Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια, ειδήσεις.

To bangood έχει πετύχει να φτιάξει ένα καλύτερο όνομα και φυσικό είναι να το εκμεταλλεύεται με τις τιμές. Στις τιμές επίσης περιλαμβάνεται και το κόστος του paypal που για μας είναι καλό αλλά για τον πωλητή είναι ρίσκο αφού κινδυνεύει να μην πληρωθεί.

Συμβουλή που ίσως την γνωρίζετε βέβαια: σε πράγματα κάποιας αξίας να κάνετε unboxing video για τέτοιες περιπτώσεις. Μετράει στο paypal για να παρεις πισω τα λεφτά σου.

@ lazarefa αν ειναι όντως ελαττωματικό περίμενε καλύτερα την απόφαση του paypal. Δεν φταις εσυ για να πληρώνεις και το προιόν είναι ελλατωματικό. Αν ήταν λάθος αποστολή θα έπρεπε να το στείλεις οκ.

• Like
Reactions: lazarefa
Το bangood είναι μια χαρά για τώρα . Αυτό φυσικά μπορεί να αλλάξει εαν κάνουν αλλαγές οπως εχουν γίνει σε άλλες παρόμοιες εταιρίες . Μεγάλο πρόβλημα αε αυτά τα καταστήματα ειναι οτι κοιτάζουν την αγορά και πράττουν ανάλογα . Στην Ευρώπη κάνουν χρυσές δουλειές , με εκπτώσεις (κουπόνια ) που στην Ελλάδα δεν θα δούμε ουτε με το κιάλι. Πάντως πριν το κοροναιό έχουν αρχίσει να ανεβάζουν και τις τιμές αρκετά σε πολλά προιόντα . Εκανα και εισαγωγές απο Ασία πρίν πολλά χρόνια και εχει αλλάξει τελείως η αγορά γενικά (αν καποιος κάποτε εκανε δουλειές και με DX ξέρει τι εποχές ηταν τότε που καποιοι εξυπνάκιδες στην Ελλάδα εκαψαν την αγορά )

Ένα από τα πολλά παραδείγματα....
Το εξάρτημα για κυκλωνικό σύστημα σκούπας. Πριν 5 χρόνια είχε 15$ (μπορεί και 10 λίγο παλιότερα) και δωρεάν μεταφορικά. Τώρα είναι στα 35€+3€ μεταφορικά, και είναι τόσα παρά την 17% έκπτωση. Εντωμεταξύ, και τότε και τώρα δεν παύει να είναι ένα κομμάτι πλαστικό που αμφιβάλλω αν τους έχει στοιχίσει ποτέ πάνω από 2$.
Στο aliexpress είναι γύρω στα 25$-27$ (δολάρια όχι ευρώ) με μεταφορικά, πχ εδώ. Και πάλι δεν το λες φτηνό αλλά είναι 35% κάτω από την τιμή του BG (ίδιες φωτογραφίες, ίδιες ταμπέλες και προφανώς το ίδιο ακριβώς προϊόν).

(Και μόνο που έκανα κλικ για να το ποστάρω, θα το βλέπω μπροστά μου κάνα μήνα στις διαφημίσεις του google 😄 )

Από εμένα έχει φάει μαυρο το Banggood.
Aliexpress ναι και παλι μέχρι τώρα που θα καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 22 ευρώ.
Μόνο αν υπάρχει αυτό που θέλω σε Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Τώρα είναι στα 35€+3€ μεταφορικά
..........................
Στο aliexpress είναι γύρω στα 25$-27$
Στην τιμή, μαζί με τα μεταφορικά, υπολόγισε και το χρόνο παραλαβής.
Κατά μέσο όρο παραλαμβάνω από banggood σε 10 ημέρες (ούτε ένα πακέτο χαμένο), ενώ από aliexpress σε 5 μήνες (και πολλά δεν έρχονται ποτέ...)

Τώρα είναι στα 35€+3€ μεταφορικά, και είναι τόσα παρά την 17% έκπτωση. Εντωμεταξύ, και τότε και τώρα δεν παύει να είναι ένα κομμάτι πλαστικό που αμφιβάλλω αν τους έχει στοιχίσει ποτέ πάνω από 2$.
Αν είναι έτσι, να το φτιάξουμε εμείς, γιατί να το αγοράζουμε από τους τσαϊνίζ;

Στην τιμή, μαζί με τα μεταφορικά, υπολόγισε και το χρόνο παραλαβής.
Κατά μέσο όρο παραλαμβάνω από banggood σε 10 ημέρες (ούτε ένα πακέτο χαμένο), ενώ από aliexpress σε 5 μήνες (και πολλά δεν έρχονται ποτέ...)

