Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Συμφωνησατε, αλλα δεν εχετε τιποτα απολυτως να αντιπαραθεσετε, γιατι απλως δεν υπαρχει τιποτα....:2thumb22sup:

Η σωστη κουβεντα θα ηταν, ΠΟΣΟ καλυτερα ειναι τα Mac kai OSX απο τα win - pc , και οχι αν ειναι !!!

Ε πώς είπαμε για ταχύτητα , τεχνολογία hardware και άλλα , και εσείς γαργάρες , απαντούσατε με σταθερότητα και αξιοπιστία . Αν σου χαλάσει όμως περίμενε καμιά βδομάδα να στο φτιάξουν :ADFADF1:
Παρεμπιπτόντως μια φίλη με πήρε πριν τηλέφωνο και με ρωτούσε πως μπορεί να δεί ταινία στο mac με υπότιτλους (της έχω περάσει vlc) αλλά δεν.... οι υπότιτλοι .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα w

Μάλλον δεν έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο σε win :firstprize:

Φιλε μου, οπως εχω ξαναπει χιλιαδε φορες, εχω pc 20 χρονια τωρα, στο σπιτι εχω 2 , και στη δουλεια εχουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ PC.
Κουβαλαω καθημερινα το δικο μου mbpro στη δουλεια , και αρκετοι συναδελφοι κανουν το ιδιο πια , βλεποντας με πως δουλευω ...

Oπως καταλαβαινεις , δικαιουμια να ομιλω γιατι τα δουλευω επαγγελματικα και τα 2 !

Οσο μεγαλώνει η Κου(κ)λιτσα τοσο περισσότερο θα θυμόμαστε τον Τακη που ξέρουμε και αγαπάμε...

Takis says TM

:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ε πώς είπαμε για ταχύτητα , τεχνολογία hardware και άλλα , και εσείς γαργάρες , απαντούσατε με σταθερότητα και αξιοπιστία . Αν σου χαλάσει όμως περίμενε καμιά βδομάδα να στο φτιάξουν :ADFADF1:
Παρεμπιπτόντως μια φίλη με πήρε πριν τηλέφωνο και με ρωτούσε πως μπορεί να δεί ταινία στο mac με υπότιτλους (της έχω περάσει vlc) αλλά δεν.... οι υπότιτλοι .

Προσφατα , μου χαλασε ο mbp ,μοντελο 2007 !! και τον ειχα ετοιμο , σε 2 μερες, που σε αντιστοιχο προβλημα σε pc laptop , απλα το πεταξα!!!

Με λες οτι θες σε παρακαλω... και στη δουλεια μου, που ειμαστε τιγκα στο pc , αμα χαλασει, κανεις ευχελαιο να στο φτιαξουν ... δεν εχει να κανει αυτο με το λειτουργικο που συζηταμε !!!

Αν και λάτρεψα το iOS στο iPhone, θεωρώ το itunes το χειρότερο κατασκεύασμα από την εφεύρεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Από την όλη συζήτηση καταλαβαίνω ότι το πλεονέκτημα των Μακ στην πράξη εντοπίζεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές, ιδίως εικόνας - βιντεο - ήχου.
Για μένα πχ που είμαι δικηγόρος δεν μπορώ με τίποτα να δικαιολογήσω το επιπλέον κόστος ενός Μακ. Κάνω ωραιότατα τη δουλειά μου στα PC τόσα χρόνια. Και τρέχουν και παιχνίδια, και τρέχουν και autocad, και βρίσκεις και ότι θες "σπασμένο".

Ειδικά τα windows 7 τα θεωρώ απλά άψογα, δεν θελω ουτε χρειαζομαι σαν χρηστης τιποτα περισσοτερο. Τα μακ απευθύνονται σε πολύ ειδικό κοινό - επαγγελματίες, και γι' αυτο θεωρω ότι μενουν μακρια απο την πλειοψηφια των χρηστων.

