Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ναι δεν κάθησα κανα χρόνο να μάθω όλα τα bugs του mac . Δούλεψα σουίτα της adobe και πολύ καθημερινή χρήση και κατέληξα ότι είναι χειρότερο από win και ξαναπήγα σε win .

Μπραβο. Δουλεψες ενα προγραμμα και θεωρεις οτι ξερεις ολο το λειτουργικο ωστε να μπορεις να κανεις και συγκρίσεις... Οταν δεν ξερεις ουτε πως αλλαζει το mouse speed, τι σε κανει να πιστευεις οτι εχεις εντρυφήσει στο macosx?

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Υποτιτλοι στο vlc , ειναι στο ιδιο σημειο που βρισκεται και στο pc-win ,καμια διαφορα ! Που ειναι το προβλημα με τα Κινεζικα που λες ?

.

Αυτά πέστα στην κοπελιά που δεν έχει δεί ακόμη ταινία σε mac και βλέπει στο αρχαίο laptop acer :worshippy:

Στα win το vlc δέχεται οποιοδήποτε όνομα υποτιτλων ενώ στο mac μόνο το ίδιο όνομα . Δεν είναι τα ίδια λείπουν πολλές λεπτομέρειες. Τα είχαμε δίπλα δίπλα και το διαπιστώσαμε αυτό με ίδιες εκδόσεις .

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Συναδελφε, δεν ειναι ετσι... Διαφορες θα δεις και σε απλα πραγματα οπως:
-Αστραπιαία διαχείριση χιλιαδων emails απο το apple mail
-Αστραπιαια αναζητηση σε ολα τα δεδομενα σου μεσω του Spotlight, οπου και αν εισαι.
-απροβληματιστο αυτοματο backup μεσω time machine-Κανενα αγχος πλεον μην χασεις εστω και ενα δεδομενο
-Out of the box συμβατοτητα με οτι περιφερειακο κυκλοφορει ( printers, scanners κλπ) χωρις καν να ασχοληθεις.
-Το συνδεεις στο δικτυο και τα βλεπει ολα χωρις να κανεις τιποτα
-Τρομερος out of the box συγχρονισμος με... microsoft exchange για calendar, contacts κλπ

Στα αρνητικα το πραγματικα αθλιο microsoft office για mac.

Αυτα, πολυ προχειρα..

-Χρησιμοποιώ webmail
- Το spotlight όντως θα μου αρεσε πολυ
- back up κανω ευκολα καθως ολα ειναι σε NAS με 1-button usb backup
- Συμβατοτητα δεν πολυχρειαζομαι κατι τρομερο, ενα πριντερ εχω κι ενα σκαννερ

Μπορω να κανω δουλεια σε ενα λαπτοπ των 500 ευρω ΑΝΕΤΑ. Μεχρι τα 1000+ για Μακ ειναι μεγαλη η αποσταση. Θα ηθελα παντως να το δοκιμασω αν εβρισκα ενα δανεικο.

Οσον αφορα τεχνολογια, μαλλον ξεχνας οτι η Apple ειναι ΠΟΛΥ μπροστα απο τον ανταγωνισμο , ακομη και σε hardware !

Ξεχασες ποια εταιρεια καθιερωσε το mp3 me to ipod ?

Ποια εταιρεια εβαλε για πρωτη φορα firewire σε laptop και το καθιερωσε για μια δεκαετια , ειδικα σε vide-audio production ?

Ποια εταιρεια εβγαλε πρωτη το απαρχιομενο floppy απο τα laptop και οχι μονο ?

Ξεχνας ποια εταιρεια εβαλε πρωτη retina display σε κινητο και ολοι τωρα τρεχουν ν αντιγραψουν ?

Ξεχνας οτι πρωτη η apple βαζει τους ταχυτερους επεξεργαστες στα laptop της ?

Ξεχνας οτι παλι η Apple εβαλε το thunderbolt connection , προτοκκωλο μεταφορας δεδομενων, πολυ ανωτερο απο οτιδηποτε υπαρχει μεχρι τωρα ?

Να σκεφτεσαι πρωτα τι λες ....

LOL σε όλα / διαφωνώ με όλα.. :D

Αλλά είπαμε, δεν θα κάτσω να γράφω πάλι τα ίδια.. :smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ευχαριστω για τον κοπο, θα το ψαξω να δω πως δουλευει γιατι αυτο το σημειο ειναι πραγματικα κρισιμο για μενα.
Καλο ειναι να μαθαινουμε και τιποτα χρησιμο εκτος απο τις γνωστες αντιπαραθεσεις.

Αν και αυτό που λες είναι τελείως διαφορετικό από τη διαχείριση με ένα πρόγραμμα όπως το Calibre που αναφέρω πριν, τη δυνατότητα την έχουν και τα windows, και είναι αρκετά γρήγορη η αναζήτηση (εφόσον δεν έχει απενεργοποιηθεί από τον χρήση το indexing).

attachment.php

attachment.php

Μπραβο. Δουλεψες ενα προγραμμα και θεωρεις οτι ξερεις ολο το λειτουργικο ωστε να μπορεις να κανεις και συγκρίσεις... Οταν δεν ξερεις ουτε πως αλλαζει το mouse speed, τι σε κανει να πιστευεις οτι εχεις εντρυφήσει στο macosx?

Δεν είπα ότι εντρύφησα ποτέ. Είπα ότι έχω ζήσει με mac και δεν μου άρεσε και δεν με βόλεψε. Αν πρέπει να γίνουμε έξπερ για να γίνει δουλειά τότε χάνει το νόημα του απλού και εύχρηστου λειτουργικού.