Αν είναι έτσι, να το φτιάξουμε εμείς, γιατί να το αγοράζουμε από τους τσαϊνίζ;
Δεν έχω δει διαφορές στους χρόνους. Και με τους δύο παραλάμβανα στις 30-40 μέρες και από covid και ύστερα στους 2 μήνες. Μιλάω πάντα για αποστολές από Κίνα με τα φτηνότερα μεταφορικά και πωλητές στο Ali με καλό σκορ (96% και πάνω).
Για την κατασκευή κάτι έχω δει με τους πορτοκαλί κώνους της τροχαίας - δεν το έχω ψάξει πολύ επειδή έχω κακομάθει με τις φτηνές σακούλες σκούπας του λιντλ (χωρίς κυκλωνικό). Αν ανέβει η παραγωγή πριονιδιού βλέπουμε.

Δεν έχω δει διαφορές στους χρόνους. Και με τους δύο παραλάμβανα στις 30-40 μέρες και από covid και ύστερα στους 2 μήνες. Μιλάω πάντα για αποστολές από Κίνα με τα φτηνότερα μεταφορικά και πωλητές στο Ali με καλό σκορ (96% και πάνω).
Μου κάνει εντύπωση που από Banggood κάνουν τόσο πολύ να σου έρθουν, εμένα το αργότερο που μου 'χει τύχει είναι 20 μέρες!

Άριστες οι εντυπώσεις μου από την mdtools.gr

Όπως είχα γράψει και εδώ, μου μπλόκαρε το τσοκ του παλμικού Parkside 18v όταν έβαλα μια μύτη κολαούζο και δεν έβγαινε με κανέναν τρόπο!

Το συγκεκριμένο είχε αγοραστεί από την mdtools.gr.

• Τους πήρα τηλ. και μου είπαν να τους το στείλω με courier με δικά τους έξοδα.
  • Μετά από λίγες μέρες με πήραν και μου εξήγησαν πως το παλμικό δεν είχε πρόβλημα, αλλά η κινέζικη μύτη ήταν λίγο πιο χοντρή από όσο έπρεπε (το μέτρησα, έτσι ήταν πράγματι) και μπλόκαρε το τσοκ.
  • Για να τη βγάλουν χρειάστηκε να λύσουν το παλμικό και έτσι με την ευκαιρία, μου άλλαξαν το γράσο που είχε μέσα βάζοντας ένα πολύ καλύτερο (και όντως άλλαξε ο ήχος του, έγινε πιο ήσυχο)
  • Με ενημέρωσαν τρεις τέσσερις φορές για την πορεία της επισκευής.
  • Και τέλος, το έστειλαν πάλι με δικά τους έξοδα, στο σπίτι μου.

Εντάξει, για κάτι που ήταν καθαρά δική μου ευθύνη, δεν πλήρωσα ούτε ευρώ, ούτε καν τα μεταφορικά.
Πολύ θετικές οι εντυπώσεις λοιπόν. (y)

alliexpress και alibaba εχω "παράπονο" καθώς δεν υπάρχει αξιοπιστία, σίγουρα τα προτιμώ οταν δεν υπάρχουν ανταλλακτικά διαθέσιμα με άλλο τρόπο αλλα έρχονται όταν θέλουν και σε οτι κατάσταση θέλουν . Παραδόξος απο alibaba λογο ποσότητας(εκεί σκοπεύουν ) τα δείγματα τουλάχιστον έφταναν σε 10μέρες με dhl (πληρωμένα τα πάντα καπου 40Ε μεταφορικά ) . Το πότε θα παραλάβεις απο bangood εχει να κάνει με την περιοχή , απο που θα σταλεί(άσχετα με την διαθεσημότητα που βλέπουμε σε αποθήκες ) , πώς θα σταλεί και εαν θα κολλήσει κάπου . Ας πούμε απο κίνα(bangood) εχει φτάσει για παραλαβή σε 4 μέρες ακριβώς δέμα και έφαγα σκάλωμα( τότε ήμουν και βύσμα με πήρε ο ταχυδρόμος τηλ μου το έφερε αυθημερόν ) , Μίλησα με τελωνιακό και με ειπε οτι έσκασε έκτακτη πτήση για Ευρώπη με ιατρικό εξοπλισμό(προ καραντίνας αυτά ) και οι κινέζοι είχαν βάλε στον άδειο χώρο του αεροπλάνου οτι μπορούσαν (το αστείο ειναι πρακτικά ήταν κρατική πτήση και οχι εμπορική ).

