Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια, ειδήσεις.

Re: Απάντηση: Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια

Και με πολλα ταξι, καθε πρωι βλεπω στη γενικη του Χαλανδριου τουλαχιστον 20 ταξι στην ουρα να φορτωσουν

Χτες μου ήρθε παράδοση από eshop μια κάρτα μνήμης που είχα παραγγείλει. Με καλεί στο κινητό ο άνθρωπος, μου λέει να κατεβώ στο πεζοδρόμιο γιατί έχει κλείσει το δρόμο...Κατεβαίνω άρον άρον και βλέπω ένα ταξί με αλάρμ από το οποίο είχε κατέβει ο "διανομέας" (μεσήλικας, ο οποίος φαινόταν ότι δεν είναι της δουλειάς/διανομών).
Για την ιστορία, το προϊόν φαινόταν στο σάιτ άμεσα διαθέσιμο, παρήγγειλα Τρίτη μεσημέρι και παρέλαβα Πέμπτη μεσημέρι. Προς τιμήν τους με κάλεσαν Τετάρτη αργά το απόγευμα στο κινητό για να επιβεβαιώσουν αν την Πέμπτη θα υπήρχε άνθρωπος στο σπίτι τις ώρες μεταξύ 11-2 που είχαν προγραμματίσει την παράδοση (αν και τελικά ήρθαν Πέμπτη κατά τις 2:30). Λογικά αν παραλάμβανα από eshop point θα λάμβανα το προϊόν την επόμενη της παραγγελίας (Τετάρτη μεσημέρι).

Παιδες ειναι πολυ λογικο να υπάρχουν καθυστερησεις σε μεγαλες αλυσιδες...
Προσωπικα παραλλαβα απο leroy σε 11 μερες εργασιμες ενω ελεγε 4-7 εντος Αθηνων...
Απο praktiker που περιμενω εχουν περασει 7 μερες εργασιμες και στο σιτε εχει γινει ηδη ενημερωση για επιπλεον 5-7 εργασιμες...
Απο παιχνιδομαγαζο στο Μοσχατο εχει φυγει παραγγελεια απο 24/11 και ακομη κινηται απο κεντρο διανομης σε αλλο κεντρο της ACS...

Τι θελω να πω...τι πραγματικοτητα την γνωριζουμε..ξερουμε οτι θα καθυστερησουν...ειναι απολυτος λογικο κατι που λεει 2-3 μερες να μην υσχιει...
Οφειλουμε οσο και αυτο ειναι δυσκολο να προσαρμοστουμε..

Προσωπικα απο εδω και περα θα παραγγελνω μονο απο eshop που δεν εχει αργησει πανω απο εβδομαδα,ακομη και σε μη διαθεσιμο,και μπορω να το παραλλαβω εγω...γιατι το προβλημα δεν ειναι η διαθεσιμοτητα τωρα αλλα η αποστολή...

Υ.γ..εαν θελετε τα τελευταια ποστ να μεταφερθουνε στο καταλληλο νημα..

Re: Απάντηση: Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρίες, σχόλια

Παιδες ειναι πολυ λογικο να υπάρχουν καθυστερησεις σε μεγαλες αλυσιδες...
Προσωπικα παραλλαβα απο leroy σε 11 μερες εργασιμες ενω ελεγε 4-7 εντος Αθηνων...
Απο praktiker που περιμενω εχουν περασει 7 μερες εργασιμες και στο σιτε εχει γινει ηδη ενημερωση για επιπλεον 5-7 εργασιμες...
Απο παιχνιδομαγαζο στο Μοσχατο εχει φυγει παραγγελεια απο 24/11 και ακομη κινηται απο κεντρο διανομης σε αλλο κεντρο της ACS...

Τι θελω να πω...τι πραγματικοτητα την γνωριζουμε..ξερουμε οτι θα καθυστερησουν...ειναι απολυτος λογικο κατι που λεει 2-3 μερες να μην υσχιει...
Οφειλουμε οσο και αυτο ειναι δυσκολο να προσαρμοστουμε..

