Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.
Το θεμα fullscreen resize εχει ηδη λυθει στο Lion και υπαρχουν πολλες δωρεαν εφαρμογες για το leopard, ενω για προχωρημενα κολπα υπαρχει το Flexiglass.
Εγω δουλευω με πολλα κειμενα ταυτοχρονα και πλοηγουμαι μεσω expose και multitouch gestures. Θεμα συνήθειας ειναι...

Νομιζω καταρχην οτι τα πε ήδη το παιδι:

''Χάθηκε να βάλουν ένα arrange vertically? Ναι οκ υπάρχει και το Expose αλλά άντε να αλλάζεις 5 φορές το λεπτό παράθυρα... χάνεις τη μπάλα μετά από λίγο. ΟΚ υπάρχουν άλλες εφαρμογές που μπορούν να εξομοιώσουν το arrange, αλλά μιλάμε για τα ίδια τα λειτουργικά''

Οσο για το Lion, να το δουμε (αλήθεια πριν έρθει αναγνωριζόταν ως θεμα από τους Macάδες; κάτι μου λεει ότι αν ψάξω παλιότερα μηνύματα θα ανακαλύψω ότι θα ορκιζόσασταν tm :p οτι ειναι άχρηστο και ότι ''υπαρχουν utilities'' κλπ κλπ).

Αληθεια παντως αυτη η απαντηση με το ''υπαρχουν utilities'' μου κάνει ''κάπως'' (btw το flexiglass μου πε ενα (χοντρο) πουλακι (από αυτα που πετάνε) ότι στο φέρε αυτό / κατι σαν τον (χοντρο) πελαργό ένα πράγμα :p).

Αλήθεια σε αυτόν που θα κάτσει 1η φορα μπροστά σε ενα mac (όπως ο άνθρωπος παραπάνω που τα είπε) τι θα του πείτε; ''Ναι αλλά υπάρχουν utilities'' και τράβα βρέστα; Και που ξέρει οτι υπάρχουν; Και γιατι να εχει τη διαθεση να ψάξει; Απλότητα κλπ δεν ευαγγελίζεται το Mac OS;

Η απαντηση ''συνηθεια'' μπορει και να στεκει. Οχι πάντα όμως.

Anyway, αυτα για σήμερα, Κουλη νοκ γιουρσελφ αουτ, δεν θα σας παίτσω άλλο σήμερα :p

Μου αρεσει που θες να κανεις σοβαρη κουβεντα "χωρις αντιπαραθεση" και μετα γραφεις τετοιο μήνυμα...
Αντε, εχουμε και δουλειες..

ΤΟ λειτουργικό με τα καλύτερα και των δύο κόσμων είναι τα Ubuntu/Kubuntu Linux. Και αυτό σας το λέει κάποιος που έχει και Ubuntu αλλά και mac mini. Εχεις ότι χρειάζεσαι χωρίς να κατεβάσεις άλλα utilities και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

Και βέβαια χωρίς κλειδώματα, πληρωμές κρακαρίσματα και τα ρέστα...:award:

Από τα παραπάνω, μόνο οι έξτρα επιφάνειες εργασίας είναι αναβάθμιση στον τρόπο δουλειάς. Τα υπόλοιπα είναι απλά μικρές αναβαθμίσεις ταχύτητας σε δευτερεύουσες δουλειές που δεν εκτελούνται συχνά έτσι κι αλλιώς ή απλά εναλλακτικές μέθοδοι να κάνεις την ίδια δουλειά.
Ειλικρινά δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάτι που να δικαιολογεί το έξτρα κόστος ή να δείχνει πραγματικά αύξηση παραγωγικότητας. Ίσως μόνο αν κάποιος χρειάζεται κάποιο πραγματικά εξειδικευμένο φοβερό πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο μόνο σε apple.

Μου αρεσει που θες να κανεις σοβαρη κουβεντα "χωρις αντιπαραθεση" και μετα γραφεις τετοιο μήνυμα...
Αντε, εχουμε και δουλειες..
Αυτή η καλοσύνη κι η ευγενεια ψυχης θα σε φαει εσενα...

