Τα φώτα σας...

Re: Απάντηση: Τα φώτα σας...

Το ότι θεωρείς εαυτόν 'αντιδραστικό' και πέραν 'κοινής αντίληψης' του 'εντός πνεύματος' plasmaforum το οποίο κινείται γύρω από επιλεκτικές παρεμβάσεις συντονισμού αρκεί για τον λόγο που επέλεξα τις αναδημοσιεύσεις που παρέθεσα παραπάνω, δεν χρειάζεται πλέον να ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι σε παλαιότερες συζητήσεις, ας διαβάσουν και ας κρίνουν μόνοι τους, έχοντας κατά νου ότι....εδώ μέσα η παραπλάνηση 'πάει σύννεφο' και οι αντιφρονούντες 'διώκονται'....

Οι υπογραμμισμένες είναι δικές σου εκφράσεις.
Επίσης, εγώ δεν έγραψα της λέξη plasmaforum. Έγραψα? Δεν έγραψα...

Δεν υπάρχει λόγος να διαφωνείτε καθώς κανένας δεν αναγκάζει κάποιον να αγοράσει κάτι με το ζόρι.

Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία προτιμά τηλεοράσεις πλάσμα εδώ και στα περισσότερα φορα είναι ενοχλητικό για όποιον νιώθει την ανάγκη να δικαιολογήσει την αγορά του ειδικά όταν διαπιστώνει ότι αυτη δεν ταυτίζεται με τις επιλογές των περισσότερων χρηστών.

Τις προσθαφαιρέσεις ποσοστών και την εξαγωγή συμπερασμάτων την αφήνω στους ειδήμονες. Εγώ θα αναφέρω ένα ακόμα νούμερο προς πληροφόρηση.
Το τελευταίο τετράμηνο του 2010 οι πωλήσεις 3DTV (φαντάζομαι ότι δεν περιλαμβάνονται 22'' & 26'' μοντέλα) ήταν
LCD 75% (1,8 εκ.) - Plasma 25% (450 χιλιάδες)
"... LCDs still led plasmas in terms of 3DTV market share, but the supremacy was not as great as that for non-3D sets. In the fourth quarter of 2010, around 1.8 million units of 3D LCD displays were sold, which was four times the number of 3D plasma panels shipped (approximately 450,000 units). By comparison, when worldwide shipments of both 3D and non-3D TVs were combined, LCD TV absolutely dominated plasma technology, with a market share of 81.8% versus 7.3% on a units-shipped basis..."

πηγή

Αυτά για την συντριπτική πλειοψηφία...
Όσο για την δικαιολόγηση της όποιας αγοράς, να δεις πως το έλεγε η διαφήμιση... α ναι: δεν έχω LCD καρδία μου...

Last edited:
Η αποψη μου ειναι οτι ο Soch εχει απαυδήσει λιγο βλεποντας συνεχεις αναφορες υπερ των πλασμα.

Ειναι λογικο να συμβαινει κατι τετοιο και τον δικαιολογω.

Και εγω παλιοτερα βρισκομουν σε παρομοια θεση. ΔΕΝ καταλαβαινα γιατι μερικοι ηταν τοσο φανατικοι με την τεχνολογια αυτη. Ειδικα εφοσον εβλεπα πλασμα σε καταστηματα τυπου Κωτσοβολος κτλ. και η εικονα τους μου φαινοταν χαλια.

Χρειαστηκε να δω πλασμα σε φιλους και γνωστους και σε σωστο περιβαλλον για να εκτιμησω την διαφορα.

Σιγουρα υπαρχουν πολυ ποιοτικες τηλεορασεις LED LCD , η κυρια ενσταση ομως απο πλευρας μου αφορα την τιμη τους που δεν ειναι στα επιπεδα που θα επρεπε.

Είπαμε πλειοψηφία επι των χομπιστων που συμμετέχουν στο δικό μας και αλλα φορα...

Αλήθεια υπάρχει κάποιος φίλος που μετα απο πλάσμα πήρε LCD ;
Και ποιες οι εντυπώσεις του;

Γιατί το αντίθετο έχει συμβεί πολλάκις με πολυ θετικά σχόλια απο τους αγοραστές πλάσμα

Καλημέρα στην παρέα , παρακολουθώ το forum καιρό μπράβο παιδιά πολύ μεγάλη βοήθεια.
Θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά νέας tv.
Ως προς τα λεφτά μέχρι τα 1000 euro.
Απόσταση θέασης 2-2,8m
Βλέπουμε πολλές ταινίες απο ενα media player wd , τα παιδιά τα παιδικά στη nova , τηλεόραση σπάνια και απο αγώνες μόνο Champions League.
Τι με βασανίζει ...
1) 42 η 46?
2) Led η κάτι άλλο
3) 200 Hz?
4)Το 3D δεν με ''καίει''.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σε περιπτωση που το ξεχασατε :D

------------------------

Απο το 2006 που ειμαι σε αυτο το φορουμ, και εχω εκφρασει περι τις 492 φορες την απορια οτι δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι αγοραζουν lcd αντι για plasma (δεν λεω για τους gamers ή για εκεινους που τις θενε για μονιτορς), δεν εχω παρει απαντηση....

