Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ειπαμε, και η Ferrari exei to 0.1% του marketshare ρε Δημητρη !

Ti σημαινει αυτο, οτι το fiataki ειναι καλυτερο απο μια Ferrari ?
H ποσοτητα , ποτε δεν αποτελεσε κριτηριο ποιοτητας.

Ποσοι ομως θελουν να εχουν μια Ferrari και ποσοι ενα Fiataki ?:grinning-smiley-043

Αυτό το επιχείρημα θα είχε βάση αν τα Mac στοίχιζαν 100 ή 200 φορές περισσότερα από τα PC.. ;)

Ειπαμε, και η Ferrari exei to 0.1% του marketshare ρε Δημητρη !

Ti σημαινει αυτο, οτι το fiataki ειναι καλυτερο απο μια Ferrari ?
H ποσοτητα , ποτε δεν αποτελεσε κριτηριο ποιοτητας.

Ποσοι ομως θελουν να εχουν μια Ferrari και ποσοι ενα Fiataki ?:grinning-smiley-043

Ξέρεις πολλούς που δίνουν παραπάνω λεφτά για φιατάκι παρά για φεραρι ? Άρα το παράδειγμα είναι λίγο άτοπο. Θα σύγκρινα καλύτερα ένα toyota με μια alfa romeo . Γιατί φεράρι θα μπορούσε να είναι και τα windows server σε σχέση με το macosx.

Το βλέπω κομμάτι δύσκολο να ξεγελιούνται πάντως δισεκατομμύρια χρήστες και να μην μπορούν να δούνε το συμφέρον τους αν οι διαφορές ήταν τόσο μεγάλες.

Πως να το δουν, αν δεν το δοκιμασουν; Και για να το δοκιμασουν πρεπει να το αγορασουν!
Εγω, οταν εκανα το switch πριν 3 χρονια, το εκανα εχοντας την καβατζα του οτι, αν δεν μου αρεσε, θα μπορουσα να εγκαταστησω windows στο Macbook pro.
Οταν επαιξα με το macosx, απορησα τι σκ@τ@ ασχολουμουν με τα windows 15 χρονια! :p

Ο πραγματικα εμπειρος χρηστης Συριε, θα βρει στο Macosx εργαλεια που ουτε στον υπνο του δεν θα εβλεπε στα windows... ;)

Εγώ πάντως έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για να βρίσκω μικρά utilities σε pc γιατί έπρεπε να κάνουν τεράστια διαδικασία οι μοντέρ σε mac για να πετύχουν απλές δουλειές. :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Σωστο.

Αλλα όσο πιο εμπειρος ειναι ο χρηστης, τοσο τα παραπανω μετρανε λιγότερο.

Ο πραγματικα εμπειρος χρηστης Συριε, θα βρει στο Macosx εργαλεια που ουτε στον υπνο του δεν θα εβλεπε στα windows... ;)

Η δικη μου αποψη ειναι οτι ο καθενας επιλεγει αυτο που τον εξηπηρετει, ανεξαρτητα αν ειναι εμπειρος ή απειρος χρηστης.

Απο εκει και περα, ο πραγματικα εμπειρος χρηστης (ειτε των win ειτε του macos), νομιζω οτι εχει καθε λογο να προτιμα αυτο πανω στο οποιο ειναι ... εμπειρος, και ενδεχομενως να ειναι αρνητικος για τον "αντιπαλο", (αυτο θελω να πιστευω οτι συμβαινει λογω αγνοιας του αλλου λειτουργικου...),

Σε προσωπικο επιπεδο, σαν μεσος χρηστης και των δυο λειτουργικων, προτιμω τα mac.

Και δεν ειδα κανενας να αντιλεγει σ αυτα που ειπα παραπανω (και τα παραδειγματα που ανελυσα) και που φυσικα τα προσπερασατε παλι , με τσιτατα "Αφου αυτα χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι , θα ειναι και καλα!" !!!

Τι να πω πια ....:slapface::slapface::slapface:

Πως να το δουν, αν δεν το δοκιμασουν; Και για να το δοκιμασουν πρεπει να το αγορασουν!
Εγω, οταν εκανα το switch πριν 3 χρονια, το εκανα εχοντας την καβατζα του οτι, αν δεν μου αρεσε, θα μπορουσα να εγκαταστησω windows στο Macbook pro.
Οταν επαιξα με το macosx, απορησα τι σκ@τ@ ασχολουμουν με τα windows 15 χρονια! :p