ΥΓ Στην προηγουμενη σου ζωή πρεπει να ήσουν ball boy (βλ. ''μπαλα στην κερκίδα'') και τωρα παίρνεις την εκδικηση σου, ε; :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Αυτή η καλοσύνη κι η ευγενεια ψυχης θα σε φαει εσενα...

ΥΓ Στην προηγουμενη σου ζωή πρεπει να ήσουν ball boy (βλ. ''μπαλα στην κερκίδα'') και τωρα παίρνεις την εκδικηση σου, ε; :p

Την προηγουμενη ζωη μου πρεπει να ειχα κανει κατι πολυ λαθος για να συναστρεφομαι τωρα με obnoxious individuals σαν και εσενα...

:p

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Από τα παραπάνω, μόνο οι έξτρα επιφάνειες εργασίας είναι αναβάθμιση στον τρόπο δουλειάς. Τα υπόλοιπα είναι απλά μικρές αναβαθμίσεις ταχύτητας σε δευτερεύουσες δουλειές που δεν εκτελούνται συχνά έτσι κι αλλιώς ή απλά εναλλακτικές μέθοδοι να κάνεις την ίδια δουλειά.
Ειλικρινά δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάτι που να δικαιολογεί το έξτρα κόστος ή να δείχνει πραγματικά αύξηση παραγωγικότητας. Ίσως μόνο αν κάποιος χρειάζεται κάποιο πραγματικά εξειδικευμένο φοβερό πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο μόνο σε apple.

Για εσενα φιλε μου... Για εμενα, αυτα που ανεφερα, βελτιωσαν πολυ τοσο την παραγωγικοτητα μου οσο και την απολαυση στην καθημερινη χρηση...

@dimkasta Αστο, μην το παλεύεις, άπαξ και δεν δε σε βόλεψαν κι εσενα ότι τον takisot θα καταλήξεις κι εσυ obnoxious individual....

(εκτος αν σου βρει κατι ο Γιαννης που σου/μας διαφεύγει)

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Για εσενα φιλε μου... Για εμενα, αυτα που ανεφερα, βελτιωσαν πολυ τοσο την παραγωγικοτητα μου οσο και την απολαυση στην καθημερινη χρηση...

ΟΚ σ' αυτό έχεις δίκιο. Εγώ πχ χρειαζόμουν οπωσδήποτε έξοδο hdmi ή dvi για τη δεύτερη οθόνη μου και για παρουσιάσεις (το dvi ανταπτοράκι σταμάτησε να δουλεύει μετά από κανένα 2μηνο ενώ δούλευε σε άλλο μηχάνημα...), όπως επίσης και τα διάφορα άλλα, όπως και το ίδιο το office της MS (που κατά τη γνώμη μου δουλεύει 10 φορές καλύτερα σε windows) γιατί γράφω προσφορές και πρέπει να είμαι σίγουρος για το πως φαίνονται τα κείμενά μου σε άλλα μηχανήματα.
Με τα backup είμαι πλέον υπερβολικός γιατί έχει καεί η γούνα μου, και το αυτόματο απλά δεν με καλύπτει...

Το σίγουρο είναι ότι όπως βολεύεται κανείς.

@dimkasta Αστο, μην το παλεύεις, άπαξ και δεν δε σε βόλεψαν κι εσενα ότι τον takisot θα καταλήξεις κι εσυ obnoxious individual....