Θα παω να διαβασω στατιστικα πωλησεων στο ιντερνετ τωρα, και pioneer / panasonic πανε στο χωριο παραυτα...

Το ότι θεωρείς εαυτόν 'αντιδραστικό' και πέραν 'κοινής αντίληψης' του 'εντός πνεύματος' plasmaforum το οποίο κινείται γύρω από επιλεκτικές παρεμβάσεις συντονισμού αρκεί για τον λόγο που επέλεξα τις αναδημοσιεύσεις που παρέθεσα παραπάνω, δεν χρειάζεται πλέον να ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι σε παλαιότερες συζητήσεις, ας διαβάσουν και ας κρίνουν μόνοι τους, έχοντας κατά νου ότι....εδώ μέσα η παραπλάνηση 'πάει σύννεφο' και οι αντιφρονούντες 'διώκονται'.
Οι υπογραμμισμένες είναι δικές σου εκφράσεις.
Επίσης, εγώ δεν έγραψα της λέξη plasmaforum. Έγραψα? Δεν έγραψα...

Ας σου θυμίσω λοιπόν ότι εσύ τα έχεις γράψει από τις 26/8 ....

Ως καλύτερη όλων μια LCD και μάλιστα samsung? Θα σε φάνε ζωντανό εδώ αν γράφεις τέτοια πράγματα...

....ή γράφεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις υπογραμμίσει στο δικό μου?.....η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει και πολύ καιρός από τις 26/8, μπορεί να το είχες ξεχάσει κιόλας (κατά λάθος). ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τεσπα, ας κάνω μια προσπάθεια να γυρίσω το νήμα στον αρχικό σκοπό του φίλου ares mares, κι αν 'γυρίσει' ...'γύρισε'

Καλημέρα στην παρέα , παρακολουθώ το forum καιρό μπράβο παιδιά πολύ μεγάλη βοήθεια.
Θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά νέας tv.
Ως προς τα λεφτά μέχρι τα 1000 euro.
Απόσταση θέασης 2-2,8m
Βλέπουμε πολλές ταινίες απο ενα media player wd , τα παιδιά τα παιδικά στη nova , τηλεόραση σπάνια και απο αγώνες μόνο Champions League.
Τι με βασανίζει ...
1) 42 η 46?
2) Led η κάτι άλλο
3) 200 Hz?
4)Το 3D δεν με ''καίει''.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

1) 42 οχι, 46 το λιγότερο, καλύτερη επιλογή 50άρα.

Περίπου τόσο είναι και μένα η θέση θέασης και δεν έχω πρόβλημα ούτε με 100"+

attachment.php

για 2) , 3) , 4) υπάρχει ο περιορισμός των 1.000 που έθεσες

Με 700-1.000 και 46-49 στο skroutz.gr........

Άσχετα με τη σειρά που τις γράφω ρίξε μια ματιά στις SAMSUNG LED UE46D5xxxx, SONY LED 46EX7xx, LG LED(3D) 47LWxxxx και στις Panasonic 46G30 (Plasma 2D) , 46ST30 (Plasma 3D).

Με 700-1.000 και 50 -άνω στο skroutz.gr.......

Περιορισμένες οι επιλογές ρίξε μια ματιά στην ακριβότερη LG 50PZ550 (plasma 3D) και στις οικονομικότερες ΡΚ plasma της ίδιας εταιρείας.

Αν μπορείς, κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά και ρίξε μια ματιά στις τιμές και την εικόνα των παραπάνω και περιμένουμε εντυπώσεις...

....sorry που σου χαλάσαμε το νήμα. :grinning-smiley-043

@aresmares : Αν νομίζεις ότι πρέπει να ανοίξεις κάποιο νέο νήμα για να βρεις κάποια άκρη, δεν υπάρχει πρόβλημα ;)

Last edited:
Αφού επιμένεις να παραθέτεις, βάζε και τις 2 γραμμές, δεν νομίζω να σου κοστίζει τίποτα παραπάνω.

Ως καλύτερη όλων μια LCD και μάλιστα samsung? Θα σε φάνε ζωντανό εδώ αν γράφεις τέτοια πράγματα...
Σοβαρά τώρα, η D7000 κάνει τα ίδια και με λιγότερα μπικικίνια.

Αν θέλεις να εξάγει κάποιος τρίτος συμπέρασμα, ορθό είναι να παραθέτεις όλο το κείμενο, όχι να έχεις την προσδοκία να ψάξει να βρει ακριβώς τι γράφτηκε.
Απλός κανόνας για χρήστη, πόσο μάλλον για συντονιστή...

