Τα ηχεία της Λαγκάρντ......

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,679
RSPM.gif

Αν έχει κανείς σας το 2ο ή το 3ο τεύχος του ΗΧΟΥ (νομίζω ήταν 1972?) , θα βρείτε ένα άρθρο μου με κατασκευή ηχείων transmission line.

Ναι βρε, πέρα από το προφανές λογοπαίγνιο, το συγκεκριμένο ηχείο είναι τεχνολογίας transmission line? Το imf είναι απλά η μάρκα του ηχείου η είναι κάποια ιδιαίτερη τεχνολογία που φαίνεται στο συγκεκριμένο σχέδιο?

Ναι.
Είναι η μάρκα του ηχείου. Κάτι σαν θρύλος στην εποχή του.

Αυτο το σχεδιο ακριβως το ειχα δει στον ΗΧΟ και το ειχα κάποτες....πάντως σιγουρα πολυ μετα το 72 και το θυμαμαι ακομα.

Δεν ξερω γιατι το ειχα συνιdάσει με τα ηχεια Linn Isobaric ισως λογω βασης η προσθειου κατω ανοιγματος, η απλά απο συνειρμο ονοματος τεχνολογιας-μάρκας ( Tr. Line - Linn)
Παντως αν δεν με απατα η μνημη μου θεωροντουσαν κατι σαν Graal εκεινη την εποχη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαιρετω με σεβασμο ενα συντακτη αυτου του περιοδικου που κατα καποιο τροπο "μας μεγαλωσε" και αυτο κατα διάφορες εννοιες, και βρισκεται στο νημα.

Αν έχει κανείς σας το 2ο ή το 3ο τεύχος του ΗΧΟΥ (νομίζω ήταν 1972?) , θα βρείτε ένα άρθρο μου με κατασκευή ηχείων transmission line.

να το ψάξω?
(αν δεν το έχεις...)

Τα Linn - Sara και Isobarik - είχαν ισοβαρικό θάλαμο (πέρα από τα εμφανή μεγάφωνα, υπήρχαν και άλλα μέσα στο κουτί), ενώ τα IMF του κ. Fried, διέθεταν γραμμή μεταφοράς χαμηλών, όπως φαίνεται και στο σχήμα. Μάλιστα, η διάδοχη εταιρεία της IMF, η TDL διέθετε στην Ελλάδα κάποια μοντέλα συναρμολογημένα από την Audio Spectrum.

Απάντηση: Re: Τα ηχεία της Λαγκάρντ......

Αχ βρε Θέμη τι μου θύμισες! Είχα προσπαθήσει τότε να τα φτιάξω με ένα φίλο που ο πατέρας του είχε ένα ξυλουργείο. Τα κράτησα αρκετό καιρό και τελικά κατέληξαν στο ίδιο φίλο με τον οποίο τα φτιάξαμε και λόγω μικρού τότε χώρου πήγα στα BBC LS35A.

Εγώ έχω τα άλλα του περιοδικού Φεβρουάριος 1979 με γουφερ και δορυφόρους χωριστά. Από τότε παίζουν μια χαρά !!! Τα KEF αντέχουν ακόμα !!!

από το τεύχος 6 του Ήχου Σεπτέμβριος 1973

20151213_122626.jpg

το άρθρο του Θέμη Ζαφειρόπουλου που υποσχέθηκα

20151213_122723.jpg

20151213_122735.jpg

βιαστικά με το κινητό μιά και το σκάνερ το έχω στην αποθήκη

Να με συγχωρείτε που το dropbox περιστρέφει τις εικόνες.
Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής ας τις στρίψει

Το οπισθόφυλλο του ιδίου τεύχους...

μια διαφήμιση της εποχής.
Αλλά ήθη !

20151213_122936.jpg