Οι αλλαγές με τα 22Ε περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι πέρα απο χαρτιά , γιατί είδη στα ΓΕΤΑ δεν αντέχουν τον όγκο (ετσι λένε τουλάχιστον ) απο τα εισερχόμενα. Η αγορά μας αγκομαχάει είδη και τα μεταφορικά στις εισαγωγές έχουν πολλαπλασιαστεί (με αποτέλεσμα να την τρώμε φυσικά στο τελικό ποσο οι καταναλωτές ). Γνωστοί και φίλοι που ασχολούνται λένε οτι οσο μειώνετε το στοκ (κατασκευαστικό τομέα κυρίως ) τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές και είμαστε σε μαύρο χάλι είδη .

Για μένα πάντως το ebay είναι καλύτερο τις περισσότερες φορές από ali και banggood, τουλάχιστον στα κάτω των 22 ευρώ. Από banggood η αλήθεια είναι δεν έχω πάρει κάτι ποτέ για να δω χρόνους παράδοσης, αλλά αν συγκρίνω ali με ebay, νομίζω πως το ebay είναι πιο γρήγορο στις παραδόσεις (από κίνα πάντα).
Επίσης μπορείς να βρεις πολλά πράγματα στο ebay φτηνότερα σε σχέση με ali (για το banggood ούτε λόγος, είναι σε άλλο επίπεδο) και με δωρεάν μεταφορικά. Παράδειγμα το κυκλωνικό εξάρτημα σκούπας που αναφέρθηκε πιο πάνω, το ebay το έχει 18-20 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά.

• Like
Reactions: amsen
Δεν ξερω εαν αξιζει η οχι αλλα το αναφερω....

Από εμένα έχει φάει μαυρο το Banggood.
Aliexpress ναι και παλι μέχρι τώρα που θα καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 22 ευρώ.
Μόνο αν υπάρχει αυτό που θέλω σε Ευρωπαϊκή αποθήκη.
τι εννοεις?
θα φορολογουνται ολα ανεξαρτητως τιμης?

Δεν ξερω εαν αξιζει η οχι αλλα το αναφερω....

Σχεδόν πάντα βρίσκω δωρεάν μεταφορικά ή συνολικά χαμηλότερη τιμή αν το πάρω εκτός καλαθιού skroutz.
Και το κατάστημα να ρωτήσετε καλύτερη τιμή θα σας κάνει.

Προσωπικά δε με έχει βολέψει ο μεσάζων skroutz στο να ολοκληρώνω τις αγορές. Για τα υπόλοιπα είναι αρκετά καλό (με αρκετό έλεγχο όμως των αρνητικών κριτικών...) αλλά προσωπικά προτιμώ να τα δίνω στο κατάστημα.

Σας δίνει δωρεάν μεταφορικά ακόμα και αν έχετε στο καλάθι 2-3 είδη το κάθε ένα <€20 και απο ξεχωριστά καταστήματα?
Ίσως έτσι να αξίζει. Εμένα ακόμα και να ανέβαινε η αξία του καλαθιού μου έβαζε μεταφορικά αφού ήταν το κάθε είδος απο ξεχωριστό κατάστημα.

Σπανια βλεπεις τοσο προχειροκακοφτιαγμενα sites με μηδενικες κυριολεκτικα πληροφοριες για το μαγαζι.
Αυτο, αν μη τι αλλο, δηλωνει παντελη ελλειψη σεβασμου προς τον πελατη. Αναριωτιεμαι ποιος να ψωνιζει απο τετοια sites.

To μονο θετικο -και παραξενο ταυτοχρονα- ειναι οτι δεχεται και αντικαταβολη. Η γνωμη μου ειναι να μενουμε μακρυα απο τετοια σκουπιδια.

Καλημέρα. Αυτά είχα στο μυαλό μου αλλά είπα να μην σας προκαταβάλλω....
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι ασφαλής κάποιος με την αντικαταβολή. Μπορεί να σου στείλουν πέτρες..

🍻

• Like
Reactions: Χιωτης