Εγώ πάλι ως οπαδός του Νίνο Ρότα θα αναφέρω τα εξής:
The godfather I, II,
Otto E Mezzo
Amarcord
Il Gatopardo
Rocco E i Suoi Fratelli
La Dolce Vita
Romeo And Julliette
Film D'Amore et d' Anarchia
Τώρα απο πιο σύγχρονα music scores μου αρέσουν οι δουλειές του Tiersen στο Αμελί και το goodbye Lenin, οι δουλειές του Πράισνερ στην τριλογία του Κισλόφσκι αλλά και τη Βερόνικα, ενώ και ο Έλφμαν έχει γράψει σπουδαία μουσική για ταινίες. Επίσης οι μουσικές που έχει γράψει ο Μάνσελ για τις ταινίες του Αρονόφσκι αξίζουν ακρόασης, ενώ και οι δουλειές του Nyman στο the piano, το the End of the affair και το the cook, the thief, his wife and her lover με έχουν συγκικήσει αρκετά. Τέλος αξίζει να αναφερθεί και η καλύτερη -κατά την ταπεινή μου γνώμη- δουλειά του Μορικόνε, που είναι το Σινεμα ο Παράδεισος.
Τώρα από soundtracks θα ξεχώριζα -ανάλογα και με το impact που έχουν στην ταινία- το trainspotting, το the beach, τα Jackie Brown και Pulp Fiction, to Underground, το Pi, το judgement night, το Shaft, η συλλογή Shaken and Stirred με διασκευές από κομμάτια των ταινιών του james Bond, το broken flowers, το twillight, τα the snatch και lock stock and two smoking barrels, το forrest Gump, το Until the End of the World (με την υπέροχη διασκευή του Summer Kisses Winter Tears) και... ουφ σταματώ γιατί είναι πάρα πολλά. Έπεται και συνέχεια.