Τα καλύτερα ψυχεδελικά άλμπουμ!

Ενδιαφερον θεμα και τσιμπαω (αν και δηλωνω μη ειδικος επι του θεματος).
παρατηρω ορισμενες παραλείψεις
Acid Mothers Temple - La Novia, Mandra of Love και
η γερμανικη σχολη απο Ash ra Tempel μεχρι agitation Free για να μη μιλησουμε για τα αριστουργηματα
της πρωτης φασης των Popol Vuh. Επειδη ειδα καπου για Pink Floyd
ειμαι της αποψης οτι το In Den Gaerten Pharaos ειναι ανωτερο απο οτιδηποτε εχουν κανει οι Floyd
e

[quote Επειδη ειδα καπου για Pink Floyd
ειμαι της αποψης οτι το In Den Gaerten Pharaos ειναι ανωτερο απο οτιδηποτε εχουν κανει οι Floyd
e[/quote]

To συγκεκριμενο δε μου λεει πολλα και μου φερνει πολυ σαν προπατορικο του ambient που ειναι ειδος που δεν μου αρεσει καθολου. Αν θελεις ενα πολυ καλο των Popol Vuh προτεινω αυτο που ειναι εξαιρετικο αλμπουμ:

Das Hohelied Salomos

Αλμπουμ του 1975 που θα νομισεις οτι ακους new age του 2008. Καταπληκτικο αλμπουμ.

Υπάρχει και η νεο-ψυχεδέλεια..

crocodiles.jpg

Το ανυπέρβλητο CROCODILES

air-virgin-suicides.jpg

Η σκοτεινή, ερωτική ψυχεδέλεια του VIRGIN SUICIDES

Δείτε την ταινία.

OK ας προσπαθήσουμε τώρα να το μαζέψουμε.
Βρε μανία με το συμάζεμα... :flipout:

Αμερική:
Nuggets: Original Artyfacts From The First Psychedelic Era 1965-1968

Επειδή με τα Nuggets έχει γίνει κάπως μπέρδεμα ας το δούμε λίγο.

Τα αρχικά Nuggets είχαν βγεί με αυτά τα δύο εξώφυλλα (αργότερα έγιναν ολόκληρη σειρά και για άλλα μουσικά είδη)

1972

263964.jpg

(με το συμπάθειο)

Επανεκδοση 1976 (αυτό είναι που έχω και εγώ)

673438.jpg

Side one
The Electric Prunes: "I Had Too Much to Dream (Last Night)" (Annette Tucker, Nancie Mantz) – 3:02 (#11)
The Standells: "Dirty Water" (Ed Cobb) – 2:50 (#11)
The Strangeloves: "Night Time" (Bob Feldman, Jerry Goldstein, Richard Gottehrer)– 2:35 (#30)
The Knickerbockers: "Lies" (Beau Charles, Buddy Randell) – 2:46 (#20)
The Vagrants: "Respect" (Otis Redding) – 2:17
Mouse: "A Public Execution" (Knox Henderson, Ronnie Weiss) – 3:02
The Blues Project: "No Time Like the Right Time" (Al Kooper) – 2:49 (#96)

Side two
The Shadows of Knight: "Oh Yeah" (Ellas McDaniel) – 2:51 (#39)
The Seeds: "Pushin' Too Hard" (Richard Marsh) – 2:39 (#36)
The Barbarians: "Moulty" (Barbara Baer, Douglas Morris, Eliot Greenberg, Robert Schwartz) – 2:37 (#90)
The Remains: "Don't Look Back" (William McCord) – 2:45
The Magicians: "An Invitation to Cry" (Alan Gordon, James Woods) – 2:59
The Castaways: "Liar, Liar" (Dennis Craswell, Jim Donna) – 1:56 (#12)
The 13th Floor Elevators: "You're Gonna Miss Me" (Roky Erickson) – 2:31 (#55)

Side three
Count Five: "Psychotic Reaction" (Craig Atkinson, John Byrne, John Michalski, Kenn Ellner, Roy Chaney) – 3:09 (#5)
The Leaves: "Hey Joe" (Billy Roberts) – 2:53 (#31)
Michael and the Messengers: "Romeo & Juliet" (Bob Hamilton, Fred Gorman) – 2:02
The Cryan' Shames: "Sugar and Spice" (Fred Nightingale) – 2:33 (#49)
The Amboy Dukes: "Baby Please Don't Go" (Big Joe Williams) – 5:41
Blues Magoos: "Tobacco Road" (John D. Loudermilk) – 4:44