Προσωπικα απο εδω και περα θα παραγγελνω μονο απο eshop που δεν εχει αργησει πανω απο εβδομαδα,ακομη και σε μη διαθεσιμο,και μπορω να το παραλλαβω εγω...γιατι το προβλημα δεν ειναι η διαθεσιμοτητα τωρα αλλα η αποστολή...

Υ.γ..εαν θελετε τα τελευταια ποστ να μεταφερθουνε στο καταλληλο νημα..

Ολα αυτα εχουν να κανουν με το καταστημα που αγορασες και τον τροπο που εχει επιλεξει να στελνει τα πραγματα.
Εγώ στις 10 αυτες μερες εχω παρει:
web camera απο eshop Αμεσα διαθεσιμη : 2 εργασιμες.
ακουστικα με μικροφωνο απο Κοτσωβολο: 3 εργασιμες κουριερ
λαπτοπ απο Γερμανο: 3 εργασιμες κουριερ
αλλαγη καμερας στο eshop και επιστροφη ποσου σε 5 μερες.
νεα καμερα eshop: 2 εργασιμες.
ΛΑΔΙΑ 5-40 ΚΑΙ 10-40 σύνολο 9 κιλα απο autoplanet με κουριερ και δωρεαν μεταφορικά: 3 εργασιμες !!!!!

Η επιλογη της μεταφορικης που εχει επιλεξει το ΠΛΑΙΣΙΟ για την επαρχια για παραδειγμα εν γνωση τους θα καθυστερησει, γιατι εμπλεκουν 2 μεταφορικές οι οποιες καθυστερουν οχι επειδη έχουν πολλα δεματα αλλα επειδη ΔΕΝ εχουν πολλα και περιμενουν να συμπληρωθει φορτιο για μια περιοχή πριν ξεκινησουν. Βεβαια στο σαιτ λενε 2-3 εργασιμες και κανουν 3+ εργασιμες οι ιδιοι να πανε το δεμα στην μεταφορικη. Η αποψη μου ειναι οτι πισω απο το παραμυθι του φόρτου εργασιας των μεταφορών τις περισσοτερες φορες κρυβουν τη μη αμεση διαθεσιμοτητα του προιοντος.
Ενημερωτικα, και 1 ωρα αφου ακυρωσα την παραγγελια η εξελιξη δειχνει αλλες 3 μερες ακομα δηλαδη: απο 27/11 ....05/12....7/12.....10/12 και πες μου εσυ αν απο 2/12 που δηθεν το πηγαν στην μεταφορικη, αυτοι δεν μπορουν να κανουν δρομολογιο στην Τριπολη μεσα σε 8 μερες.

Οταν εκλεισα τον εκτυπωτη με την παραγγελια στο σαιτ βγηκε "μη διαθεσιμος" για περιπου 2-3 ωρες και μετα ηταν παλι αμεσα διαθεσιμος (πως????). Που σημαινει οτι αν καποιος εντος Αθηνων εκανε παραγγελία, το τελευταιο διαθεσιμο το εστειλαν σε αυτον και το δικο μου κομματι στην επαρχια πηγε 3-4 μερες πισω μεχρι να ερθει απο τις αποθηκες, αφου εχουν την καραμελα του φορτου των μεταφορών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Καλύτερα και τα Χειρότερα Διαδικτυακά Καταστήματα. Εμπειρί

Ναι καταλαβαινω οτι ειναι ετσι...αλλα εσυ που εισαι Τριπολη ειναι λογικο να υπαρχει μεγαλη αποκλειση απο αυτο ημερολογιακα σου δινουν....
Οι παραλαβες σου ενδεχομενος να εχουν να κανουν με εσωτερικο δυκτιο αποστολης η αποκλειστικο courier αποστολης..ολα παιζουν...ειναι και θεμα τυχης πως και με πιο τροπο αποστελεται...