Με το συμπαθειο κιολας, αλλα απο ολα τα ποστς σε αυτο το τοπικ, δεν απαντας τιποτα σε αυτον που το ανοιξε...

Με το συμπαθειο ε?

Αφού επιμένεις να παραθέτεις, βάζε και τις 2 γραμμές, δεν νομίζω να σου κοστίζει τίποτα παραπάνω.

Αν θέλεις να εξάγει κάποιος τρίτος συμπέρασμα, ορθό είναι να παραθέτεις όλο το κείμενο, όχι να έχεις την προσδοκία να ψάξει να βρει ακριβώς τι γράφτηκε.
Απλός κανόνας για χρήστη, πόσο μάλλον για συντονιστή...

Αααα αστειευόσουν ???? ....μα αφού σε ρώτησα για το συγκεκριμένο, για να καταλάβω τι εννοείς και δεν απάντησες (κατ' εμέ εσκεμμένα).

Προς τι η ειρωνεία? και τι σημαίνει το εδώ? υπονοείς κάτι για το forum?

Θα μπορούσες να μου πεις ότι το είπες για αστείο (μιας και όπως λες δεν είναι σοβαρό το σχόλιό σου), για να καταλάβω κι εγώ ο άμοιρος συντονιστής.

Έρχεσαι λοιπόν τώρα και λες ότι το είχες πει για αστείο, αυτό κι αν είναι (κατά τη γνώμη μου)...

Τραγικό...

Εγώ λοιπόν ως συντονιστής , ζητώ συγνώμη που δεν κατάλαβα το 'αστείο' σου και δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω και συγνώμη για τις 'οδοντόβουρτσες Panasonic' και διάφορα άλλα, μιας κι εκεί δεν είχες διευκρινίσει αν μιλάς σοβαρά ή αστεία.

Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας τα συμπεράσματά του απ' όσα γράφτηκαν και καλή μας συνέχεια..... -bye-

Με το συμπαθειο κιολας, αλλα απο ολα τα ποστς σε αυτο το τοπικ, δεν απαντας τιποτα σε αυτον που το ανοιξε...

Με το συμπαθειο ε?

Είμαι εκτός θέματος και συγνώμη για αυτό.
Όπως (νομίζω) και οι υπόλοιποι με τους οποίους συζητώ.
Ε?

Re: Απάντηση: Τα φώτα σας...

...
Εγώ λοιπόν ως συντονιστής , ζητώ συγνώμη που δεν κατάλαβα το 'αστείο' σου και δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω και συγνώμη για τις 'οδοντόβουρτσες Panasonic' και διάφορα άλλα, μιας κι εκεί δεν είχες διευκρινίσει αν μιλάς σοβαρά ή αστεία.

Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας τα συμπεράσματά του απ' όσα γράφτηκαν και καλή μας συνέχεια..... -bye-

Δεκτή η συγνώμη σου και σε τιμά.
Όσο για τις οδοντόβουρτσες Panasonic, δεν ήταν αστείο αλλά σαρκασμός. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι?
Όταν μέλος ρωτάει "να πάρω την X LCD, την Ψ LCD ή τη Ζ LCD" και απαντάει άλλο μέλος
"Πάρε την Κ panasonic plasma και είσαι κομπλε"
...το σαρκαστικό σχόλιο δεν είναι άτοπο.

Τέλος πάντων πολλά είπαμε.

Ο φίλος aresmares έγραψε στο τελευταίο post πως θα πάει για αγορά και θα ξαναενοχλήσει για ρυθμίσεις. Οπότε δώστε!
Φίλε aresmares δε νομίζω να μην έκανες αγορά τελικά και να παρακολουθείς την άσχετη συζήτηση στο θέμα που άνοιξες!

Καλησπέρα στην υπέροχη παρέα , δυστυχώς εδώ στο Βόλο δεν είχαν τα συγκεκριμένα μοντέλα , έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να πεταχτώ μέχρι Λάρισα, οπότε μπορούμε να πάμε άλλες 6 σελίδες...:smile:
Δεν ξέρω αλλά αρχικά ''μαγεύτικα'' με τις Led στην πορεία ξενέρωσα με την εικόνα , τι θέλω να πω ... το τέλειο μου δίνει την αίσθηση του ψεύτικου δεν ξέρω αν καταλαβαίνεται τι θέλω να πω.
Κάτι άλλο τώρα TX-P46G30 και TXP46ST30 ιδια τιμη ποιά προτείνεται , υπ' όψην σπάνια θα δω 3D.

Aaaa ξέχασα είδα και μία 50άρα στο public ωραία έπαιζε , την γνώμη σας please ηταν η Samsung PS51D490 στα 800euro

Παιδιά καλησπέρα τελικά παραγγειλα αυτή Panasonic TX-P50ST30 3D
λέτε να είναι μεγάλη ... μέτρησα αποστάση και είμαι 3m και 2,5m δεξιά - αριστερά.
Ρυθμίσεις help