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ναι δεν κάθησα κανα χρόνο να μάθω όλα τα bugs του mac . Δούλεψα σουίτα της adobe και πολύ καθημερινή χρήση και κατέληξα ότι είναι χειρότερο από win και ξαναπήγα σε win .

Και καλα εκανες !

Ειπαμε ... οι Φερραρι δεν οδηγουνται απ ολους !!!

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Όταν υποτίθεται είναι φιλικό στον χρήστη και έψαχνα για μία ώρα να ρυθμίσω την ταχύτητα του κέρσορα του ποντικιού και δεν το βρήκα τελικά τότε με τι ψυχολογία να ασχοληθώ στα ενδότερα. Όταν οι υπότιτλοι βγαίνουν κινέζικοι και πρέπει να παιδεύεσαι και εκεί για να τους παίξεις , όταν σε απλές δουλειές κόψε ράψε χρειάζεται να φορτώνεις premiere και να περιμένεις ώρες ενώ στα win υπάρχουν freeware που τα κάνουν στο λεπτό τότε τί να πώ......
Δυστυχώς αφιέρωσα χρόνο αλλά μετάνιωσα . Το μόνο που παραδέχομαι είναι η σχετική σταθερότητα , η διαχείριση μνήμης και το design. Συγνώμη που διαφωνώ δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Και στα win υπάρχουν τρελά plugins που κάνεις τα πάντα και ακόμη καλύτερα και οργανωμένα από mac αλλά θέλουν τρελό ψάξιμο . Αν είναι να παιδεύομαι πάω σε linux που είναι ακόμη πιο σταθερά και όχι με κολλήματα στις αναβαθμίσεις hardware .

Εχεις δίκαιο ...
(για τουλαχιστον σε αυτο που εκανα bold)

Ο πεθερος μου πριν λιγες μερες πηρε ενα laptop (ναι, με win7).
Και ναι, ηταν η πρωτη του επαφη με "κομπιουτερ", κατι αντιστοιχο με την πρωτη επαφη την δικη σου με μακ....

Θες να σου πω αντιστοιχες αντιδρασεις ?????

Μαλλον δεν χρειαζεται....

(btw, ειναι πολυ απλουστερο / ευκολοτερο να ρυθμισεις την ταχυτητα του κερσορα σε ενα μακ απο οτι σε πισι....)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

-Χρησιμοποιώ webmail
- Το spotlight όντως θα μου αρεσε πολυ
- back up κανω ευκολα καθως ολα ειναι σε NAS με 1-button usb backup
- Συμβατοτητα δεν πολυχρειαζομαι κατι τρομερο, ενα πριντερ εχω κι ενα σκαννερ

Μπορω να κανω δουλεια σε ενα λαπτοπ των 500 ευρω ΑΝΕΤΑ. Μεχρι τα 1000+ για Μακ ειναι μεγαλη η αποσταση. Θα ηθελα παντως να το δοκιμασω αν εβρισκα ενα δανεικο.

To κοστος ειναι οντως σημαντικος παραγοντας και φυσικα αν δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις και με ενα πισακι κανεις την δουλεια σου. Απλα με το mac, ακομα και τα πιο απλα πραγματα, γινονται σαφως πιο απολαυστικα στην καθημερινη χρηση..

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

LOL σε όλα / διαφωνώ με όλα.. :D

Αλλά είπαμε, δεν θα κάτσω να γράφω πάλι τα ίδια.. :smile:

Ασε ρε Δημητρη παλι , αφου ετσι ειναι και το ξερεις !
Μονο για αντιπαραθεση γραφεις... σιγα μη μας πεις οτι η microsoft ειναι και ο Σωτηρας μας:Banane0:

Αν ναι, ξεχασα , καθιερωσε και το αστειο πρωτοκολλο usb !!!

Δεν είπα ότι εντρύφησα ποτέ. Είπα ότι έχω ζήσει με mac και δεν μου άρεσε και δεν με βόλεψε. Αν πρέπει να γίνουμε έξπερ για να γίνει δουλειά τότε χάνει το νόημα του απλού και εύχρηστου λειτουργικού.

Δεν γινεσαι εξπερ, αν ξερεις πως αλλαζει ο κερσορας, αλλα αν δεν το γνωριζεις σημαινει οτι εχεις ασχοληθει τοσο λιγο με το λειτουργικο, που δεν εχεις ιδεα του τι μπορει να σου προσφερει..
Αν ειχες δει εστω και μερικα απο τα εισαγωγικα βιντεακια στο site της apple, θα ειχες παρει μια μυρωδια για το που ειναι τι....

Καλά φοβερό τόπικ. Δεν προλαβαίνω.
Το μόνο καλό των PC είναι ότι έχουν τσάμπα τα πάντα από προγράμματα, ακόμα και το λειτουργικό τους.

Καλά φοβερό τόπικ. Δεν προλαβαίνω.
Το μόνο καλό των PC είναι ότι έχουν τσάμπα τα πάντα από προγράμματα, ακόμα και το λειτουργικό τους.

Και βρίσκεις ότι θες όποτε το θές όσο γρήγορα το θες είτε software είτε hardware . Τί να το κάνω το hummer στα στενά της πόλης . Όλοι οι hummer-αδες έχουν και άλλο αμάξι :fahne90:

Δε νομιζω οτι εχει νοημα παραπανω αναλυση... οτι ειπαμε - ειπαμε !

Εχουμε και δουλειες να κανουμε !!!:ernaehrung004:

Ελπίζω όχι σε pc . Θα μου καταρακώσεις την εικόνα που έχω για σένα :worshippy: