Τα μηχανήματά μας και η σκόνη

δεν ανοιγει, αλλα αν ειναι κατι σαν μεταλλο ή πλαστικο ,με κατι σαν αζαξ θα δουλεψει λογικα

Τους λαμπάτους ενισχυτές με τι τους καθαρίζετε?
Εννοώ τις λυχνίες και το χώρο γύρω από αυτές.

Κοίτα δεν σνομπάρω την σύζυγο ούτε είναι καμία τσαπατσούλα , και την αξία των συσκευών ξέρει και να τις χειρίζεται ξέρει απλά αν γίνει ζημιά ας γίνει από το χέρι μου .....

Έτσι πρέπει. Και εγώ της έχω κανόνες της δικής μου. Δεν αγκίζει ηλεκτρονικό εκτός μέσω του Remote Control. :grandpa: Έτσι. Άνδρες να ήμαστε!!!

Τους λαμπάτους ενισχυτές με τι τους καθαρίζετε?
Εννοώ τις λυχνίες και το χώρο γύρω από αυτές.

Μην αγγίξεις ποτέ τη Λυχνία με δάκτυλα. Μόνο με πινέλο.

Θ.

Τι περιθώρια έχουμε στην είσοδο της σκόνης μέσα στις σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές ? Εννοώ, οτι απο την στιγμή που υπάρχουν γρίλιες-τρύπες εξαερισμού, μια ποσότητα σκόνης θα εισχωρεί αναπόφευκτα στις AV συσκευές, και ενω κάποιες συσκευές μπορούμε να τις βοηθήσουμε κρατώντας τες πχ κάτω από ράφια κλπ, η τηλεόραση είναι πρακτικά απροστάτευτη. Τι ανοχές υπάρχουν ώστε η σκόνη που επικάθεται πάνω στα κυκλώματα να μην δημιουργεί πρόβλημα ?
Στις παλιές τηλεοράσεις (τότε που τις κρατούσαμε 20 χρόνια), τις άνοιγες και είχαν 1 πόντο σκόνη και μουτζούρα μέσα - και παρ'όλ'αυτά η συσκευή λειτουργούσε κανονικά...

Υπάρχει ανοχή γενικά στη σκόνη. Το πρόβλημα είναι άλλα σωματίδια, π.χ σιδήρου, αλουμινίου, που μπορούν να βραχυκυκλώσουν το κύκλωμα.

Ε καλά σε μηχανουργείο τα έχεις τα μηχανήματα? Αυτά τα σωματίδια θα στείλουν κι εσένα αν τα αναπνέεις στο σπίτι σου.

Ε καλά σε μηχανουργείο τα έχεις τα μηχανήματα? Αυτά τα σωματίδια θα στείλουν κι εσένα αν τα αναπνέεις στο σπίτι σου.

Σε σχέση με το θέμα, υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις. Αν ήταν λίγο πιο δύσκολο δεν θα έπερνε την έκταση που πήρε.

Θανάσης

Last edited by a moderator:
με swiffer τα καθαριζω.

αυτο που με τσαντιζη ειναι να ερθη καινουργεια καθαριστρια και να μου

μετακινηση τα ηχεια για να σφουγγαριση.

τους δινω παντα εντολη να μην καθαρισουν στερεοφωνικο pc ουτε κατω και

πισω απο το ρακ.

η σκονη δεν δημιουργη προβλημα μεσα στις συσκευες καθοτι δεν ειναι

αγωγιμη αλλα δεν ειναι ωραιο θεαμα.

παντως μη παρετε κατι κινεζικα swiffer κανουν πολλες γρατζουνιες στα πλαστικα

swiffer και μόνος μου όποτε το θυμηθώ (μια φορά στις 5-10 ημέρες).
Φυσικά τα καθαρίζω μόνος μου. Σιγά μην καταδεχότανε η γυναίκα μου να καθαρίσει πράγματά μου... :slapface:

Eμένα θα μου επιτρέψετε να διαφοροποιηθώ.....:flipout:
Χρησιμοποιώ αυτό..

021408142432A700.308.732.jpg