(εκτος αν σου βρει κατι ο Γιαννης που σου/μας διαφεύγει)

Συριε, dont flatter yourself, δεν εγινες abnoxious με τα mac, απο την αρχη ετσι ήσουν!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

ΟΚ σ' αυτό έχεις δίκιο. Εγώ πχ χρειαζόμουν οπωσδήποτε έξοδο hdmi ή dvi για τη δεύτερη οθόνη μου και για παρουσιάσεις (το dvi ανταπτοράκι σταμάτησε να δουλεύει μετά από κανένα 2μηνο ενώ δούλευε σε άλλο μηχάνημα...), όπως επίσης και τα διάφορα άλλα, όπως και το ίδιο το office της MS (που κατά τη γνώμη μου δουλεύει 10 φορές καλύτερα σε windows) γιατί γράφω προσφορές και πρέπει να είμαι σίγουρος για το πως φαίνονται τα κείμενά μου σε άλλα μηχανήματα.
Με τα backup είμαι πλέον υπερβολικός γιατί έχει καεί η γούνα μου, και το αυτόματο απλά δεν με καλύπτει...

Το σίγουρο είναι ότι όπως βολεύεται κανείς.

Πανω απο ολα αυτο.. Ειναι δυσκολο αλλωστε να αλλαξουμε συνηθειες.
Συμφωνω για το office, το προγραμμα που εγραψε η MS για τα mac ειναι αθλιο.
Παντως, για backup, το Time Machine δεν παιζεται και ειναι απολυτα ασφαλες. Μιλαω και εγω ως καμμενος απο backup σε win.

Συριε, dont flatter yourself, δεν εγινες abnoxious με τα mac, απο την αρχη ετσι ήσουν!

which makes me wonder για τα βιτσια σου (βλ. συναναστροφές).....:p

That makes two of us... :p
agreed

(με τη διαφορα βεβαια ότι το δικό μου ''γιατί'' με κάνει να νιωθω καλα :) )

Γιάννη, τα ipad είναι εντυπωσιακά και όπως έχω πει, αφού τα γουστάρει η πιτσιρίκα 1,5 χρονών ανιψιά μου , παίρνει έγκριση μεν, αλλά σαν τι? Σαν παίγνιο – μηχανή για την ώρα, σαν εργαλείο δουλειάς είναι μια άλλη υπόθεση κάπου βολεύει κάπου όχι :-)
Πριν χρόνια το ίδιο γούσταραν τα πιτσιρίκια και την ταμπλέτα HP που είχα με γραφίδα.

Διαφωνώ ακόμα στο ότι εάν δώσεις σε ένα άνθρωπο πρώτη φορά ένα pc και ένα mac θα τα πάει υποχρεωτικά καλύτερα με τα mac και θα δουλεύει και καλύτερα… Αλλά κάνεις μας δεν έχει στατιστικά επ αυτού. Μόνο με μονομαχία επιλύεται το θέμα :D

Οι βασικές αρχές όπως pointer, icon, παραμένουν οι ίδιες
What is an icon?
It is a method of cognitive transfer

Δεν είναι mind meld,
και όταν θα πας να δουλέψεις κείμενο, πίνακες κ.ο.κ. τα ίδια θα τραβήξεις ως πρωτάρης στο PC και το MAC

Το iphone kai to ipad ειναι οι προγονοι των μελλοντικων υπολογιστων.
Αυτο γινεται εμφανες και απο το ποσο μοιαζουν τα Lion kai iOS .

Οι αρχες δεν ειναι καθολου ιδιες κατα βαση... στο iOS kai τωρα στο lion, η εννοια δεδομενα σχετιζεται αμμεσα με την εννοια - βαση δεδομενων - αντικειμενοστραφες λειτουργικο δηλ.

Και η εννοια εφαρμογη ειναι στενα συνδεδεμενη με την εννοια αρχειο και επεξεργασια με metadata .

Η Apple , θελει κατα βαθος, να κρυψει τον finder (οπως στα iOS) και να συνδεσει αμμεσα τα αρχεια-δεδομενα με τις εφαρμογες.