Διαφωνώ εν μέρει . Σίγουρα είναι πιο απρόσιτο αλλά ξέρω πολύ κόσμο (και εγώ μέσα) που όσες φορές δούλεψαν σε mac μόνο ταλαιπωρία ένιωσαν και μετά έψαχναν win για να τελειώσουν την δουλειά τους. Φρού φρού και αρώματα δεν με ενθουσιάζουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Αλλοι ειναι ακουραστοι και αλλοι βαριεστημενοι που δεν μπαινουν καν στον κοπο να δοκιμασουν νεα πραγματα... :p

Kανεις λαθος!
Ασχοληθηκα και απο την αρχη αντιμετωπισα προβληματα που ΕΜΕΝΑ με ενοχλουσαν πραγματικα και δεν ηθελα να δωσω αλλο απο τον ελευθερο μου χρονο για να τα λυσω (ntfs, maximizing και καποια αλλα που ουτε τωρα τα θυμαμαι).
Αυτο για μενα ηταν αρκετο για να εχω αποψη και να απορριψω τα mac.
Και ενταξει εγω και εσυ, πες σε μια γυναικα που δεν σκαμπαζει , οτι ο εξωτερικος δισκος ntfs που εσωζε ολα της τα αρχεια ειναι μερικως λειτουργικος την πρωτη μερα που θα αγορασει το mac της.Μετά κατσε και εξηγησε της το itunes.
Οκ, ειναι ωραιο λειτουργικο , εφετζιδικο, για να το λετε σιγουρα θα ειναι και πιο ασφαλες αλλα εχει πολλά βασικά κουλά και ελλειψεις που θα αποτρεψουν τον μετριο χρηστη υπολογιστων στην μεταβαση απο την windows πλατφορμα.

Εγώ πάντως έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για να βρίσκω μικρά utilities σε pc γιατί έπρεπε να κάνουν τεράστια διαδικασία οι μοντέρ σε mac για να πετύχουν απλές δουλειές. :Banane0:

Πρoφαnως οι μοντερ αυτοι , θα ειχαν συνηθισει σε PC - Win !!!:ernaehrung004:

Και δεν ειδα κανενας να αντιλεγει σ αυτα που ειπα παραπανω (και τα παραδειγματα που ανελυσα) και που φυσικα τα προσπερασατε παλι , με τσιτατα "Αφου αυτα χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι , θα ειναι και καλα!" !!!

Τι να πω πια ....:slapface::slapface::slapface:

Μα όχι μην χτυπιέσαι :ADFADF1:. Συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ ενδιαφέρον εργαλείο αλλά από ότι φαίνεται όχι τόσο critical για τους υπόλοιπους .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Η δικη μου αποψη ειναι οτι ο καθενας επιλεγει αυτο που τον εξηπηρετει, ανεξαρτητα αν ειναι εμπειρος ή απειρος χρηστης.

Απο εκει και περα, ο πραγματικα εμπειρος χρηστης (ειτε των win ειτε του macos), νομιζω οτι εχει καθε λογο να προτιμα αυτο πανω στο οποιο ειναι ... εμπειρος, και ενδεχομενως να ειναι αρνητικος για τον "αντιπαλο", (αυτο θελω να πιστευω οτι συμβαινει λογω αγνοιας του αλλου λειτουργικου...),

Σε προσωπικο επιπεδο, σαν μεσος χρηστης και των δυο λειτουργικων, προτιμω τα mac.

Λογικο Ντινο, οπως και η συντηπτικη πλειοψηφια οσων δουλεουν και τα δυο λειτουργικα..
Οντως, πολλοι εμπειροι χρηστες windows, χωρις να εχουν αντιστοιχη εμπειρια των πραγματικων δυνατοτητων του Macosx, το απορριπτουν χωρις καν να δουν πως δουλευει.. Οσοι ομως εχουν "ανοικτες κεραιες", οταν διαπιστωνουν τις δυνατοτητες του, αργα ή γρηγορα, θα αναγνωρισουν την ανωτεροτητα του... ;)

Kανεις λαθος!
Ασχοληθηκα και απο την αρχη αντιμετωπισα προβληματα που ΕΜΕΝΑ με ενοχλουσαν πραγματικα και δεν ηθελα να δωσω αλλο απο τον ελευθερο μου χρονο για να τα λυσω (ntfs, maximizing και καποια αλλα που ουτε τωρα τα θυμαμαι).
Και ενταξει εγω και εσυ, πες σε μια γυναικα που δεν σκαμπαζει , οτι ο εξωτερικος δισκος ntfs που εσωζε ολα της τα αρχεια ειναι μερικως λειτουργικος την πρωτη μερα που θα αγορασει το mac της.Μετά κατσε και εξηγησε της το itunes.
Οκ, ειναι ωραιο λειτουργικο , εφετζιδικο, για να το λετε σιγουρα θα ειναι και πιο ασφαλες αλλα εχει πολλά βασικά κουλά και ελλειψεις που θα αποτρεψουν τον μετριο χρηστη υπολογιστων στην μεταβαση απο την windows πλατφορμα.

Μα αυτο ακριβως ειναι το λαθος ολωn οσωn κανουν το switcing !!!
Δεν ξεκινας ετσι, καλυτερα να μεινεις εκει που εισαι !

Γιατι δεν κατηγορεις τα win τοτε που δεν μπορουν καν να δουν δισκους mac , και κανεις ευκολα το αντιθετο ?
Στο κατω κατω , τα mac βλεπουν ntfs απο τη μανα τους , ενω τα win δεν βλεπουν HFS !

Μη μου πεις παλι, οτι ετσι κανουν οι περισσοτεροι, γιατι εμενα προσωπικα δε με ενδιαφερει τι κανουν οι πολλοι!

Εγω ξερω οτι με ενα mac , κανω ΠΟΛΥ περισοτερα , ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο οτι σε ενα pc.

:flipout:
Μα όχι μην χτυπιέσαι :ADFADF1:. Συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ ενδιαφέρον εργαλείο αλλά από ότι φαίνεται όχι τόσο critical για τους υπόλοιπους .

Συμφωνησατε, αλλα δεν εχετε τιποτα απολυτως να αντιπαραθεσετε, γιατι απλως δεν υπαρχει τιποτα....:2thumb22sup:

Η σωστη κουβεντα θα ηταν, ΠΟΣΟ καλυτερα ειναι τα Mac kai OSX απο τα win - pc , και οχι αν ειναι !!!

ΥΓ... λαθος μου !!! Υπαρχει ενα critical feature που δεν εχει υτο mac osx οπως ειπατε , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΧΙΜΙΖΕ !!! WIN - ΜAC OSX 1--0

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windo

Kανεις λαθος!

Ελα ρε Χρηστο, αφου δεν του εδωσες χρονο του macosx, τι μου λες τωρα!
Και στα δυο θεματα που αναφερεις, σου ειχα δωσει λυση απο την πρωτη μερα, απλα δεν ειχες ορεξη/χρονο να ασχοληθεις!
Πως να εκτιμησεις κατι αν δεν το δοκιμασεις πραγματικα;
Και μην ξεχνας: Ειναι ΑΛΛΟ λειτουργικο απο τα windows, μην περιμενεις να εχει 100% backwards compatibility με αλλο λειτουργικο!
Εσυ εχεις απαιτηση απο τα windows να αναγνωριζουν το file format των σκληρων του macosx? Αν οχι, γιατι ζητας το αντιθετο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Πρoφαnως οι μοντερ αυτοι , θα ειχαν συνηθισει σε PC - Win !!!:ernaehrung004:

Σε mac δούλευαν μέρα νύχτα . Απλώς κάποιες λεπτομέρειες σε γλυτώνουν από πολύ τσάμπα χρόνο .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windo

Εγω ξερω οτι με ενα mac , κανω ΠΟΛΥ περισοτερα , ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο οτι σε ενα pc.

Μάλλον δεν έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο σε win :firstprize:

Εσυ παντως σιγουρα δεν εχεις αφιερωσει εστω και λιγο χρονο σε macosx με αυτα που γραφεις! :p

Μα αυτο ακριβως ειναι το λαθος ολωn οσωn κανουν το switcing !!!
Δεν ξεκινας ετσι, καλυτερα να μεινεις εκει που εισαι !

Γιατι δεν κατηγορεις τα win τοτε που δεν μπορουν καν να δουν δισκους mac , και κανεις ευκολα το αντιθετο ?
Στο κατω κατω , τα mac βλεπουν ntfs απο τη μανα τους , ενω τα win δεν βλεπουν HFS !

Μη μου πεις παλι, οτι ετσι κανουν οι περισσοτεροι, γιατι εμενα προσωπικα δε με ενδιαφερει τι κανουν οι πολλοι!

Στα bold βρισκεται το μυστικο φιλε Γιαννη.
Ενα λειτουργικο συστημα οπως το παρουσιαζεις εσυ απευθυνεται σε λιγους.
Καλως η κακως , η microsoft με τα windows εχει την συντριπτικη πλειοψηφια χρηστών.Καλα κανει και το βλέπει μονοπωλιακά και δεν αναγνωριζει δισκους HFS.
Η apple , που καλως η κακως ανηκει στην μειοψηφια , ειναι αυτη που οφείλει να κάνει βήματα πιο φιλικά στον μέσο χρηστη των windows ωστε να περάσει στην πλατφορμα της.Η πικρη αληθεια ειναι αυτή.