHARP 7 %

Για το ποσοστό πωλήσεων των '32" και κάτω' τηλεοράσεων(παγκοσμίως) έκανα λάθος πριν, δεν είναι 65% ...είναι 85% (το ότι δεν μπορώ να βρω τον σύνδεσμο που το ανέφερε το κάνω εσκεμένα, απλά το λέω κι όποιος θέλει ας το πιστέψει)....

Οπότε το 85% του (22,6+14,4+11,7+9,4+7) αφορά αυτές τις τηλεοράσεις και το ανάλογο κοινό που επιλέγει αυτές τις διαστάσεις (είτε με οικονομικό κριτήριο ή με κριτήριο ποιότητας απεικόνισης).....βέβαια θα πρέπει να βρούμε και το ποσοστό των '32" και κάτω' του 9,4 % της Panasonic (που σίγουρα θα είναι LCD).

Οπότε με τα γενικά ποσοστά που είναι παραπάνω, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα που θέλει και καταλαβαίνει, είτε είναι δάσκαλος είτε μαθητής.

EDIT

Μέχρι να γράψω για το 85% (και τα υπόλοιπα) με πρόλαβε ο JL? , αλλά κι αυτό 'στημένο' ήταν, μιας και κανείς μας δεν έβαλε τον σύνδεσμο που το γράφει :)

Last edited: