Τα κύρια ακουστικά μου...STAX SR-404

pureanalog

New member
28 November 2006
86
Γράφω αυτό το thread σαν φόρο τιμής στα καλύτερα ακουστικά που εχω ακούσει εως τώρα στη ζωή μου. Stax Lambda Signature SR-404.

Για την ακρίβεια είναι το 2ο ζευγάρι από STAX που είχα ποτέ, και ένα από τα πολλά ζευγάρια hi-end ακουστικών που πέρασαν από τα χέρια μου.

Τα οδηγώ με τον SRM-313 της STAX SS σε τάξη Α.

Αυτά τα ακουστικά θέλω σύντομα να τα πουλήσω γιατί πλέον αγαπησα τόσο πολύ τον ήχο των STAX που θέλω να δοκιμάσω τα OMEGA 2.

Για όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ ηλεκτροστατικά ακουστικά πιστεύω πως είναι μια εμπειρία που πρέπει να την ζήσουν. Πιο "κοντινή" ηχιτική εμπειρία δεν υπάρχει. Και ειδικά μερικά ήσυχα βράδια όταν προτιμάς να ξαπλώνεις στο κρεββάτι και να μην ενοχλείς κανέναν...

Έχει κανείς συγκριτική εμπειρία μεταξύ των 2 ζευγών? Πολλοί λένε ότι τα OMEGA δεν έχουν τέτοια έκταση όσο τα 404 αλλά έχουν λίγο καλύτερη λεπτομέρεια και ουδετερότητα στα μεσαία. Τα OMEGA είναι αρκετά έως πολύ ακριβά (~$4000) και αναγκαστικά θα είναι μια αγορά που θα γίνει στα "τυφλά" καθώς δεν πρόκειται να τα βρω τοπικά...

Επίσης γνωρίζει κανείς που θα έχω καλύτερη τύχη να δοκιμάσω να τα πουλήσω στην Ελλάδα;; Καθώς στο παρόν φορουμ δεν μου επιτρέπεται ακόμη...

Αν και δε προτειθεμαι να αγορασω αλλα ακουστικα προς το παρον(τελοιοφοιτος,φλεβαρη φανταρος...),εαν ηταν ευκολο και μενεις Αθηνα,θα ηθελα καποια στιγμη να τα ακουσω.

Φίλε Pureanalog, αν συμμετέχεις στο φόρουμ σύντομα θα μπορείς να βάλεις και εδώ αγγελία, όπως θα δεις υπάρχουν πολλά μέλη που χρησιμοποιούν ακουστικά. Αν πράγματι πάρεις τα Omega περιμένουμε εντυπώσεις οπωσδήποτε. Από συχνοτικό εύρος πως πάνε τα 404; Χαμηλά κατεβαίνουν; Στα SR-X αυτό είχα σαν παράπονο. Ενώ οι μεσαίες του ήταν απίστευτες, χαμηλά δεν υπήρχε τίποτα.
Πάντως στο head-fi πολλοί υποστηρίζουν ότι τα stax παίζουν καλύτερα με μη stax ενισχυτές. Υπάρχουν και αρκετές προτάσεις για diy ενισχυτές για ηλεκτροστατικά, αν πιάνει το χέρι σου. Μερικές βάζουν τα γυαλιά στις υλοποιήσεις τις κατασκευάστριας ;-)-bye-