Ενα απλο παραδειγμα, οταν συνδεεις τη φωτογραφικη σου στο Mac (και στο ιOS) δε χρειαζεται να ξερεις που θα πανε οι φωτογραφιες σου (φακελοι - σκληροι κλπ) . Η εκαστοτε εφαρμογη (πχ iPhoto) αναλαμβανει τη διαχειριση της μηχανης και των δεδομενων.
Τραβαει απο τη μηχανη ή τη καρτα μνημης , οποια αρχεια θελεις, τα βαζει στη δικια της βαση δεδομενων , τα κατηγοροιοποιει με βαση τα metadata δεδομενα που περιεχονται σε αυτα (και με αλλα που πιθανον θελει ο χρηστης) κι εσυ ασχολεισαι μονο με τα απαραιτητα.

Δε χρειαζεται δηλ. ο καθενας να ξερει απο υπολογιστες , για να τα χρησιμοποιησεi, οπως εγω δε ξερω τιποτα απο αυτοκινητα και ομως οδηγω.

Eνα ακομη τετοιο παραδειγμα, ειναι το τελευταιο Final cut pro X, που ολα τα βιντεο πια, ανηκουν σε μια ενιαια βαση δεδομενων και διατιθενται σε ολα τα project ανα πασα στιγμη σε αντιθεση με τη μεχρι τωρα λογικη που ηθελε καθε project να συνδεεται με καποια συγκεκριμενα δεδομενα.)

Αυτο εχει φερει μεγαλη επανασταση και αντιδραση , ακομη και απο τους πιο "σκληροπυρηνικους" χρηστες και fun boys χρηστες της Apple !
Αυτοι που στην ουσια , μεχρι τωρα, επιναν νερο στ ονομα της!

Δυστυχως ομως, δεν καταλαβαινουν , ποσο μεγαλη διαφορα κανει αυτο και κυριως δεν θελουν να "σκεφτουν" διαφορετικα...

Και δεν ειναι τυχαιο, οτι ολοι αυτοι, δυσκολευονται να χρησιμοποιησουν ενα προγραμμα σαν το FCPX , οταν παιδια 10 χρονων , εκαναν tutorial στο Youtube για τα ιδια θεματα με απιστευτη ευκολια !!!

http://www.youtube.com/watch?v=m7p-t_5prIE&feature=player_embedded

Last edited:
Γιαννη, Ναι δε διαφωνώ ότι το ‛παράδειγμα’ αλλάζει, Αλλά δεν αλλάζει μόνο στα mac
Αλλάζει παντού στον κόσμο της πληροφορικής γύρω μας.
Αλλά τα λογικά άλματα στο Human Computer Interface παραμένουν μεγαλύτερα από ότι στα κουμπιά των παραδοσιακών μηχανών, και είναι λογικό.

Για παράδειγμα ας θυμηθούμε αυτό:
scotty_trek4.jpg

Εντωμεταξύ πάντα μου άρεσαν οι συζητήσεις για object oriented operating systems.
Μετά το NeXT το όποιο όραμα περιορίστηκε όσο και εάν αποτέλεσε βάση ακόμα και για το Cocoa.
Η Apple λοξοδρομεί εάν όντος το όραμα της είναι ένα πλήρες object oriented operating system.

Και μιας και φτάσαμε ως εκεί, προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους το Serial Experiments: Lain http://www.imdb.com/title/tt0500092/episodes

Πάνε 10 χρόνια που το έβλεπα, και μπορεί να θεωρήσετε ότι έχετε πια δει αρκετές αντίστοιχες σειρές, αλλά κατά την άποψή μου είναι μοναδική σειρά.

Το Next δεν πετυχε , αλλα o Steve δεν το εβαλε κατω... και τωρα δικαιωνεται.
Οτι δε καταφερε τοτε, το κανει σημερα.

Το κακο ειναι, οτι ΙΣΩΣ δε προλαβει να το ολοκληρωσει (ο ιδιος τουλαχιστον)....

YΓ... οι υπολοιποι δυστυχως δεν αλλαζουν τροπο σκεψης, απλα ακολουθουν , αντιγραφουν , αλλα κρατανε τα ιδια χαρακτηριστικα βλ. Αndroid.
Ακριβως ιδια λογικη με windows, και ειναι ο λογος που δεν αλλαζω (προς το παρον) στρατοπεδο.