Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια, ειδήσεις.

Τελωνειο.

Γινεται ενα car booster αξιας 53 $ απο aliexpress να περασει τελωνειο και να ζητανε 36 ευρω για να τον παραλαβω????????????

ποιος εκτελωνιζει εσυ ή το κουριερ? γιατι αν τα κανουν αυτοι τοτε πρεπει να ειναι ~15 φοροι/δασμοι και τα αλλα 20 αμοιβη εκτελωνισμου.

China post απλο ταχυδρομειο ηταν Γιαννη.
Ηρθε απλο ειδοποιητηριο και πηγα να παραλαβω.
Εκει μου λενε πρεπει να εχει χρεωση αλλα μην ανησυχεις κανενα 3αρι ευρω ειναι αλλα μολις πηγα ταμειο μου λενε 36 ευρω χρεωση...

Last edited:
Όλα γίνονται. Το χειρότερο που έχω πετύχει παλιά ήταν με DHL που ήθελε ο εκτελωνιστης για την διαδικασία 80 Euro άσχετα με το πόσο είχε το πακέτο. Δυστυχώς μου έτυχε πάνω από μια φορά. Ευτυχώς τότε ήμουν φοιτητης και τα εκτελωνισα μόνος μου.(πάλι πλήρωσα ΦΠΑ και άλλες βλακειες αλλά γλυτωσα το +80)

Τελωνειο.

Γινεται ενα car booster αξιας 53 $ απο aliexpress να περασει τελωνειο και να ζητανε 36 ευρω για να τον παραλαβω????????????

Έδειχνε χωρίς κόστος μεταφορικών στο aliexpress; Μήπως επειδή έχει μπαταρίες και μάλιστα μεγάλες περνάει και από έλεγχο εδώ στην Ελλάδα; Με προβλημάτισες τώρα γιατί ήμουν έτοιμος για μια παραγγελία ενός μεγάλου power bank car booster....

China post απλο ταχυδρομειο ηταν Γιαννη.
Ηρθε απλο ειδοποιητηριο και πηγα να παραλαβω.
Εκει μου λενε πρεπει να εχει χρεωση αλλα μην ανησυχεις κανενα 3αρι ευρω ειναι αλλα μολις πηγα ταμειο μου λενε 36 ευρω χρεωση...

Τοτε πρεπει να ειναι το ειδος του προιοντος που ανεβαζει τοσο. Δεν ξερω κατι συγκεκριμενο για power banks, αλλα ποτε δεν αγοραζω εκτος eu πανω απο 30 ευρω.

Re: Απάντηση: Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια

Aπό Αγγλία έρχονται άμεσα ή μέσω τελωνείου?....να το προλάβω αν είναι....

δεν εχει τελωνειο η ΑΓΓΛΙΑ. Ακομα,,,

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Car booster ειναι αυτο που αγορασα.

Επρεπε να παρεις power bank. ΧΑΧΑΧΑ
Σορρυ για το λαθος, διαβαζα και κατι αλλο ταυτοχρονα.

Car booster ειναι αυτο που αγορασα.

Σε πόσες μέρες ήρθε?
Μήπως σου το έστειλε με EMS ή Fedex?
Μέσω ταχυδρομείου έρχονται και αυτά αλλά περνάνε μερικές φορές τελωνείο και ειδικά με την τελευταία πάντα.

Ό φίλος που ανέφερα τις προάλλες, τα 210 για τα 300 μηχάνημα, που του ζήτησε η ΤΝΤ έγιναν 80 με προσωπικό τρέξιμο και ιατρική γνωμάτευση.
Στην ουσία πλήρωσε λίγο πάνω από το ΦΠΑ.

Καλημέρα
Όλα τα πακέτα από τριτες χώρες περνάνε τελωνείο.
Το ότι δεν πληρώνουμε, τις περισσότερες φορές, οφείλεται στο ότι τα μικρά πακέτα δεν τα ελέγχουν λόγω όγκου δουλειάς.
Επίσης οι Κινέζοι κάνουν υποτιμολογηση, οπότε όταν οι τελωνιακοι βλέπουν ένα πακετάκι με δηλωμενη τιμή 10$, δεν μπαίνουν στον κόπο να το περάσουν τελωνείο.
Αν το πακέτο είναι μεγάλουτσικο με μικρή τιμή, αναλόγως τα κέφια, μπορεί να το σταματήσουν.
Το όριο για εισαγωγές για προσωπική χρήση είναι τα 30 (από ιδιώτη σε ιδιωτη), ΦΠΑ φυσικά πληρώνεις.

Δυστυχώς φιλεμ ούτε έπεσες στην περίπτωση.
Οπότε αν το θέλεις το πληρώνεις και το παίρνεις αλλιώς κάνεις άρνηση παραλαβής και κατά πάσα πιθανότητα χάνεις και το 50$ που έδωσες γιατί δεν σε καλύπτει ούτε το ebay ούτε paypal για άρνηση παραλαβής λόγω δασών.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δασμων εννουσα

Πρέπει να έχουν αγριέψει πολύ τα πράματα στο τελωνείο. Την έπαθε και ο αδερφός μου πρίν λίγες ημέρες με ένα προσάρτημα φωτογραφικής μηχανής που πήρε απο Ιάπωνα πωλητή στο ebay. Το bid ηταν στα 20 και του ηρθε την τεταρτη ειδοποίηση να το παραλαβει απο το ελτα της περιοχης με καπελο αλλα τόσα συν κατι ψιλά.
Σκέφτεται να μην το παραλάβει, μιας και το ξαναβρηκε απο Άγγλο πωλητή αυτή τη φορα με το bid να τρεχει στα 15 προς το παρον.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια

Πρέπει να έχουν αγριέψει πολύ τα πράματα στο τελωνείο. Την έπαθε και ο αδερφός μου πρίν λίγες ημέρες με ένα προσάρτημα φωτογραφικής μηχανής που πήρε απο Ιάπωνα πωλητή στο ebay. Το bid ηταν στα 20 και του ηρθε την τεταρτη ειδοποίηση να το παραλαβει απο το ελτα της περιοχης με καπελο αλλα τόσα συν κατι ψιλά.
Σκέφτεται να μην το παραλάβει, μιας και το ξαναβρηκε απο Άγγλο πωλητή αυτή τη φορα με το bid να τρεχει στα 15 προς το παρον.

Να επικοινωνήσει πρώτα με τον Ιάπωνα μήπως και γλυτώσει τίποτα...

Με απλό ταχυδρομείο την πάτησε από τον Ιάπωνα? Γιατί μέχρι και προχθές που παρέλαβα κινητό από Κίνα αξίας 125 ευρώ κανένα θέμα...

Γιατί ξαφνικά έχουν σφίξει τα τελωνεία, λόγω μέτρων ασφαλείας ή λόγω ...μέτρων είσπραξης; Πως μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος πριν την αγορά, αρκεί επικοινωνία με τον πωλητή ή ούτε αυτο είναι διασφάλιση;

Από εδώ και πέρα αγορές μόνο εντός ΕΕ.

Δεν μας λες όμως την εταιρεία αποστολής.
Ανέκαθεν τα δέματα με courier περνούσαν πάντα τελωνείο...
Εγώ 20 κινητά που παρέλαβ από την εποχή των capital controls κανένα θέμα δεν είχα με τελωνείο και μιλάμε για αξίες έως και 200 + ευρώ..

Re: Απάντηση: Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια

Γιατί ξαφνικά έχουν σφίξει τα τελωνεία, λόγω μέτρων ασφαλείας ή λόγω ...μέτρων είσπραξης; Πως μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος πριν την αγορά, αρκεί επικοινωνία με τον πωλητή ή ούτε αυτο είναι διασφάλιση;
Μπορεί λόγω γιορτών να θέλουν τα δωράκια τους.
Οι πωλητές δεν Φερουν ευθύνη για τους δασμους.

Περιεργο μας φαίνεται που το σταματήσανε, αλλα το ελεγε και ο πωλητης οτι μπορεί να υπάρξουν πρόσθετοι φόροι. Οι κινέζοι αντίθετα βάζουν πάρα πολύ χαμηλές ή και μηδενικές τιμές.