Παντως νομιζω οτι η διαθεσιμοτητα και η αποστολη ειναι 2 διαφορετικα πραγματα και θα πρεπει να υπαρχει ενσωματωμενο δυκτιο αποστολης,οπως εχεις το eshop ας πουμε,για να μπορει να κρυψει τυχον μη διαθεσιμοτητα του προιον...
Το plaιsio εχει..;

Μεγαλο προβλημα υπαρχει επεισης το πως διανεμεται ενα πακετο προς παραλαβη και απο τι κεντρα διανομης περναει...
Παρακατω ειναι ενα δεμα που περιμενω απο το παιχνιδομαγαζο....αυτο τα λεει ολα...

24/11/2020 14:12:46 ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ACS CONNECT ΚΑΛΛΙΘΕΑ
24/11/2020 17:53:18 ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
24/11/2020 18:45:46 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
24/11/2020 18:52:34 ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
27/11/2020 05:30:26 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ HUB Π.ΡΑΛΛΗ
27/11/2020 17:13:03 ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
04/12/2020 08:11:34 ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Π. ΡΑΛΛΗ
04/12/2020 08:11:34 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΕ COURIER Π. ΡΑΛΛΗ
04/12/2020 09:21:34 ΑΠΟΣΤΟΛΗ SMS ACS ΚΕΝΤΡΙΚΑ

Πορεία Αποστολής

ΚατάστασηΑναχώρηση από σημείο εξυπηρέτησης

ΤοποθεσίαΓΑΛΑΤΣΙ

ΗμερομηνίαΔευτέρα, 30/11/2020

Ώρα18:25

Αφορά παραγγελία που έκανα από Στρίγκο την φρεζοκαβιλιερα της dewalt.
Δυστυχώς την έστειλε με την Γενική.
Η δεν ενημερώνουν για την κίνηση, ή ακόμα δεν πήγε στα κεντρικά.
Που να αναχωρήσει για Κρήτη, που να φτάσει εδώ, κι από εδώ, ειδικά η Γενική, μπορεί να κάνει και 10 μέρες να παραδώσει.
Αν παραλάβω πριν την πρωτοχρονιά θα είμαι ευχαριστημένος.
Το e-shop, κυριακάτικη παραγγελία μου την παρέδωσε σήμερα.
Τα ουπατ της fischer που παρήγγειλα από τον Ροδίτη στις 26/11 ακόμα τα περιμένω. Χθες η speedex τα εμφάνισε στο Ηράκλειο, σήμερα προς παράδοση, από Δευτέρα ελπίζω...
Ο Θεός να βοηθήσει.

Η γενική ενημέρωσε σήμερα ότι κλείνει τις παραλαβές μέχρι να φύγουν από το κέντρο διανομής οι 500 χιλ παραγγελίες που έχουν μαζευτεί. Θα κάνουν παραδόσεις και Κυριακή

όσο αφορά την acs το site της είναι από εχθές down...

Εγω αφου τους ειπα στο Πλαισιο με 2 τηλεφωνα και ενα Mail οτι δεν θα παραλαβω με αυτες τις ημερομηνιες, τηλεφωνησα χθες cosmodata και αφου μου ειπαν οτι εχουν αμεσα διαθεσιμο, τον παρηγγειλα. ωρα 16:30
Σημερα ωρα 13:00
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παραγγελία σας έχει αποσταλεί
στις 04/12/2020 και ο αριθμός παρακολούθησης σας ( Voucher ) είναι ο ********8243.
Στο tracking δείχνει ότι εχει φυγει για speedex Μεταμορφωσης.
Αρα περιμενω Δευτερα.