Side four
The Chocolate Watchband: "Let's Talk About Girls" (Manny Freiser) – 2:45
The Mojo Men: "Sit Down, I Think I Love You" (Stephen Stills) – 2:25 (#36)
The Third Rail: "Run, Run, Run" (Arthur Resnick, Joey Levine, Kris Resnick) – 1:57 (#53)
Sagittarius: "My World Fell Down" (Geoff Stephens, John Shakespeare) – 3:52 (#70)
Nazz: "Open My Eyes" (Todd Rundgren) – 2:47 (#112)
The Premiers: "Farmer John" (Dewey Terry, Don Harris) – 2:29 (#19)
The Magic Mushrooms: "It's-a-Happening" (David Rice, Sonny Casella) – 2:47 (#93)

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuggets:_Original_Artyfacts_from_the_First_Psychedelic_Era,_1965-1968

Πολύ αργότερα βγήκε το 1998 CD reissue με bonus tracks σε 1 + 3 ακόμα δισκάκια vol 2 -3- 4.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuggets:_Original_Artyfacts_from_the_First_Psychedelic_Era,_1965-1968

Στο ενδιαμεσο στη δεκαετία του 80 είχαν βγεί κάποιες συλλογές Nuggets, σχετικές επίσης του τύπου Classics from the Psychedelic 60s

Ακόμα πιο πρόσφατα έχουν βγεί και κάποιες άλλες συλλογές για το μουσικό είδος που μιλάμε και φέρουν και πάλι το όνομα Nuggets πχ για το είδος αυτό στην Αγγλία και σταδιακά μέρχι πρόσφατα και κάποιες ακόμα.

Αυτό το λινκ τα δείχνει κάπως συνοπτικά και έχει και τις παραπομπές για αυτά που ανέφερα. Αν προξέξετε στη κάθε παραπομπή έχει και Tracks list δεξιά στην οθόνη.

http://rateyourmusic.com/artist/various_artists___series___nuggets

Γενικά όμως δεν ήμουν ποτέ υπέρ των συλλογών θεωρώ πολύ καλύτερο το να έχει στη δισκοθήκη του κάποιος κανονικά Lp για διαφορους λόγους .

.

Last edited:
Γενικά όμως δεν ήμουν ποτέ υπέρ των συλλογών θεωρώ πολύ καλύτερο το να έχει στη δισκοθήκη του κάποιος κανονικά Lp για διαφορους λόγους .

.

Κοίτα...μπορείς να καγχάζεις με το συμμάζεμα όσο θέλεις.
Αλλά όταν κάποιος μπαίνει και λέει "για πείτε τα καλύτερα να μαθαίνουμε κι εμείς...", προσωπικά θεωρώ προτιμότερο να του δώσω ένα μπούσουλα που θα του χρησιμεύσει σαν σημείο εκκίνησης από το να του ρίξω στο κεφάλι 100 δίσκους και να χάσει τ αυγά και τα καλάθια.
Δεν θεωρώ πως όλοι οι δίσκοι ή τα γκρούπ που αναφέρθηκαν έχουν το ίδιο ειδικό βάρος. Ιεραρχώ και στη συνέχεια προκρίνω κάποιους σαν πρώτες επιλογές. Σαν προτεραιότητες. Νομίζω πως έτσι βοηθώ καλύτερα.

Για τις συλλογές συμφωνώ σε γενικές γραμμές.
Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις: το Dazed & Confused του Jack Holmes για παράδειγμα, υπάρχει στις συλλογές που αναφέρεις κι εσύ, αυτές που κυκλοφόρησαν με τίτλο Nuggets (Vols 1-10, νομίζω) από τη Rhino στα 80ς: εμένα, η πρωτότυπη εκτέλεση του Dazed & Confused, μου αρέσει πολύ περισσότερο από αυτή που έκαναν διάσημη οι Zep. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα του πρότεινα να αναζητήσει ολόκληρο άλμπουμ του Jack Holmes.
To ίδιο σκέφτηκα όταν πρότεινα τη συλλογή των Jefferson Airplane. To "The Worst Of..." είναι εκπληκτικό overview: αν πάρει τα Surrealistic Pillow, Crown Of Creation και After Bathing At Baxters', μαζί με τα καλά tracks αγοράζει και μπόλικη σαβούρα που, κατά τη γνώμη μου, δεν του χρειάζεται. Η, τουλάχιστον, δεν μπορούν να σταθούν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές.
Οταν λέω "συμμάζεμα", εννοώ πρωτίστως αξιολόγηση: Αυτό και όχι Εκείνο - όχι σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Aν πάμε και στη νεοψυχεδέλεια με όλα τα αναβιωτικά, το θέμα θα ξεπεράσει το Now Playing. Ας οριστεί χρονολογικά η κατάσταση γιατί αν παρασυρθώ από τον Πολυχρονίδη θα γράψω για:

The_Future_Sound_of_London_Dead_Cities_album_cover.jpg

Κοίτα...μπορείς να καγχάζεις με το συμμάζεμα όσο θέλεις.