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Οσο μεγαλώνει η Κου(κ)λιτσα τοσο περισσότερο θα θυμόμαστε τον Τακη που ξέρουμε και αγαπάμε...

Takis says TM

Αχαριστο τομαρι. Δεν θα γινεις ανθρωπος ποτε.

Οσον αφορα τεχνολογια, μαλλον ξεχνας οτι η Apple ειναι ΠΟΛΥ μπροστα απο τον ανταγωνισμο , ακομη και σε hardware !

Ξεχασες ποια εταιρεια καθιερωσε το mp3 me to ipod ?

Ποια εταιρεια εβαλε για πρωτη φορα firewire σε laptop και το καθιερωσε για μια δεκαετια , ειδικα σε vide-audio production ?

Ποια εταιρεια εβγαλε πρωτη το απαρχιομενο floppy απο τα laptop και οχι μονο ?

Ξεχνας ποια εταιρεια εβαλε πρωτη retina display σε κινητο και ολοι τωρα τρεχουν ν αντιγραψουν ?

Ξεχνας οτι πρωτη η apple βαζει τους ταχυτερους επεξεργαστες στα laptop της ?

Ξεχνας οτι παλι η Apple εβαλε το thunderbolt connection , προτοκκωλο μεταφορας δεδομενων, πολυ ανωτερο απο οτιδηποτε υπαρχει μεχρι τωρα ?

Να σκεφτεσαι πρωτα τι λες ....

Εσυ παντως σιγουρα δεν εχεις αφιερωσει εστω και λιγο χρονο σε macosx με αυτα που γραφεις! :p

Όταν υποτίθεται είναι φιλικό στον χρήστη και έψαχνα για μία ώρα να ρυθμίσω την ταχύτητα του κέρσορα του ποντικιού και δεν το βρήκα τελικά τότε με τι ψυχολογία να ασχοληθώ στα ενδότερα. Όταν οι υπότιτλοι βγαίνουν κινέζικοι και πρέπει να παιδεύεσαι και εκεί για να τους παίξεις , όταν σε απλές δουλειές κόψε ράψε χρειάζεται να φορτώνεις premiere και να περιμένεις ώρες ενώ στα win υπάρχουν freeware που τα κάνουν στο λεπτό τότε τί να πώ......
Δυστυχώς αφιέρωσα χρόνο αλλά μετάνιωσα . Το μόνο που παραδέχομαι είναι η σχετική σταθερότητα , η διαχείριση μνήμης και το design. Συγνώμη που διαφωνώ δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Και στα win υπάρχουν τρελά plugins που κάνεις τα πάντα και ακόμη καλύτερα και οργανωμένα από mac αλλά θέλουν τρελό ψάξιμο . Αν είναι να παιδεύομαι πάω σε linux που είναι ακόμη πιο σταθερά και όχι με κολλήματα στις αναβαθμίσεις hardware .

Αν και λάτρεψα το iOS στο iPhone, θεωρώ το itunes το χειρότερο κατασκεύασμα από την εφεύρεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Από την όλη συζήτηση καταλαβαίνω ότι το πλεονέκτημα των Μακ στην πράξη εντοπίζεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές, ιδίως εικόνας - βιντεο - ήχου.
Για μένα πχ που είμαι δικηγόρος δεν μπορώ με τίποτα να δικαιολογήσω το επιπλέον κόστος ενός Μακ. Κάνω ωραιότατα τη δουλειά μου στα PC τόσα χρόνια. Και τρέχουν και παιχνίδια, και τρέχουν και autocad, και βρίσκεις και ότι θες "σπασμένο".

Ειδικά τα windows 7 τα θεωρώ απλά άψογα, δεν θελω ουτε χρειαζομαι σαν χρηστης τιποτα περισσοτερο. Τα μακ απευθύνονται σε πολύ ειδικό κοινό - επαγγελματίες, και γι' αυτο θεωρω ότι μενουν μακρια απο την πλειοψηφια των χρηστων.