Πορεία Αποστολής

ΚατάστασηΑναχώρηση από σημείο εξυπηρέτησης

ΤοποθεσίαΓΑΛΑΤΣΙ

ΗμερομηνίαΔευτέρα, 30/11/2020

Ώρα18:25

Αφορά παραγγελία που έκανα από Στρίγκο την φρεζοκαβιλιερα της dewalt.
Δυστυχώς την έστειλε με την Γενική.
Η δεν ενημερώνουν για την κίνηση, ή ακόμα δεν πήγε στα κεντρικά.
Που να αναχωρήσει για Κρήτη, που να φτάσει εδώ, κι από εδώ, ειδικά η Γενική, μπορεί να κάνει και 10 μέρες να παραδώσει.
Αν παραλάβω πριν την πρωτοχρονιά θα είμαι ευχαριστημένος.
Το e-shop, κυριακάτικη παραγγελία μου την παρέδωσε σήμερα.
Τα ουπατ της fischer που παρήγγειλα από τον Ροδίτη στις 26/11 ακόμα τα περιμένω. Χθες η speedex τα εμφάνισε στο Ηράκλειο, σήμερα προς παράδοση, από Δευτέρα ελπίζω...
Ο Θεός να βοηθήσει.

Καλα, η Γενική λειτουργει με θεικη παρεμβαση, δεν εξηγειται αλλιώς.
Πριν μερες ποσταρα οτι πηρα γυαλόχαρτα.
Το καταστημα μου εδωσε tracking το οποιο μετα απο 3 μερες δεν εμφανιζόταν.
Παω την τέταρτη μέρα στη Γενική και δινω το νουμερο. Μου λεει δεν υπαρχει στο συστημα.
Εκεινη την ωρα ερχεται ο οδηγος που με ξερει και μου λεει, να παρε, μολις το φορτωνα στο αυτοκινητο.
Μου λεει η υπαλληλος να πληρωσω μετρητα γιατι δεν δουλευει το πος. Πληρωνω και φευγω.
Μετα απο τρεις μερες με παιρνει η ιδια και μου λεει:
- "Παρελαβες ενα δεμα 34 ευρω?''
- λεω ναι.
- πως το πηρες, ποιος στο εδωσε, πως πληρωσες?
- εσυ μου το εδωσες και ειπες να πληρωσω μετρητα.
- α ναι μου λεει τωρα θυμηθηκα....ευχαριστώ.

Δεν εχουν ρε μηχανογραφηση, ολα με το μυαλο τα κανουν...χαχαχα

Δεν συμβαίνει το ίδιο παντού. Με ελτα κουριερ το παιχνίδι του μικρού από Θήβα, παραδόθηκε σε δύο μέρες στην Αργυρούπολη. Σε άλλη αποστολή, Από Αργυρούπολη για Σέρρες, έφτασε την επομένη Θεσσαλονίκη κι έκτοτε έχει κολλήσει εκεί. Ίδια εταιρεία είναι, γιατί συμβαίνει αυτό δεν ξέρω.

Η γενική είναι τραγική και αυτό είναι γνωστό εδω και αρκετούς μήνες.
Το θέμα είναι γιατί οι έμποροι και τα μαγαζία συνεργάζονται μαζί τους.
Προσωπικά σε οτι παραγγέλνω πρώτα ξεκαθαρίζω οτι δεν θα γίνει η παράδοση με γενική και μετά προχωράω διαφορετικά δεν παραγγέλνω

Το ίδιο κι εγώ. Όμως το συγκεκριμένο μηχάνημα το είχε ο Στριγκος στην καλύτερη τιμή χωρίς μεταφορικά και χωρίς επιβάρυνση αντικαταβολής.
Είπα να το ρισκάρω, όμως στην παραγγελία εχω γράψει ότι η παράδοση θα γίνει στην πόρτα μου και με pos. Αν ένα από τα 2 δεν συμβεί τότε το δεμα επιστρέφεται. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως όταν λέω κάτι το εννοώ. Το έχω ξανακάνει με την Γενική και επεστράφη η αποστολή και μου την ξαναστείλανε με ΕΛΤΑ κούριερ.
Αυτός είναι και ο ενας λόγος που παραγγέλνω μόνο με αντικαταβολή. Η αναξιοπιστία και η προσβλητική συμπεριφορά των εταιρειών ταχυμεταφορων
Πόσες φορές μου είπανε ότι περάσαμε αλλά δεν βρήκαμε το κουδούνι και άλλες τόσες τους απαντώ ότι πως είναι δυνατόν να κάνουν λάθος και να μην βρουν το ΕΝΑ κουδουνι μονοκατοικίας!!!!

Η πλακα ειναι οτι εγω με Γενικη δεν ειχα ποτε προβλημα.
Το αντιθετο με την acs βεβαια..
Που θα σου κατσει ειναι τελικα το θεμα οπως με τους παρόχους internet

Εδώ Τριπολη παραλαμβανω 15-20 δεματα το χρόνο. ΕΛΤΑ, ACS, και SPEEDEX ειναι 99% αψογες με παραλαβες απο Βορεια Ελλαδα σε λιγοτερο απο 48 ώρες.
Η Γενικη περαν της ανοργανωσιάς εχει και το θεμα οτι δεν φερνει τα δεματα αλλα περιμενει να πας εσυ. Και αν δεν πας να τα παρεις παιρνει τηλεφωνο και σου λεει "μηπως ερθεις να το παρεις?" Βεβαια και αυτο δεν ειναι κακο σε μια πολη 25κ κατοικων αφου και παρκιν εχει και περπατιέται σε 10 λεπτα. Εγω συνηθως απο αυτους περναω το πρωι πηγαινοντας για δουλειά.

Ενα παιχνιδι για τον ανιψιο μου, απο comfusio, σε 2-3 παραδοθηκε χωρις προβληματα με...ταξι.

Εδώ Τριπολη παραλαμβανω 15-20 δεματα το χρόνο. ΕΛΤΑ, ACS, και SPEEDEX ειναι 99% αψογες με παραλαβες απο Βορεια Ελλαδα σε λιγοτερο απο 48 ώρες.
Η Γενικη περαν της ανοργανωσιάς εχει και το θεμα οτι δεν φερνει τα δεματα αλλα περιμενει να πας εσυ. Και αν δεν πας να τα παρεις παιρνει τηλεφωνο και σου λεει "μηπως ερθεις να το παρεις?" Βεβαια και αυτο δεν ειναι κακο σε μια πολη 25κ κατοικων αφου και παρκιν εχει και περπατιέται σε 10 λεπτα. Εγω συνηθως απο αυτους περναω το πρωι πηγαινοντας για δουλειά.
Προσωπικα συνήθως παω εγω στις κουριερ και τα παιρνω, μπορεις να το πεις βιτσιο αλλα μ'αρεσει. Εδω ομως υπάρχει ενα μεγαλο αλλα. Οταν μου χρεωνεις μεταφορικα ενα χ ποσο αυτο περιλαμβανει και τη μεταφορα του δεματος στην πορτα μου. Αν δεν θες να μου το φερνεις κυρια χ κουριερ καν'το σαν το e-shop. Χρεωσε μισα μεταφορικα και να πηγαινει ο πελάτης να το παιρνει. Ουτε γκρινιες θα ειχαμε ουτε τιποτα.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειμαι βεβαιος οτι με την τακτικη του το eshop εχει κερδισει με αυτον τον τροπο ακομη περισσοτερο μεριδιο της πιττας...και καλα κανει...

Το e-shop θα μπορούσε να γινει η ελληνική αμαζον αλλα μαλλον η επιλογη τους στα χρόνια της ευμάρειας να επενδύσουν σε φυσικα καταστήματα αντι για πιο αυτοματοποιημενες αποθηκες και ισως μικροτερο ποσοστο κέρδους εφερε την αρχικη χρεοκοπία και τη χαμενη ευκαιρία

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μια που μιλησες για αμαζον.
Εδω και μηνες εχει ανοιχτει ΑΦΜ εταιριας με το ονομα Αμαζον κατι. Εδρα καπου μεταξυ φοινικα -χαλκιδικης, στο οναμα ανατολικο-ευρωπαιας γυναικας και κεφαλαιο ενα ΔΙΣ.