Αλλά όταν κάποιος μπαίνει και λέει "για πείτε τα καλύτερα να μαθαίνουμε κι εμείς...", προσωπικά θεωρώ προτιμότερο να του δώσω ένα μπούσουλα που θα του χρησιμεύσει σαν σημείο εκκίνησης από το να του ρίξω στο κεφάλι 100 δίσκους και να χάσει τ αυγά και τα καλάθια.
Δεν θεωρώ πως όλοι οι δίσκοι ή τα γκρούπ που αναφέρθηκαν έχουν το ίδιο ειδικό βάρος. Ιεραρχώ και στη συνέχεια προκρίνω κάποιους σαν πρώτες επιλογές. Σαν προτεραιότητες. Νομίζω πως έτσι βοηθώ καλύτερα.

...
Οταν λέω "συμμάζεμα", εννοώ πρωτίστως αξιολόγηση: Αυτό και όχι Εκείνο - όχι σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Βρε αδερφέ, (αν μου επιτρέπεις ή αγαπητέ φίλε αν δεν μου επιτρέπεις το αδερφέ) ούτε ένα αστείο δε παίρνεις ; Δεν καγχάζω ... Χιούμορ φίλοι μου, εδώ δεν είναι τάξη σχολείου προς Θεού... εξάλου σου έγραψα <<κανε παιχνίδι και ακολουθάμε>>
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=768636&postcount=74

και σε ακολούθησα και προσπάθησα στο πνεύμα που έιπες , να δώσω και κάποιες επεξηγησεις για κάποιες συλλογές που με είχαν μπερδέψει και μένα (Τι έγιναν τα εξώφυλλα των Nuggets ρε παιδιά χάθηκαν μέσα στο ψυχεδελικό μυαλό του server ? ). Οπότε δεν τρέχει και τίποτα με την έννοια συμάζεμα, ένα αστειάκι έκανα.

Από τη άλλη όμως παρασύρθηκες και εσύ λίγο νομίζω και μας πήγες εσύ πρώτος στους επίγονους κλπ... αλλιώς θα έχω ένα πρόβλημα να ιεραρχίσω και να προκρίνω τα εξής (εδώ καγχάζω :flipout:)

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=768206&postcount=16

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=768207&postcount=17

Πάντα φιλικά και με διάθεση για χιουμορ... -bye-

Re: Απάντηση: Τα καλύτερα ψυχεδελικά άλμπουμ!

Υπάρχει και η νεο-ψυχεδέλεια..

crocodiles.jpg

Το ανυπέρβλητο CROCODILES

air-virgin-suicides.jpg

Η σκοτεινή, ερωτική ψυχεδέλεια του VIRGIN SUICIDES

Δείτε την ταινία.

Ohhhhhhhh, Yeeeeeeeeeeeaaaahhhhh!!!:a0210:

Καλά, ο Γιώργος ξέρει ότι προσκυνάω τους Bunnymen γενικά...

Από την άλλη μόνο ο κατάλογος της Delirium αρκεί για τα νέα.

Οι τρεις συλλογες Fun with the mushrooms, Pick & mix και Psyhedelic sauna, ειναι χαρακτηριστικες για τον ηχο της delerium στις αρχες της προηγουμενης δεκαετιας ..

Attachments

• del01.jpeg
    del01.jpeg
    92.2 KB · Views: 11
  • del02.jpg
    del02.jpg
    16.4 KB · Views: 14
  • del03.jpg
    del03.jpg
    40.3 KB · Views: 11
Οπότε δεν τρέχει και τίποτα με την έννοια συμάζεμα, ένα αστειάκι έκανα.

Από τη άλλη όμως παρασύρθηκες και εσύ λίγο νομίζω και μας πήγες εσύ πρώτος στους επίγονους κλπ... αλλιώς θα έχω ένα πρόβλημα να ιεραρχίσω και να προκρίνω τα εξής (εδώ καγχάζω :flipout:)

Αμ το πρόβλημά μου εμένα, είναι πως δεν έχω αίσθηση του μέτρου: δεν το ξέρω αυτό το "λίγο". Οταν παρασύρομαι, παρασύρομαι για τα καλά. Αστα να πάνε κοντολογής. ;) :rolleyes:

δεν τρέχει τίποτα: κάνε όσα αστεία θέλεις και λέγε με όπως σου αρέσει. Θεωρώ πως είμαι ανάμεσα σε φίλους και δεν παρεξηγιέμαι.

κι όσο για τους επιγόνους κάγχασον μεν, άκουσον δε :ernaehrung004:
Σαν Φρανσίσκο. 80ς. Tώρα δεν έχουν πια φαζαρισμένες κιθάρες. Είναι "οπλισμένοι" με συνθεσάϊζερς, samplers και drum machines. Η φάση δεν είναι πια γιορταστική - μυρίζει θανατίλα, σαν κάτι πολύτιμο να παίχτηκε και να χάθηκε δια παντός. Left my heart in San Francisco cryin' in the rain.
Κόβεις το χέρι σου πως κάποιοι απ αυτούς έχουν επιβιώσει από την πρώτη φορά. Κουρέλια από τα 60ς που τραγουδάνε ακόμα. Γυρίζουν στον ...τόπο του εγκλήματος, ψηλαφούν παλιές πληγές κι έχουν διαρκώς εφιάλτες.

Φρόντισε να τους ακούσεις.
Οι περισσότεροι δίσκοι τους είναι μάλλον δυσεύρετοι πια.
Αν δεν βρείς άκρη, εδώ είμαι ;)

κι όσο για τους επιγόνους κάγχασον μεν, άκουσον δε :ernaehrung004:

Σαν Φρανσίσκο. 80ς. Tώρα δεν έχουν πια φαζαρισμένες κιθάρες. Είναι "οπλισμένοι" με συνθεσάϊζερς, samplers και drum machines. Η φάση δεν είναι πια γιορταστική - μυρίζει θανατίλα, σαν κάτι πολύτιμο να παίχτηκε και να χάθηκε δια παντός. Left my heart in San Francisco cryin' in the rain.
Κόβεις το χέρι σου πως κάποιοι απ αυτούς έχουν επιβιώσει από την πρώτη φορά. Κουρέλια από τα 60ς που τραγουδάνε ακόμα. Γυρίζουν στον ...τόπο του εγκλήματος, ψηλαφούν παλιές πληγές κι έχουν διαρκώς εφιάλτες.

άκουσον... άκουσον ... :ernaehrung004: :guitarist:

Η δική μου συνεισφορά στο νήμα θα είναι αυτή:

rock3_2.jpg

Γιώργος Ρωμανός, Δυο μικρά γαλάζια άλογα

και αυτή:

dark.jpg

Dark, Round the Edges, που θεωρείται ότι συλλεκτικότερο υπάρχει σήμερα σε βυνιλιο.

Απάντηση: Re: Τα καλύτερα ψυχεδελικά άλμπουμ!

Η δική μου συνεισφορά στο νήμα θα είναι αυτή:

και αυτή:

dark.jpg

Dark, Round the Edges, που θεωρείται ότι συλλεκτικότερο υπάρχει σήμερα σε βυνιλιο.

έχει επανεκδοθεί από την Αkarma ( 500 αντίτυπα νομίζω ). -bye-

arsnova1968arsnova.jpg

Ars Nova (1968) - Ars Nova

beaconstreetunion1968th.jpg

Beacon Street Union (1968) - The Clown Died In Marvin Gardens

chocolatewatchbandthe19.jpg

The Chocolate Watchband (1968) - The Inner Mystique.jpg

countryjoeandthefish197.jpg

Country Joe And The Fish (1970) - CJ Fish

fatmattress1969fatmattr.jpg

Fat Mattress (1969) - Fat Mattress

kaleidoscope1968abeacon.jpg

Kaleidoscope (1968) - A Beacon From Mars

musicemporium1969musice.jpg

Music Emporium (1969) - Music Emporium

pearlsbeforeswine1968ba.jpg

Pearls Before Swine (1968) - Balaklava

pride1970pride.jpg

Pride (1970) - Pride

ultimatespinach1967ulti.jpg

Ultimate Spinach (1967) - Ultimate Spinach

Ειναι τεραστια και τεραστιας αξιας η ψυχεδελικη σκηνη και ευτυχως εχει ακομα πολλους πιστους...

Steve67 που ήσουνα κρυμένος?

Ειδικά με Beacon Street Union δίνω ρέστα. Φοβερές επιλογές.

Συμπληρώνω:

Catapilla-Changes-384332.jpg

catapilla - changes (1972)

the+david.jpg

the david - another day, another lifetime (1968)

51Cj5%2BHTEOL._SL500_AA240_.jpg

hawkwind - space ritual (1972)

17358.jpg

beacon street union - the eyes of the beacon street union (1968)

5173DX0YRRL._SL500_AA240_.jpg

sam gopal - sam gopal (1969)

519NKMSG24L._SL500_AA240_.jpg

sky cries mary - this timeless turning (1994)

bbm.jpg

broselmaschine - broselmaschine (1971)

Last edited:
Amancio D'Silva - Konkan Dance

Κυκλοφόρησε πέρσι..... Απίστευτη ψυχεδελική jazz...

Original Recording made somewhere between 1972 and 1974 at Lansdowne Studios, London. Produced by Denis Preston

Attachments

• konkan.jpg
    konkan.jpg
    18.3 KB · Views: 11