Καλα, οταν η συζητηση φτανει τελικα στα "σπσμενα" προγραμματα , βλεπουμε λοιπον γιατι εχουν "επικρατησει" τα WIN !!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα w

Προσφατα , μου χαλασε ο mbp ,μοντελο 2007 !! και τον ειχα ετοιμο , σε 2 μερες, που σε αντιστοιχο προβλημα σε pc laptop , απλα το πεταξα!!!

Με λες οτι θες σε παρακαλω... και στη δουλεια μου, που ειμαστε τιγκα στο pc , αμα χαλασει, κανεις ευχελαιο να στο φτιαξουν ... δεν εχει να κανει αυτο με το λειτουργικο που συζηταμε !!!

!!!!! Στα pc ότι μου έχει χαλάσει έχει διορθωθεί εντός ΩΡΑΣ !!!! Σε mac μπορείς να βάλεις χέρι ?
Αν δεν έχεις ιδέα από hardware τότε οκ περιμένεις την αντιπροσωπεία αλλά και πάλι πχ το πλαίσιο στο φτιάχνει εντός ημέρας. Αν πάθεις κάτι και κατοικείς Λάρισα με το mbp ?? Μην παρουσιάζουμε τα αρνητικά σαν θετικά !!!!

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Όταν υποτίθεται είναι φιλικό στον χρήστη και έψαχνα για μία ώρα να ρυθμίσω την ταχύτητα του κέρσορα του ποντικιού και δεν το βρήκα τελικά τότε με τι ψυχολογία να ασχοληθώ στα ενδότερα. Όταν οι υπότιτλοι βγαίνουν κινέζικοι και πρέπει να παιδεύεσαι και εκεί για να τους παίξεις , όταν σε απλές δουλειές κόψε ράψε χρειάζεται να φορτώνεις premiere και να περιμένεις ώρες ενώ στα win υπάρχουν freeware που τα κάνουν στο λεπτό τότε τί να πώ......
Δυστυχώς αφιέρωσα χρόνο αλλά μετάνιωσα . Το μόνο που παραδέχομαι είναι η σχετική σταθερότητα , η διαχείριση μνήμης και το design. Συγνώμη που διαφωνώ δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Και στα win υπάρχουν τρελά plugins που κάνεις τα πάντα και ακόμη καλύτερα και οργανωμένα από mac αλλά θέλουν τρελό ψάξιμο . Αν είναι να παιδεύομαι πάω σε linux που είναι ακόμη πιο σταθερά και όχι με κολλήματα στις αναβαθμίσεις hardware .

Μαλλον εψαχνες να βρεις στο MAC , Start -> Control panel -> mouse properties ... γι αυτo και δεν το βρηκες βρε!!!!:flipout:

Τι αλλο θ ακουσουμε ?:ADFAD2:

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Εεεεετσι.......

Συναδελφε, δεν ειναι ετσι... Διαφορες θα δεις και σε απλα πραγματα οπως:
-Αστραπιαία διαχείριση χιλιαδων emails απο το apple mail
-Αστραπιαια αναζητηση σε ολα τα δεδομενα σου μεσω του Spotlight, οπου και αν εισαι.
-απροβληματιστο αυτοματο backup μεσω time machine-Κανενα αγχος πλεον μην χασεις εστω και ενα δεδομενο
-Out of the box συμβατοτητα με οτι περιφερειακο κυκλοφορει ( printers, scanners κλπ) χωρις καν να ασχοληθεις.
-Το συνδεεις στο δικτυο και τα βλεπει ολα χωρις να κανεις τιποτα
-Τρομερος out of the box συγχρονισμος με... microsoft exchange για calendar, contacts κλπ

Στα αρνητικα το πραγματικα αθλιο microsoft office για mac.

Αυτα, πολυ προχειρα..

Οσον αφορα τεχνολογια, μαλλον ξεχνας οτι η Apple ειναι ΠΟΛΥ μπροστα απο τον ανταγωνισμο , ακομη και σε hardware !

Ξεχασες ποια εταιρεια καθιερωσε το mp3 me to ipod ?

Ποια εταιρεια εβαλε για πρωτη φορα firewire σε laptop και το καθιερωσε για μια δεκαετια , ειδικα σε vide-audio production ?

Ποια εταιρεια εβγαλε πρωτη το απαρχιομενο floppy απο τα laptop και οχι μονο ?

Ξεχνας ποια εταιρεια εβαλε πρωτη retina display σε κινητο και ολοι τωρα τρεχουν ν αντιγραψουν ?

Ξεχνας οτι πρωτη η apple βαζει τους ταχυτερους επεξεργαστες στα laptop της ?

Ξεχνας οτι παλι η Apple εβαλε το thunderbolt connection , προτοκκωλο μεταφορας δεδομενων, πολυ ανωτερο απο οτιδηποτε υπαρχει μεχρι τωρα ?

Να σκεφτεσαι πρωτα τι λες ....

Εδώ πάω πάσο γιατί μάλλον ξέφυγες.

Ναι έχει κάνει κάποια πρωτοποριακά που επηρέασαν αλλά αυτά είναι το 2% των εξελίξεων . Το υπόλοιπο 98% ανήκει στα pc . Εδώ το bluray κοντεύει να αλλάξει και οι κλασικοί δίσκοι κοντεύουν να καταργηθούν και η apple τους βάζει στα πιο εξελιγμένα μοντέλα. Και τι άλλο να πρωτοπώ , πολύ άκυρο το παράδειγμα .

Α, αυτη ειναι η "εμπειρια" σου απο το Macosx? Ετσι εξηγουνται ολα...:ernaehrung004:

Για ρυθμιση mouse speed , απλα πας system preferences-mouse !!!
Ποσο δυσκολο ειναι αυτο ?

Υποτιτλοι στο vlc , ειναι στο ιδιο σημειο που βρισκεται και στο pc-win ,καμια διαφορα ! Που ειναι το προβλημα με τα Κινεζικα που λες ?

Σε παρακαλω, αυτα ειναι δικαιολογιες που αντιστοιχουν σε ημιμαθεις , συγνωμη που το λεω, και σε ανθρωπους που απλα εχουν μαθει κατι και αρνουνται μεσα τους να δουν παραπερα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Μαλλον εψαχνες να βρεις στο MAC , Start -> Control panel -> mouse properties ... γι αυτo και δεν το βρηκες βρε!!!!:flipout:

Τι αλλο θ ακουσουμε ?:ADFAD2:

Ωραία απάντηση. Κλασική του βαράτε με και ας κλαίω. :SFGSFGSF:

Α, αυτη ειναι η "εμπειρια" σου απο το Macosx? Ετσι εξηγουνται ολα...:ernaehrung004:

Ναι δεν κάθησα κανα χρόνο να μάθω όλα τα bugs του mac . Δούλεψα σουίτα της adobe και πολύ καθημερινή χρήση και κατέληξα ότι είναι χειρότερο από win και ξαναπήγα σε win .

Αυτό κατάλαβες από όλο το ποστ μου;

Λυπάμαι πολύ.

Δε καταλαβα μονο αυτο, αλλα και αυτο ειναι η πρωτη διακιολογια που ακουω απο πολλους , οταν τους λεω οτι ναι μεν υπαρχουν τα παντα και σε mac ,αλλα λιγοτερα σπασμενα!!

Ακομη και Autocad υπαρχει πια σε mac osx... για σπασμενο δε ξερω !!!

Μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας !

Αν τα pc ειχαν την ιδια ποιοτητα κατασκευης , το ιδιο software ενσωματομενο + λειτουργικο στην αρχικη τους τιμη, ΚΑΝΕΙΣ δε θα προτιμουσε ενα PC απο ενα MAC.

Kι εδω ειναι η απαντηση λοιπον .... ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ PC ?

Oλοι λοιπον ξερουμε το γιατι !